publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Paine cu leurda
Leurda spalata bine o taiem bucati,adaugam intr-un vas mai inalt,apa si cu ajutorul blenderului de mana le mixam pana ce are consistenta unui sos mai gros. Cernem faina,adaugam sare,zaharul,le amestecam si facem o adancitura in mijloc, Adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calda,sosul de...
Desert mucenici umpluti cu nuca
Drojdia o dizolvam cu putin lapte si o lasam la dospit 10 min. Intre timp cernem faina, adaugam zaharul si sarea, amestecam facem o adancitura si adaugam ouale batute putin, untul topit si racit, drojdia si treptat adaugam laptele. Framantam paana ce obtinem un aluat omogen si nelipicios,...
Tocana mexicana de pui
Curatam pulpele de eventualele pene, le crestam putin, le condimentam cu sare si piper dupa gust si le punem la prajit in uleiul incins. Le scoatem pe un platou pe care il vom acoperi cu un capac. In uleiul de la carne, adaugam ceapa tocata,1/3 cana de apa si lasam sa se prajeasca putin,...
Chiftele de pui cu fulgi de porumb
Intr-un bol amestecam carnea de pui cu carnea de porc. Ceapa, usturoiul, mararul le tocam marunt (eu am folosit robotul de bucatarie) Adaugam peste carne impreuna cu cele 3 oua batute putin,pesmetul si condimente dupa gust. Amestecam pana ce se omogenizeaza si dam la rece 30 min....
Desert tort cu crema de cafea si ciocolata
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,Amaretto si apa,mixam pana ce se omogenizeaza. Cernem faina amestecata cu praful de copt si cacao,amestecam cu o...
Desert briose cu banane
Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, cacaua. Pisam bananele cu furculita sau cu pisatorul de cartofi. Adaugam laptele cu uleiul, ouale si batem cu telul pana ce se omogenizeaza. Adaugam praful de copt si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Amestecam adaugand treptat faina pana...
Chiftele cu susan
Intr-un bol amestecam carnea cu ou, pesmet, condimente dupa gust si dam la rece 30 min. Cu mainele umede, formam chiftelutele, le asezam pe un tocator. Batem ouale cu un praf de sare. In alt bol adaugam susanul. Incalzim uleiul intr-o tigaie mai adanca. (eu am folosit friteuza)...
Carne in untura
Slanina o taiem in bucati de cca 3-4 cm (cam migaloasa treaba asta). Intr-un ceaun, adaugam slanina si o punem pe foc mic amestecand ocazional. Lasam pe foc mic pana ce bucatile de slanina scad in volum si incep a se rumeni. Cu ajutorul unei palete scoatem bucatile de grasime. In...
Desert tort cu crema de banane si oreo
Blat -albusurile le mixam cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu apa si uleiul mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt, amestecam cu o paleta cu...
Desert foietaj cu frisca
Aluatul dezghetat la temperatura cemerei (eu prefer sa il scot de cu seara si sa il las in frigider) Il intindem putin cu sucitorul si cu ajutorul unei forme de frusecuri decupam formele (eu am ales inima) Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le intepam cu furculita si dam la...
Dsert pandispan cu dulceata
Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, cacaua. Untul il topim si il amestecam cu laptele. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile si mixam bine pana ce se omogenizeaza. Adaugam amestecul de lapte,...
Desert tarta cu crema de vanilie
Crema de vanilie-intr-un bol mai mare batem galbenusurile cu amidonul si putin lapte, amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam treptat laptele caldut amestecand continuu pana ce se omogenizeaza.Punem cratita pe foc amestecand continuu pana ce crema se ingroasa ca o budinca. Lu-am de pe...
Desert rulada cu ciocolata
Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si foarte tare. Adaugam galbenusurile si mixam bine pana ce se omogenizeaza. Adaugam faina cernuta,esenta de vanilie, 80 g migdale si amestecam cu o spatula pana ce se omogenizeaza....
Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata
Blat- albusurile le mixam cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam apa fierbinte, esenta de vanilie si la final adaugam faina amestecata cu praful...
Pulpe marinate in sos de iaurt cu mustar
Intr-un bol amestecam mustarul cu uleiul, vinul si condimente dupa gust, adaugam pulpele spalate si curatate de eventualele pene. Amestecam bine dupa care adaugam iaurtul, amestecam bine si dam la rece minim 1 ora. Asezam in tava pulpele cu sos, acoperim cu folie alimentara si dam la...
Desert fursecuri cu faina neagra
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura adaugam praful de copt amestecat cu zeama de lamaie, untul, mierea de albine, esente de vanilie. Amestecam cu lingura adaugand treptat laptele, amestecam cu mana pana ce formam un aluat omogen (daca este nevoie adaugam lapte sau...
Zacusca cu ghebe si ceapa coapta
Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine. Intre timp tocam legumele coapte inainte (eu le-am avut la congelator, le-am decongelat de cu seara) Intr-o cratita...
