Cozonac cu trei umpluturi
Postat de: ianculubita in DulciuriDrojdia inmuiata cu putin lapte caldut si 1lingurita cu zahar o lasam la dospit 10-15min;in acest timp batem bine ouale cu sare,zahar si arome pana-si dubleaza volumul apoi rasturnam peste faina...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci cu soia
Postat de: CookieMonster in Mancaruri de post1. Soia se pune la fiert pentru 30 de minute si apoi se lasa la scurs bine. 2. Ciupercile, ceapa si usturoiul se curata bine, se spala, ciupercile se taia in jumatate, ceapa julien si 2 catei...Citeste continuarea
Chifle cu lapte (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in PiineIn bolul unui mixer cu functie de framantare se pune laptele caldut, se adauga, zaharul, drojdia si se fixeaza carligul de framantare. Se amesteca putin ingredientele si se pune faina, putin cate...Citeste continuarea
Ciuperci champignon "trase" la tigaie
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de postSpalam ciupercile, le curatam de coaja si le taiem felii (cu tot cu piciorus, ca sa se vada frumos). Intr-o tigaie punem unt (daca nu tinem post) sau ulei de masline. Lasam sa se incinga...Citeste continuarea
Copanele de pui cu sos de ardei la...
Postat de: Alina26 in PuiPregatim copanelele:le spalam,le condimentam cu sare,piper,usturoi praf si le punem intr-o tava.Adaugam crengutele de rozmarin si frunzele de salvie,putin ulei de masline si un pahar de apa si dam...Citeste continuarea
Costite de porc la tigaie
Postat de: antici_gabytza in PorcSpalam costita, o condimentam cu usturoiul curatat si pisat, piper si sare dupa gust. O asezam frumos in tigaie. Deasupra adaugam vinul si uleiul. Punem tigaia pe foc si o acoperim cu un...Citeste continuarea
Ciuperci prajite
Postat de: Dya in Mancaruri de postCuratam ciupercile si le punem intregi la prajit. Cand s-au rumenit frumos, adaugam usturoiul feliat, rosiile si ceapa verde. Le lasam sa se caleasca usor, cat sa devina aurii, condimentam dupa...Citeste continuarea
Conopida gratinata
Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de legumeDesfacem conopida in buchetele, o spalam si o punem la fiert intr-o oala cu jumatate de lingurita de sare. O lasam sa fiarba in jur de 15-20 de minute (cand este fiarta furculita intra usor in...Citeste continuarea
Caviar de vinete
Postat de: Dya in SalateCoacem vinetele si le tocam fin (In mod normal, pentru aceasta reteta se foloseste doar miezul vinetelor, semintele, eu am folosit insa vinetele in intregime,). Amestecam condimentele, patrunjelul...Citeste continuarea
Cozonac pufos cu cacao si alune
Postat de: sasha in DulciuriCernem faina de 3 ori (cea de-a treia este ce mai importanta) asa devine mai pufos. Toata pregatirea aluatului si in timpul cresterii trebuie sa fie foarte cald in camera unde il pregatim....Citeste continuarea
Chiftele de ciuperci cu leurda
Postat de: rhapsody in Mancaruri de post1. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 2. Tocam ceapa, leurda si rosiile. 3. Zdrobim cateii de usturoi, iar morcovul il razuim apoi le amestecam cu restul ingredientelor. 4. Luam cate...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata si capsuni
Postat de: Criss in TorturiSe amesteca branza cu zaharul, galbenusurile, nuca de cocos si amidonul, se formeaza bilute care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pentru blat , se bat galbenusurile cu...Citeste continuarea
Ciorba de stevie cu orez
Postat de: dariadeea in CiorbeMai intai am rupt coditele la frunzele de stevie,le-am spalat bine si le-am pus la scurs. Am curatat si spalat legumele,le-am tocat marunt si le-am pus in oala cu o lingura de ulei ca sa se...Citeste continuarea
Ciocănele de pui marinate
Postat de: elucubratiiculinare in PuiCiocănelele de pui se spală și se zvântă. Într-un castron mai mare amestecăm iaurtul cu pasta de tomate și pasta de ardei, apoi adăugăm usturoiul pisat, uleiul și...Citeste continuarea
Cozonac pascuta
Postat de: RuxyRux in PrajituriAtunci cand ne apucam de cozonac e bine sa ne rezervam timp numai pentru el .....ingredientele trebuiesc scoase din timp sa nu fie reci de la frigider...sau daca putem sa le incalzim si sa le...Citeste continuarea
Chec aperitiv - Dukan
Postat de: LadyCrs in FicatSeparam albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri adaugam taratele, amidonul, praful de copt si condimentele, apoi iaurtul si amestecam bine. Tocam ceapa, patrunjelul, ficateii si ardeiul...Citeste continuarea
Chec zebra
Postat de: antici_gabytza in PrajituriAlbusurile le mixam spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Apoi adaugam praful de copt si uleiul.Treptat adaugam faina in ploaie putin cate putin. Impartim compozitia...Citeste continuarea
Cartofi Hasselback
