Spalam piersicile,le taiem pe din doua,le scoatem samburii si le lasam putin in apa fierbinte ( se ia mai usor pielita jos) dupa care le curatam de pielita. Le taiem cuburi nu foarte mici ca se sfarma. Amestecam plicul de Gelfix cu doua linguri zahar,turnam peste fructe si punem oala pe foc....
Batem frisca tare si o impartim in doua. Blenduim miezul de pepene rosu si il amestecam cu o parte din frisca. La fel blenduim miezul de mango si il amestecam cu a doua parte din frisca. Punem intr-un pahar inghetata de mango,dam la congelator pentru 30 de minute,dupa care turnam si inghetata de...
Punem faina intr-un bol,adaugam sare si untul la temperatura camerei. Framantam dupa care adaugam galbenusul,zaharul si apa. Framantam bine aluatul dupa care il dam la frigider 1 h. Intindem aluatul,taiem cerculete,din ce ramane taiem fasii. Ungem formele de tarta cu ulei,punem aluat,1 lingura...
Curatam kiwi de coaja,ii spalam si ii taiem felii. Ii punem intr-o oala,adauagm peste zaharul,felia de lamaie,sucul de lamaie si lasam 1 h sa se formeze siropul. Dupa o ora punem oala la foc mic,si mestecam pana scade la jumatate siropul. Il punem in borcane sterilizate si tinem la frigider....
Facem un sirop din 3-4 pahare apa si zahar. Cand curge din lingura un fir luung (precum in poza) inseamna ca ii gata.
Spalam caisele,le curatam de coaja si le taiem in 4. Le adaugam in sirop,adaugam sucul de lamaie si 1 lingurita sare de lamaie dizolvata in putina apa. Lasam sa dea cateva...
Incalzim 50 ml lapte si indulcim cu zahar . Inmuiem feliile de cozonac in lapte si le asezam intr-o tava unsa cu unt. Batem ouale,adaugam 300 ml lapte,coaja de portocala,esenta si zahar dupa gust. Se amesteca toate si toarna peste cozonac. Dam tava la cuptor cca 45 de minute.
Intre timp...
Spalam,curatam si taiem fructele cubulete. Le punem intr-un bol,presaram zahar si lasam 10 minute. Dupa 10 minute infigem fructele pe bete de frigarui si punem betele pe gratar. Din cand in cand mai presaram putin zahar. Servim simplu,cu frisca,inghetata sau diverse toppinguri.
Tiramisu reţetă reinterpretata
Reteta de la inghetata o aveti aici:http://www.bucataras.ro/retete/inghetata-de-caise-23426.html
Facem o cafea,tapetam o tava cu folie alimentara. Inmuiem piscoturile in cafea si le asezam in tava. Punem ciresele sau visinele,peste nivelam un strat...
Mixam ouale,adaugam laptele caldut si amidonul. Punem cratita pe soba,la foc mica si amestecam cca 10 minute,pana se ingroasa putin. Lasam la racit Intre timp spalam caise si le blenduim. Batem tare frisca. Dupa ce s-a racit crema adaugam piureul de caise,amestecam si pe urma adaugam si...
Separam ouale,mixam galbenusurile,adaugam laptele,faina amestecata cu praful de copt si putina sare. Batem albusurile si le adaugam peste galbenusuri. Le amestecam cu dosul unei linguri. Punem putin ulei intr-o tigaie,il lasam sa se incalzeasca bine dupa care punem polonic mare (sau 2 polonice...
Curatam kiwi de coaja,il spalam si il taiem felii.
Punem feliile de kiwi intr-un bol,turnam peste zaharul si sucul de la lamaie.
Lasam 1-2 ore sa se formeze siropul,dupa care punem compozitia intr-o cratita la foc mic.
Lasam sa fiarba pana se leaga ( cand picurul de pe lingura se...
Inghetata:
Mixam ouale cu zaharul,adaugam amidonul si punem cratita la foc mic,amestecand continuu cca 10 minute,pana se ingroasa. Se adauga esenta de vanilie dupa gust si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit amestecam crema cu frisca batuta. Tapetam forma in care va fi pusa inghetata cu...
