Cartofi la cuptor cu pui si cascaval
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carneSpeli cartofii bine, bine dupa ce in prealabil i-ai curatat.(eu am pus vreo 10) Ii pui intr-un bol.Pui si cateva cubulete de ceapa uscata sau rondele de ceapa verde. Amesteci...Citeste continuarea
Covrigi cu susan
Postat de: Camy_gby in PiineDin faina, apa, ulei, sare, zahar si drojdie am framantat un aluat moale nelipicios si elastic. L-am lasat la crescut aprox. o ora la loc caldut. Am impartit aluatul in 9 parti egale si am...Citeste continuarea
Cozonac cu cacao
Postat de: tarasmariana in DulciuriPreparare : Intr-un bol punem jumatate de pahar de lapte cald si drojdia, amestecam bine si lasam deoparte pentru 10 minute. Intr-un alt bol punem un pahar de faina cernuta si laptele ramas,...Citeste continuarea
Chec "zebra" cu pudra de roscove
Postat de: ela2015 in PrajituriIn vasul mixerului punem ouale cu zaharul si le batem pana se formeaza o crema. Incepem sa turnam treptat uleiul, esentele, laptele, apoi faina in ploaie amestecand usor, pentru a nu se pierde...Citeste continuarea
Caș de oaie marinat în stil...
Postat de: CulinaryRainbow in ConserveAm pregătit 3 borcane, am tăiat cașul și usturoiul curățat în cuburi potrivite, apoi am spălat și am uscat frunzele de mentă și busuioc. Rând pe rând am...Citeste continuarea
Cremsnit cu aluat de foietaj
Postat de: violeta30 in DulciuriAluatul il lasam sa se decongeleze bine, apoi il impartim in doua foi pe care le vom coace in tava (de preferat aceeasi tava in care vom monta si cremsnitul). Se lasa la copt pana se rumeneste...Citeste continuarea
Cozonac cu caramel, nuci si arahide...
Postat de: simona72 in DulciuriAluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Atentie!! Ingredientele trebuie sa fie la temparatura camerei, iar laptele batut...Citeste continuarea
Copanele de pui cu cartofi la cuptor
Postat de: momo121 in PuiCuratam bine copanele de pene/puf (eu le-am parlit putin la flacara aragazului) si le spalam cu apa rece. Intr-un bol punem condimentele din plic cu 50ml ulei de masline, omogenizam...Citeste continuarea
Coada de vitel cu naut si paste
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carneAcest fel de mancare se poate face lent, fierbandu-se mult la foc mediu sau se poatefierbe la oala cu presiune, dar nu va fi la fel de gustoasa ca si fiarta lent. Deci pregatim tocanita . Coada...Citeste continuarea
Chec umed cu coacăze și ciocolată
Postat de: CulinaryRainbow in PrajituriMixam untul moale impreuna cu zaharul și adaugam ouale treptat. Apoi adaugam zaharul vanilat, praful de sare și pudra de anason. In continuare adaugam jumatate din...Citeste continuarea
Chec marmorat
Postat de: violeta30 in PrajituriSeparam ouale. Batem albusurile spuma, iar galbenusurile le frecam bine cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand s-a topit zaharul adaugam uleiul, apoi rasturnam albusurile si le...Citeste continuarea
Covrigi polonezi
Postat de: diaconta in DulciuriPentru început drojdia am alifiat-o cu o linguriţă de zahar,am pus o lingura de faina si putin lapte caldut,apoi am lasat-o cât sa se activeze drojdia si sa înceapa sa...Citeste continuarea
Chiftelute de legume (la cuptor) cu...
Postat de: deyutzky in Mancaruri de postChiftele: Fasolea se spala si se pune in apa cu o seara inainte. A 2-a zi se pune la fiert, timp in care se schimba apa de 2-3 ori. Punem la robot fasolea fiarta si morcovii fierti si mixam...Citeste continuarea
Carne de bibilică cu praz, leurdă...
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneCarnea de bibilică fiartă ( a fost fiartă pentru supă, aveți rețeta aici: ( http://www.bucataras.ro/retete/supa-de-bibilica-69393.html ), se rupe bucăți cât mai mari de pe oase....Citeste continuarea
Cea mai buna reteta de chec pufos...
Postat de: andreea91 in PrajituriPreparare Cea mai buna reteta de chec pufos cu cacao, usoara si economica Separam albusul de galbenus si pe acesta il batem cu praful se sare pana ce se formeaza o spuma . Incorporam...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca de porc acrita...
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbeSe taie carnea de porc cubulete si se pune la fiert, la foc mediu in apa rece. In primele 15 minute de fierbere supa se spumeaza.Intr-o tigaie punem 2 lg de ulei sa se incinga. In uleiul incins...Citeste continuarea
Cosulete cu branza de vaca si gem...
