Inghetata cu capsuni
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-o cratita punem laptele si zaharul la foc si cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat cu putin lapte.amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca. Acoperim cu folie...Citeste continuarea
Inghetata in 3 culori
Postat de: sufletista in DulciuriMixam frisca impreuna cu zaharul, dupa care adaugam iartul si amestecam cu o paleta. Adaugam zeama de la lamaie si amestecam. Impartim compozitia in 3 boluri in care vom adauga fructele (care...Citeste continuarea
Inghetata cu cirese si biscuit
Postat de: gospodariu in DulciuriCu ajutorul unui pai se scot mai usor samburii cireselor. Intr-un blender se mixeaza laptele/crema de orez, ciresele si indulcitorul, dupa care se toarna compozitia intr-o caserola. ...Citeste continuarea
Inghetata tigrata
Postat de: gospodariu in DulciuriSe pune laptele la fiert.Cand incepe sa clocoteasca se adauga crema de galbenusuri cu zahar si esenta de vanilie.Se amesteca pana se ingroasa,avand grija sa nu se faca omleta. ...Citeste continuarea
Inele de ceapa cu cascaval
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCeapa se curata de coaja,se taie capetele si se taie in trei(adica feliile sa fie groase),se scot cu grija rondelele si se lasa deoparte. Cascavalul se taie felii subtiri,dupa care taiem in...Citeste continuarea
Inghetata cu branza si capsuni
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancare copiiSe spala capsunile si li se indeparteaza coditele. Se taie in jumatati si se fierb cu 200 g de zahar pana cand incep sa se prinda de vas, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit,...Citeste continuarea
Inghetata cremoasa cu dulce de leche
Postat de: ela in DulciuriConserva de lapte condensat o pinem intr-o oala adanca si turnam peste ea apa cat sa depaseasca capacul conservei cu cateva degete. Punem la foc mic si lasam 3ore sa fiarba (eu am lasat mai putin...Citeste continuarea
Inghetata cu ciocolata si zmeura
Postat de: Oana in DulciuriPrepara mai intai sosul de zmeura: pune intr-o craticioara zmeura si zaharul si pune-le la foc mic pana ce zaharul se topeste si se ingroasa putin compozitia. Lasa-l apoi sa se raceasca....Citeste continuarea
Inghetata cu limeta
Postat de: licurici_lra in DulciuriSe razuieste limeta, apoi se scoate sucul cu tot cu pulpa. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pe bain-marie, pana se...Citeste continuarea
Iepure cu vegetale si smantana
Postat de: panacris in IepureIepurele se spală, apoi se porționează. Recunosc, că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, Crock-Pot-ul botezat Alin;), Dar voi vă puteți folosi de cuptorul din dotare ;) Se...Citeste continuarea
Icre de fasole
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de postFasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in doua-trei ape, apoi se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de foc, se acopera cratita cu un capac si...Citeste continuarea
Iepure cu vin rosu si rozmarin
Postat de: cristeena20 in IepureIepurele se portioneaza si se pune in marinata cu o zi inainte. Pentru a-l marina avem nevoie de sare, piper, boia dulce, 2 cuisoare, praf de chimion, rozmarin verde proaspat, dafin si vinul rosu....Citeste continuarea
Inghetata de fistic
Postat de: simona72 in DulciuriEu am folosit un aparat de facut inghetata. Totul este foarte simplu, am pus cu o seara inainte bolul aparatului de facut inghetata in congelator. Este nevoie sa stea cateva ore bune, eu il tin de...Citeste continuarea
Iahnie de fasole rosie la slow...
Postat de: merisor67 in Slow CookerPunem fasolea bine spălată, în apă rece (cantitate dublă față de fasole) și o lăsăm la frigider de seara până dimineața pentru a se hidrata și a reduce timpul de fierbere....Citeste continuarea
Icre cu iaurt Godina
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriSe pun icrele intr-un castron, se adauga mustarul, sucul de la o lamaie - treptat si se freaca cu ulei pana se obtine volumul dorit. La sfarsit adaugam iaurtul si ceapa tocata fin. Se servesc...Citeste continuarea
Inimioare cu cascaval
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriFaina se amesteca cu untul. Se adauga praful de copt, cascavalul ras, sarea si smantana si se framanta astfel incat sa se obtina un aluat care sa se poata intinde usor, dar sa nu fie prea...Citeste continuarea
Inimioare cu ciocolata
Postat de: cristina1985 in TorturiBlat: Nuca se macina si se amesteca cu celelalte ingrediente uscate. Apoi se pun si restul ingredientelor, pe rand.Se pune aluatul, intr-o tava mare de cuptor si se tine 40 minute. Crema1: Se...Citeste continuarea
Ied cu legume- la tuci
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carnePulpa de ied se spala bine si se curata de grasimi . Legumele se curata si se spala . Ceapa se taie pestisori , prazul rondele ,telina se feliaza . Morcovii se taie...Citeste continuarea
Inima invelita in ciocolata umpluta...
