Gem de caise

de Miha in Dulceata / Gem, 10 Noi 2011 | 11633 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 500 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Caisele se spala, se rup in jumatate si se scot samburii. Se pun intr-o cratita, in straturi, alternand cu zaharul. Se pune cratita la frigider pentru cateva ore, timp in care fructele isi vor lasa zeama. Daca fructele nu sunt acoperite de zeama se mai adauga putina apa si zeama de lamaie.

  • Zeama de lamaie se dauga doar daca fructele sunt foarte dulci sau in functie de cum va place gemul, mai dulce sau mai acrisor

Se pune cratita pe foc mic si se fierbe gemul pana ajunge la consistenta dorita. Se verifica punand putin gem pe o farfurioara rece.

  • Se amesteca destul de des sa nu se prinda de fund si pentru a evita astfel afumarea gemului.


Se toarna fierbinte in borcane, se capseaza, se rastoarna borcanele cu capul in jos si se lasa la racit acoperite cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

danakarin 1

11.11.2011, 19:07

super. vad ca pantofii lui Dia au facut furori...trebuie se recunosc cinstit ca si eu....mor dupa ei !
acusi ma duc la Baia Mare daca acolo gasesti asa papuci...

MIUTA 1

12.11.2011, 00:23

Imi place gemul de caise

gaby_gabytza 1

15.11.2011, 19:39

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]