A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chec cu cacao si banane ( de post)

Postat de: aliliana in Dulciuri

Intr-un bol amestecam apa cu zaharul pana ce se topeste, se adauga uleiul, romul si coaja si sucul de portocala. Intr-un alt bol se amesteca partea uscata, adica fiana, praful de copt si...Citeste continuarea

Cookies cu cafea

Postat de: Retete_Haplea in Dulciuri

Mixam untul, presaram si zaharul pana obtinem consistenta unei creme. Adaugam oul intreg si mixam. Presaram nuca macinata si, treptat, faina. Incorporam usor cu o paleta de silicon. Turnam...Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu aroma de rom

Postat de: Monica1997 in Dulciuri

Intr-o tava/cratita se caramelizeaza cana de  zahar si se intinde apoi uniform caramelul obtinut  pe tot fundul si pe peretii recipientului, se lasa sa se intareasca. Se bat ouale cu...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta

Postat de: panacris in Ciorbe

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Zarzavaturile se curăță, se...Citeste continuarea

Cartofi cu sos de ciuperci

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Curatam cartofi, ii spalam, ii taiem cuburi si ii fierbem in apa cu sare. Ii scurgem putin de apa, ii pisam dupa care adaugam sare, piper, margarina, branza si amestecam bine. Topim untul si...Citeste continuarea

Cremes cu foietaj si blat de nuca

Postat de: merisor67 in Prajituri

Foietajul il coacem pe dosul tavii in care vom pregati si blatul. Intindem cele doua foi de aluat, pe rand, pe dosul tavii unse in prealabil cu putina grasime si le coacem cate 35 de minute la...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Bucatile de carne le taiem potrivit de mari si le spalam. Intr-o oala punem la fiert 5-6 litri de apa. Cand da in clocot, dam drumul bucatilor de carne. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele,...Citeste continuarea

Ciambella alla ricotta

Postat de: Catalinaflorea in Dulciuri

Se bat albusurile spuma cu zaharul pana devin sticloase si tari. Se adauga pe rand cate o lingura de ricotta si se amesteca bine dupa fiecare. Se adauga pe rand cate un galbenus si apoi cate...Citeste continuarea

Cannelloni cu carne

Postat de: Catalinaflorea in Cannelloni

Se amesteca cele 4 oua cu laptele, uleiul si faina apoi se coc clatite subtiri. Se amesteca carnea cu celelalte igrediente si se tine foare putin pe foc, circa 5 minute. Intr-o oala se pune...Citeste continuarea

Cornuri Cu Brinza Topita, Salam Si...

Postat de: Valyvalentyna in Aperitive / Garnituri

Topim margarina sau untul la, foc mic. Dupa ce untul s-a topit il luam de pe foc, adaugam zaharul si amestecam bine. In alta cratita batem ouale, drojdia si sarea. Amestecam bine ouale cu drojdia...Citeste continuarea

Cartofi copti la cuptor

Postat de: madab in Aperitive / Garnituri

Speli bine cartofii si ii stergi cu hartie de bucatarie, sa nu mai fie umezi. Ii intepi cu cutitul de cateva ori si ii pui in cuptor direct pe gratar, la foc mediu timp de 60 minute. Ca sa fii...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu sos de mustar

Postat de: deea2686 in Mancaruri de post

Incalzim cuptorul. Ungem tava cu ulei. Cartofii taiati ii punem in vas si apoi ii amestecam bine cu uleiul, cateii de usturoi, sarea si putina apa.Iii dam la facut pina devin moi sau rumeni....Citeste continuarea

Chiftele marinate cu cartofi la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata se spala si se pun jumatati in tava stropita cu ulei . Se amesteca compozitia pentru chiftele . Se formeaza chiftele rotunde  de marimea preferata [ ale mele...Citeste continuarea

CHEESECAKE CU JELEU DE CAPSUNI

Postat de: Retete_Haplea in Dulciuri

Macinam biscuitii cu mixerul. Topim untul. Turnam untul peste biscuiti si amestecam. Asezam biscuitii pe fundul unei tavi cu pereti detasabili si presam (diametru 25 cm). Omogenizam crema de...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Cartofii si dovlecelul ii curatam de coaja apoi ii taiem cuburi potrivite. Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mare. Ceapa, pastarnacul le curatam, le tocam marunt, ardeiul rosu il facem...Citeste continuarea

Ciorba de pui si ficatei

Postat de: momo121 in Ciorbe

Carnea o portionam si o spalam bine, la fel si ficateii. Le punem in apa si dam sa dea cateva clocote, spumam daca este cazul si schimbam apa. Dupa ce a inceput din nou sa fiarba punem legumele...Citeste continuarea

