Pieptul de curcan se taie felii potrivite pentru snitele.
Se pun intr-o folie de aluminiu si se bat cu batatorul de carne pe ambele parti.
Se condimenteaza si se lasa deoparte.
Se amesteca bine cele 2 oua cu un praf de sare,se adauga treptat faina,pana devine o pasta nu foarte groasa,iar...
Carnea de porc se amesteca cu ceapa tocata marunt,condimentele si orezul.
Se amesteca bine compozitia si se formeaza bilute care se pun pe o farfurie.
In vasul de la multicooker se pune 1 ceapa tocata marunt cu ulei de masline,se seteaza Functia Fry si se lasa 1-2 minute(deja urma sa se...
Zmeura se lasa la decongelat, dupa care se scurge de zeama.
Si albusuriile congelate le lasam pana cand se decongeleaza bine.
Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare.
Treptat se adauga zaharul, coaja de lamaie si esentele.
Se omogenizeaza bine, se adauga uleiul si faina amestecata...
Bucatiile de carne se condimenteaza si se stropesc cu ulei de masline, se acopera si se lasa cateva ore la marinat la frigider.
Se pun bucatiile de carne in vasul de la multicooker, se pune un pahar de apa si se seteaza functia Boil pentru 40 minute.
Intre timp se mai completeaza cu apa....
Intr-o tigaie punem untul si ulei de masline si catelul de usturoi (atentie acesta nu trebuie sa se arda, se prajeste pe ambele parti sa dea aroma).
Feliile de piept de curcan se condimenteaza pe ambele parti si se pun in tigaie, se lasa cam 2 minute pe ambele parti dupa care se stinge cu...
Pastele se pun in vasul de la multicooker, se acopera cu apa, se pune sare si un strop de ulei de masline si se seteaza functia de paste, se lasa cam 6-8 minute.
Se pot gusta intre timp daca nu sunt gata se mai lasa, iar daca nu mai este apa se mai adauga.
Eu am pus mai multa apa, ca nu am...
Se pune la fiert pieptul de pui in oala de ciorba.
Ceapa o tocam marunt,morcovul rondele iar pastarnacul cubulete si le calim in putin ulei de masline.
Se adauga legumele calite dupa circa 20 minute,cand pieptul de pui este fiert(se scoate si se taie cubulete).
Adaugam foiile de dafin si...
Cartoful se pune in coaja la fiert in apa cu putina sare.
Cartoful fiert se trece prin jet de apa rece (pentru a se curata mai usor) se curata de coaja si il dam pe razatoarea mare.
Cascavalul se rade,la fel si sunca, dar daca avetii sunca taiata felii (cum am avut eu) o taiati cubulete...
Cartofii se pun in coaja la fiert cu putina sare.
Cand sunt gata se pun in apa rece,se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.
Punem untul, condimentele, galbenusuriile si parmezanul ras si mixam cu mixerul.
Se adauga treptat si putin lapte (sa nu faceti compozitia prea subtire)....
Untul se taie bucati si se amesteca bine cu zaharul (Se framanta).
Faina se amesteca cu praful de copt, praful de sare si oul.
Se framanta amestecul de faina si amestecul de zahar cu unt.
Se intinde aluatul pe un blat de masa, se fac forme de inele si se aseaza intr-o tava tapetata cu...
Bucatiile de somon se pun cu pielea in jos intr-o tava cu hartie de copt,se acopera cu hartie de aluminiu si se da la cuptor pentru 10 minute.
Intre timp se marunteste usturoiul,parmezanul se rade,iar patrunjelul se toaca marunt si se amesteca.
Se scoate de la cuptor somonul,se da la o...
Crevetii se spala bine,se scurg de apa si se pun intr-un castron.
Se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si cu cidrul de fructe de padure si se da la frigider pentru cateva ore,sau se lasa peste noapte.
Se pun intr-un vas termorezistent impreuna cu sosul de la marinada,deasupra...
Carnea se taie in bucati potrivite(fiecare cum doreste),se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si cu vinul rose si se lasa la marinat peste noapte.