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii si ii asezam intr-o lingura si taiem felii subturi .Cutitul se va opri in marginea lingurii. In fiecare taietura punem unt aromat si presaram sare si piper. Se aseaza intr-o...Citeste continuarea
Cannelloni cu ricotta si spanac
Postat de: angyb in CannelloniPentru inceput pregatim umplutura .Amestecam bine spanacul cu ricotta ,ouale si parmezanul si condimentam cu nucsoara,sare si piper. Sosul bechamel:Topim untul la foc mic ,adaugam faina si...Citeste continuarea
Cornuri pufoase de post cu gem si nuca
Postat de: merisor67 in DulciuriAm frecat deojia cu 2 linguri de zahar pana la lichefiere si am turnat peste ea 150 ml apa calduta.. Intr-un vas am pus pe foc 100 ml apa cu doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie si...Citeste continuarea
Chiftele cu susan
Postat de: TAB1TA in Mancaruri cu carneSe toaca marunt ceapa si usturoiul. Se amesteca cu miezul de paine, carnea si condimentele. (Se poate adauga un ou la acest amestec, eu nu am mai pus.) Se bat ouale si se pun intr-un bol....Citeste continuarea
Chec rece cu biscuiti si ciocolata
Postat de: Bucataras in PrajituriPuneti apa la fiert cu zaharul si asteptati pina se dizolva iar siropul se leaga bine. Oprit focul si incorporati ciocolata rupta bucati. Dupa ce s-a topit adaugati margarina si laptele praf...Citeste continuarea
Ciambelline al vino ( Covrigei cu...
Postat de: Iulia22 in DulciuriIntr-un lighenas se toarna mai intai paharul de zahar,apoi uleiul,vinul si semintele le anason.Se amesteca bine iar apoi se toarna faina atat cat sa iasa un aluat ca cel pentru paine.Se framanta...Citeste continuarea
Chec cu visine
Postat de: petruta_ionela84 in PrajituriToate ingredientele se bat impreuna dupa care se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se adauga visinele din dulceata. Se pune la copt pt aprox 30 de minute la foc mediu. Citeste continuarea
Chefal prajit cu mamaliguta si...
Postat de: COSTEO in PesteCum se prepara Chefal prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi, reteta simpla si gustoasa Pestele Pestele se curata de solzi,aripioare si intestine,se decapiteaza,se spala,se...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu orez
Postat de: Elena_Daria in CiorbeCuratam si spalam legumele. Le taiem nici prea marunt dar nici prea mare. Punem toate legumele intr-o oala si le lasam sa se caleasca in 2 linguri de ulei timp de 4-5 minute. Adaugam apoi...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu ciuperci si rosii...
Postat de: rocsi_1612 in PorcCuratam ceapa si o tocam marunt. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Rosiile le facem cubulete. Spalam cotletele, le tamponam cu un servet si le punem intr-o tigaie antiaderanta,...Citeste continuarea
Cheesecake cu fructe de padure (cu...
Postat de: dalina2007 in PrajituriBiscuitii se sfarama cat mai fin (la robot sau se pun intr-o punga si se piseaza cu o sticla). Se topeste untul, se toarna peste biscuiti si se amesteca bine. Apoi se aseaza in forma de tort...Citeste continuarea
Cus cus cu pulpe de pui
Postat de: eduard_09 in PuiAmestecam mustarul cu condimetele si berea dupa care adaugam pulpele de pui spalate,acoperim si dam la frigider 30 min. Asezam pulpe intr-o tava,adaugam siropul in care am tinut pulpele si 1...Citeste continuarea
Ciorba cu oase de porc si usturoi...
Postat de: sasha in CiorbePunem osele la fiert in 3 L apa clocotita . Curatam legumele si le taiem rondele,ceapa taiata marunt. Rosiile le oparim si le curatam de coaja. Din capatana de usturoi facem mujdei, legaturile de...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu carne de porc...
Postat de: babi5 in CiorbeSe curata zarzavatul ,ceapa . ardeiul si prazul ,se spala bine si toate se toaca marunt . Luam oala in care vrem sa pregatim ciorbita punem...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta - a la Jamie...
Postat de: Corina33 in Jamie OliverClatite pufoase reteta Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, se adauga pe rand laptele, faina si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare, amestecand usor cu un tel sau o spatula. In...Citeste continuarea
Chiftelute cu miez de orez si sos alb
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneAm fiert intai orezul cu apa, sare si putin piper macinat, apoi am lasat la racit. Carnea tocata am amestecat-o cu ceapa trecuta prin masina de tocat impreuna cu usturoiul curatat. Am trecut...Citeste continuarea
Ciorba de fasole (de post)
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de postCeapa se toaca si se caleste putin pana devine sticloasa. Se adauga morcovul si radacina de patrunjel tocate marunt. Se adauga cam 2 litri de apa. Se taie ardeiul marunt si se...Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu ceapa...
