Foietajul se dezgheață la temperatura camerei, apoi se taie cu rola de pizza, pătrate, de 10/10 cm. Pe pătratele de foietaj se aşază câte o felie de cașcaval, una de salam și ceapă...
Curatam aripioarele de pene, le spalam bine, apoi le taiem in 2.
Intr-un bol, punem aripioarele si peste ele adaugam 1 lingura de ulei si condimentele enumerate (sare, piper,...
Punem intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si sarea si amestecam cu un tel.
Adaugam iaurtul si amestecam.
Punem faina, praful de copt si esenta de vanilie si amestecam bine, astfel incat sa...
Scoatem samburele de la avocado si asezonam cu sare si piper.
Branza,rosiile ,ceapa,patrunjelul se toaca marunt si se stropesc cu o lingurita ulei de masline.
Se iua cu o lingurita si...
Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare.Se curata de coaja cand sunt gata si se taie cuburi.
Ouale se curata si ele de coaja,albusul se taie cuburi,iar galbenusul se striveste si se...
In primul rand, spalam fructele, cu tot cu decojit pepenele (usoara atentie la zmeura sa nu fie "terfelita" :), ). Menta tot asa usor clatita...asezam in vasul de serviree fructa cu...
Dovleceii se curata de coaja , se dau pe razatoarea mare , se presara cu sare si se lasa intr-o strecuratoare pentru a se scurge foarte bine de zeama.
Se amesteca ouale cu un praf de sare,...
Clatite:
Se mixeaza oul cu sarea, zaharul si esenta de rom pana cand oul devine de culoare galben deschis. Se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza.
Se unge tigaia cu ulei si se sterge...
Clatite negre:
Intr-un bol mare amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, praful de sare si cele 3 linguri de cacao). Cernem compozitia uscata o singura data. Mixam oul cu laptele,...
Cartofii şi păstârnacul se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert.
Când sunt gata se pun în robot şi se pasează, adăugând supa în care au...
Carnea de porc am portionat-o si am calit-o in uleiul incins, pe ambele parti. Am adaugat coditele de ceapa verde si usturoiul verde, toate taiate marunt si am lasat la innabusit. Am adaugat o cana...
1. Se amesteca toate ingredientele pentru aluat (mai putin untul) si se framanta bine pana se obtine o coca ce poate fi usor intinsa. Se unge cu untul moale toata suprafata foii, apoi se...
- Eu am folosit o oala cu presiune (cucta) deoarece am redus timpul de fierbere al carnii-dar e foarte buna facuta si simplu-doar ca fierbem mult mai mult. Carnea trebuie sa fie foarte bine fiarta...
Portionam coastele de miel in asa fel incat fiecare portie sa contina doua vertebre.
Preparam marinata.
Curatam usturoiul, il pisam in mojar impreuna cu sare, piper si ghimbirul ras si obtinem o...
Se curata morcovii de coaja. Se spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un castron, apoi se toarna suc proaspat...
- Calim ceapa tocata in untul topit, cu un praf de sare
- Adaugam cartoful si radacina de patrunjel patrunjelul taiate grosier. acoperim cu lichid.
- Lasam la fiert circa 20 minute (sa fie facute...
Cartofii i-am facut altfel decat de obicei, cu untura de rata si usturoi, dementiali!
Am spalat cartofii si i-am curatat folosindu-ma de un burete.
I-am taiat in 4, i-am spalat inca odata si apoi...
Aluat:
Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare.
Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte.
Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte bine....
Legumele se curata si se toaca dupa preferinta.
Se pun la calit pentru circa 5 minute la foc mic.
Intr-o oala de 2 litri punem legumele si completam cu apa.
Lasam sa fiarba 10 minute dupa care...
Am pus ardeii in cuptor la copt
Dupa ce au copt, i-am decojit, le-am luat semintele din interior si am umplut cu branza ( am amestecat branzaturile cu mararul si putina sare); Dupa care i-am dat...
Cca 250 de grame din cantitatea de ciocolata rupta bucatele, o punem pe baie de aburi impreuna cu margarina(sau untul) si un praf de sare. Amestecam din cand in cant pana se topesc apoi lasam 5...
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Dupa aceea se pune la foc intr-o cratita in care s-a turnat uleiul. Se presara peste ea putina sare si putin piper macinat. Se lasa sa se caleasca...
Curățăm legumele, le spălăm și le tocăm în cuburi.
Jumătate din cățeii de usturoi îi tăiem rondele, iar restul îi vom răzui spre final.
Tăiem cârnații...