In vasul de lut se pune carnea marinata impreuna cu sosul format si putin apa,se acopera cu un capac si se lasa 1 ora la foc potrivit....
Capsuniile congelate se lasa peste noapte intr un castron.
Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare.
Galbenusuriile se mixeaza cu zaharul si esenta de rom.Se adauga treptat uleiul si laptele.
Faina se amesteca cu praful se copt si se pune peste galbenusuri.
Se pun albusuriile...
Carnea tocata se amesteca cu condimentele,ceapa si mararul tocate marunt.
Se pune oul si putina faina cat sa se lege putin compozitia.
Cu mana umeda se formeaza chiftele care se trec prin faina si se pun la prajit in ulei incins.
Se prajesc pe ambele parti si se scot pe un servet de...
Pastele se fierb intr-o craticioara in apa cu sare.
Carnea de pui tocata se pune intr-o tigaie cu ulei de masline si se lasa putina sa se prajeasca.
Se pune putina apa si vinul alb,lasam la foc potrivit sa fiarba.
Dupa circa 10 minute se pune ceapa taiata solzisori,se pune apa cat sa...
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja in apa cu sare.
Cand sunt fierti se scot pe o farfurie si se curata de coaja cat sunt inca calzi.
Se lasa sa se raceasca si se taie cuburi potrivite,se condimenteaza cu sare si piper.
Se pune branza pufoasa si se amesteca cu cartofii....
Ciuperciile se scurg de zeama si se pun la calit in ulei de masline pentru 10 minute.
Se adauga intre timp si ceapa taiata solzisori.
Albusurile se separa, se bat spuma cu un praf de sare, se adauga si galbenusurile si se mixeaza putin.
Se pun ciuperciile si mozzarella taiata felii in...
Se curata fructele de coaja, se rup feliute si se pun in aparat.
Punem apa, inchidem capacul si setam viteza a 2-a sau a 3-a.
Devine un suc natural cu pulpa delicios.
Bucatiile de pui se clatesc si se pun in oala de ciorba la fiert.
Ceapa se toaca marunt, pastarnacul se taie buctai mici iar morcovul se da pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu ulei de masline la calit.
Legumele calite se adauga in oala de ciorba.
Dupa ce bucatiile de pui si...
Carnea de pui se pune intr-un castron,se amesteca cu ceapa tocata marunt,orezul spalat si scurs de apa si condimentele.
Se desfac cu grija frunzele de la varza murata si se taie cotorul.
Se ruleaza frunzele de varza umplute cu compozitia din carne de pui si se aseaza in vasul de lut peste...
Bucata de carne se cresteaza (nu se taie feliile pana jos), se stropeste cu ulei de masline pe ambele parti, se pun condimentele, se pune intr-o punga si se da la frigider pana a doua zi.
Intr-un vas de lut punem carnea, sosul format de la marinarea carnii,putina apa,acoperim cu capac si dam...
Bucatiile de pui se marineaza cu sana,condimente,se amesteca cu mana si se stropeste cu ulei de masline. Se lasa peste noapte intr-un vas acoperit in frigider.
Se pun bucatiile de pui intr-un vas de lut impreuna cu sosul format de la marinarea carnii.
Ceapa se taie solzisori, iar usturoiul...
Fasolea verde se pregateste in acest mod :
http://www.bucataras.ro/retete/fasole-verde-pastai-in-sos-de-unt-74515.html
Intr-o cratita punem apa cu sare la fiert, cand incepe sa clocoteasca adaugam pastele la foc mic.
Cand pastele sunt fierte se scurg de zeama si se pun in tigaie peste...
Faina se amesteca cu oul, esenta de rom, zaharul si coaja de lamaie rasa.
Treptat se pune laptele pana devine o compozitie buna pentru clatite.
Punem uleiul, omogenizam bine si bucatiile de ciocolata.
Punem o tigaie pe foc la incins,o ungem cu putin ulei, cu un polonic punem din...
