A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cozonac cu trei umpluturi

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Drojdia inmuiata cu putin lapte caldut si 1lingurita cu zahar o lasam la dospit 10-15min;in acest timp batem bine ouale cu sare,zahar si arome pana-si dubleaza volumul apoi rasturnam peste faina...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci cu soia

Postat de: CookieMonster in Mancaruri de post

1. Soia se pune la fiert pentru 30 de minute si apoi se lasa la scurs bine. 2. Ciupercile, ceapa si usturoiul se curata bine, se spala, ciupercile se taia in jumatate, ceapa julien si 2 catei...Citeste continuarea

Chifle cu lapte (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Piine

In bolul unui mixer cu functie de framantare se pune laptele caldut, se adauga, zaharul, drojdia si se fixeaza carligul de framantare. Se amesteca putin ingredientele si se pune faina, putin cate...Citeste continuarea

Ciuperci champignon "trase" la tigaie

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de post

Spalam ciupercile, le curatam de coaja si le taiem felii (cu tot cu piciorus, ca sa se vada frumos).  Intr-o tigaie punem unt (daca nu tinem post) sau ulei de masline. Lasam sa se incinga...Citeste continuarea

Copanele de pui cu sos de ardei la...

Postat de: Alina26 in Pui

Pregatim copanelele:le spalam,le condimentam cu sare,piper,usturoi praf si le punem intr-o tava.Adaugam crengutele de rozmarin si frunzele de salvie,putin ulei de masline si un pahar de apa si dam...Citeste continuarea

Costite de porc la tigaie

Postat de: antici_gabytza in Porc

Spalam costita, o condimentam cu usturoiul curatat si pisat, piper si sare dupa gust. O  asezam frumos in tigaie. Deasupra adaugam vinul si uleiul. Punem tigaia pe foc si o acoperim cu un...Citeste continuarea

Ciuperci prajite

Postat de: Dya in Mancaruri de post

Curatam ciupercile si le punem intregi la prajit. Cand s-au rumenit frumos, adaugam usturoiul feliat, rosiile si ceapa verde. Le lasam sa se caleasca usor, cat sa devina aurii, condimentam dupa...Citeste continuarea

Conopida gratinata

Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de legume

Desfacem conopida in buchetele, o spalam si o punem la fiert intr-o oala cu jumatate de lingurita de sare. O lasam sa fiarba in jur de 15-20 de minute (cand este fiarta furculita intra usor in...Citeste continuarea

Caviar de vinete

Postat de: Dya in Salate

Coacem vinetele si le tocam fin (In mod normal, pentru aceasta reteta se foloseste doar miezul vinetelor, semintele, eu am folosit insa vinetele in intregime,). Amestecam condimentele, patrunjelul...Citeste continuarea

Cozonac pufos cu cacao si alune

Postat de: sasha in Dulciuri

Cernem faina de 3 ori (cea de-a treia este ce mai importanta) asa devine mai pufos. Toata pregatirea aluatului si in timpul cresterii trebuie sa fie foarte cald in camera unde il pregatim....Citeste continuarea

Chiftele de ciuperci cu leurda

Postat de: rhapsody in Mancaruri de post

1. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 2. Tocam ceapa, leurda si rosiile. 3. Zdrobim cateii de usturoi, iar morcovul il razuim apoi le amestecam cu restul ingredientelor. 4. Luam cate...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata si capsuni

Postat de: Criss in Torturi

Se amesteca branza cu zaharul, galbenusurile, nuca de cocos si amidonul, se formeaza bilute care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pentru blat , se bat galbenusurile cu...Citeste continuarea

Ciorba de stevie cu orez

Postat de: dariadeea in Ciorbe

Mai intai am rupt coditele la frunzele de stevie,le-am spalat bine si le-am pus la scurs. Am curatat si spalat legumele,le-am tocat marunt si le-am pus in oala cu o lingura de ulei ca sa se...Citeste continuarea

Ciocănele de pui marinate

Postat de: elucubratiiculinare in Pui

Ciocănelele de pui se spală și se zvântă. Într-un castron mai mare amestecăm iaurtul cu pasta de tomate și pasta de ardei, apoi adăugăm usturoiul pisat, uleiul și...Citeste continuarea

Cozonac pascuta

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Atunci cand ne apucam de cozonac e bine sa ne rezervam timp numai pentru el .....ingredientele trebuiesc scoase din timp sa nu fie reci de la frigider...sau daca putem sa le incalzim si sa le...Citeste continuarea

Chec aperitiv - Dukan

Postat de: LadyCrs in Ficat

Separam albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri adaugam taratele, amidonul, praful de copt si condimentele, apoi iaurtul si amestecam bine. Tocam ceapa, patrunjelul, ficateii si ardeiul...Citeste continuarea

