A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Covrigi dulci si aromati

Postat de: Alinutza80 in Dulciuri

Aluatul se pregateste asa: se pune drojdia impreuna cu zaharul si laptele caldut intr-un vas si se lasa sa se dizolve atat zaharul cat si drojdia. Se adauga faina in ploaie (nu toata deodata)...Citeste continuarea

Clatite cu dulceata

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

-peste albusurile batute spuma adaugam zaharul si zaharul vanilat ,mixam pana devine bezea -incorporam in bezea  galbenusurile amestecate cu ulei . -adaugam faina si omogenizam...Citeste continuarea

Chec tigru

Postat de: diamond in Prajituri

Intr-un bol se mixeaza margarina cu zaharul, zaharul vanilescu si praful de sare... Se mixeaza bine pana se albeste compozitia, apoi se adauga oualele rand pe rand si mixam dupa fiecare. Apoi se...Citeste continuarea

Cartofi evantai cu dovlecei si bere...

Postat de: COSTEO in Mancaruri de legume

Cartofii se curata si se spala ,apoi crestam cartofii pe lungimea lor rondele in asa fel incat cartoful sa ramana intreg. Dovleceii se curata de coaja si se taie rondele ,rondele apoi le...Citeste continuarea

Caras prajit in crusta de malai

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Crap / Caras

Curatati pestele de solzi. Indepartati capetele si intestinele.(treaba sotului ;) Daca pestele este mai mare, taiati în 2, pe lungime, daca e mic ca al meu, lasati-l intreg. Spalati bine...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu surimi

Postat de: ianculubita in Fructe de mare

Batem bine ouale cu faina si drojdia, adaugam branza rasa, ulei, lapte iar la urma surimi taiat marunt; rasturnam in forma cu hartie de copt si lasam la foc mic aproape 1h; dupa ce s-a racit se...Citeste continuarea

Cozonaci

Postat de: COSTEO in Dulciuri

Galbenusurile se amesteca cu sarea si se tin la cald .Stafidele se curata  si se pun la inmuiat in rom. Miezul de nuca se alege de impuritati si se da prin masina.Drojdia se amesteca cu 10...Citeste continuarea

Cosulete cu branza

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Amestecam faina cu praful de copt.Adaugam smantana,zaharul,sarea si le mixam impreuna.Apoi adaugam oul batut cu plicul de zahar vanilat.Framantam un aluat atat cat sa se poate modela. Mixam...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu suc de rosii si...

Postat de: COSTEO in Porc

Feliile de ceafa le condimentam cu sare ,piper si cimbru pe ambele parti,apoi se lasa deoparte. Ceapa se taie julien ,morcovul rondele  si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei.Punem...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu stafide

Postat de: dariadeea in Prajituri

Mai intai se pun stafidele intr-un vas cu 2 esente de rom.Este de preferat sa se puna cu rom dar eu nu am avut.Se lasa pana se inmoaie bine dupa care se pun la scurs.Trebuie sa fie foarte bine...Citeste continuarea

Clatite cu branza de vaci si...

Postat de: COSTEO in Dulciuri

Faina se cerne si se amesteca cu ouale batute sare si putin lapte.Laptele se adauga treptat pana obtinem o compozitie omogena Tigaia  se unge cu ulei si se incinge bine ,apoi se...Citeste continuarea

Chiftele uriase la gratar cu...

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Porc

In carnea tocata, adugam ceapa rasa, ouale, cateii de usturoi pisati, pesmetul si condimentele. Amestecam bine,astfel incat condimentele sa patrunda bine in carne. Lasam la frigider...Citeste continuarea

Chiftelute de cartof si branza la...

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Cartoful se fierbe curata si taiat bucati mici ca pentru piure....se scurge apoi de lichid si se lasa la racit. Telemeaua se faramiteaza si se amesteca cu iaurtul, cascavalul razuit, cartoful...Citeste continuarea

Ciorbă de fasole uscată cu ciolan...

Postat de: diaconta in Ciorbe

Fasolea o spalam si o lasam în apa rece,de preferat peste noapte sau câteva ore. Astfel se va fierbe mai repede. Fasolea am fiert-o separat în apa cu sare si ceapa taiata...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu soia

Postat de: antici_gabytza in Aperitive / Garnituri

Soia o punem intr-un bol cu apa la hidratat. Morcovul, frunzele de ceapa verde, patrunjelul, piciorusele de la ciuperci le trecem prin robot si le maruntim. Intr-un bol adaugam soia stoarsa de...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu legume la cuptor

Postat de: Dea_Dea in Porc

Ceapa se toaca, morcovul se taie rondele, ciupercile se taie felii iar cotletul de porc se taie cubulete. Intr-un vas de yenna se pun ceapa, morcovii, ciupercile, cotletul de porc se presara...Citeste continuarea