Carnea se amesteca cu sare,piper,ceapa tocata marunt,frunzele de telina taiate cat mai marunt,oul si orezul.Se amesteca bine toata compozitia, se formeaza bilute mici,se acopera farfuria cu folie alimentara si se da la frigider pentru cateva ore(eu am lasat peste noapte).
Pentru sos:
Ceapa...
Dovlecelul zucchini se spala bine si se da pe razatoarea mare cu tot cu coaja,se pune intr-un bol si se lasa cateva minute sa isi lase zeama.
Ceapa se toaca marunt,morcovul si telina se da pe razatoarea mare,se pun intr.un castron,impreuna cu dovlecelul ras si scurs bine de zeama,porumbul...
Ceapa se taie solzisori se pune intr o tigaie cu ulei de masline si unt,si se lasa la foc mic sa se inmoaie.
Fasolea pastai se scurge de zeama,se taie cuburi mai mici si se pun peste ceapa inmuiata.
Se pun condimentele se mai lasa 5-10 minute pe foc ,dupa care se poate servii.
Se...
Lintea se pune in apa rece,se clateste si se strecoara.
Carnatu se prajeste intr o tigaie cu ulei.Cand e gata se scoate pe o farfurie.
Lintea se pune cu apa multa si sare intr-o cratita sa fiarba circa 30-40 minute.
Cand e gata se scurge de apa.
Ceapa se toaca marunt,morcovul rondele...
Fasolea se pune intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa peste noapte la inmuiat.
A doua zi se arunca apa si se pune la fiert in 3 ape.
Bucatiile de rasol se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se lasa la fiert pentru circa 1 ora.
Se completeaza cu apa si se pune si fasolea...
Snitele crocante cu carne de curcan
Pieptul de curcan se taie felii potrivite pentru snitele. Se pun intr-o folie de aluminiu si se bat cu batatorul de carne pe ambele parti. Se condimenteaza si se lasa deoparte. Se amesteca bine cele 2 oua cu un praf de sare,se adauga treptat faina,pana devine o pasta nu foarte groasa,iar...
Perisoare in sos de rosii la multicooker
Carnea de porc se amesteca cu ceapa tocata marunt,condimentele si orezul. Se amesteca bine compozitia si se formeaza bilute care se pun pe o farfurie. In vasul de la multicooker se pune 1 ceapa tocata marunt cu ulei de masline,se seteaza Functia Fry si se lasa 1-2 minute(deja urma sa se...
Chec din albusuri cu zmeura si goji
Zmeura se lasa la decongelat, dupa care se scurge de zeama. Si albusuriile congelate le lasam pana cand se decongeleaza bine. Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare. Treptat se adauga zaharul, coaja de lamaie si esentele. Se omogenizeaza bine, se adauga uleiul si faina amestecata...
Spata de porc prajita la multicooker
Bucatiile de carne se condimenteaza si se stropesc cu ulei de masline, se acopera si se lasa cateva ore la marinat la frigider. Se pun bucatiile de carne in vasul de la multicooker, se pune un pahar de apa si se seteaza functia Boil pentru 40 minute. Intre timp se mai completeaza cu apa....
Piept de curcan in sos de unt cu usturoi
Intr-o tigaie punem untul si ulei de masline si catelul de usturoi (atentie acesta nu trebuie sa se arda, se prajeste pe ambele parti sa dea aroma). Feliile de piept de curcan se condimenteaza pe ambele parti si se pun in tigaie, se lasa cam 2 minute pe ambele parti dupa care se stinge cu...
Paste cu branza de burduf la multicooker
Pastele se pun in vasul de la multicooker, se acopera cu apa, se pune sare si un strop de ulei de masline si se seteaza functia de paste, se lasa cam 6-8 minute. Se pot gusta intre timp daca nu sunt gata se mai lasa, iar daca nu mai este apa se mai adauga. Eu am pus mai multa apa, ca nu am...
Ciorba radauteana cu praz
Se pune la fiert pieptul de pui in oala de ciorba. Ceapa o tocam marunt,morcovul rondele iar pastarnacul cubulete si le calim in putin ulei de masline. Se adauga legumele calite dupa circa 20 minute,cand pieptul de pui este fiert(se scoate si se taie cubulete). Adaugam foiile de dafin si...
