Covrigi dulci si aromati
Postat de: Alinutza80 in DulciuriAluatul se pregateste asa: se pune drojdia impreuna cu zaharul si laptele caldut intr-un vas si se lasa sa se dizolve atat zaharul cat si drojdia. Se adauga faina in ploaie (nu toata deodata)...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-peste albusurile batute spuma adaugam zaharul si zaharul vanilat ,mixam pana devine bezea -incorporam in bezea galbenusurile amestecate cu ulei . -adaugam faina si omogenizam...Citeste continuarea
Chec tigru
Postat de: diamond in PrajituriIntr-un bol se mixeaza margarina cu zaharul, zaharul vanilescu si praful de sare... Se mixeaza bine pana se albeste compozitia, apoi se adauga oualele rand pe rand si mixam dupa fiecare. Apoi se...Citeste continuarea
Cartofi evantai cu dovlecei si bere...
Postat de: COSTEO in Mancaruri de legumeCartofii se curata si se spala ,apoi crestam cartofii pe lungimea lor rondele in asa fel incat cartoful sa ramana intreg. Dovleceii se curata de coaja si se taie rondele ,rondele apoi le...Citeste continuarea
Caras prajit in crusta de malai
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Crap / CarasCuratati pestele de solzi. Indepartati capetele si intestinele.(treaba sotului ;) Daca pestele este mai mare, taiati în 2, pe lungime, daca e mic ca al meu, lasati-l intreg. Spalati bine...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu surimi
Postat de: ianculubita in Fructe de mareBatem bine ouale cu faina si drojdia, adaugam branza rasa, ulei, lapte iar la urma surimi taiat marunt; rasturnam in forma cu hartie de copt si lasam la foc mic aproape 1h; dupa ce s-a racit se...Citeste continuarea
Cozonaci
Postat de: COSTEO in DulciuriGalbenusurile se amesteca cu sarea si se tin la cald .Stafidele se curata si se pun la inmuiat in rom. Miezul de nuca se alege de impuritati si se da prin masina.Drojdia se amesteca cu 10...Citeste continuarea
Cosulete cu branza
Postat de: antici_gabytza in PrajituriAmestecam faina cu praful de copt.Adaugam smantana,zaharul,sarea si le mixam impreuna.Apoi adaugam oul batut cu plicul de zahar vanilat.Framantam un aluat atat cat sa se poate modela. Mixam...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu suc de rosii si...
Postat de: COSTEO in PorcFeliile de ceafa le condimentam cu sare ,piper si cimbru pe ambele parti,apoi se lasa deoparte. Ceapa se taie julien ,morcovul rondele si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei.Punem...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu stafide
Postat de: dariadeea in PrajituriMai intai se pun stafidele intr-un vas cu 2 esente de rom.Este de preferat sa se puna cu rom dar eu nu am avut.Se lasa pana se inmoaie bine dupa care se pun la scurs.Trebuie sa fie foarte bine...Citeste continuarea
Clatite cu branza de vaci si...
Postat de: COSTEO in DulciuriFaina se cerne si se amesteca cu ouale batute sare si putin lapte.Laptele se adauga treptat pana obtinem o compozitie omogena Tigaia se unge cu ulei si se incinge bine ,apoi se...Citeste continuarea
Chiftele uriase la gratar cu...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PorcIn carnea tocata, adugam ceapa rasa, ouale, cateii de usturoi pisati, pesmetul si condimentele. Amestecam bine,astfel incat condimentele sa patrunda bine in carne. Lasam la frigider...Citeste continuarea
Chiftelute de cartof si branza la...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriCartoful se fierbe curata si taiat bucati mici ca pentru piure....se scurge apoi de lichid si se lasa la racit. Telemeaua se faramiteaza si se amesteca cu iaurtul, cascavalul razuit, cartoful...Citeste continuarea
Ciorbă de fasole uscată cu ciolan...
