Varza a la Cluj

de Panacris in Mancaruri cu carne, 20 Aug 2012 | 8231 vizualizari

 

Dupa atata munca mai trebuie sa si mancam:D

 

INGREDIENTE

  • varza alba dulce 1 bucata,
  • ceapa alba 2 bucata,
  • ardei gras 3 bucati,
  • rosii 4 bucati,
  • morcovi 2 bucati,
  • carne tocata mixta (porc si vita) 800 g.,
  • orez 100 g.,
  • kethup Panacris 200 ml.,
  • rosii 3 bucati,
  • ulei de floarea soarelui,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • marar uscat 1 floare,
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Intre timp se curata morcovii, ardeii si rosiile, se toaca marunt si se adauga la ceapa, lasandu-se sa fiarba la foc mic cca 15 minute. Varza se curata de foile uscate si se toaca fideluta (eu am folosit robotul de bucatarie, un alt ajutor de apreciat:)). apoi se adauga la amestecul de legume si se lasa cca 10  minute la foc mic, sa se inmoaie putin.

Intre timp se toaca, o noua ceapa, se adauga la carnea tocata si se framanta bine cu orezul ales si spalat. Intr-un vas termorezistent se pune un strat de varza, amestecul de carne si se finalizeaza cu un nou strat de varza. Deasupra se toarna cca. 300 ml. sos de rosii aromat sau Ketchup Panacris (vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/ketchup-panacris-35346.html ), rosii feliate, si se pune la cuptorul preincins, acoperit,  cca. 30 de minute, la foc mediu. Se serveste fierbinte cu smantana sau ardei iute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba - Delicioasă și ușor de preparat

pe 14.02 la 11:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj