mimmi

5

Bucataras
senzational

cluj

Bucataras din 05.07.2010

RETETE496
PRIETENI152
Retete / Dulciuri

Cozonac cu rahat si stafide

In Dulciuri la 4 Ian 2012

Punem drojdia in laptele cald si le amestecam,adaugand si 1 lingura de zahar si una de faina. Omogenizam si lasam sa creasca la cald cca 15 minute. Intr-un castron mare adaugam restul de faina,zaharul,untul topit,uleiul,aromele,ouale si in mijloc facem o gropita si turnam amestecul de drojdie....

Chocolate crinkles

In Prajituri la 29 Dec 2011

Rupem ciocolata bucati si o punem intr-un bol, impreuna cu untul. Punem bolul in cuptorul cu microunde, pana se topesc. Mixam ouale cu zaharul tos, dupa care adaugam ciocolata topita, esenta de vanilie, scortisoara, un praf de sare si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Le amestecam,...

Raffaello cu visine

In Dulciuri la 19 Dec 2011

Amestecam ingredientele de mai sus (fara visine),pana rezulta o compozitie "legata". Daca nu se leaga compozitia mai puteti adauga 1 lingura de dulce de leche sau unt. Formam bilute,in mijlocul lor punem o visina si le dam prin nuca de cocos. Pentru a se lipi mai bine nuca de...

Ciocolata de casa

In Dulciuri la 10 Dec 2011

Punem apa cu zaharul pe foc si lasam la fiert pana se topeste zaharul. Amestecam cacaua cu laptele praf. Luam siropul de pe foc,adaugam margarina si amestecam pana se topeste. Turnam siropul peste laptele praf si cacao,adaugam esenta si amestecam. Turnam ciocolata in forme si o lasam peste...

Prajitura cu cocos si ciocolata

In Prajituri la 1 Dec 2011

Prima data,decupam o hartie si o punem intr-o tava,lasand si o margine. Topim ciocolata la bain-marie si o turnam in tava,niveland . Dam tava la frigider pentru 30 de minute,pana se intareste. Mixam ouale cu zaharul pana devin spumoase si si-au dublat volumul. Adaugam untul topit,nuca de...

Chec cu dovleac placintar

In Dulciuri la 26 Noi 2011

Amestecam laptele cu faina. Topim zaharul intr-i craticioara si cand e topit adaugam laptele,amestecam pana se incorporeaza tot. Dam miezul de dovleac pe razatoare. Amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate. Adaugam dovleacul,ouale,uleiul si le amestecam. Daca,compozitia este prea groasa...

Trandafirasi cu mere

In Dulciuri la 7 Noi 2011

Drojdia se amesteca cu 1 lingura zahar, 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa la dospit . Cernem faina intr-un bol,in mijloc turnam maiaua, pe margine adaugam ouale, zaharul, aroma de portocala, uleiul, un praf de sare. Framantam, adaugand lapte cat cuprinde. Lasam aluatul la dospit cca...

Trandafiri cu branza si goji

In Dulciuri la 7 Noi 2011

Drojdia se amesteca cu 1 lingura zahar, 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa la dospit. Cernem faina intr-un bol, in mijloc turnam maiaua, pe margine adaugam ouale, zaharul, aroma de portocala, uleiul, un praf de sare. Framantam, adaugand lapte cat cuprinde. Lasam aluatul la dospit cca...

Ghimbir confiat

In Dulciuri la 5 Noi 2011

Punem apa cu zaharul la fiert,pana se leaga. Intre timp curatam ghimbirul si il taiem cubulete. Il adaugam in siropul de pe foc si il lasam al foc mic cca 30 de minute sau pana devine usor transparent. Se lasa peste seara in acel sirop la racit. A doua il zi strecuram de sirop si dam...

Salam cu gutui

In Dulciuri la 31 Oct 2011

Se spala gutuile,se curata de coaja si cotor si se taie cubulete. Se pun intr-o oala cu apa cat sa le acopere si se lasa la fiert. Cand sunt fierte,se adauga zaharul si scortisoara si se mai lasa la fiert pana scade tot sucul. Se pun stafidele curatate in putin apa calda si se lasa la inmuiat...

