Crema de branza cu ceapa verde
Postat de: eya in Aperitive / GarnituriBranza se sfarma cu furculita pana devine pasta si apoi se pune sarea si smantana,sare dupa gust. Ceapa de taie marunt si apoi se adauga in crema. Se poate servi imediat pe paine...Citeste continuarea
Chiftele rotunde la cuptor
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri cu carneSe toaca marunt ceapa si se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, oul bine batut si pesmet. Potrivim de sare, piper si adaugam putina boia. Cu ajutorul mainilor usor umezite cu apa, modelam...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriAmestecam ouale cu faina si praful de copt. Adaugam uleiul. Taiem marunt sunca presata, maslinele, gogosarii, radem cascavalul si le adaugam peste compozitia anterioara. Potrivim de sare, piper...Citeste continuarea
Chiftelute din soia Inedit
Postat de: ionela2682 in Mancaruri de postSe fierbe soia in apa cu sare aproximativ 10 minute, se lasa sa se scurga bine. Intre timp morcovul, ceapa si usturoiul se toaca marunt (se pot da pe razatoarea fina). Cartoful se paseaza bine....Citeste continuarea
Carnita de vita cu garnitura de orez
Postat de: nilgun in VitaCarnea se taie felii mai subtiri. Se pune intr-un vas de yena, cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper, busuioc, cimbru, usturoi pisat si se lasa o noapte la frigider. A doua zi se puna...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: marianascarlat in Aperitive / GarnituriCartofii spalati se fierb in coaja. Se lasa putin sa se raceasca si se curata, se taie felii de 4-5 cm si se aseaza intr-un vas care se poate baga un cuptor bine uns cu unt. Peste stratul de...Citeste continuarea
Chiftele marinate
Postat de: ianculubita in Mancaruri cu carneIntr-un castron punem carnea tocata, adaugam ceapa tocata fin, usturoiul pisat bine, painea stoarsa sau cartoful dat pe razatoarea cu ochiuri mici, ou, sare, piper, putin cimbru, verdeata spalata...Citeste continuarea
Ciolan cu legume
Postat de: simona72 in Mancaruri cu carneCiolanul bine curatat se pune la fiert in apa cu putina sare si se lasa la fiert 1 ora. Ceapa se taie pestisor si se pune intr-un vas termorezistent ,iar peste ceapa se pune ciolanul...Citeste continuarea
Clatite cu scortisoara si zahar
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriIntr-un bol punem faina,in mijloc se face o gaura si se pune oul.Cu un tel amestecam incet,adaugand laptele,scortisoara,zaharul vanilat,1 lingura de ulei si apa cat cuprinde.Se formeaza o pasta...Citeste continuarea
Crostata de Piersici
Postat de: Alina26 in Prajituri1 .Pregatim aluatul: intr-un robot de bucatarie punem faina,untul taiat felii,galbenusul,zaharul,un varf de cutit de sare si il mixam.Il scoatem din robot si il mai framantam.Lasam sa se...Citeste continuarea
Cozonac de post
Postat de: Creatsa in Mancaruri de postPunem laptele la incalzit.Pregatim o maia din drojdie,1 lingura de zahar,1 lingura de faina si 50 ml lapte caldut. Peste restul de lapte adaugam vanilia si zaharul si lasam sa fiarba pana se...Citeste continuarea
Ciorba de macris
Postat de: aalliinnaa07 in Supe/CiorbeCeapa o taiem marunt si o punem intr-o tigaie in care am pus ulei si o lasam pana se inmoaie, apoi adaugam 2 linguri de faina si mai lasam 1 minut sa se caleasca in ulei, apoi punem laptele si...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu pate vegetal
Postat de: CookieMonster in Aperitive / Garnituri1. Ciupercile se spala bine, se rup piciorusele si se pun la scurs cu palaria in jos. 2. Bine scurse palariile de ciuperci se ung bine cu uleiul de arahide, se umplu cu pate vegetal (...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Alina26 in Ciorbe1.Punem o oala cu apa pe foc.Curatam legumele,le spalam,le tocam si le punem la fiert cu putina sare si ulei. 2.Pregatim perisoarele:punem intr-un bol...Citeste continuarea
Clatite din tarate de ovaz cu crema...
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Aperitive / Garnituri1. Taratele de ovaz (de la Solaris am avut) se macina in rasnita si se amesteca cu faina integrala, sarea si bicarbonatul de sodiu. 2. Semintele de susan se macina cu rasnita si se adauga in...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca (de post)
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIntr-un vas punem faina cernuta, drojdia uscata, sarea, zaharul si coaja rasa de la o portocala. Treptat adaugam sucul de portocale caldut si incepem sa framantam. Adaugam apoi uleiul si...Citeste continuarea
Cornuri cu gem
Postat de: vio_dreams in Mancaruri de postIntr-un bol punem faina si drojdia uscata. Adaugam apoi margarina topita si mierea. Incepem sa adaugam apa calduta si amestecam cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Nu e nevoie sa...Citeste continuarea
Chifle cu ceapa verde,ardei rosu si...