Mixam oul cu zaharul,cand devine spumos. Se adauga laptele,amidonul si se mai mixeaza putin. Se pune compozitia intr-o cratita la foc mic si se amesteca incontinuu cca 10 minute pana se ingroasa putin.
Se adauga dupa gust esenta de vanilie. Se lasa la racit;dupa ce s-a racit se incorporeaza...
Curatam kiwi de coaja,ii spalam si ii taiem cubulete. Punem kiwi intr-o oala adanca,adaugam dulceata si zaharul,amestecam si lasam 30 de minute sa se formeze un sirop. Pisam compozitia intr-un blender dupa care adaugam albusurile si spuma batute bine. Punem inghetata intr-o forma si dam...
Oul se mixeaza cu zaharul pana devine ca si o spuma. .Untul se topeste si se adauga la compozitia de mai sus. Adaugam apoi cacaoa si le amestecam bine. Urmeaza laptele si esenta de rom. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie,dupa care adaugam ciocolata...
Frecam crema untul cu zaharul,adaugam pe rand galbenusurile,cacaoa,faina,praful de copt,iaurtul,albusurile batute spuma si ciocolata. Ungem o tava de 22x28 cm cu unt,o tapetam bine cu zahar si punem jumatatile de caise cu partea in care a fost samburele in jos. Peste turnam aluatul...
Spalam caisele,le taiem jumatati si le scoatem samburii.
Punem 400 ml lapte la fiert. Intr-un pahar amestecam praful de budinca cu 3 linguri zahar si 4 linguri de lapte (din cele 400 ml ), le amestecam si le turnam in lapte. Lasam budinca putin sa se raceasca dupa care o amestecam cu 150 ml...
Mixam ouale si adaugam alternativ faina si lapte pana devine o compozitie ca si o smantana. Adaugam 2-3 linguri colorant depinde cat de rosii vreti sa fie clatitele. Prajim clatitele pe ambele parti.
Punem la fiert 400 ml lapte. Separat amestecam praful de budinca cu 3 linguri zahar si 4...
Se incalzeste laptele batut fara sa fiarba.
Se adauga cocosul peste lapte si se face un piure.
Galbenusurile se bat spuma cu 10 g zahar.
Se adauga galbenusurile peste lapte si se amesteca incontinuu.
Compozitia se amesteca pe foc pana se ingroasa.
Se adauga restul de zahar si...
Pentru inceput facem clatitele :
Batem ouale,adaugam coaja rasa de portocala,un praf de sare si alternand faina si laptele. Incingem o tigaie,o ungem cu putin ulei,turnam din compozitie si prajim pe ambele parti. Amestecam urda,cu ouale,stafidele si zaharul. Ungem clatitele cu 1-2 linguri de...
Separam ouale,amestecam galbenusurile cu 3 linguri zahar si adaugam 2 linguri colorant . Batem albusurile tare cu 2 linguri apa si un praf de sare. Peste galbenusuri adaugam faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute. Amestecam cu dosul unei linguri. Punem compozitia intr-o tava...
Separam ouale,albusurile le batem spuma tare,peste galbenusuri adaugam zaharul si le mestecam bine pana isi dubleaza volumul. '
Peste galbenusuri adaugam faina amestecata cu praful de copt,albusurile si le amestecam cu dosul unei linguri.
Adaugam cele 2 linguri de colorant si mai...
Mod preparare blat :
Separam ouale,galbenusurile le frecam cu zaharul pana se dubleaza cantitatea. Adaugam cacaoa si amestecam. Batem bine bine albusurile,le adaugam peste galbenusuri,adaugam faina si amestecam cu dosul unei linguri. Tapetam o forma cu ulei si faina,turnam compozitia si...
Se pune la fiert apa cu margarina si sarea. Cand clocoteste se adauga toata faina,se trage deoparte de pe foc si se amesteca pana se desprinde aluatul de pe cratita. Se lasa sa se raceasca. Se adauga oul si se amesteca bine bine. Punem pe hartie de copt formele pentru coji si le lasam 15-20 de...
Taiati merele cubulete si acoperiti-le cu 1 lingura de faina. Puneti 160g faina intr-un castron, adaugati un ou, ulei, lapte,miere si amestecati incet. Apoi adaugati nucile, scortisoara,coaja de portocala si amestecati din nou. Dupa ce puneti praful de copt, adaugati merele si, inainte...