Ciorba de spanac

Postat de: cristinutanicolita in Ciorbe

Legumele se curata si se spala.Spanacul se alege si se spala. Intr-o oala se caleste in ulei ceapa,usturoiul,morcovul;se adauga pasta de ardei.orezul si spanacul.Se adauga cca 3l apa si se lasa...Citeste continuarea

Chiftele cu cartofi la cuptor

Postat de: Ksenya in Mancaruri cu carne

Toate ingredientele de la chiftele se trec prin masina de tocat, se adauga oul si se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa la rece pentru 30 minute. Intre timp curatam...Citeste continuarea

Crochete de peste

Postat de: andaoana in Ton

Desfacem conserva si o strecuram de lichidul din ea. Continutul conservei il punem intr-un bol si cu ajutorul furculitei zdrobim bucatile de peste.  Adaugam usturoiul pisat , ceapa...Citeste continuarea

Clatite cu ficatei si piept de pui

Postat de: gicuta69 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se prajesc clatitele care trebuie sa fie   un pic mai groase. Mie   mi-au iesit 7 clatite, acum depinde si de marimea  ...Citeste continuarea

CHEESECAKE CU CARAMEL

Postat de: Retete_Haplea in Dulciuri

- macinam biscuitii cu mixerul, topim untul. - turnam untul peste biscuiti  si amestecam. Ce obtinem intindem pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 25 cm) - punem pe foc...Citeste continuarea

Cornulete insiropate

Postat de: Andra_h in Dulciuri

Amestecati toate ingredientele cu laptele caldut si framantati un aluat nici prea tare nici prea moale pe care il lasati la dospit o jumatate de ora sau pana isi dubleaza volumul. Impartiti...Citeste continuarea

Costițe de porc si cartofi la cuptor

Postat de: iri_love in Porc

Se iau coastele,  se spală si se așează  intr-o tavă i  care am adăugat un pic de ulei (nu prea mult pentru ca sigur vor lasa un pic dingrăsimea ei). Separat se curăță...Citeste continuarea

Cozonac fara framantare sau cu...

Postat de: Sim0naWorld in Dulciuri

Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de doua ori. Stafidele le-am pus in apa calduta cu esenta de rom. Intr-un bol am sfaramat drojdia, am...Citeste continuarea

Corăbioare cu nucă - de post

Postat de: elucubratiiculinare in Dulciuri

Adăugăm zahărul peste faina și amestecăm. Adăugăm margarina tăiată cubulețe mici sau dată pe răzătoare. Margarina trebuie să fie rece de la frigider și se dă prin făină de...Citeste continuarea

Cupcakes cu frisca si capsuni

Postat de: nadea68 in Prajituri

Untul si ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Batem bine untul cu zaharul. Adaugam ouale unul cate unul. Faina o amestecam cu praful de copt si cacao. Adaugam la crema de unt....Citeste continuarea

Ciorba de stevie de post

Postat de: Pungasa_Rogue in Ciorbe

Se curata ceapa, morcovul si ardeiul, se spala, se toaca si se pun la fiert in putina apa, cat sa le acopere, impreuna cu uleiul. Dupa ce s-au fiert putin legumele, se adauga stevia, spalata si...Citeste continuarea

Cous-cous cu legume

Postat de: Adele in Mancaruri de post

Pentru inceput se pune cous-cosul la inmuiat in apa calda sau supa pentru 5 minute intr-un vas.Dupa care se curata,se spala si se taie ceapa,morcovul,cartofii,zucchini si ardelull.Se pune o tigaie...Citeste continuarea

Cornulete albe

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron cernem faina,adaugam untura si cele doua oua si amestecam.Separat incalzim putin laptele,dizolvam drojdia in lapte cu zaharul si sarea,apoi turnam peste faina si incepem sa...Citeste continuarea

Cheesecake de ciocolata fara coacere

Postat de: Retete_Haplea in Prajituri

Macinam biscuitii cu mixerul. Topim turnam untul peste biscuiti si amestecam . Intindem ce obtinem pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 25 cm). Omogenizam crema de branza cu...Citeste continuarea

Ciorba de iepure cu legume

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Se spala carnea de iepure si se pune la fiert intr-o oala cu apa ,cca 4-5 l.Se lasa sa fiarba si se aduna spuma.Se curata si se spala legumele.Se toaca ceapa,ardeiul,morcovii,patrunjelul,telina...Citeste continuarea

Cornulete cu ciocolata

Postat de: Alepaty in Dulciuri

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Se intinde o foaie rotunda si se taie in patru, (in cruce) apoi din fiecare triunghi rezultat se mai taie pana rezulta 8...Citeste continuarea

Conopida impanata

Postat de: geoline in Aperitive / Garnituri

Conopida se curata si se desface in buchetele, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb moderat pentru a ramane usor crocante. Se scurg si se lasa la racit.  Separam albusurile...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: raisha in Ciorbe

