publicat la 18.05.2017
publicat la 12.05.2017
publicat la 12.05.2017
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Desert cu ciocolata cu cocos
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul, apoi am adaugat sana si am amestecat cu un tel, pana s-a omogenizat bine. Pe urma, am adaugat treptat faina. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, pana s-au facut spuma. Am amestecat cele 2...
Aperitiv placinte cu sunca si cascaval
Drojdia am pus-o peste laptele cald si am lasat-o sa se dizolve. Intr-un bol, am pus faina, i-am facut o gaura in mijloc si am adaugat laptele cu drojdia si oul si am inceput sa le framant, pana s-au omogenizat destul de bine. Apoi am adaugat sarea si uleiul si am continuat sa framant in bol...
Desert prajitura Tavalita
Blat : In bolul unui mixer, punem zaharul si untul, praful de sare si esenta de vanilie si le mixam bine pana devine cremos. Apoi adaugam ouale pe rand si mixam la viteza mica. La urma, adaugam treptat, faina si lapte alternativ, in timp ce mixam la viteza mica, apoi adaugam praful de copt...
Ten la cuptor cu legume
Pestele curățat si spălat bine, se pune intr-o tava încăpătoare in care adăugăm ulei de floarea soarelui sau de măsline. Condimentam pestele si interior si exterior. Tăiem legumele si le punem in tava lângă peste. Acoperim cu folie de aluminiu, apoi dam totul la cuptor...
Desert tort rozaliu cu fructe de padure
Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem cu mixerul, cu un praf de sare si apoi cu zaharul. Gălbenușurile le-am frecat cu zaharul cu scorțișoară si apoi le-am incorporat in albușurile bătute, amestecând continuu si încet, pana la omogenizare. Apoi incorporam...
Desert briose cu praline in interior
Batem ouale intregi cu zaharul, apoi adaugam laptele si untul topit si amestecam bine. Punem si esenta de vanilie. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitie, amestecand cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza. In forme de briose, puteti pune si hartie ca sa nu aveti de...
Ciocanele invelite in bacon cu cartofi la cuptor
Spalam bine ciocanelele si le curatam de piele. Apoi, le condimentam si le invelim in fasii de bacon. Le asezam in tava in care punem ulei de masline. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in patru. Ii condimentam si ii asezam langa ciocanele in tava. Punem putina apa din loc in loc....
Macaroane cu telemea si sunca
Se fierb macaroanele, conform instructiunilor, in apa, cu sare putina. Intre timp, intr-o oala cu coada, se pune 25 gr unt la topit. Se adauga sunca fasii, apoi smantana pt paste si apoi telemeaua data pe razatoarea mare si se lasa totul la foc mic pana se topeste telemeaua. La final, se...
Chec patrat cu stafide
Separam ouale. Mixam albusurile cu zaharul si zaharul vanilat, bine, apoi adaugam pe rand, galbenusurile si amestecam de sus in jos, cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Adaugam vanilia. Adaugam faina si praful de copt pe rand, in timp ce amestecam sa se incorporeze bine. La final,...
Chec bicolor
Separam ouale. Mixam albusurile cu zaharul bine, apoi adaugam pe rand galbenusurile si amestecam de sus in jos, cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Adaugam faina si praful de copt pe rand, in timp ce amestecam sa se incorporeze bine. La final, impartim compozitia in doua si intr-o...
Pizza cu salam frantuzesc si sunca de pui
Am pregatit aluatul de pizza asa : https://www.bucataras.ro/retete/pizza-quattro-formaggi-reteta-lui-george-vicecampion-european-la-pizza-79038.html Este o reteta superba si blatul e foarte bun :) Am facut 3 pizza in tavi mari, deci daca tavile sunt mai mici pot iesi 4-5. Intr-un...
Pui la cuptor
Se spala bine puiul. Condimentele se amesteca cu uleiul intr-un bol si cu ajutorul unei pensule de bucatarie sau cu mainile, se maseaza/unge puiul foarte bine, atat pe exterior cat si pe interior. Intr-o tava punem apa, apoi puiul si dam la cuptor la foc mic, timp de 4 ore. Se mai...
Pastrav prajit
Curatam pastravul daca l-ati cumparat viu, il spalam bine in apa rece. Se condimenteaza cu sare si se prajeste in uleiul incins, mai intai pe o parte pana capata o culoare aramie apoi pe partea cealalta. Se scoate pe o farfurie pe care punem un servetel ca sa se stoarca surplusul de ulei....
Prajitura Agnes
Blat : albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga nuca macinata, faina si praful de copt. Se prajeste o cana de nuca taiata maunt, se pune pe folie in tava, apoi se pune blatul peste ea si se coace. Se raceste blatul, se unge cu fineti, dulceata, apoi se pune un rand de...
Cartofi fierti la cuptor, cu pui, sunca si cascaval
Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare. La fel procedam si cu pieptul de pui, il taiem cubulete si il fierbem in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert cartofii, ii lasam la racit, apoi ii curatam de coaja si ii taiem in 4. Intr-o tava unsa cu ulei sau daca doriti cu unt, se pune un...