Drojdia se amesteca cu 1 lingura zahar,100 ml lapte caldut si se lasa 15 minute.
Intr-un bol punem faina,in mijloc facem un cuib,punem maiaua iar pe margini punem zaharul,sarea si laptele . Framantam bine aluatul si il dam la frigider pentru 1 ora.
Intindem aluatul,il ungem cu un strat...
Intr-un bol mai mare amestecam:faina,drojdia,oul,laptele,zaharul, sare ,1 lingura ulei,coaja rasa de la portocala.
Framantam bine aluatul pana se dezlipeste de pe maini (daca mai trebuie mai adaugam lapte).
Lasam aluatul la dospit cca 1 ora,1 ora jumate.
Intindem foaie din aluat de 2-3...
Drojdia sfarmata se pine in 100 ml lapte caldut (nu fierbinte),adaugandu-se 1 lingura de zahar.
Se lasa la dospit (pana creste).
Intr-un castron mai mare se pune faina,se face o groapa in mijloc iar pe margini se adauga pe rand sarea,200 g zahar,uleiul,3 oua,in groapa punem drojdia si...
Prima data batem bine albusurile.
Le amestecam cu dosul lingurii cu faina si praful de copt.
Intre timp caramelizam zaharul direct in tava de chec,punem peste zahar bananele taiate fasii.
Adaugam albusurile si dam la cuptor cca 25-30 de minute,pana trece testul cu...
Prima data pregatim blaturile:
Separam 2 oua,in galbenus adaugam 2 linguri zahar,amestecam bine,batem albusurile spuma tare,adaugam 2 linguri faina si 1/2 plic praf de copt. Le amestecam toate cu dosul unei linguri si punem aluatul intr-o tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Dam la...
Dulceata de piersici cu vin
Spalam piersicile,le taiem pe din doua,le scoatem samburii si le lasam putin in apa fierbinte ( se ia mai usor pielita jos) dupa care le curatam de pielita. Le taiem cuburi nu foarte mici ca se sfarma. Amestecam plicul de Gelfix cu doua linguri zahar,turnam peste fructe si punem oala pe foc....
Inghetata de mango si pepene rosu
Batem frisca tare si o impartim in doua. Blenduim miezul de pepene rosu si il amestecam cu o parte din frisca. La fel blenduim miezul de mango si il amestecam cu a doua parte din frisca. Punem intr-un pahar inghetata de mango,dam la congelator pentru 30 de minute,dupa care turnam si inghetata de...
Mini tartelette
Punem faina intr-un bol,adaugam sare si untul la temperatura camerei. Framantam dupa care adaugam galbenusul,zaharul si apa. Framantam bine aluatul dupa care il dam la frigider 1 h. Intindem aluatul,taiem cerculete,din ce ramane taiem fasii. Ungem formele de tarta cu ulei,punem aluat,1 lingura...
Kiwi in sirop
Curatam kiwi de coaja,ii spalam si ii taiem felii. Ii punem intr-o oala,adauagm peste zaharul,felia de lamaie,sucul de lamaie si lasam 1 h sa se formeze siropul. Dupa o ora punem oala la foc mic,si mestecam pana scade la jumatate siropul. Il punem in borcane sterilizate si tinem la frigider....
Dulceata de caise
Facem un sirop din 3-4 pahare apa si zahar. Cand curge din lingura un fir luung (precum in poza) inseamna ca ii gata. Spalam caisele,le curatam de coaja si le taiem in 4. Le adaugam in sirop,adaugam sucul de lamaie si 1 lingurita sare de lamaie dizolvata in putina apa. Lasam sa dea cateva...
Budinca de cozonac
Incalzim 50 ml lapte si indulcim cu zahar . Inmuiem feliile de cozonac in lapte si le asezam intr-o tava unsa cu unt. Batem ouale,adaugam 300 ml lapte,coaja de portocala,esenta si zahar dupa gust. Se amesteca toate si toarna peste cozonac. Dam tava la cuptor cca 45 de minute. Intre timp...
Frigarui cu fructe
Spalam,curatam si taiem fructele cubulete. Le punem intr-un bol,presaram zahar si lasam 10 minute. Dupa 10 minute infigem fructele pe bete de frigarui si punem betele pe gratar. Din cand in cand mai presaram putin zahar. Servim simplu,cu frisca,inghetata sau diverse toppinguri.