Postat de: medioto59 in PiineAluatul l-am "confectionat" la masina. Am pus in cuva masinii ingredientele in ordinea in care le-am scris mai sus si am programat masina pentru aluat. La final am scos aluatul, l-am pus...Citeste continuarea
Chec de post
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriÎntr-o oală punem apa cu zahărul, uleiul și margarina la foc mic. Amestecăm până se topește margarina și zahărul. Lăsăm să se răcească un pic după care adăugăm esența...Citeste continuarea
Ciupercute cu legume
Postat de: dariadeea in Mancaruri de postAm curatat legumele, le-am spalat. Ciupercile le-am curatat si le-am tocat felii mai groase (se pot taia si in 4), ceapa am taiat-o pestisor, ardeii i-am taiat fideluta, dovleceii i-am taiat...Citeste continuarea
Clatite aperitiv cu somon afumat si...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriPortiile vor iesi in functie de cate straturi de clatite suprapuneti. Se pregatesc clatitele in mod obisnuit. Facem un aluat din ingrediente si le coacem in tigaie pe ambele parti. Din...Citeste continuarea
Ciorba primavaratica
Postat de: bylaura in CiorbeSe toaca marunt ceapa, morcovul si ardeiul gras si se pun la fiert intr-o oala cu apa, cu putina sare si ulei. Separat se opareste salata, stevia si loboda ( 5 min. in apa clacotita ),...Citeste continuarea
Ciorba greceasca de pui
Postat de: Sidy in CiorbeCuratam ceapa, morcovul ,telina , rosia si patrunjelul, apoi le taiem dupa preferinta.Zarzavatul l-am dat pe razatoarea cu gauri mari. O parte din morcov am tras-o putin la tigaie ca ciorba sa...Citeste continuarea
Chefal prajit
Postat de: ianculubita in PestePestele curatat,bine spalat,taiat rondele,condimentat cu sare si condimente pentru peste din belsug,il punem intr-un vas si-l acoperim cu lapte la temperatura camerei; lasam vasul in bucatarie...Citeste continuarea
Cartofi taranesti (de post)
Postat de: ionela2682 in Mancaruri de post-cartofii se curata de coaja ,se taie cubulete potrivite ca marime si se pun la fiert in apa cu sare, -Se lasa la fiert pana cand sunt potrivit de facuti ( sa nu fie prea moi pentru a nu se...Citeste continuarea
Cornuri cu cremvusti
Postat de: Dea_Dea in Aperitive / GarnituriALUATUL: Faina se pune intr-un castron , se pune zaharul si praful se sare se amesteca si se face groapa in mijloc. Se pune drojdia dizolvata in apa calduta si incepem sa framantam ,...Citeste continuarea
Ciorba cu legume si stevie
Postat de: sasha in CiorbePunem la fiert 4 litri de apa . Curatam legumele, si le taiem cuburi. Cand apa clocoteste adaugam legunele cu 70 ml ulei. Curatam stevia si o taiem sau o rupem. Cand legumele sunt intre fierte...Citeste continuarea
Ciuperci cu urzici
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de postSpalam urzicile si le curatam.Dupa le oprim in cateva ape.Le scurgem de apa si le tocam marunt. Ciupercile le curatam si le punem la fiert .Dupa ce s-au fiert le scurgem de apa....Citeste continuarea
Croissante cu unt
Postat de: deyutzky in DulciuriAluatul se lasa la decongelat aprox 3 ore sau...il puteti pune de seara in frigider pana a zi, cum am facut eu....asa se dezgheata in voie. Dupa ce aluatul este dezghetat complet, se pune foaia...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: deyutzky in Mancaruri de postFasolea se pune in apa la inmuiat si se lasa peste noapte sau minim 3 ore. Dupa ce a stat la inmuiat se pune la fiert iar cand da primul clocot se arunca apa, se spala bine si se pune alta apa...Citeste continuarea
Cartofi cu muschi de porc la cuptor
Postat de: ella49 in PorcCuratam cartofi si ii taiem cuburi.Ii punem intr o tava de yena cu carnea taiata cuburi.Punem 2 linguri de ulei,apa si condimentele.Dam la cuptor aproximativ o ora. Pofta buna! Citeste continuarea
Choux a la crem
Postat de: ralu_ca in PrajituriPentru inceput am preparat crema de vanilie : intr-o cratita potrivita am amestecat bine ouale cu zaharul, apoi faina si laptele. Le-am pus pe foc si am amestecat continuu pana a inceput sa...Citeste continuarea
Ciorbita din oase de porc
Postat de: Monica1997 in CiorbeSe spala carnea si se pune la fiert.Dupa ce da in clocot se arunca prima apa! Intre timp se pune la fiert ceapa,morcovul,telina,ardeiul si pastarnacul tocate cubulete,apoi se adauga si orezul....Citeste continuarea
Chec de post