Sprot prajit in ulei
Spalam bine pestele si daca nu e curatat, trebuie curatat pe interior. Puteti alege sa le scoateti si coloana vertebrala, daca nu va place sa simtiti oasele. Eu am ales sa le scot si coloana vertebrala. Se spala din nou, apoi se condimeneaza cu sare si, daca preferati, si piper. Intr-o tigaie,...
Mere coapte
Intr-o oala numai buna de pus la cuptor, se asaza merele spalate bine si se dau la cuptor, la foc mediu timp de 90 minute, pana au o culoare aurie spre maro. Se scot din cuptor si se servesc calde sau reci. Pofta buna!!
Briose cu gem de capsuni
Batem ouale intregi cu zaharul. Adaugam apoi untul topit, uleiul si laptele. Incorporam faina cu praful de copt. La final, adaugam esenta de vanilie. Compozitia obtinuta o turnam in forme de briose si punem cate o jumatate de lingurita de dulceata de capsuni si o dam la cuptor circa...
Chec cu fulgi de ciocolata
Separam ouale. Mixam albusul cu un praf de sare pana se intareste, apoi adaugam zaharul treptat si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana se topeste tot zaharul. Incorporam cate 1 galbenus pe rand, amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus pana se omogenizeaza bine...
Clatite din doar doua ingrediente
Decojim banana si o taiem felii subtiri. Intr-un bol batem cele doua oua, apoi adaugam feliile de banane si le pisam bine cu o furculita, sa nu fie prea mari bucatile ramase. Ungem o tigaie cu unt sau ulei, ce preferati, si punem cate 1 lingura din compozitia rezultata. Lasam sa se...
Painici chifle cu sunca si cascaval
Punem drojdia in apa cu zahar la dizolvat. Apoi punem apa minerala la incalzit. Intr-un vas mare punem faina, sarea, drojdia dizolvata, cele 2 oua si apa minerala si incepem sa framantam bine. La urma adaugam 2 linguri ulei de masline si mai framantam cateva minute. Aluatul rezultat trebuie sa...
Fursecuri cu ciocolata
Frecam untul, la temperatura camerei, pana capata un aspect spumos, apoi amestecam continuu si adauga, zaharul si zaharul vanilat, albusul si faina cernuta, amestecata in prealabil cu praful de copt. La final adaugam bucatelele de ciocolata. Compozitia obtinuta se introduce intr-un cornet de...
Gombotele din gris
Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba punem grisul in lapte in timp ce amestecam cu un tel. Grisul obtinut trebuie sa fie ceva mai gros, deci puneti mai mult gris. Lasam pe foc sa ii dea un clocot apoi oprim si tragem cratita deoparte. In alta cratita punem...
Combinatii cu sunca si ciuperci
Se taie marunt ceapa si se pune intr-o oala la calit in putin ulei. Muschiul file se taie cubulete si se pune peste ceapa. Adaugam mixul de legume si le lasam putin in ulei sa se moaie, la foc mic. Apoi adaugam ciupercile, curatate si taiate potrivit. Punem putina sare, adaugam...
Clatite cu bombonele de ciocolata a la gabriela
Incalzim putin laptele. Intr-un bol ceva mai mare, sau in vasul in care obisnuiti sa faceti clatite, se sparg ouale si se bat cu putina sare, apoi se adauga laptele caldut si mierea. Se bate bine cu telul pana se topeste mierea. Se adauga faina (ceva mai multa faina decat se pune de obicei la...
Melcisori cu nuca
Amestecam faina cu drojdia. Adaugam ouale batute cu zaharul, untul topit si laptele caldut. Framantam un aluat pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intindem o foaie de aluat nu foarte groasa. Intr-un bol amestecam zaharul brun cu nuca si cu untul moale pana obtinem o pasta....
lava cake
Se topeste untul cu ciocolata pe baie de aburi. Intr-un vas adaugati ouale si zaharul si amestecati cu untel, apoi faina cu praful de copt si continuati sa amestecati. Se toarna cate putin ciocolata topita in compozitia de mai sus si se amesteca sa se integreze bine, pana se obtine...
Placinte cu sunca si cascaval
Punem cubul de drojdie impreuna zaharul si putina apa calduta intr-un bol la dospit. Pregatim un lighean mai mare in care adaugam drojdia dizolvata impreuna cu 4-5 linguri de faina, in functie de cata apa ati adaugat, si framantam putin, apoi adaugam restul de faina, sarea si cele doua...
Prajitura cu pere scufundate
Topiti untul cu ciocolata si apoi lasati-le la racit. Preincalziti cuptorul la 175 grade. Ungeti o forma cu diametrul de 26 cm cu unt si presarati-o cu pesmet. Separati albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu mixerul pana se intaresc. Galbenusurile se freaca cu zaharul si sarea...
ciorba de cartofi cu pui si taitei scurti
Intr-o oala de 3 litri punem 2 litri de apa la fiert cu sare. Intre timp curatam legumele, le spalam si le punem intregi in apa la fiert. Cartofii ii fierbem separat.De asemenea spalam si pieptul de pui si il punem intreg la fiert. Dupa ce s-au fiert toate, lasam legumele sa se...