Tiramisu reţetă reinterpretata
Tiramisu reţetă reinterpretata Reteta de la inghetata o aveti aici:http://www.bucataras.ro/retete/inghetata-de-caise-23426.html Facem o cafea,tapetam o tava cu folie alimentara. Inmuiem piscoturile in cafea si le asezam in tava. Punem ciresele sau visinele,peste nivelam un strat...
Inghetata de caise
Mixam ouale,adaugam laptele caldut si amidonul. Punem cratita pe soba,la foc mica si amestecam cca 10 minute,pana se ingroasa putin. Lasam la racit Intre timp spalam caise si le blenduim. Batem tare frisca. Dupa ce s-a racit crema adaugam piureul de caise,amestecam si pe urma adaugam si...
Pancakes
Separam ouale,mixam galbenusurile,adaugam laptele,faina amestecata cu praful de copt si putina sare. Batem albusurile si le adaugam peste galbenusuri. Le amestecam cu dosul unei linguri. Punem putin ulei intr-o tigaie,il lasam sa se incalzeasca bine dupa care punem polonic mare (sau 2 polonice...
Dulceata de kiwi
Curatam kiwi de coaja,il spalam si il taiem felii. Punem feliile de kiwi intr-un bol,turnam peste zaharul si sucul de la lamaie. Lasam 1-2 ore sa se formeze siropul,dupa care punem compozitia intr-o cratita la foc mic. Lasam sa fiarba pana se leaga ( cand picurul de pe lingura se...
Baked Alaska
Inghetata: Mixam ouale cu zaharul,adaugam amidonul si punem cratita la foc mic,amestecand continuu cca 10 minute,pana se ingroasa. Se adauga esenta de vanilie dupa gust si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit amestecam crema cu frisca batuta. Tapetam forma in care va fi pusa inghetata cu...
Inghetata Cerisa
Mixam oul cu zaharul,cand devine spumos. Se adauga laptele,amidonul si se mai mixeaza putin. Se pune compozitia intr-o cratita la foc mic si se amesteca incontinuu cca 10 minute pana se ingroasa putin. Se adauga dupa gust esenta de vanilie. Se lasa la racit;dupa ce s-a racit se incorporeaza...
Inghetata de kiwi
Curatam kiwi de coaja,ii spalam si ii taiem cubulete. Punem kiwi intr-o oala adanca,adaugam dulceata si zaharul,amestecam si lasam 30 de minute sa se formeze un sirop. Pisam compozitia intr-un blender dupa care adaugam albusurile si spuma batute bine. Punem inghetata intr-o forma si dam...
Muffins cu ciocolata si spuma de capsuni
Oul se mixeaza cu zaharul pana devine ca si o spuma. .Untul se topeste si se adauga la compozitia de mai sus. Adaugam apoi cacaoa si le amestecam bine. Urmeaza laptele si esenta de rom. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie,dupa care adaugam ciocolata...
Negresa cu caise
Frecam crema untul cu zaharul,adaugam pe rand galbenusurile,cacaoa,faina,praful de copt,iaurtul,albusurile batute spuma si ciocolata. Ungem o tava de 22x28 cm cu unt,o tapetam bine cu zahar si punem jumatatile de caise cu partea in care a fost samburele in jos. Peste turnam aluatul...
Piramide dulci
Spalam caisele,le taiem jumatati si le scoatem samburii. Punem 400 ml lapte la fiert. Intr-un pahar amestecam praful de budinca cu 3 linguri zahar si 4 linguri de lapte (din cele 400 ml ), le amestecam si le turnam in lapte. Lasam budinca putin sa se raceasca dupa care o amestecam cu 150 ml...
Trandafir din clatite
Mixam ouale si adaugam alternativ faina si lapte pana devine o compozitie ca si o smantana. Adaugam 2-3 linguri colorant depinde cat de rosii vreti sa fie clatitele. Prajim clatitele pe ambele parti. Punem la fiert 400 ml lapte. Separat amestecam praful de budinca cu 3 linguri zahar si 4...