Postat de: Constelatialeu in PuiSe spala si curata ciocanelele. Facem un mixt din 2 lingurite baza de mancaruri cu legume, piper, ghimbir ras si ulei, amestecam bine si tavalim ciocanelele prin acest mixt. Le asezam intr-un vas...Citeste continuarea
Cum se face coliva
Postat de: aliliana in DulciuriCum se face coliva. Arpacasul se alege e impuritati. Se spala bine ( in popor, traditia spune ca arpacasul pentru coliva sa se spele de 9 ori), ca-n traditie. Se pune la fiert intr-o oala in care...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei
Postat de: Ela68 in Aperitive / GarnituriSe curata dovleceii de coaja, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara cu sare ( nu foarte multa daca si branza e sarata ) . Se lasa 15 minute, apoi se storc bine de zeama si se amesteca...Citeste continuarea
Clatite de post cu dulceata de afine
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIntr-un vas mai mare punem faina amestecata cu zaharul si sarea. Adaugam apoi apa minerala si uleiul si amestecam usor cu telul. Daca este prea groasa compozitia se mai poate adauga putina...Citeste continuarea
Cozonac cu fructe uscate si rahat
Postat de: Criss in DulciuriIntr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si...Citeste continuarea
Crostoli
Postat de: dalina2007 in DulciuriIntr-un bol se toarna frisca lichida si 2 lingurite esenta de vanilie. Apoi se presara un praf de sare. Se adauga faina putin cate putin si se framanta pana se obtine un aluat elastic.Cantitatea...Citeste continuarea
Cosulete umplute cu soia Inedit si...
Postat de: Bunica in Mancaruri de postIntai ne ocupam de aluatul pentru cosulete. Din faina ,apa calda,drojdie,ulei,sare,zahar farmantam un aluat. Aluatul este elastic si nu foarte tare. Il lacoperim cu un prosop si il lasam...Citeste continuarea
Cuscus cu leurdă
Postat de: adriana65 in Mancaruri de postUleiul de măsline se pune într-o cratiţă la încins. Se adaugă ceapa verde tăiată inele, usturoiul şi ardeiul iute tocat. Se adaugă cuscus, se amestecă de...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: Ela68 in PuiSe taie pe lungime 4 fasii de pui, cat se poate de subtire. Pentru asamblare se presara sare si piper peste fasia de pui, punand alternativ cate o felie de sunca si una de cascaval . Cred ca...Citeste continuarea
Cartofi fierti cu mujdei de usturoi...
Postat de: Irina in Mancaruri de postCartofii i-am fiert in coaja, pentru ca isi pastreaza gustul mai bine. Usturoiul curatat si spalat l-am taiat si l-am zdrobit. Am adaugat putina sare, ulei si am amestecat, apoi am adaugat...Citeste continuarea
Cornuri cu nutella
Postat de: eduard_09 in DulciuriCernem faina intr-un bol mai mare,adaugam drojdia dizolvata in putina apa, si lasam sa dospesca 10 min. Intr-un ibric adaugam laptele si untul,punem pe foc pana se incalzeste putin,adaugam...Citeste continuarea
Coronita de miel cu legume
Postat de: ianculubita in OaieCostitele condimentate din belsug cu praful de la plic,usturoiul pisat,sare si piper dupa gustul fiecaruia,le punem intr-un vas,rasturnam vinul,uleiul,frecam bine costitele cu tot acest...Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: oana_d in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja, se taie pe lungime in jumatati si se scobesc cu o lingurita. Ceapa se taie marunt si se caleste, apoi in tigaie se adauga ciupercile tocate si se lasa la inabusit...Citeste continuarea
Ciorba falsa de burta
Postat de: Criss in Supe/CiorbeCeapa se toaca marunt si legumele se dau pe razatoarea mare si se calesc in ulei. Se pune apa si se lasa sa fiarba . (Daca nu va indurati sa aruncati coditele de la ciuperci, atunci puneti-le sa...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne
Postat de: andremys in CannelloniSe pun canelloni la fiert dupa instructiunile de pe cutie Se taie ceapa si se pune la distuit peste care se adauga carnea se amesteca bine,dupa care se adauga sosul de rosii si apa. Se lasa...Citeste continuarea
Crenvusti cu spaghete si pesto
Postat de: Valclaudia in SpagheteImpartim cremvurstii in 3, trecem prin fiecare bucatica cate 5 spaghete si le punem la fiert pentru 5-8 minute. Le servim calde cu sos pesto. Nimic deosebit dar foarte gustos! Citeste continuarea