Postat de: diaconta in CiorbeFasolea o spalam si o lasam în apa rece,de preferat peste noapte sau câteva ore. Astfel se va fierbe mai repede. Fasolea am fiert-o separat în apa cu sare si ceapa taiata...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu soia
Postat de: antici_gabytza in Aperitive / GarnituriSoia o punem intr-un bol cu apa la hidratat. Morcovul, frunzele de ceapa verde, patrunjelul, piciorusele de la ciuperci le trecem prin robot si le maruntim. Intr-un bol adaugam soia stoarsa de...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu legume la cuptor
Postat de: Dea_Dea in PorcCeapa se toaca, morcovul se taie rondele, ciupercile se taie felii iar cotletul de porc se taie cubulete. Intr-un vas de yenna se pun ceapa, morcovii, ciupercile, cotletul de porc se presara...Citeste continuarea
Cartofi fierti cu mujdei de usturoi
Postat de: COSTEO in Mancaruri de postCartofii se spala si se pun la fiert in coaja lor, in apa cu sare. Intre timp facem usturoiul ,il curatam si il zdrobim pe cleste ,punem sare si frecam la fel ca la maioneza si treptat punem...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: Constelatialeu in CiorbeSe curata si se spala loboda, apoi se taie mai mica. Ceapa se taie marunt, morcovul si pastarnacul se rad pe razatoarea mica, orezul se spala. Se incinge uleiul si se pune la calit ceapa,...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde
Postat de: diana_k in CiorbeSunca, ceapa si usturoiul verde se taie bucatele mici. Salata se spala, se scurge de apa si se taie marunt. Calim sunca in 2 linguri de ulei, cand s-a rumenit punem ceapa si usturoiul verde...Citeste continuarea
Crema de ciocolata cu capsuni (de...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriCrema de ciocolata: Intr-un castron punem putin lapte de soia din cei 500 ml. Adaugam zaharul, amidonul si cacaoa, zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de lamaie. Cu o lingura amestecam...Citeste continuarea
Ciocolată aromată
Postat de: Ade200 in DulciuriÎntr-un castron se cerne făina şi laptele praf şi se omogenizează. Într-o cratiţă de 3 l se pune zahărul, apa şi zeama de lămâie şi se fierb până...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu pulpa de porc
Postat de: r3nat02006 in PorcPulpa de porc se unge cu ulei si se trece printr-un praf de sare, iar din loc in loc se introduc in interiorul pulpei catei de usturoi. Se lasa la frigider minim 30 min acoperita cu folie...Citeste continuarea
Corăbioare şi împletitură cu...
Postat de: diaconta in DulciuriAm pregatit o maia din drojdie,o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina.Am lasat sa dospeasca. Ouale le-am batut cu zaharul. Faina cernuta am amestecat-o cu sarea,untul...Citeste continuarea
Cornuri moi cu dulceata
Postat de: antici_gabytza in PrajituriCernem faina iar in mijloc facem o gaura si punem mierea,drojdia dizolvata in putin lapte caldut si sarea.Amestecam usor si treptat punem restul de lapte,iar apoi plicul de zahar si untul...Citeste continuarea
Ciuperci Umplute
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriCiupercile(palariile) se curata de coaja, se scot piciorusele se curata si se toaca marunt. Taiem ceapa verde si usturoiul fasiute si il adaugam peste, maruntim mugurii de pin si fulgii de...Citeste continuarea
Ciorba de primavara
Postat de: RuxyRux in CiorbeSpalam si tocam marunt salata, spanacul, loboda, ceapa si usturoiul. Radem morcovul si taiem cartoful bucati. Incingem uleiul, eu am folosit oala Zepter...adaugam pe rand ceapa si...Citeste continuarea
Clatite americane
Postat de: Alinutza80 in DulciuriSe amesteca intr-un bol mare ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si sarea. Se lasa deoparte. Intr-un alt bol se bat ouale cu laptele, apoi se pune amestecand continuu, lichidul...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare (de porc) cu...
Postat de: Dya in CiorbeLegumele tocate le punem la fiert in 1.5 l apa pentru 20-30 de minute. Adaugam cartofii taiati cuburi si lasam la foc mic, pana cand acestia au fiert suficient. Saram dupa gust, adaugam borsul si...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat (reteta de post)
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-In borsul putin caldut dizolvam drojdia -adaugam uleiul,sarea zaharul adaugam faina putin cate putin pana obtinem un aluat potrivit de tare -intindem in foaie subtire,decupam dupa...Citeste continuarea
Cornulete fragede
Postat de: petruta_ionela84 in PrajituriIn faina cernuta se face o gaura in mijloc se adauga untura(calduta)si borsul se dizolva drojdia si bicarbonatul de sodiu si si apoi se adauga zaharul,sarea ,ouale ,coaja de lamaie si vanilia....Citeste continuarea
Cartofi Duchesse
Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri1. Taiem cartofii in 4, ii spalam si ii punem la fiert. 2. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 3. Scurgem apa, ii zdrobim bine apoi incorporam untul. Inainte de a trece la pasul urmator,...Citeste continuarea
Conopida gratinata cu soia"Inedit"
