Peste mic prajit cu mamaliga

de Catalina L in Peste, 3 Dec 2017 | 7279 vizualizari

 

Ce buni si crocanti sunt pestii mici prajiti.
Exista mai multe specii hamsii , sprot .... eu am gatit o specie numita "eperlan" inrudita cu somonul.
Serviti cu mamaliga si sos de usturoi sunt deliciosi  -  "reteta romaneasca"
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/peste-mic-prajit-cu-mamaliga.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g de peste mic (sprot, hamsie, éperlan)
  • 5 linguri faina
  • 6 - 8 linguri de ulei
  • sare si piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste mic prajit cu mamaliga:

Curatati si vidati pestii (ii puteti lasa intregi, daca vreti - eu i-am curatat complet si am taiat capurile).

Spalati-i bine la apa rece si uscati-i cu un prosop de hartie.

Sarati pestii.

Puneti faina intr-o farfurie adanca. Treceti pestii prin faina.

Incalziti uleiul intr-o tigaire anti-aderenta.

Puneti pestii in uleiul incins in forma de cerc -vezi aici .

Puneti-i bine unul langa altul fara sa lasati spatiu liber intre ei.

Lasati-i sa prajeasca bine, se vor uni intre ei.

Rasturnati cercul de pesti pe o farfurie mare sau un alta tigaie- atentie la uleiul incins.

Gatiti-i pe cealalta parte- adaugati ulei.

Asezati cercul de pesti pe un platou.

Serviti-i imediat cu mamaliga si sos de usturoi.

Sunt excelenti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste mic prajit cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cod in crusta de bere