Intr-o cratita punem pulpele de pui (curatate de pielite )si ceapa intrega la fiert.
Morcovul il taiem rondele il calim in putin ulei de masline si il adaugam in supa.
Pastele care le folosim la...
Mai întâi, ne asigurăm că folia cu care este ambalat cașcavalul nu este ruptă.
Pregătim două bucăți de folie de bucătărie și așezăm una pe masa de lucru.
Preparăm...
Spargem ouale intr-un bol, adagam iaurtul si zaharul si amestecam cu un tel, pana ce zaharul s-a topit complet. Adaugam in acest amestec uleiul si fulgi de ovaz. Omogenizam apoi si faina cernuta...
Oprim cca 50 ml lapte, restul il punem la fiert cu steluta de anason.
Intr-un castron amestecam cacaoa cu zaharul, amidonul si scortisoara. Turnam laptele si amestecam pana la omogenizare....
Modul de preparare este unul extrem de simplu:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cantarim zaharul, faina, adaugam si sarea.
Intr-un vas largut care se poate pune usor la baie de...
Cand musc dintr-o bucata ma duc cu gandul departe, departe. Mama ne facea acasa si era asa de buna! Iar cand eram in facultate (stateam la camin, ca asa era pe vremea aia) si ne apuca dorul de...
Mai intai lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei.
Amestecam cele doua tipuri de branza cu ouale, chimenul si untul taiat cubulete.
Omogenizam compozitia si o lasam la rece pana se...
Fructul de avocado se taie longitudinal pe jumatate. Se rotesc cele doua jumatati in sens invers, se despart si se inlatura samburele. Cu ajutorul unei linguri se scoate miezul din coaja. Daca...
Dovlecelul, morcovul si mazarea se pun intr-o tigaie cu 100 ml ulei, o lingurita de sare si putin piper negru macinat si se calesc, apoi se dau deoparte pentru a se racori.
Ouale se mixeaza cu o...
Prepararea este in ciuda aparentelor chiar usoara : se curata, spala si toaca legumele ( cartofii , ceapa, morcovul) si se pun intr-o un vas mai mare in care am incalzit 2 linguri de...
Se portioneaza carnea de pui si se clateste bine cu apa, se stropeste cu zeama de lamaie, apoi se lasa.
Se curata usturoiul si se piseaza cu sare ca pentru mujdei, apoi se freaca, adaugand putin...
Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul si sucul de portocala. Incorporati faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le mixati cu...
Curatam dovlecelul de interior si de coaja, il spalam si il taiem cubulete.
Fasolea verde o curatam de capete, o spalam si o rupem in trei bucati fiecare, sa fie mai micuta.
Curatam ceapa,...
1. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei;se adauga morcovul dat pe razatoare si ardeiul tocat marunt;se calesc 5 minute impreuna.
2. Ciupercile se toaca marunt si se calesc impreuna cu...
Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei.
Amestecam toate ingredientele trecute la aluat si vom obtine un aluat elastic. Il dam la rece pana preparam umplutura astfel:
Spalam prunele, le...
Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu indulcitorul pana isi maresc volumul. Adaugati uleiul, apoi sucul si coaja de portocala. Incorporati faina si praful de copt. Albusurile le mixati...
Se fac mai întâi foile, care vor fi coapte pe fundul unei tăvi rotunde, sau al unei cratițe. Se amestecă/mixează bine zahărul cu: ouăle, vanilia, bicarbonatul stins în...
Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de la lamaie si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Intr-un vas amestecam iaurtul cu uleiul, praful si bicarbonatul...
Se pregătește mai întâi blatul de tort. Se pornește cuptorul.
Miezul de nucă și migdalele se pun câteva minute să se coacă. Se macină apoi mărunt.
Se separă...
Se pune pe foc o cratita incapatoare. Se adaugă cele doua cani si jumatate cu apa, zahăr pudră, untul. Se amestecă până se topește untul și începe să fiarbă lichidul. Se reduce...