Postat de: VanessaAli in PrajituriSe freaca untura cu cele 2 linguri de zahar, dupa care se pune smantana. Se sparge 1 ou si se pune intreg, dupa care mai luam unul si il separam, din moment ce folosim doar galbenusul. Amestecam...Citeste continuarea
Ciorba de mazare cu gogosari marinati
Postat de: mihaelar63 in CiorbeOsul se pune la fiert in 2 l apa sarata la oala sub presiune 20 minute. In doua linguri de ulei am calit usor ceapa si morcovul . Am adaugat peste acestea zeama fierbinte si osul cu vitel si...Citeste continuarea
Ciocolată de casă în două culori
Postat de: CulinaryRainbow in DulciuriAm pus laptele la fiert împreună cu zahărul. Am amestecat continuu până când acesta a început să capete consistență. Am luat crăticioara de pe foc și am adăugat...Citeste continuarea
Chiftelute din somon
Postat de: simona72 in SomonTaiem bucata de peste in cuburi si o tocam/maruntim in robotul de bucatarie. Bagheta, eu am avut o bagheta uitata afara care s-a uscat in 2 zile, se pune in apa calduta pentru 2-3 minute, pana se...Citeste continuarea
Chec umed cu rahat ( de post )
Postat de: CulinaryRainbow in PrajituriAm mixat zahărul împreună cu uleiul până când acesta s-a dizolvat. Am adăugat apa minerală. Făina împreună cu praful de copt și pudra de anason le-am cernut...Citeste continuarea
Chifteluțe de cartofi cu leurdă
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postCartofii se spală bine și se pun la fiert în coajă. Se lasă 15-20 minute. Sunt gata când intră furculița cu ușurință în ei. Se curăță de coajă și se pasează....Citeste continuarea
Capsunica
Postat de: Oana in DulciuriMai intai pregatiti patru pahare de desert. Hidratati gelatina in 3 linguri de apa rece. Capsunile le taiati cuburi. Amestecati intr-un blender iaurtul, frisca, branza de vaci, zaharul pudra,...Citeste continuarea
Crema de conopida
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriConopida se desface buchetele si o punem la fiert in apa cu sare. Cand s-a inmuiat strecuram apa si pasam totul cu blenderul vertical, pana devine o pasta. Lasam deoparte sa se raceasca. Cand e...Citeste continuarea
Chec simplu cu cacao si stafide
Postat de: gaby_d in DulciuriSeparam ouale , albusurile le batem spuma cu zaharul pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu sarea ,zaharul vanilat,laptele si uleiul....Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriCascavalul se taie fasii mai groase sau de grosimea unui deget.Ouale se bat impreuna cu putina sare si piper.Fiecare felie de cascaval se trece prin faina,oul batut,pesmet ,dinou prin oul batut si...Citeste continuarea
Cartofi fierti cu branza si oua la...
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata ii trecem pe sub un jet de apa si ii curatam de coaja. Cartofii si ceapa le taiem felii. Intr-o tigaie punem putin ulei si calim ceapa, adaugam...Citeste continuarea
Cheesecake cu jeleu de fructe
Postat de: andaoana in PrajituriCrusta Pregatim o tava de tarta sau una de tort cu pereti detasabili . Biscuitii ii zdrobim cu ajutorl robotului si ii asezam intr-un bol. Adaugam pudra de roscove si untul taiat...Citeste continuarea
Coasta de miel umpluta
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneAvem nevoie de o coasta intreaga, pe care o desprindem cu grija la transarea mielului. Cu un cutit bine ascutit separam carnea de oase ( mergand cat mai aproape de os ) , formand un buzunar in...Citeste continuarea
Cartofi copti
Postat de: Catalinaflorea in Aperitive / GarnituriSpalati coaja cartofilor apoi ii taiati in 2 si ii asezati in tava.Presarati deasupra ulei,sare si boia si ii introducetl la cuptor pentru 30 minute la 200 grade.Din usturoi faceti mujdei in care...Citeste continuarea
Clatite cu faina integrala
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriSe amesteca faina integrala cu cea alba,se adauga apa,albusurile praful de sare si se amesteca bine.Se coc clatite intr-o tigaie unsa cu ulei (un servetel imbibat cu ulei) si se servesc cu nutella...Citeste continuarea
Cartofi cu kaiser si branza feta
Postat de: madab in Mancaruri cu carneCartofii se curata, se spala si se taie felii, dar nu pana la capat. Kaiserul se taie felii si se pune intre feliile de cartofi. Se preincalzeste cuptorul si cand cartofii sunt umpluti se pun...Citeste continuarea
Crema de somon cu tofu pe crouton...