Intr-o oala incapatoare punem apa rece si punem pieptul de pui intreg la fiert. Intre timp taiem legumele in bucati mari, ceapa o lasam intreaga pentru a nu se desface.  Scoatem spuma...Citeste continuarea

Cotlet cu cașcaval și mere coapte

Postat de: CulinaryRainbow in Porc

Am bătut ușor carnea. Într-un castron am amestecat pasta de susan cu apa și condimentele, apoi am uns fiecare felie de carne cu sosul obținut. Am feliat cașcavalul, apoi l-am...Citeste continuarea

Coaste de porc impanate cu carnati

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Bucata de coasta am taiat-o pe lungime dar nu pana la capat cat sa pot sa pun cele doua bucati de carnati, care intamplator sau nu, au fost exact cat lungimea coastei. Dupa ce am sectionat...Citeste continuarea

Cozonac feliat cu scortisoara

Postat de: Sim0naWorld in Dulciuri

Intr-un vas am cernut faina, in mijlocul caruia am facut o adancitura. Laptele l-am incalzit usor impreuna cu zaharul. Am pus drojdia in adancitura, am adaugat putin lapte caldut si am lasat sa...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu legume

Postat de: cris2711 in Ciorbe

Fasolea boabe se pune in apa rece,intr-un castron,pentru circa 8 ore. A doua zi se pregateste ciorba de fasole boabe. Eu am fiert intai fasolea circa 1 ora separat. Apoi intr-o oala de 8...Citeste continuarea

Clatite (fara zahar)

Postat de: Catalinaflorea in Dulciuri

Se amestecata faina cu apa minerale,ouale si un praf de sare. Apoi se prajesc in tigaia de clatite unsa cu ulei sau unt. Jumatate le faceti albe si jumatate le amestecati cu cacao.Le umpleti...Citeste continuarea

Chiftele din legume

Postat de: Valyvalentyna in Aperitive / Garnituri

Curatam morcovii si cartofii si ii punem in apa cu sare la fiert. Intre timp dam pe razatoare dovlecelul si il lasam sa se scurga de zeama intr o sita. Ccuratam ceapa si o dam pe razatoare,...Citeste continuarea

Carnati cu cartofi in sos de branza...

Postat de: Valyvalentyna in Porc

Pentru inceput taiem carnatii si ii punem la prajit in foarte putin ulei. Separat punem cartofii in apa cu sare la fiert. Pana fierb cartofii, ungem o tava de cuptor cu untul si punem...Citeste continuarea

Chec cu fructe in sirop

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se pun fructele la scurs. Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase. Se adauga alternand uleiul si laptele, amestecand in continuare. Se pune faina, praful...Citeste continuarea

Cupcakes cu rahat

Postat de: ctlina in Dulciuri

Am folosit aceeasi bază ca si pentru  Prajitura cu cirese   sau  Chec cu fructe in sirop ..... Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase....Citeste continuarea

Ciorba de legume cu bacon afumat si...

Postat de: reisnaor_2006 in Ciorbe

       Legumele le curatam, le spalam si le taiem cubulete. Baconul il taiem felii.Intr-o tigaie adaugam 2-3 lg de ulei si calim baconul afumat,legumele taiate le...Citeste continuarea

Cordon bleu cu carne de porc

Postat de: monik80 in Porc

Carnea se bate foarte bine si se condimenteaza cu sare si piper. Se ia o bucata de carne batuta, peste ea se aseaza sunca si cascavalul, se ruleaza apoi se dau prin faina, ou si pesmet....Citeste continuarea

Cum sa prepari acasa un Kebab delicios

Postat de: Camy_gby in Pui

Cum se prepara reteta Cum sa prepari acasa un Kebab delicios Lista ingredientelor este destul de lunga, dar timpul de preparare nu este prea indelungat. Mai mult dureaza pana se marineaza...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: Andra_h in Ciorbe

In cratita in care faceti ciorba calim ceapa taiata marunt adaugam si morcovul jumate taiat cubulete marunt iar jumate dat prin razatoare ,ardeiul taiat si el marunt si le calim pe toate impreuna...Citeste continuarea

Chiftele din soia în crustă de susan

Postat de: CulinaryRainbow in Mancaruri de post

Am fiert soia timp de 10 minute în apă cu sare apoi am pus-o într-o strecurătoare și am răcit-o sub un jet de apă. Am stors-o bine în mână și am pus-o într-un...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Curata cartofii,spala-i ,apoi ii tai in cuburi sau pe lungime in sferturi. Ia un vas termorezistent,pune cartofii,apoi uleiul,condimentele si sucul de rosii. Amesteca totul cu o spatula....Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu carne

Postat de: simona72 in Vita

Se folosesc ciuperci cu palariile mari. Se curata ciupercile, li se indeparteaza coditele, se spala si se lasa cu "palaria" in jos sa se zvante de apa.  Pentru umplutura: se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]