T I M E A

6

Bucataras
Chef

Sibiu

Bucataras din 13.01.2012

RETETE580
PRIETENI334
Retete / Pizza

Placinta sarata cu branza si dovlecel

In Pizza la 19 Mar 2015

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit aprox 10 minute. Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta si spre...

Pizzette din foietaj

In Pizza la 14 Dec 2014

Taiem foaia in patru si fiecare foaie o intindem pe masa de lucru tapetata cu faina. Ungem foaia intinsa cu ketchup si rasnim condimente aromate. Apoi punem felii de cascaval iar peste cascaval felii de salam. Impartim in patru fiecare foaie intinsa (deci iasa 16 pizzete).   Puteti...

Pizza cu felii de paine

In Pizza la 23 Oct 2014

Aeezam feliile de paine intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem fiecare felie de paine cu un strat de ketchup si punem apoi felii subtiri de ceapa rosie. Urmeaza feliile de salam si/sau sunca si feliute de ardei rosu.  Deasupra punem felii de mozzarella si ou batut. ( pe...

Tarta cu carne si legume

In Pizza la 3 Feb 2014

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit aprox 10 minute. Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta. La...

Lipii si paine cu ceapa

In Piine la 15 Ian 2014

Intr-o cana amestecam drojdia, zaharul si 1-2 lingurite de faina si turnam peste ele 100 ml apa calduta. Lasam la dospit aprox 10 minute.  Intr-un vas cernem faina si o amestecam cu sarea. Ceapa o curatam, o tocam marunt si o calim in 2 linguri de ulei. Adaugam ceapa calita in bolul cu...

Paine cu seminte de floarea soarelui

In Piine la 22 Sep 2013

Amestecam intr-o cana drojdia, zaharul si 2 lingurite de faina, peste care turnam  100 ml apa calduta. Lasam la dospit aprox 10 minute. Intr-un bol punem faina, sarea si semintele si amestecam. Drojdia dospita o turnam in mijloc si framantam cu pana adaugand restul de apa calduta. La...

Painici umplute cu branza si ciuperci

In Piine la 22 Feb 2013

Punem drojdia la dospit in aprox 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul.  Intr-un bol amestecam cele doua tipuri de faina si sarea. Turnam drojdia dospita peste faina si amestecam usor adaugand treptat si restul de apa calduta. Framantam cu mana si spre final adaugam si uleiul....

Impletituri sarate

In Piine la 20 Feb 2013

Punem drojdia la dospit in putina apa calduta (luam din cei 270 ml) amestecata cu o lingurita zahar, timp de aprox 10 min. Cernem faina intr-un vas, amestecam cu sarea si facem un cerc in mijloc unde turnam apoi drojdia dospita. Adaugam treptat restul de apa calduta si uleiul si framantam cu...

Paine semi-integrala fara framantare

In Piine la 6 Feb 2013

Intr-o cana, amestecam zaharul cu drojdia zdrobita, turnam 100 ml apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia. Presaram putina faina deasupra si lasam la dospit aprox. 10 minute.  Intr-un vas cernem faina si o amestecam cu sarea. Facem o gaura in mijloc si turnam drojdia...

Paine alba fara framantare

In Piine la 29 Ian 2013

Punem drojdia la dospit in aprox 100 ml apa calduta in care am dizolvat si mierea. Intr-un vas cernem faina si o amestecam cu sarea. Facem o gaura in mijloc si turnam drojdia dospita. Cu o lingura de lemn amestecam faina cu drojdia si cu restul de apa calduta , adaugata treptat. Nu...

Painici Laugenbrot

In Piine la 26 Ian 2013

Lasam drojdia la dospit in putina apa calduta amestecata cu o lingurita zahar, timp de aprox 10 min. Punem faina intr-un vas, amestecam cu sarea si facem un cerc in mijloc unde turnam apoi drojdia dospita. Adaugam treptat restul de apa calduta si uleiul si fremantam cu mana pana obtinem un...