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri de legumeSe pun la fiert soia si conopida , pana se inmoaie cam 20 min.Se scot in strecuratoase si se lasa la scurs. Intre timp se face un sos din telemeaua rasa, ou, iaurt si marar .(se amesteca toate...Citeste continuarea
Cosulete de linte cu guacamole
Postat de: camelia75 in Mancaruri de postMod de preparare cosulete Spalam lintea sub jet de apa rece,apoi o lasam la scurs. Amestecam lintea cu galbenusul,parmezanul si pesmetul cu grija pentru a nu sfarama lintea. Puneti 2...Citeste continuarea
Ceapa Umpluta (pentru 2 portii)
Postat de: nico15 in Mancaruri de postVom alege patru cepe, aproximativ de aceeasi marime, le curatam de frunze. Pregatim o cratita in care adaugam apa si sare, adaugam ceapa(4 bucati) si o lasam aproximativ 15 minute pana se-nmoaie....Citeste continuarea
Coupe Jacques pentru 5 persoane
Postat de: nico15 in DulciuriFructele se spala, se curata, iar fructele mai mari se taie in felii sau in cubulete de marime potrivita. Se stropesc cu zeama de lamaie si adaugam zaharul. Punem intr-un recipient 5-6...Citeste continuarea
Chiftelute cu sos alb
Postat de: gaby_d in VitaCeapa curatata si spalata o tai rondele si o calesti doua minute in ulei. Cureti cartofii spalati si-i dai pe razatoare. Painea o inmoi in lapte rece apoi o storci bine in mana. Amesteci...Citeste continuarea
Cartof umplut cu pui si ciuperci
Postat de: RuxyRux in PuiCarnea se toaca impreuna cu ciupercile, ceapa si usturoiul. Cartofii se curata si se fierb intregi pentru 15 minute. Se scot, se lasa la racit si se scobesc pe interior. Intr-o cratita se...Citeste continuarea
Chisca
Postat de: antici_gabytza in Mezel de casaIntr-o oala cu apa calduta adaugam orezul spalat si scurs si lasam sa fiarba orezul. Dupa ce s-a fiert orezul il scurgem foarte bine de apa. Intr-o alta oala fierbem plamanii cu ficatul si cu...Citeste continuarea
Cocktail de portocale
Postat de: cristeena20 in Cocktail- Stoarcem portocalele ; - Intr-un pahar mare punem cuburile de gheata peste care turnam aperol (dupa gust), vin alb rece si sucul de portocala. La final punem apa minerala. - Se serveste...Citeste continuarea
Clatite cu gem
Postat de: Ela68 in PrajituriSe amesteca ouale cu cele doua linguri de zahar si sarea, se adauga apoi alternativ faina si laptele. Se bate bine cu telul pana obtinem un aluat cremos, nu foarte gros, lasandu-se apoi la...Citeste continuarea
Ciorba de burta (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in Supe/CiorbePunem bucatile de burta si rasolul la fiert, in aprox 5 litri de apa rece si lasam sa fiarba apa si sa se formeze spuma. Scoatem carnea si burta, aruncam apa, spalam carnea si oala si punem iar la...Citeste continuarea
Cannelloni cu branza dulce si stafide!
Postat de: hashul in CannelloniSe pune apa la fiert, iar cand clocoteste puneti pastele şi le lasati fix 2 minute.Le lasati deoparte sa se racoreasca. Acum preparam umplutura amestecand toate ingredientele....Citeste continuarea
Cotlet de porc evantai
Postat de: andremys in PorcLuam cotletul si il felim dar nu de tot, feliem in asa fel incat baza sa ramana intreaga. Taiem rosiile si cascavalul felii, iar separat zdrobim usturoiul pe care il amestecam cu mustarul. Ungem...Citeste continuarea
Ciuperci umplute pane
Postat de: CookieMonster in Aperitive / Garnituri1. Ciupercile se spala bine se curata de codite si se pun in apa clocotita cu sare timp de 5 minute. Se scot si se lasa la scurs cu palariile in jos. 2. Ouale se bat bine cu sare si piper....Citeste continuarea
Crochete de carne
Postat de: Alina26 in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam, ii dam pe robot si ii stoarcem.Paine o punem la inmuiat,o stoarcem si o dam si pe ea pe robot. Intr-un bol punem carnea,cartofii,painea,patrunjelul si mararul...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: simona72 in Supe/CiorbeIntr-o oala pt ciorba punem uleiul la incins, adaugam ceapa tocata marunt si o lasam pina devine sticloasa, adaugam apio taiat feliute, morcovii si radacina de patrunjel taiate ca pt ciorba,...Citeste continuarea
Covrigei fragezi cu branza
Postat de: sasha in Aperitive / GarnituriCernem faina, facem un cuib in mijloc si punem drojdia amestecata cu 4 linguri de apa,ouale, 1 lingura sare, untura , apa si branza faramata si framantam bine. Mai punem faina in caz ca e prea...Citeste continuarea
Chec pufos cu nuci
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana obtinem o pasta omogena....Citeste continuarea
Chocolate Crinkles/Biscuiti crapati
Postat de: Patricia_Iordache_79 in DulciuriMixam ouale cu zaharul pana se deschide la culoare si isi dubleaza volumul. Topim ciocolata pe baie de abur impreuna cu untul. Adaugam ciocolata topita, usor calduta, peste oua, amestecand...Citeste continuarea
Clafoutis cu visine
Postat de: ianculubita in DulciuriOuale batute bine cu un praf de sare, zahar, vanilie, adaugam faina, lapte caldut si amestecam cu telul pana se omogenizeaza totul Rasturnam in forme mici sau una mare, unse cu unt, in care am...Citeste continuarea