Tort Ecler

In Torturi la 30 Oct 2011

Pentru foi si choux-uri : Se pune apa la fiert cu putina sare si untul taiat bucatele. Dupa ce s-a topit untul,se i-a cratita de pe foc se adauga toata faina si se amesteca. Se mai pune cratita pe foc pentru 2 minute timp in care se amesteca incontinuu. Se lasa aluatul la racit,dupa ce...

Gem de gutui

In Dulceata / Gem la 22 Oct 2011

Spalam bine gutuile si le curatam de coaja si cotor (din coaja si cotor puteti face petlea de gutui) Taiem gutuile felii sau cubuletele stropim cu suc de lamaie,le punem intr-o oala cu fund gros si adaugam apa cat sa le acopere. Adaugam dupa gust scortisoara si lasam sa fiarba fructele. Dupa ce...

Gem de macese

In Dulceata / Gem la 17 Oct 2011

Noi am cumparat pasta de macese gata facuta,dar va spun mai jos cum se obtine: Spalam macesele astfel incat sa nu mai aiba puf, apoi le pui la fiert pana se inmoaie bine. Dupa ce s-au fiert, le freci de o sita, pastrand doar pasta ce se formeaza iar ce ramane in sita aruncam.  Dupa...

Silvoita in caldare

In Dulceata / Gem la 17 Oct 2011

Se spala bine prunele. Le scoatem samburii si se pun in caldarea de cupru,care a fost in prealabil unsa cu ulei pentru a nu se prinde de ea. In momentul in care se formeaza o pasta( se sfarma prunele) adaugam si zaharul. Ne inarmam cu multa rabdare caci avem ceva timp de asteptat si purcedem...

Strudel cu mere si sos de vanilie

In Dulciuri la 9 Oct 2011

Spalam si curatam merele de coaja. Le dam pe razatoare si le punem intr-o cratita la foc mic pana scade sucul lasat. Adaugam dupa gust zahar si scortisoara. Ungem fiecare foaie de placinta cu ulei. Intr-un capat al foilor de placinta punem compozitia de mere dupa care incepem si rulam. Punem...

Cheesecake cu vanilie si mure

In Dulciuri la 18 Sep 2011

Dam biscuitii prin robotul de bucatarie,ii amestecam cu untul topit. Intindeti uniform biscuitii intr-o tava (pe hartie de copt sau celofan),dati tava la frigider pana pregatim crema. Mixam frisca,daugam branza si le mixam impreuna. Inmuiem gelatina in putina apa rece,dupa care o punem pe baie de...

Gem de piersici

In Dulceata / Gem la 15 Sep 2011

Spalam bine fructele,le curatam de eventualele stricaciuni si le scoatem samburii. Dam fructele prin masina de tocat carne si le punem intr-o oala cu fundul gros. Lasam sa fiarba la foc mic pana cand scade lichidul si se ingroase,in acel moment adaugam zaharul. Mai lasam sa fiarba cca 30 de...

Dulceata de piersici cu capsuni

In Dulceata / Gem la 8 Sep 2011

Spalam fructele. Taiem capsunii in doua sau in patru si punem peste ei cca 500 g zahar. Ii lasam sa se formeze un sirop pana curatam piersicile de pielita si eventualele stricaciuni. Intr-o oala cu fundul gros punem un strat piersici,unul capsuni. Stropim cu sucul de lamaie fructele....

Paste cu branza de vaci

In Dulciuri la 8 Sep 2011

Punem pastele la fiert in apa cu sare. Le lasam la scurs . Curatam stafidele de codite si le punem in esenta de rom ( puteti amesteca esenta de rom cu putina apa ) si le lasam cca 10-15 minute sa se patrunda. Amestecam branza cu stafidele,coaja de portocala si lamaie si zahar dupa gust....

Biscuiti cu cereale

In Dulciuri la 7 Sep 2011

Framantam un aluat din toate ingredientele. Formam un sul,il invelim in folie sau celofan si il dam la frigider pentru o ora (eu l-am lasat aproape 2 ore) Il taiem felii de 2 cm grosime si punem feliile intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru 40 de minute,la foc mic,ii lasam la...