Postat de: Satisfyyourcravings in PrajituriSe taie checul cu ajutorul unei forme inimioara. Fiecare inimioara se taie longitudinal si se unge cu gemul de zmeura si lavanda. Se aseaza jumatatile una peste alta, cate doua, cu patea unsa cu...Citeste continuarea
Iepure cu legume la multicooker
Postat de: gurita_ta2005 in IepureBucatile de iepure se clatesc cu apa rece, se condimenteaza cu vegeta si piper si se pun in vasul de la multicooker. Punem vinul si un pahar de apa, setam functia Boil si lasam sa fiarba cam 30...Citeste continuarea
Inimi de salata cu sfecla rosie,...
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateSe amesteca toate ingredientele pentru dressing. Se taie sfecla in cuburi. Se taie cotorul salatei si se desface frunza cu frunza. Se amesteca sfecala cu chives si 1 lingura...Citeste continuarea
Inghetata de ciocolata cu stafide...
Postat de: mihasara in DulciuriIntr-o cratita, punem la fiert frisca, ciocolata rupta bucati si laptele. Amestecam si lasam pe foc pana se topeste complet ciocolata dar nu lasam sa...Citeste continuarea
Impletitura cu Finetti
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriCernem faina intr-un vas incapator. Facem maiaua amestecand drojdia cu putin lapte caldut, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Amestecam bine si lasam sa creasca. Incalzim...Citeste continuarea
Islere
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se amesteca faina cu sarea si Green Sugar. Se pune untura, ouale batute si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca bine si se mai adauga smantana atat cat este necesar pentru a se putea...Citeste continuarea
Islere cu crema de ciocolata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriMixam untul moale cu zaharul pudra,adaugam smantana mixand in continuare,apoi nuca macinata si faina.Amestecam bine compozitia si o dam la rece pentru o ora. Dupa ce scoatem de la rece...Citeste continuarea
Ied glazurat cu miere si...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneUsturoiul se curata si slaninuta se taie feliute. Pulpa de ied se curata si se spala bine. Se freaca cu sare si se impaneaza cu usturoi si bucatele de slaninuta. Se inteapa...Citeste continuarea
Inima de vitel cu legume si salvie
Postat de: mihaelar63 in VitaInima de vitel se curata de grasime si partile albicioase. Ideal ar fi sa se tina macar o ora in apa rece [ pentru a iesi sangele din ea ] daca nu se spala bine cu...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu cuburi de soia
Postat de: amalia01 in Mancaruri de postFasolea o alegi si o pui la inmuiat pentru cateva ore. Morcovul il cureti, il speli si il dai pe razatoare. Ceapa o cureti, o speli si o toci marunt. Incingi uleiul in cratita si...Citeste continuarea
Icre de fasole
Postat de: mihasara in Aperitive / GarnituriPunem fasolea la inmuiat pentru cel putin 8 ore. Fierbem fasolea cu foile de dafin. Zdrobim fasolea ca pentru fasolea batuta. Eu am pus boabele in...Citeste continuarea
Iepure în sos de muștar
Postat de: elucubratiiculinare in IepureIepurele se tranșează în 8 bucăți. În cazul în care se gătește tot iepurele se va servi la 4 persoane. Se condimentează cu sare și piper. Se topește untul într-o...Citeste continuarea
Inghetata cu iaurt,mango si banane
Postat de: JulyCris in DulciuriCuratam mango si-l taiem cubulete.Bananele le curatam de coaja si le taiem rondele. Punem fructele intr-o caserola si le bagam in congelator pana se congeleaza bine. Scoatem fructele din...Citeste continuarea
Inele de Calmar cu sos de rosii si...
Postat de: ctlina in Fructe de mareSpalati si tăiați calamarii inele. Mic secret de la vanzatorul de peste: puneti-i la fiert in apa fierbinte cu sare pentru 2-3 minute. Se trec apoi prin apa rece si se scurg....Citeste continuarea
Inghetata de vanilie cu fructe...
Postat de: sufletista in DulciuriDespicam pastaia de vanilie si punem intr-o cratita impreuna cu laptele si punem pe foc,cand incepe sa fiarba oprim focul,acoperim si lasam 30 min. Dupa cele 30 min scoatem pastaia de vanilie...Citeste continuarea
Iepure in bere bruna
Postat de: monicamarton in IepurePreparare: Spălaţi iepurele, îl tăiaţi bucăţi, să aveţi patru bucăţi de picioare, 4 bucăţi din spate sau puteţi să îl cumpăraţi gata tranşat. Spălaţi plantele...Citeste continuarea
Impletitura cu ciocolata si alune...