Chec zebra

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Apoi adaugam praful de copt si uleiul.Treptat adaugam faina in ploaie putin cate putin. Impartim compozitia...Citeste continuarea

Cartofi Hasselback

Postat de: angyb in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii si ii asezam intr-o lingura si taiem felii subturi .Cutitul se va opri in marginea lingurii. In fiecare taietura punem unt aromat si presaram sare si piper. Se aseaza intr-o...Citeste continuarea

Cannelloni cu ricotta si spanac

Postat de: angyb in Cannelloni

Pentru inceput pregatim umplutura .Amestecam bine spanacul cu ricotta ,ouale si parmezanul si condimentam cu nucsoara,sare si piper. Sosul bechamel:Topim untul la foc mic ,adaugam faina si...Citeste continuarea

Cornuri pufoase de post cu gem si nuca

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Am frecat deojia cu 2 linguri de zahar pana la lichefiere si am turnat peste ea 150 ml apa calduta.. Intr-un vas  am pus pe foc 100 ml apa cu doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie si...Citeste continuarea

Chiftele cu susan

Postat de: TAB1TA in Mancaruri cu carne

Se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se amesteca cu miezul de paine, carnea si condimentele. (Se poate adauga un ou la acest amestec, eu nu am mai pus.) Se bat ouale si se pun intr-un bol....Citeste continuarea

Chec rece cu biscuiti si ciocolata

Postat de: Bucataras in Prajituri

 Puneti apa la fiert cu zaharul si asteptati pina se dizolva iar siropul se leaga bine. Oprit focul si incorporati ciocolata rupta bucati. Dupa ce s-a topit adaugati margarina si laptele praf...Citeste continuarea

Ciambelline al vino ( Covrigei cu...

Postat de: Iulia22 in Dulciuri

Intr-un lighenas se toarna mai intai paharul de zahar,apoi uleiul,vinul si semintele le anason.Se amesteca bine iar apoi se toarna faina atat cat sa iasa un aluat ca cel pentru paine.Se framanta...Citeste continuarea

Chec cu visine

Postat de: petruta_ionela84 in Prajituri

Toate ingredientele se bat impreuna dupa care se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se adauga visinele din dulceata. Se pune la copt pt aprox 30 de minute la foc mediu. Citeste continuarea

Chefal prajit cu mamaliguta si...

Postat de: COSTEO in Peste

Cum se prepara Chefal prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi, reteta simpla si gustoasa Pestele Pestele se curata de solzi,aripioare si intestine,se decapiteaza,se spala,se...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu orez

Postat de: Elena_Daria in Ciorbe

Curatam si spalam legumele. Le taiem nici prea marunt dar nici prea mare. Punem toate legumele intr-o oala si le lasam sa se caleasca in 2 linguri de ulei timp de 4-5 minute. Adaugam apoi...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu ciuperci si rosii...

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Curatam ceapa si o tocam marunt. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Rosiile le facem cubulete. Spalam cotletele, le tamponam cu un servet si le punem intr-o tigaie antiaderanta,...Citeste continuarea

Cheesecake cu fructe de padure (cu...

Postat de: dalina2007 in Prajituri

Biscuitii se sfarama cat mai fin (la robot sau se pun intr-o punga si se piseaza cu o sticla). Se topeste untul, se toarna peste biscuiti si se amesteca bine. Apoi se aseaza in forma de tort...Citeste continuarea

Cus cus cu pulpe de pui

Postat de: eduard_09 in Pui

Amestecam mustarul cu condimetele si berea dupa care adaugam pulpele de pui spalate,acoperim si dam la frigider 30 min. Asezam pulpe intr-o tava,adaugam siropul in care am tinut pulpele si 1...Citeste continuarea

Ciorba cu oase de porc si usturoi...

Postat de: sasha in Ciorbe

Punem osele la fiert in 3 L apa clocotita . Curatam legumele si le taiem rondele,ceapa taiata marunt. Rosiile le oparim si le curatam de coaja. Din capatana de usturoi facem mujdei, legaturile de...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu carne de porc...

Postat de: babi5 in Ciorbe

 Se curata  zarzavatul  ,ceapa . ardeiul  si prazul ,se spala  bine  si toate se toaca marunt . Luam oala  in care  vrem sa pregatim ciorbita  punem...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta - a la Jamie...

Postat de: Corina33 in Jamie Oliver

Clatite pufoase reteta Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, se adauga pe rand laptele, faina si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare, amestecand usor cu un tel sau o spatula. In...Citeste continuarea

Chiftelute cu miez de orez si sos alb

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Am fiert intai orezul cu apa, sare si putin piper macinat, apoi am lasat la racit. Carnea tocata am amestecat-o cu ceapa trecuta prin masina de tocat impreuna cu usturoiul curatat. Am trecut...Citeste continuarea

Ciorba de fasole (de post)

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de post

Ceapa se toaca si se caleste putin pana devine sticloasa.  Se adauga morcovul si radacina de  patrunjel tocate marunt. Se adauga cam 2 litri de apa. Se taie ardeiul marunt si se...Citeste continuarea

Ciocanele de pui cu ceapa...