Mai intai, se pregătește un vas în care se va pune înghețata la congelator. Se pregătește o cafea neagră, din 350 - 400 ml apă și 5-6 lingurițe de cafea. Dacă preferați să o...
Reprezentare video Tort poiana cu maci
blat:
Se mixeaza ouale cu zaharul pana la dizolvarea completa a zaharului si albirea masei.
Se adauga mierea de albini daca este tare, se topeste pana...
Preparare crema:
Apa amestecata cu agarul se pune la fiert si cand da in clocot se adauga zaharul si se amesteca pana la topire, apoi se face focul mic si se fierbe 15 minute...
1. Se mixeaza ouale cu zaharul pana se albesc ca o crema.
2. Se adauga untul moale, 200 gr. de ciocolata topita in lapte fierbinte.
3. Faina cernuta cu praful de copt si vanilia, nucile si...
Mielul achiziționat, trebuie să fie curățat de organe și pe cât posibil, tăietura de pe burtă, să fie cît mai mică. Se trece la ”frecarea” lui cu sare...
Reteta de Pasti, nu greu de preparat, friptura de miel la la cuptor este delicioasa.
Se curata bine carnea, se pirleste pe ochiul de la aragaz, se curata de pielita, se spala cu apa si otet...
Pulpa de miel se curata si se spala bine.
Intr-o tava se pune uleiul si pulpa si se unge bine cu ulei.
Se presara vegeta, boia, piper si se pune un pahar cu apa stropind si pulpa.
Se introduce...
Punem compoturile, cu zeama cu tot, intr-o oala. Adaugam sarea, cuisoarele si 2, 5 l apa.
Lasam sa fiarba la foc moderat 10-15 minute.Vara cand facem supa din fructe proaspete , lasam sa fiarba...
Se spala bine vanata si dovlecelul, se sterg cu prosoape absorbante si se taie in rondele de 5-6 mm grosime.
Se asaza pe o suprafata plana si se presara cu sare. Se lasa 3-5 minute pana se...
Se pun 550 g de faina intr-un vas de framantat.
Se adauga oul batut, untura, laptele caldut, drojdia dizolvata cu zaharul vanilat si putin lapte, un praf de sare si se framanta.
Se adauga faina...
1. Asadar, asa cum am spus mai sus, am folosit sucul lasat de cirese atunci cand am scos samburii. Nu am tinut visinele in zahar pentru dulceata. In momentul in care vei pune ciresele la fiert, in...
Spalam bine fructele in apa rece.
Dupa ce le-am indepartat coditele, le-am scos samburii si am aruncat ce a mai fost stricat printre ele, am ramas cu aprox 650-700 gr de visine.
Punem fructele...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea. Se...
Este o ciorba perfecta si completa , servita fierbinte cu o bucata zdravana de paine si ardei iute nu mai cere nici o completare....iar realizarea ei este extrem de...
Intr-o tigaie punem bucatiile de carne clatite cu apa rece si sterse cu un prosop de hartie,se condimenteaza pe ambele parti, se pune ulei de masline si se lasa putin la prajit.
Se adauga vinul...
Fiecare blat se coace separat, in aceeasi tava, pe hartie de copt.
Se separa ouale, se bat spuma tare albusurile, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga...
Pentru aluat: am ales un aluat asemanator cu cel de cozonac. Puteti sa alegeti si varianta mai economica, adica fara ou, doar cu lapte, fara unt, doar cu putin ulei. Pentru inceput se face maiaua....
Capsunile se curata de codite, se spala si se taie cubulete. Se amesteca cu 50 g zahar si se dau deoparte, amestecandu-le din cand in cand.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se da drumul la...
Pregatesti crema.
Pui intr-un bol frisca, mascarpone (ambele reci) fiola de esenta si 3-4 linguri zahar pudra.
Mixezi usor pentru cateva secunde, gusti sa vezi daca este suficient de dulce...
Felicitari, draga noastra Daniela, pentru cei 11 ani frumosi si harnici de bucataras!
La cat mai multi alaturi de toata gasca vesela a bucatarasului!