Bulete de cascaval cu sunca si cartof
Cartoful se pune in coaja la fiert in apa cu putina sare. Cartoful fiert se trece prin jet de apa rece (pentru a se curata mai usor) se curata de coaja si il dam pe razatoarea mare. Cascavalul se rade,la fel si sunca, dar daca avetii sunca taiata felii (cum am avut eu) o taiati cubulete...
Cartofi duchesse mov
Cartofii se pun in coaja la fiert cu putina sare. Cand sunt gata se pun in apa rece,se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Punem untul, condimentele, galbenusuriile si parmezanul ras si mixam cu mixerul. Se adauga treptat si putin lapte (sa nu faceti compozitia prea subtire)....
Fursecuri bicolore
Untul se taie bucati si se amesteca bine cu zaharul (Se framanta). Faina se amesteca cu praful de copt, praful de sare si oul. Se framanta amestecul de faina si amestecul de zahar cu unt. Se intinde aluatul pe un blat de masa, se fac forme de inele si se aseaza intr-o tava tapetata cu...
Somon in crusta de parmezan la cuptor
Bucatiile de somon se pun cu pielea in jos intr-o tava cu hartie de copt,se acopera cu hartie de aluminiu si se da la cuptor pentru 10 minute. Intre timp se marunteste usturoiul,parmezanul se rade,iar patrunjelul se toaca marunt si se amesteca. Se scoate de la cuptor somonul,se da la o...
Creveti marinati la cuptor
Crevetii se spala bine,se scurg de apa si se pun intr-un castron. Se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si cu cidrul de fructe de padure si se da la frigider pentru cateva ore,sau se lasa peste noapte. Se pun intr-un vas termorezistent impreuna cu sosul de la marinada,deasupra...
Tocana de cartofi cu carne de porc in vas de lut
Carnea se taie in bucati potrivite(fiecare cum doreste),se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si cu vinul rose si se lasa la marinat peste noapte. In vasul de lut se pune carnea marinata impreuna cu sosul format si putin apa,se acopera cu un capac si se lasa 1 ora la foc potrivit....
Prajitura cu capsuni
Capsuniile congelate se lasa peste noapte intr un castron. Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusuriile se mixeaza cu zaharul si esenta de rom.Se adauga treptat uleiul si laptele. Faina se amesteca cu praful se copt si se pune peste galbenusuri. Se pun albusuriile...
Chiftele de pui
Carnea tocata se amesteca cu condimentele,ceapa si mararul tocate marunt. Se pune oul si putina faina cat sa se lege putin compozitia. Cu mana umeda se formeaza chiftele care se trec prin faina si se pun la prajit in ulei incins. Se prajesc pe ambele parti si se scot pe un servet de...
Penne cu carne tocata de pui si mazare
Pastele se fierb intr-o craticioara in apa cu sare. Carnea de pui tocata se pune intr-o tigaie cu ulei de masline si se lasa putina sa se prajeasca. Se pune putina apa si vinul alb,lasam la foc potrivit sa fiarba. Dupa circa 10 minute se pune ceapa taiata solzisori,se pune apa cat sa...
Salata de cartofi cu ton si branza pufoasa
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se scot pe o farfurie si se curata de coaja cat sunt inca calzi. Se lasa sa se raceasca si se taie cuburi potrivite,se condimenteaza cu sare si piper. Se pune branza pufoasa si se amesteca cu cartofii....
Omleta pufoasa la cuptor cu ciuperci si mozzarella
Ciuperciile se scurg de zeama si se pun la calit in ulei de masline pentru 10 minute. Se adauga intre timp si ceapa taiata solzisori. Albusurile se separa, se bat spuma cu un praf de sare, se adauga si galbenusurile si se mixeaza putin. Se pun ciuperciile si mozzarella taiata felii in...
Suc natural de portocale cu grefruit
Se curata fructele de coaja, se rup feliute si se pun in aparat. Punem apa, inchidem capacul si setam viteza a 2-a sau a 3-a. Devine un suc natural cu pulpa delicios.