Pizza salami

In Pizza la 1 Dec 2012

Ingredientele sunt pentru 2 pizza. Punem drojdia la dospit timp de 10-15 min., in aprox 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Faina o amestecam cu sarea. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand treptat restul de apa calduta. Framantam cu...

Paine rustica

In Piine la 1 Dec 2012

Punem drojdia la dospit timp de 10-15 min.,  in aprox 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Faina o amestecam cu sarea. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand treptat restul de apa calduta. Framantam cu mana in continuare adaugand...

Placinte cu cascaval

In Piine la 29 Noi 2012

Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Dureaza 10-15 minute. Faina o amestecam cu sarea si zaharul. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si restul de lapte caldut. Framantam cu mana in...

Chifle multicereale

In Piine la 19 Noi 2012

Punem drojdia la dospit intr-o cana cu 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Deasupra presaram un pic de faina si acoperim cana cu un prosop. Intr-un bol amestecam faina cu sarea, semintele de floarea soarelui si in si fulgii de ovaz. Adaugam drojdia dospita apoi turnam...

Paine alba cu lapte

In Piine la 14 Noi 2012

Punem drojdia la dospit timp de 10-15 minute, in 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul. Amestecam faina cu sarea si adaugam drojdia dospita apoi adaugam treptat, amestecand cu mana, restul de lapte caldut si apa calda. Framantam cu mana adaugand si uleiul, pana nu se mai lipeste aluatul de...

Langos cu cascaval sau zahar pudra

In Piine la 10 Noi 2012

Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul. Dureaza 10-15 minute. Amestecam faina cu sarea si adaugam drojdia dospita apoi adaugam treptat, amestecand cu mana, restul de lapte caldut si apa. Framantam cu mana adaugand si uleiul, pana nu se mai lipeste aluatul de maini....

Paine cu faina neagra

In Piine la 7 Noi 2012

Punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu zaharul. Lasam aprox 10-15 minute. Intr-un bol amestecam cele doua tipuri de faina si sarea. Turnam drojdia dospita peste faina si adaugam treptat apa calduta amestecand cu mana. Adaugam si uleiul si framantam pana nu se mai lipeste de...

Paine din faina integrala si seminte de in

In Piine la 13 Sep 2012

Punem drojdia in 100 ml de apa calduta (luam din cei 350 ml)  amestecata cu zaharul si lasam la dospit 10 minute. Faina o amestecam cu sarea si semintele de in. Turnam drojdia dospita peste faina si framantam cu mana adaugand treptat si restul de apa calduta pana incorporam toata faina si...

Baghete cu usturoi

In Piine la 10 Iul 2012

Ideal este ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Mai intai punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Dureaza 10-15 min. Cernem faina si o amestecam cu sarea. Adaugam drojdia dospita si framantam cu mana. Adaugam si apa calduta, framantand...

Paine din faina alba/neagra

In Piine la 27 Mai 2012

Mai intai punem drojdia la dospit in lapte caldut (luam din cantitatea de mai sus) cu o lingurita de zahar timp de 10-15 min. Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, apoi turnam drojdia dospita si adaugam treptat apa calduta si restul de lapte caldut. Framantam adaugand si uleiul pana nu...

Covrigi din faina mixta

In Piine la 8 Mai 2012

Punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Cernem faina si o amestecam cu sarea. Turnam apoi drojdia dospita si framantam adaugand treptat apa calduta si uleiul. Framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Lasam apoi la dospit, acoperit, la loc cald...

Paine alba pufoasa cu seminte de floarea soarelui

In Piine la 17 Mar 2012

Mai intai punem drojdia la dospit in lapte caldut (luam din cantitatea de mai sus) cu o lingurita de zahar.  Punem faina si sarea intr-un bol apoi turnam drojdia dospita si adaugam treptat apa si restul de lapte caldut. Framantam adaugand si uleiul pana nu se mai lipeste de degete....

Afisate 1 - 23 din 23 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.

 
 
 
Retete preferate
Cremsnit cu frisca

Voturi:38

Covrigi

Voturi:28

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]