Orez cu porumb, legume chinezesti si chiftelute cu susan

de Oana in Mancaruri de post, 6 Dec 2013 | 8609 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o ceasca cu orez sau o punguta de 200 g orez uncle ben's
  • 200 gr boabe de porumb congelat
  • un morcov
  • 2 felii de telina
  • jumatate de ardei gras rosu
  • jumatate de dovlecel
  • o ceapa
  • o lingurita ghimbir ras
  • o lingura sos de soia
  • 2 linguri sos dulce-picant
  • 100 ml suc de rosii
  • 2 linguri ulei de susan aromat cu usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu porumb, legume chinezesti si chiftelute cu susan:

Orezul se spala si se fierbe pana se umfla, se scurge de apa si se pastreaza cald. Boabele de porumb congelate se pun in apa fiarta si apoi se fierb 15 minute, se scurg de apa si se amesteca cu orezul. Se condimenteaza dupa gust cu sare, eventual o lingurita de unt.

Pentru legumele chinezesti, se curata si se spala legumele, apoi se taie bastonase subtiri. Se incinge uleiul in wok sau intr-o tigaie mai adanca. Uleiul aromatizat se gaseste la raftul cu produse chinezesti din supermarketuri. Se pune ceapa si ghimbirul ras, se lasa putin la inmuiat. Se adauga apoi morcovul si ardeiul gras, iar dupa 5 minute si dovlecelul. Se pune sosul de soia si eventual 2-3 linguri de apa fiarta, sa se imnoaie putin legumele si se lasa cateva minute pe foc, amestecand din cand in cand. La final se adauga sosul de rosii si sosul picant si se mai lasa 2 minute sa fiarba. Legumele trebuie sa fie "al dente". Daca mai este cazul se pune sare si se spresara cu seminte de susan.

Se aseaza orezul pe farfurie, iar deasupra legume chinezesti si se serveste cu chiftelute de pui cu susan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu porumb, legume chinezesti si chiftelute cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]