Salata de avocado cu ton
Intr-o cratita punem apa cu sare la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam ouale si le fierbem cca 10 min (sa fie fierte bine,facem proba la un ou). Le adaugam intr-un vas cu apa rece(eu adaug si 2-3 cuburi de gheata). Intre tim ceapa o dam prin razatoare si o punem in apa 5 min. Intr-un...
Placinta creata
Intr-un bol mai mare adaugam branzeturile date prin razatoare,branza proaspata,smantana,3 oua batute si amestecam cu telul pana ce se omogenizeaza. Pe masa de lucru asezam prima foaie de placinta,ungem cu ulei adaugam a 2 foaie de placinta,ungem cu ulei ,ungem din nou cu ulei,adaugam a 3...
Chiftele in sos de branzeturi
Chiftele-ceapa o dam prin razatoarea mica si o punem intr-un vas cu apa. Painea o punem la inmuiat in lapte,o stoarcem bine. Intre timp dam morocvul prin razatoarea mica,adaugam carnea,painea,oul batut,ceapa stoarsa bine de apa,condimente dupa gust,restul de ingrediente si amestecam bine si...
Paine cu faina neagra si susan
Intr-un bol amestecam cele 2 tipuri de faina cu sarea, semintele de susan, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa si zaharul. Amestecam treptat cu lingura adaugand uleiul si apa. Framantam cu mainile pana ce rezulta un aluat elastic si nelipicios; daca este nevoie,...
Salata de icre cu paine
Intr-un bol inmuiem painea in lapte, o scurgem bine presand-o cu mainile. In alt bol mai mare adaugam icrele, miezul de paine si treptat adaugam uleiul, picurand ca la maioneza. Cand compozitia devine cremoasa si se mareste in volum, adaugam zeama de la 1/2 lamaie, apa minerala si continuam...
Sandwich la cuptor
Intr-un bol batem ouale cu laptele, smantana, iaurtul si condimente dupa gust. Dam prin razatoare cascavalul si mozzarella, le amestecam. Trecem feliile de paine prin amestecul de ou, le ungem cu crema de branza cu ajutorul unui cutit, adaugam mozzarella, ardeii, din nou mozzarella,...
Desert budinca de paine cu fructe
Intr-un bol batem laptel cu zaharul, zaharul vanilat, esenta, iaurtul, un praf de sare. Se unge o tava cu unt, adaugam un strat de felii de paine. Adaugam1/2 din compozitie de oua, lasam 5 min sa absorba lichidul. Intre timp aprindem cuptorul la 180 grade C. Adaugam fructe dupa...
Varza la cuptor cu afumatura
Verzele le taiem in 2 si le punem intr-o oala mai mare cu apa cca 1 ora. (am avut ciolane afumate de noi, le-am oporit cu apa fierbinte dupa care le-am fiert un clocot) Intr-o tigaie calim ceapa cu morcovul, adaugam pasta de ardei si sucul de rosii. Lasam pe foc cca. 5 min, adaugam foile de...
Ciorba ungureasca de porc
Intr-o oala mai mare prajim carnea in 2-linguri ulei incalzit, adaugam ceapa, 2-3 linguri apa si lasam sa se caleasca putin impreuna pana ce isi schimba culoarea; adaugam ardeiul tocat marunt si 1 cana de apa calduta. Lasam sa fiarba pana ce carnea este aproape fiarta. Intre timp intr-o...
Turte cu faina neagra
Intr-un bol cernem faina si adaugam sarea si amestecam bine, facem o adancitura adaugam uleiul, praful de copt amestecat cu bicarbonatul si apa, amestecam cu o lingura la inceput. Continuam sa framantam aluatul cu mainele, adaugand laptele treptat. Trebuie sa obtinem un aluat omogen si...
Hot dog de casa
Fiecare corn il taim pe jumatate (fara sa il taiem de tot) il prajim la panini maker sau pe un gratar. La fel procedam si cu crenvustii, ii prajim la panini maker. Fiecare corn il ungem cu dulceata de ardei iute, adaugam felii de salata, rosii taiata felii, crenvusti, muraturi, fulgi de...
Chilli con carne
Intr-o tigaie incapatoare calim ceapa, ardeiul, usturoiul tocat marunt. Adaugam rosiile tocate si lasam sa se caleasca impreuna 1 min, adaugam carnea si 50 ml supa, calim impreuna pana ce se gateste partial. Adaugam conserva de rosii cu tot cu suc, supa de viata (sau apa) si lasam sa fiarba...
Desert orez cu lapte si dovleac
Orezul spalat bine in 2-3 ape, il acoperim cu apa, adaugam un praf de sare si punem pe foc sa fiarba pana ce absoarbe toata apa. Intre timp punem laptele la fiert cu un praf de sare, zaharul si lasam pana ce ajunge in punctul de fierbere. Adaugam peste orez, scortisoara si lasam sa fiarba...