Desert "Ciocolata&Ciocolata"

de anisoara in Dulciuri, 26 Aug 2010 | 6792 vizualizari

 

O idee de aranjare a desertului si alta de aranjare a bomboanelor din ciocolata.Aceiasi baza de crema, da poate fi folosita in 2 moduri -pentru desert-mousse sau pentru bomboane de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  •    9 galbenusuri
  •   250 gr de zahar
  •   125 ml de lapte sau 0.5 pahar
  •   O lingura mare de cafea solubila
  •   Sau 2 pliculete de cappuccino
  •   200 gr de unt
  •   10 gr de jelatina
  •   Putin rom
  •  Glazura :
  • 150 gr de ciocolata de lapte
  • 60 ml de frisca, 30 -35 %
  • 30 gr de unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert "Ciocolata&Ciocolata":

Gelatina se pune la inmuiat cu 50 ml apa fiarta, rece intr-un pahar. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana se obtine o compozitie spumoasa , de culoare alba.  Aparte, se incalzeste laptele si se dizolva cu cafeaua , sau 2 pliculete de capuccino. ( eu am preparat cu cappuccino). Se amesteca bine ouale cu zaharul topit si cafeaua. Vasul mai mic se pune in vasul mai mare si  se pune la bain-marine ,timp de 15 minute. Se amesteca intr-una pana crema incepe sa se ingroase.    Crema fiarta se aduce la o temperatura calduta si  se mixeaza cu untul molcut si jumatate de lingurita de rom. Gelatina inmuiata  se dizolva  in microunda pe 30 sec si se toarna in crema .  Totul se mixeaza pana primim o compozitie omogena. 

Crema primita se toarna in forme si se pune la rece pentru o ora. Dupa aceia se rastoarna  din forme continutul pe farfurioare si se acopera cu glazura calduta, sau se decoreaza la preferinta cu ciocolata , dupa cum se vede in  poze.

Prepararea glazurii:

Ciocolata se faramiteaza in bucati ,se toarna frisca si se topeste la o temperatura mica la microunde timp de 40 secunde , se scoate vasul cu ciocolata si se amesteca foarte des , pana se topeste toata ciocolata in frisca, se adauga untul si se incorporeaza in ciocolata. Glazura se unge in stare calduta.

Prepararea bombitelor de ciocolata:

La crema fiarta , rece ( fara gelatina) descrisa  mai sus, se adauga  100 gr de biscuti faramitati si 100 gr de nuci pisate ( optional), putin prajite, uscate , in prealabil. Se amesteca bine si pune la frigider pentru 1-2 ore, sa se intareasca . Se scoate din frigider si cu mainele se fac bombite de marimea, pe care o doriti, se tavalesc prin fulgi de ciocolata. Sau se aranjeaza toate bombitele pe un gratar , care este pus deasupra unui platou mare si plat. Se toarna glazura de ciocolata peste bombite si se presara cu fulgi de ciocolata , cumparate .

Se lasa sa se intareasca glazura , dace e nevoie, se acopera cu glazura de ciocolata a 2a oara. Dupa ce s-a intarit ciocolata , se  aranjeaza  dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert "Ciocolata&Ciocolata"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine si ciocolata