Chec zebra din albusuri

In Prajituri la 5 Sep 2011

Batem albusurile cu un praf de sare. Adaugam in ploaie zaharul si mixam in continuare. Adaugam uleiul,esenta,faina si praful de copt si amestecam cu dosul unei linguri. Impartim compozitia in doua,intr-o parte adaugam cacaoa si amestecam cu dosul lingurii. Tapetam o cratita/tava cu hartie de...

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 1 Sep 2011

Dulceata de capsuni reteta Se curata capsunii de codite, se spala, se taie in doua. Se pune intr-o cratita un strat de capsuni, unul de zahar si tot asa si se lasa 12 ore, sa lase suc. Se pun la fiert,dupa ce a fiert 10 min, se pune sucul de la lamaie si se lasa cca 1 ora. Se mai pune inca o...

Dulceata de gogonuci

In Dulceata / Gem la 1 Sep 2011

Spalam foarte bine gogonelele si le punem intr-o oala. Adaugam zaharul,sucul de lamaie si apa cat sa le acopere. Se pune la fiert si dupa ce a scazut putin lichidul se adauga esenta si nucile. Se mai lasa sa fiarba pana se leaga siropul cca 50 de minute. Se toarna fierbinte in borcane...

Linzer cu mac

In Prajituri la 25 Aug 2011

Pentru aluat framantam toate ingredientele dupa care il punem in folie de aluminiu si il dam pentru cca 1 ora la frigider. Intre timp pregatim umplutura : Punem laptele la fiert cand da in clocot se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste,se adauga macul si stafidele si se mai dau...

Dulceata asortata cu stafide

In Dulceata / Gem la 19 Aug 2011

Curatam portocala de coaja si de pielita ( sa ramana numai fructul gol). Taiem merele si nectarinele in jumatati dupa care fiecare jumatate o mai taiem inca o data in jumatate si acum le taiem feliute. Punem fructele in oala in care urmeaza sa le fierbem. Le stropim cu sucul de lamaie si presaram...

Dulceata aromata de banane

In Dulceata / Gem la 18 Aug 2011

Punem intr-o oala apa,zaharul,sucul de lamaie,batonul de scortisoara si lasam sa fiarba. Cand incepe sa fiarba se adauga bananele taiate felii de cca 1 cm grosime. Lasam sa fiarba cca 15-20 de minute,pana scade lichidul si incepe sa se ingroase. La sfarsit,cand este aproape gata adaugam sarea...

Banane inghetate

In Dulciuri la 14 Aug 2011

Taiem bananele pe din doua,in fiecare bucata introducem cate un bat de inghetata ,in partea de unde a fost taiata. Se dau bucatile la congelator pana se ingheata,cca 3 ore. Topim ciocolata pe bain-marie cu un strop de apa si un cub de unt. Scoatem bananele inghetate ,le glazuram,(fiind...

Haiose rapide

In Dulciuri la 14 Aug 2011

Cand am facut Siropul de trandafiri  ,am pastrat petalele(dupa strecurare)intr-un borcan cu putin sirop. Acum au prins foarte bine deoarece le-au dat haioselor o aroma foarte placuta. Taiem foietajul patratele,pe fiecare patratel punem o lingurita plina cu petale de trandafiri,am...

Sirop de trandafiri

In Sirop / Compot la 12 Aug 2011

Preparare sirop de trandafiri: Punem intr-o oala petalele de trandafiri, adaugam peste ele o lingura cu sare de lamaie si le frecam bine bine sa iasa culoarea si aroma din petale. Adaugam 1 pahar cu apa si lasam sa dea un clocot. Acoperim oala cu un capac. Punem la fiert 1 l apa cu 1 kg de...

Gem de portocale cu ghimbir

In Dulceata / Gem la 8 Aug 2011

Cum se prepara acest gem de portocale cu ghimbir Curatam miezul de portocala de pielita alba si il taiem bucati. Peste ele adaugam zaharul si lasam cca 30 de minute sa se formeze un sirop. Le punem pe foc si cand incepe sa scada siropul adaugam cognacul si ghimbirul taiat cubulete mici....

Afisate 91 - 120 din 186 retete    

Postari recente

publicat la 26.03.2019

Veggie Bowl

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]