Postat de: karla in Mancaruri de postSe amesteca intr-un bol faina + praful de copt. Intr-un alt bol se amesteca zaharul cu zaharul vanilat si cacaoa ,apoi se adauga uleiul si amestecati bine pana se incorporeaza ,iar peste...Citeste continuarea
Capelin prajit cu chiftele de cartofi
Postat de: Anett in PesteSe curata si se spala bine pestisorii, apoi se condimenteaza si se lasa 10mn, dupa care se trece printr-un amestec de faina, sare si boia de ardei dulce. Se prajesc in ulei incins. Se curata...Citeste continuarea
Carnaciori in aluat de foietaj
Postat de: LadyCrs in Aperitive / GarnituriIntindem aluatul de foietaj. Taiem fasii pe lung. Taiem cabanosii la dimensiunea dorita. Punem carnaciorul la marginea fasiei si impaturim cam de 3 ori . Asezam foaie de copt in tava...Citeste continuarea
Cheesecake Dukan
Postat de: mimmi in DulciuriPrima data ne ocupam de blat : Separam ouale. Mixam galbenusul cu zaharul. Mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam peste galbenus,albusurile si cele 4 linguri de tarate. Amestecam cu...Citeste continuarea
Cozonac cu nucă şi scorţişoară
Postat de: diaconta in DulciuriAm pregatit mai întâi aluatul pentru ca va sta la dospit. Drojdia am amestecat-o cu zaharul,am pus laptele caldut(nu fierbinte!!!) si faina si am lasat la dospit. 300 g faina...Citeste continuarea
Cuscus cu soia Inedit
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de postSe fierbe cuscusul conform indicatiilor de pe ambalaj in apa fierbinte cu sare, dupa care se scurge apa. Se fierbe soia in apa fierbinte cu sare in care se adauga condimente dupa preferinta. Se...Citeste continuarea
Ciulama cu pui si ciuperci
Postat de: rocsi_1612 in PuiCopanele le spalam bine, le indepartam tot puful de pe ele. Pieptul de pui il spala si il taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt, morcovul il curatam si il taiem rondele....Citeste continuarea
Chec cu visine
Postat de: COSTEO in DulciuriGalbenusurile se freaca spuma cu zaharul,laptele si uleiul ,se adauga praful de copt si apoi bicarbonatul stins cu lamaie,otet sau bors. Mestecam bine pana obtinem un aluat mai gros...Citeste continuarea
Corabioare cu branza
Postat de: antici_gabytza in PrajituriCernem faina si in mijloc facem o gaura.Adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut si zaharul.Dupa adaugam ouale batute cu sarea,plicurile de zahar vanilat si esenta.Incepem sa framantam adaugand...Citeste continuarea
Chiftele la cuptor
Postat de: dariadeea in Mancaruri cu carneAm folosit 250 g de carne de porc si 250 de vita pe care le-am dat prin masina de tocat.Cartoful l-am curatat si l-am dat prin masina de tocat,usturoiul la fel.Mararul l-am spalat si l-am tocat...Citeste continuarea
Ciorba de pui "a la grec"
Postat de: dariadeea in CiorbeAm spalat carnea de pui(am folosit aripile si pulpele ,pe care le-am portionat) si am pus-o la foc intr-o oala de 4 litri cu un pic de sare.Intre timp am curatat legumele si le-am tocat...Citeste continuarea
Ciorba de salata
Postat de: dantes in CiorbeSe spala salata si se taie fideluta,Rumenim usor faina si usturoiul taiat marunt in ulei,adaugam salata si apa cat sa depaseasca cu doi centimetri salata si punem la fiert pana se inmoaie salata. Citeste continuarea
Crema cu SOYGURT cu struguri
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de postSe scurge JOYA Soygurt într-o cârpă curată timp de câteva ore până ce consistenţa sa rămâne mai puţin fluidă (dacă este prea solid, adăugaţi încă un...Citeste continuarea
Chec marmorat reteta de chec pufos...
Postat de: TAB1TA in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana obtinem o spuma...Citeste continuarea
Chiftelute din naut
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriNautul se pune cu o seara inainte la inmuiat in apa rece. A doua zi se scurge bine de apa si se va mixa in robot impreuna cu ceapa, patrunjelul, marar, usturoiul, ceapa verde. Trebuie...Citeste continuarea
Cantuccini(biscuiti italieni)
Postat de: aalliinnaa07 in DulciuriMigdalele le asezam pe o tava si le dam la cuptorul incins la 200C timp de 5-10 minute.Intr-un castron punem 2 oua intregi, cele 3 galbenusuri, se bat cu praful de sare apoi adaugam zaharul. Faina...Citeste continuarea
Ciorba acra de pui
Postat de: simona72 in CiorbeCarnea o punem in oala de ciorba impreuna cu aproximativ 3 litri apa, depinde cita ciorba vreti sa faceti, le punem pe foc, iar cind aproape da in clocot luam spuma formata deasupra. Cind supa...Citeste continuarea