Postat de: AlexTeacher in Aperitive / GarnituriTaiati somonul, branza tofu si cascavalul tofu marunt; Introduceti-le in blenderul performant Oster Reversible si adaugati zeama de lamaie, zeama de portocala si laptele de soia;...Citeste continuarea
Cozonac floare cu crema de ciocolata
Postat de: mitinita in DulciuriMai intai pregatim maia. Intr-un bol, punem 50 ml de lapte caldut, drojdia si o lingurita de zahar si lasam deoparte 5 minute. Intr-un bol adanc punem faina, adaugam drojdia, zaharul, ouale,...Citeste continuarea
Chec
Postat de: mitinita in PrajituriSe preincalzeste cuptorul. Se cerne faina si praful de copt. Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga alternativ uleiul si laptele si se amesteca. Se tapeteaza tava de copt cu ulei si...Citeste continuarea
Cod marinat
Postat de: iri_love in PestePentru început spălăm peștele și îl curățăm de solzi, după care il tăiem in bucati mai mari sau mai mici după preferință. Apoi așezăm bucățile intr-o...Citeste continuarea
Chiftele marinate
Postat de: Pungasa_Rogue in Pt. carneSe fierb toate ingredientele in afara de chiftele si de usturoi. Dupa ce s-a fiert sosul se adauga chiftelele si se mai tin la foc cateva minute, amestecand cu grija ca sa nu se zobeasca. Se ia de...Citeste continuarea
Chiftele din carne de porc si legume
Postat de: Pungasa_Rogue in PorcCartoful si morcovul se curata, se spala si se dau pe razatoare. Cepele se curata, se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata, se spala si se zdrobeste. Intr-un castron se amesteca toate...Citeste continuarea
Conopida gratinata cu sos "verde"...
Postat de: simona72 in Mancaruri de legumeSe curata conopida in buchetele si se fierbe la stimer aproximativ 20 minute, pana se inmoaie. Se aseaza intr-un vas termorezistent, se pudreaza cu sare, fulgi de chili rasniti si cimbru uscat....Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: raisha in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Trei oua se fierb ca sa fie tari. Dupa ce fierb cartofii se las sa se raceasca, se curata si apoi se taie felii. Ouale se decojesc si...Citeste continuarea
Coronita cu stafide si merisoare -...
Postat de: mihaelar63 in DulciuriStafidele si merisoarele uscate se clatesc cu apa calda , se scurg si se pun la hidratat in rom . Din cand in cand amestecati-le . Daca trebuie hidratate rapid se pot incalzi 1-2 minute la...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu oase de porc...
Postat de: merisor67 in CiorbeCuratam varza de primele foi si o tocam marunt. Presaram peste ea sare si piper si o lasam la odihnit pana pregatim restul ingredientelor. Curatam legumele, le spalam si le tocam cubulete....Citeste continuarea
Cremsnit
Postat de: Adele in PrajituriSe pune laptele in oala cu coaja de lamaie si esenta de vanilie, se da la foc potrivit. Intre timp intr-un vas cu ajutorul mixerului se mixeaza ouale cu zaharul pana devin spumoase, se adauga...Citeste continuarea
Ciocolata Bounty
Postat de: Toamna07 in DulciuriIntr-o craticiora, punem 200 ml smantana lichida (frisca lichida, lapte condensat), 4 linguri zahar si 2 linguri de unt gras sau margarina. Asezam vasul pe aragaz si lasam pana se dizolva zaharul....Citeste continuarea
Ciuperci umplute la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriCuratam ciupercile si desfacem coditele de palarii.Tava cuptorului o tapetam cu hartie de copt si asezam ciupercile si cozile de...Citeste continuarea
Chifle cu mac si cascaval
Postat de: rocsi_1612 in PiineFrecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam drojdia, amestecam cu mana, punem circa 100 ml lapte caldut. Incepem sa framantam, incorporam macul si...Citeste continuarea
Cornulete cu bors (de post)
Postat de: ela2015 in DulciuriIntr-o olita am pus cca 100 ml apa pe care am incalzit-o cat sa se dezmorteasca. Am adaugat 2 linguri cu zahar, cubul de drojdie sfaramat si 3 linguri cu faina, dupa care am omogenizat amestecul....Citeste continuarea
Chutney si Subji Ayurvedic
Postat de: Catalinaflorea in Mancaruri de postSubji Ayurvedic: Puneti cele 6 lg de ulei la incins,adaugati lingurita de scortisoara si semintele de chimion.Tocati ceapa marunt si o adaugati peste scortisoara,calti pana devine...Citeste continuarea
Cornulete cu bors
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIncalzim putin borsul,apoi adaugam zaharul si drojdia,amestecam bine sa se dilueze si drojdia si zaharul,apoi adaugam uleiul si sarea.Intr-un castron cernem faina,radem lamaia si incepem sa turnam...Citeste continuarea
Chiftelute de post, din naut si legume
Postat de: privatelaura in Mancaruri de postCuratam si spalam ceapa, ardeiul, usturoiul, le tocam marunt. Spalam patrunjelul si il tocam marunt. Spalam si feliem ciupercile. Nautul il mixam cu blenderul, adaugand un pic de ulei de...Citeste continuarea