Postat de: CulinaryRainbow in Slow CookerAm amestecat untul topit, laptele și drojdia. Într-un castron încăpător am cernut făina peste care am adăugat amestecul de lapte și restul ingredientelor. ...Citeste continuarea
Indiene cu piersici si mascarpone
Postat de: andaoana in DulciuriBlatul: Separam ouale, iar albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si esenta de rom. Adaugam galbenusurile si faina amestecand bine de sus in jos pana se omogenizeaza. Acest aluat...Citeste continuarea
Indiene cu cremă de mascarpone şi...
Postat de: diaconta in DulciuriAm separat albusurile de galbenusurile celor 5 oua. Galbenusurile le-am amestecat cu cele doua linguri de ulei. Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare si am adaugat pe...Citeste continuarea
Ied cu cartofi in stil Mallorca
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carnePulpele de ied se spala si se portioneaza in bucati mari de cate 250 grame . Spalati si curatati legumele. Taiati morcovul si ardeiul rondele, ceapa pestisori, rosiile felii...Citeste continuarea
Inghetata "Tutti Frutti"
Postat de: ctlina in DulciuriSpalati fructele, scoateti simburii si le taiati bucatele. Intr-o tigaie puneti 4 linguri de zahar si faceti un caramel colorat. Adaugati fructele taiate si le gatiti la foc potrivit...Citeste continuarea
Inghetata de vanilie
Postat de: Criss in DulciuriMixam galbenusurile impreuna cu zaharul, extractul de vanilie si amidonul. Adaugam laptele cald si omogenizam, apoi fierbem pana cand capata consistenta unui sos. Lasam sa se raceasca de tot....Citeste continuarea
Inghetata de menta cu ciocolata...
Postat de: ctlina in DulciuriMixam smantana intai usor, apoi la viteza din ce in ce mai mare pana obtinem o crema chantilly care se tine bine. Incepem sa batem albusurile spuma. Adaugam treptat siropul de...Citeste continuarea
Inghetata cu pepene galben
Postat de: gicuta69 in DulciuriCu ajutorul blenderului facem un piure din pepene. Frisca o batem spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat. La sfarsit adaugam sucul de lamaie. Incorporam piureul de pepene in frisca...Citeste continuarea
Inghetata de pepene galben
Postat de: ianculubita in DulciuriPulpa de pepene curatata de coaja si seminte,taiata cubulete, se pune intr-un vas pe foc mic impreuna cu 1 lingura zahar si se lasa amestecand, pana se inmoaie;se paseaza pepenele foarte bine apoi...Citeste continuarea
Inghetata de capsuni in foi de...
Postat de: daniastefania in DulciuriSpalam bine capsunile si le amestecam cu zaharul. Le lasam sa se macereze 15 minute. Apoi le blenduim si le trecem prin strecuratoare, sa scapam de seminte. Obtinem un sirop fin pe care il...Citeste continuarea
Ice Choco Latte
Postat de: rocsi_1612 in BauturiRupem bucatele ciocolata, o punem intr-un bol si o topim pe baie de aburi. Amestecam ciocolata topita cu cafeaua calda, le lasam sa se raceasca. Punem in blender laptele rece, inghetata, zaharul,...Citeste continuarea
Islere cu migdale
Postat de: Bianca20 in PrajituriFaina se cerne impreuna cu sarea intr-un bol. Se adauga untul rece si taiat cubulete. Se amesteca pana ce se formeaza un aluat sfaramicios. Migdalele si zaharul se dau impreuna prin blender...Citeste continuarea
Iahnie de fasole
Postat de: AlexTeacher in Mancaruri de postCoaceti usturoiul in cuptor; Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte; Puneti-o la fiert cu sare, 2 morcovi, 2 cepe, 1 telina si 2...Citeste continuarea
Inghetata de banane
Postat de: margo in DulciuriSe aleg banane coapte foarte bine sau ,daca sunt mai verzi,se lasa cateva zile sa se mai coaca. Bananele se curata de coaja si se paseaza cu blenderul. Smantana pentru frisca se mixeaza bine. Cand...Citeste continuarea
Ingheţată Tiramisu cu nerv de...
Postat de: klausenburger in Dulciuri1. Pune gălbenuşurile, zahărul pudră, laptele, Marsala sau lichiorul, mascarponele la un loc. Porneşte mixerul sau robotul de bucătărie şi amestecă bine, bine. Dacă vrei mai multă...Citeste continuarea
Inimioare din foietaj cu seminte de...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriAluatul foietaj dezghetat complet se desface din ambalaj pe masa de lucru. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Tapetam doua tavi cu hartie de copt. Decupam inimi de aluat cu forma cea mai...Citeste continuarea