Cartofi fierti cu mujdei de usturoi

Postat de: COSTEO in Mancaruri de post

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja lor, in apa cu sare. Intre timp facem usturoiul ,il curatam si il zdrobim pe cleste ,punem sare si frecam la fel ca la maioneza si treptat punem...Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Se curata si se spala loboda, apoi se taie mai mica. Ceapa se taie marunt, morcovul si pastarnacul se rad pe razatoarea mica, orezul se spala. Se incinge uleiul si se pune la calit ceapa,...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde

Postat de: diana_k in Ciorbe

Sunca, ceapa si usturoiul verde se taie bucatele mici. Salata se spala, se scurge de apa si se taie marunt. Calim sunca in 2 linguri de ulei, cand s-a rumenit punem ceapa si usturoiul verde...Citeste continuarea

Crema de ciocolata cu capsuni (de...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Crema de ciocolata: Intr-un castron punem putin lapte de soia din cei 500 ml. Adaugam zaharul, amidonul si cacaoa, zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de lamaie. Cu o lingura amestecam...Citeste continuarea

Ciocolată aromată

Postat de: Ade200 in Dulciuri

Într-un castron se cerne făina şi laptele praf şi se omogenizează.  Într-o cratiţă de 3 l se pune zahărul, apa şi zeama de lămâie şi se fierb până...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu pulpa de porc

Postat de: r3nat02006 in Porc

Pulpa de porc se unge cu ulei si se trece printr-un praf de sare, iar din loc in loc se introduc in interiorul pulpei catei de usturoi. Se lasa la frigider minim 30 min acoperita cu folie...Citeste continuarea

Corăbioare şi împletitură cu...

Postat de: diaconta in Dulciuri

Am pregatit o maia din drojdie,o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina.Am lasat sa dospeasca. Ouale le-am batut cu zaharul. Faina cernuta am amestecat-o cu sarea,untul...Citeste continuarea

Cornuri moi cu dulceata

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Cernem faina iar in mijloc facem o gaura si punem mierea,drojdia dizolvata in putin lapte caldut si sarea.Amestecam usor si treptat punem restul de lapte,iar apoi  plicul de zahar si untul...Citeste continuarea

Ciuperci Umplute

Postat de: nico15 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile(palariile) se curata de coaja, se scot piciorusele se curata si se toaca marunt. Taiem ceapa verde si usturoiul fasiute si il adaugam peste, maruntim mugurii de pin si fulgii de...Citeste continuarea

Ciorba de primavara

Postat de: RuxyRux in Ciorbe

Spalam si tocam marunt salata, spanacul, loboda, ceapa si usturoiul.  Radem morcovul si taiem cartoful bucati. Incingem uleiul, eu am folosit oala Zepter...adaugam pe rand ceapa si...Citeste continuarea

Clatite americane

Postat de: Alinutza80 in Dulciuri

Se amesteca intr-un bol mare ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si sarea. Se lasa deoparte. Intr-un alt bol se bat ouale cu laptele, apoi se pune amestecand continuu, lichidul...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare (de porc) cu...

Postat de: Dya in Ciorbe

Legumele tocate le punem la fiert in 1.5 l apa pentru 20-30 de minute. Adaugam cartofii taiati cuburi si lasam la foc mic, pana cand acestia au fiert suficient. Saram dupa gust, adaugam borsul si...Citeste continuarea

Cornulete cu rahat (reteta de post)

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

-In borsul putin caldut dizolvam drojdia -adaugam uleiul,sarea zaharul adaugam faina putin cate putin pana obtinem un aluat potrivit de tare -intindem in foaie subtire,decupam dupa...Citeste continuarea

Cornulete fragede

Postat de: petruta_ionela84 in Prajituri

In faina cernuta se face o gaura in mijloc se adauga untura(calduta)si borsul se dizolva drojdia si bicarbonatul de sodiu si si apoi se adauga zaharul,sarea ,ouale ,coaja de lamaie si vanilia....Citeste continuarea

Cartofi Duchesse

Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri

1. Taiem cartofii in 4, ii spalam si ii punem la fiert. 2. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 3. Scurgem apa, ii zdrobim bine apoi incorporam untul. Inainte de a trece la pasul urmator,...Citeste continuarea

Conopida gratinata cu soia"Inedit"

Postat de: Dea_Dea in Mancaruri de legume

Se pun la fiert soia si conopida , pana se inmoaie cam 20 min.Se scot in strecuratoase si se lasa la scurs. Intre timp se face un sos din telemeaua rasa, ou, iaurt si marar .(se amesteca toate...Citeste continuarea

Cosulete de linte cu guacamole

Postat de: camelia75 in Mancaruri de post

Mod de preparare cosulete Spalam lintea sub jet de apa rece,apoi o lasam la scurs. Amestecam lintea cu galbenusul,parmezanul si pesmetul cu grija pentru a nu sfarama lintea. Puneti 2...Citeste continuarea

Ceapa Umpluta (pentru 2 portii)