Capsunile curatate de codite se spala si se taie in patru. Se fierb cu zaharul si zaharul vanilat pana cand scade zeama lasata. Se lasa sa se raceasca, apoi se paseaza cu ajutorul unui mixer...
Cum se prepara visinata. Curatam visinele de codite si frunze, apoi le spalam.
Punem visinele intr-o damingeana de sticla, peste ele punem zaharul, punem dopul si lasam sa stea la macerat...
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete.
Ii punem la fiert in apa cu putina sare pentru 15 minute, apoi ii scurgem de apa si ii punem la rumenit in tigaie.
Ii saram dupa gust si ii...
Crema de ciocolata: topim ciocolata cu frisca lichida la foc mic.
Cand ciocolata s-a racit putin, o adaugam peste frisca batuta si omogenizam usor cu o spatula.
Dam crema la rece peste...
Cum se prepara Ciorba de cartofi, reteta gustoasa a bunicii
Se curata si se taie ceapa, morcovul si cartofii cubulete. In lingura de ulei punem ceapa si morcovul si le lasam cateva minute...
Pieptul de pui se spala ,se dezoseaza se feliaza si se bate usor,cu ciocanul de snitele,apoi se sareaza si pipereaza. Cascavalul si sunca se feliaza. Se fac sandwich-uri din doua felii cu...
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta impreuna cu 2 linguri de apa rece. Se da aluatul la frigider pentru 30 de minute.
Se unge o forma de tort cu unt. Lasam deoparte o...
Umplutura:
Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea mica a robotului de bucatarie.
Intr-un craticior se topeste zaharul, apoi se adauga untul. Dupa ce se formeaza caramelul, se...
Mod de preparare clatite:
Prima data trebuie sa topim untul. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, cele 2-3 linguri de cacao si praful de sare). Cernem compozitia...
Crema de vanilie:
Se pun oul, zaharul, laptele, esenta de vanilie si amidonul intr-un tuci si se mixeaza pana cand se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga untul si se pune tuciul la foc,...
Preparăm blatul de tort. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele.
Albușurile, le punem în bolul mixerului și le mixăm până se spumează, mai...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile si esenta de rom...
Pentru aceasta reteta, era necesar un aluat fraged, de casa. Din motive tehnice, sa spunem, eu nu am facut, dar data viitoare voi pregati cu aluat de casa. De data aceasta am pregatit cu baza din...
Cum se prepara acest Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa
Pentru blat:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata...
Morcovii se curata si se taie rondele.Curatam si ceapa,o taiem marunt si o punem sa fiarba impreuna cu morcovii.Afumatura de taie bucati.Se pun impreuna la fiert intr-o oala cu apa in...
Pastele le-am fiert în apa cu sare, aproximativ 10 minute.
Pe pachet scria ca se fierb 18 minute, dare u am vrut sa le fierb doar de jumatate, pentru ca se vor mai gati la cuptor....
Am pregatit mai întâi foile.
Am mixat galbenusurile cu zaharul si un praf de sare. Am pus treptat 3-4 linguri de lapte pentru ca zaharul sa se dizolve mai usor.
In laptela ramas am...
Pentru aluat: Intr-un bol punem apa calduta si peste turnam pliculetul de drojdie uscata, lasam cateva minute, fara sa umblam la el, iar cand s-a dizolvat, punem uleiul si sarea si amestecam usor...
Pulpele le spalam in apa rece, apoi le stergem, le curatam de piele si le crestam din loc in loc.
Pentru sos: Usturoiul il pisam bine cu sare, ulei si mustarul, iar pasta rezultata ungem pulpele...
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, iar galbenusurile le batem cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul, punem crema de branza, zeama de lamaie si esenta de portocala...
Pentru astazi am ales
Aperitiv foietaj cu cascaval, salam Victoria si ceapa verde
Foietajul se dezgheață la temperatura camerei, apoi se taie cu rola de pizza, pătrate, de 10/10 cm. Pe pătratele de foietaj se aşază câte o felie de cașcaval, una de salam și ceapă...
Aripioare de pui crocante pregatite la cuptor
Curatam aripioarele de pene, le spalam bine, apoi le taiem in 2. Intr-un bol, punem aripioarele si peste ele adaugam 1 lingura de ulei si condimentele enumerate (sare, piper,...
Desert gofre cu iaurt
Punem intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si sarea si amestecam cu un tel. Adaugam iaurtul si amestecam. Punem faina, praful de copt si esenta de vanilie si amestecam bine, astfel incat sa...