Inghetata cu cocos
Se incalzeste laptele batut fara sa fiarba. Se adauga cocosul peste lapte si se face un piure. Galbenusurile se bat spuma cu 10 g zahar. Se adauga galbenusurile peste lapte si se amesteca incontinuu. Compozitia se amesteca pe foc pana se ingroasa. Se adauga restul de zahar si...
Clatite Banatene sau "Ca la Ana Lugojana"
Pentru inceput facem clatitele : Batem ouale,adaugam coaja rasa de portocala,un praf de sare si alternand faina si laptele. Incingem o tigaie,o ungem cu putin ulei,turnam din compozitie si prajim pe ambele parti. Amestecam urda,cu ouale,stafidele si zaharul. Ungem clatitele cu 1-2 linguri de...
Prajitura cu mousse de mere
Separam ouale,amestecam galbenusurile cu 3 linguri zahar si adaugam 2 linguri colorant . Batem albusurile tare cu 2 linguri apa si un praf de sare. Peste galbenusuri adaugam faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute. Amestecam cu dosul unei linguri. Punem compozitia intr-o tava...
Tarta cu branza si mere
Separam ouale,albusurile le batem spuma tare,peste galbenusuri adaugam zaharul si le mestecam bine pana isi dubleaza volumul. ' Peste galbenusuri adaugam faina amestecata cu praful de copt,albusurile si le amestecam cu dosul unei linguri. Adaugam cele 2 linguri de colorant si mai...
Tort Padurea Neagra
Mod preparare blat : Separam ouale,galbenusurile le frecam cu zaharul pana se dubleaza cantitatea. Adaugam cacaoa si amestecam. Batem bine bine albusurile,le adaugam peste galbenusuri,adaugam faina si amestecam cu dosul unei linguri. Tapetam o forma cu ulei si faina,turnam compozitia si...
Eclere cu banane
Se pune la fiert apa cu margarina si sarea. Cand clocoteste se adauga toata faina,se trage deoparte de pe foc si se amesteca pana se desprinde aluatul de pe cratita. Se lasa sa se raceasca. Se adauga oul si se amesteca bine bine. Punem pe hartie de copt formele pentru coji si le lasam 15-20 de...
Chec cu mere si nuci
Taiati merele cubulete si acoperiti-le cu 1 lingura de faina. Puneti 160g faina intr-un castron, adaugati un ou, ulei, lapte,miere si amestecati incet. Apoi adaugati nucile, scortisoara,coaja de portocala si amestecati din nou. Dupa ce puneti praful de copt, adaugati merele si, inainte...
Croasante
Drojdia se amesteca cu 1 lingura zahar,100 ml lapte caldut si se lasa 15 minute. Intr-un bol punem faina,in mijloc facem un cuib,punem maiaua iar pe margini punem zaharul,sarea si laptele . Framantam bine aluatul si il dam la frigider pentru 1 ora. Intindem aluatul,il ungem cu un strat...
Gogosi umplute
Intr-un bol mai mare amestecam:faina,drojdia,oul,laptele,zaharul, sare ,1 lingura ulei,coaja rasa de la portocala. Framantam bine aluatul pana se dezlipeste de pe maini (daca mai trebuie mai adaugam lapte). Lasam aluatul la dospit cca 1 ora,1 ora jumate. Intindem foaie din aluat de 2-3...
Branzoici
Drojdia sfarmata se pine in 100 ml lapte caldut (nu fierbinte),adaugandu-se 1 lingura de zahar. Se lasa la dospit (pana creste). Intr-un castron mai mare se pune faina,se face o groapa in mijloc iar pe margini se adauga pe rand sarea,200 g zahar,uleiul,3 oua,in groapa punem drojdia si...
Chec din albusuri cu banane caramelizate
Prima data batem bine albusurile. Le amestecam cu dosul lingurii cu faina si praful de copt. Intre timp caramelizam zaharul direct in tava de chec,punem peste zahar bananele taiate fasii. Adaugam albusurile si dam la cuptor cca 25-30 de minute,pana trece testul cu...
Galuste Somloi
Prima data pregatim blaturile: Separam 2 oua,in galbenus adaugam 2 linguri zahar,amestecam bine,batem albusurile spuma tare,adaugam 2 linguri faina si 1/2 plic praf de copt. Le amestecam toate cu dosul unei linguri si punem aluatul intr-o tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Dam la...