Postat de: nico15 in Mancaruri de post

Vom alege patru cepe, aproximativ de aceeasi marime, le curatam de frunze. Pregatim o cratita in care adaugam apa si sare, adaugam ceapa(4 bucati) si o lasam aproximativ 15 minute pana se-nmoaie....Citeste continuarea

Coupe Jacques pentru 5 persoane

Postat de: nico15 in Dulciuri

Fructele se spala, se curata, iar fructele mai mari se taie in felii sau in cubulete de marime potrivita. Se stropesc cu zeama de lamaie si adaugam zaharul.  Punem intr-un recipient 5-6...Citeste continuarea

Chiftelute cu sos alb

Postat de: gaby_d in Vita

Ceapa curatata si spalata o tai rondele si o calesti doua minute in ulei. Cureti cartofii spalati si-i dai pe razatoare. Painea o inmoi in lapte rece apoi o storci bine in mana. Amesteci...Citeste continuarea

Cartof umplut cu pui si ciuperci

Postat de: RuxyRux in Pui

Carnea se toaca impreuna cu ciupercile, ceapa si usturoiul. Cartofii se curata si se fierb intregi pentru 15 minute. Se scot, se lasa la racit si se scobesc pe interior. Intr-o cratita se...Citeste continuarea

Chisca

Postat de: antici_gabytza in Mezel de casa

Intr-o oala cu apa calduta adaugam orezul spalat si scurs si lasam sa fiarba orezul. Dupa ce s-a fiert orezul il scurgem foarte bine de apa. Intr-o alta oala fierbem plamanii cu ficatul si cu...Citeste continuarea

Cocktail de portocale

Postat de: cristeena20 in Cocktail

- Stoarcem portocalele ; - Intr-un pahar mare punem cuburile de gheata peste care turnam aperol (dupa gust), vin alb rece si sucul de portocala. La final punem apa minerala. - Se serveste...Citeste continuarea

Clatite cu gem

Postat de: Ela68 in Prajituri

Se amesteca ouale cu cele doua linguri de zahar si sarea, se adauga apoi alternativ faina si laptele. Se bate bine cu telul pana obtinem un aluat cremos, nu foarte gros, lasandu-se apoi la...Citeste continuarea

Ciorba de burta (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Supe/Ciorbe

Punem bucatile de burta si rasolul la fiert, in aprox 5 litri de apa rece si lasam sa fiarba apa si sa se formeze spuma. Scoatem carnea si burta, aruncam apa, spalam carnea si oala si punem iar la...Citeste continuarea

Cannelloni cu branza dulce si stafide!

Postat de: hashul in Cannelloni

Se pune  apa la fiert, iar cand clocoteste puneti pastele şi le lasati fix 2 minute.Le lasati deoparte sa se racoreasca. Acum  preparam umplutura amestecand toate ingredientele....Citeste continuarea

Cotlet de porc evantai

Postat de: andremys in Porc

Luam cotletul si il felim dar nu de tot, feliem in asa fel incat baza sa ramana intreaga. Taiem rosiile si cascavalul felii, iar separat zdrobim usturoiul pe care il amestecam cu mustarul. Ungem...Citeste continuarea

Ciuperci umplute pane

Postat de: CookieMonster in Aperitive / Garnituri

1. Ciupercile se spala bine se curata de codite si se pun in apa clocotita cu sare timp de 5 minute. Se scot si se lasa la scurs cu palariile in jos. 2. Ouale se bat bine cu sare si piper....Citeste continuarea

Crochete de carne

Postat de: Alina26 in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii curatam, ii dam pe robot si ii stoarcem.Paine o punem la inmuiat,o stoarcem si o dam si pe ea pe robot. Intr-un bol punem carnea,cartofii,painea,patrunjelul si mararul...Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: simona72 in Supe/Ciorbe

Intr-o oala pt ciorba punem uleiul la incins, adaugam ceapa tocata marunt si o lasam pina devine sticloasa, adaugam apio taiat feliute, morcovii si radacina de patrunjel taiate ca pt ciorba,...Citeste continuarea

Covrigei fragezi cu branza

Postat de: sasha in Aperitive / Garnituri

Cernem faina, facem un cuib in mijloc si punem drojdia amestecata cu 4 linguri de apa,ouale, 1 lingura sare, untura , apa si branza faramata si framantam bine. Mai punem faina in caz ca e prea...Citeste continuarea

Chec pufos cu nuci

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana obtinem o pasta omogena....Citeste continuarea

Chocolate Crinkles/Biscuiti crapati

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Dulciuri

Mixam ouale cu zaharul pana se deschide la culoare si isi dubleaza volumul. Topim ciocolata pe baie de abur impreuna cu untul. Adaugam ciocolata topita, usor calduta, peste oua, amestecand...Citeste continuarea

Clafoutis cu visine

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Ouale batute bine cu un praf de sare, zahar, vanilie, adaugam faina, lapte caldut si amestecam cu telul pana se omogenizeaza totul Rasturnam in forme mici sau una mare, unse cu unt, in care am...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]