Ciorba cu taitei si praz
Bucatiile de pui se clatesc si se pun in oala de ciorba la fiert. Ceapa se toaca marunt, pastarnacul se taie buctai mici iar morcovul se da pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu ulei de masline la calit. Legumele calite se adauga in oala de ciorba. Dupa ce bucatiile de pui si...
Sarmale cu carne de pui in vas de lut
Carnea de pui se pune intr-un castron,se amesteca cu ceapa tocata marunt,orezul spalat si scurs de apa si condimentele. Se desfac cu grija frunzele de la varza murata si se taie cotorul. Se ruleaza frunzele de varza umplute cu compozitia din carne de pui si se aseaza in vasul de lut peste...
Pulpa de porc marinata in vas de lut
Bucata de carne se cresteaza (nu se taie feliile pana jos), se stropeste cu ulei de masline pe ambele parti, se pun condimentele, se pune intr-o punga si se da la frigider pana a doua zi. Intr-un vas de lut punem carnea, sosul format de la marinarea carnii,putina apa,acoperim cu capac si dam...
Pulpe de pui marinate cu sana in vas de lut
Bucatiile de pui se marineaza cu sana,condimente,se amesteca cu mana si se stropeste cu ulei de masline. Se lasa peste noapte intr-un vas acoperit in frigider. Se pun bucatiile de pui intr-un vas de lut impreuna cu sosul format de la marinarea carnii. Ceapa se taie solzisori, iar usturoiul...
Paste cu fasole verde pastai in sos de unt
Fasolea verde se pregateste in acest mod : http://www.bucataras.ro/retete/fasole-verde-pastai-in-sos-de-unt-74515.html Intr-o cratita punem apa cu sare la fiert, cand incepe sa clocoteasca adaugam pastele la foc mic. Cand pastele sunt fierte se scurg de zeama si se pun in tigaie peste...
Clatite cu Green Sugar si bucati de ciocolata
Faina se amesteca cu oul, esenta de rom, zaharul si coaja de lamaie rasa. Treptat se pune laptele pana devine o compozitie buna pentru clatite. Punem uleiul, omogenizam bine si bucatiile de ciocolata. Punem o tigaie pe foc la incins,o ungem cu putin ulei, cu un polonic punem din...
Perisoare in sos de rosii
Carnea se amesteca cu sare,piper,ceapa tocata marunt,frunzele de telina taiate cat mai marunt,oul si orezul.Se amesteca bine toata compozitia, se formeaza bilute mici,se acopera farfuria cu folie alimentara si se da la frigider pentru cateva ore(eu am lasat peste noapte). Pentru sos: Ceapa...
Chiftele de legume cu telina si porumb
Dovlecelul zucchini se spala bine si se da pe razatoarea mare cu tot cu coaja,se pune intr-un bol si se lasa cateva minute sa isi lase zeama. Ceapa se toaca marunt,morcovul si telina se da pe razatoarea mare,se pun intr.un castron,impreuna cu dovlecelul ras si scurs bine de zeama,porumbul...
Fasole verde pastai in sos de unt
Ceapa se taie solzisori se pune intr o tigaie cu ulei de masline si unt,si se lasa la foc mic sa se inmoaie. Fasolea pastai se scurge de zeama,se taie cuburi mai mici si se pun peste ceapa inmuiata. Se pun condimentele se mai lasa 5-10 minute pe foc ,dupa care se poate servii. Se...
Linte cu carnati
Lintea se pune in apa rece,se clateste si se strecoara. Carnatu se prajeste intr o tigaie cu ulei.Cand e gata se scoate pe o farfurie. Lintea se pune cu apa multa si sare intr-o cratita sa fiarba circa 30-40 minute. Cand e gata se scurge de apa. Ceapa se toaca marunt,morcovul rondele...
Fasole cu rasol
Fasolea se pune intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa peste noapte la inmuiat. A doua zi se arunca apa si se pune la fiert in 3 ape. Bucatiile de rasol se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se lasa la fiert pentru circa 1 ora. Se completeaza cu apa si se pune si fasolea...