Postat de: Constelatialeu in Pui

Se spala si curata ciocanelele. Facem un mixt din 2 lingurite baza de mancaruri cu legume, piper, ghimbir ras si ulei, amestecam bine si tavalim ciocanelele prin acest mixt. Le asezam intr-un vas...Citeste continuarea

Cum se face coliva

Postat de: aliliana in Dulciuri

Cum se face coliva. Arpacasul se alege e impuritati. Se spala bine ( in popor, traditia spune ca arpacasul pentru coliva sa se spele de 9 ori), ca-n traditie. Se pune la fiert intr-o oala in care...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei

Postat de: Ela68 in Aperitive / Garnituri

Se curata dovleceii de coaja, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara cu sare ( nu foarte multa daca si branza e sarata ) . Se lasa 15 minute, apoi se storc bine de zeama si se amesteca...Citeste continuarea

Clatite de post cu dulceata de afine

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Intr-un vas mai mare punem faina amestecata cu zaharul si sarea. Adaugam apoi apa minerala si uleiul si amestecam usor cu telul. Daca este prea groasa compozitia se mai poate adauga putina...Citeste continuarea

Cozonac cu fructe uscate si rahat

Postat de: Criss in Dulciuri

Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si...Citeste continuarea

Crostoli

Postat de: dalina2007 in Dulciuri

Intr-un bol se toarna frisca lichida si 2 lingurite esenta de vanilie. Apoi se presara un praf de sare. Se adauga faina putin cate putin si se framanta pana se obtine un aluat elastic.Cantitatea...Citeste continuarea

Cosulete umplute cu soia Inedit si...

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Intai ne ocupam de aluatul pentru cosulete. Din faina ,apa calda,drojdie,ulei,sare,zahar farmantam un aluat. Aluatul este elastic si nu foarte tare. Il lacoperim cu un prosop si il lasam...Citeste continuarea

Cuscus cu leurdă

Postat de: adriana65 in Mancaruri de post

Uleiul de măsline se pune într-o cratiţă la încins. Se adaugă ceapa verde tăiată inele, usturoiul şi ardeiul iute  tocat. Se adaugă cuscus, se amestecă de...Citeste continuarea

Cordon bleu

Postat de: Ela68 in Pui

Se taie pe lungime 4 fasii de pui, cat se poate de subtire. Pentru asamblare se presara sare si piper peste fasia de pui, punand alternativ cate o felie de sunca si una de cascaval . Cred ca...Citeste continuarea

Cartofi fierti cu mujdei de usturoi...

Postat de: Irina in Mancaruri de post

Cartofii i-am fiert in coaja, pentru ca isi pastreaza gustul mai bine. Usturoiul curatat si spalat l-am taiat si l-am zdrobit. Am adaugat putina sare, ulei si am amestecat, apoi am adaugat...Citeste continuarea

Cornuri cu nutella

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

Cernem faina intr-un bol mai mare,adaugam drojdia dizolvata in putina apa, si lasam sa dospesca 10 min. Intr-un ibric adaugam laptele si untul,punem pe foc pana se incalzeste putin,adaugam...Citeste continuarea

Coronita de miel cu legume

Postat de: ianculubita in Oaie

Costitele condimentate din belsug cu praful de la plic,usturoiul pisat,sare si piper dupa gustul fiecaruia,le punem intr-un vas,rasturnam vinul,uleiul,frecam bine costitele cu tot acest...Citeste continuarea

Cartofi umpluti

Postat de: oana_d in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja, se taie pe lungime in jumatati si se scobesc cu o lingurita. Ceapa se taie marunt si se caleste, apoi in tigaie se adauga ciupercile tocate si se lasa la inabusit...Citeste continuarea

Ciorba falsa de burta

Postat de: Criss in Supe/Ciorbe

Ceapa se toaca marunt si legumele se dau pe razatoarea mare si se calesc in ulei. Se pune apa si se lasa sa fiarba . (Daca nu va indurati sa aruncati coditele de la ciuperci, atunci puneti-le sa...Citeste continuarea

Cannelloni cu carne

Postat de: andremys in Cannelloni

Se pun canelloni la fiert dupa instructiunile de pe cutie Se taie ceapa si se pune la distuit peste care se adauga carnea se amesteca bine,dupa care se adauga sosul de rosii si apa. Se lasa...Citeste continuarea

Crenvusti cu spaghete si pesto

Postat de: Valclaudia in Spaghete

Impartim cremvurstii in 3, trecem prin fiecare bucatica cate 5 spaghete si le punem la fiert pentru 5-8 minute. Le servim calde cu sos pesto. Nimic deosebit dar foarte gustos!   Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]