Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1823
PRIETENI333
Retete / Dulciuri

Desert prajitura indecisa cu banane si ness

In Prajituri la 6 Noi 2021

Tava pe care am folosit-o ( 24/35 cm) am imbracat-o cu folie alimentara la baza, iar marginile cu folie acetata. Am inmuiat 24 de piscoturi in lapte si le-am asezat pe doua randuri pe fundul tavii. Laptele condensat impreuna cu nessul le-am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa, apoi am...

Desert placinta cu iaurt grecesc, un deliciu desavarsit

In Dulciuri la 2 Noi 2021

Cum se prepara Desert placinta cu iaurt grecesc, un deliciu desavarsit: Intr-un castron am pus iaurtul, zaharul, ouale, praful de sare si grisul, am omogenizat, la final am adaugat esenta de lamaie si stafidele. Am tapetat tava ( 24/35 cm) cu hartie de copt, am pus  5 foi de placinta...

Desert prajitura Mosii de toamna

In Prajituri la 28 Oct 2021

Foaie : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu uleiul si laptele, apoi le-am incorporat in bezea ccu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat faina cernuta, tot cu...

Desert cornulete cu untura si smantana

In Dulciuri la 28 Oct 2021

Intr-un castron am amestecat untura cu smantana, am adaugat sarea si apa minerala, la final am incorporat faina adaugata treptat si am framantat un aluat nelipicios. Daca mai este nevoie se mai adauga faina, eu am folosit cca 620 g faina. Aluatul l-am dat lla frigider pentru doua ore, apoi l-am...

Desert tort 53 ( ciocolatos )

In Torturi la 21 Oct 2021

Blat : Am folosit un inel reglabil pe care l-am reglat la diametru de 24 cm, l-am tapetat cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 7 linguri de zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Galbenusurile le-am mixat cu 5 linguri de zahar...

Gem de smochine fara zahar

In Dulceata / Gem la 15 Oct 2021

Mai intai am spalat smochinele, le-am curatat de coaja si le-am taiat in 4. Le-am pus in ceaunul de fonta wok, am bagat ceaunul in cuptor la foc mic. Din cand in cand, am amestecat cu o lingura de lemn. Am lasat sa scada bine, smochinele au fost foarte zemoase. Cu cca 30 min inainte sa...

Piure de smochine

In Dulceata / Gem la 4 Oct 2021

Am spalat smochinele, le-am curatat de coaja, le-am bagat la robot si am obtinut un piure fin. Piureul obtinut l-am pus intr-o cratita cu fund dublu, am adaugat zaharul , am amestecat bine. Am bagat cratita in cuptor, la foc mediu pentru cca 4 ore. Dupa 4 ore am scos cratita din cuptor, am pus...

Desert rulada din albusuri cu gem de caise si nuca

In Prajituri la 4 Oct 2021

Am folosit tava cuptorului, tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu sarea si zeala de lamaie le-am mixat, la inceput la viteza mica apoi la viteza mare. Am adaugat zaharul, in etape si am mixat pane ce sa topit zaharul, apoi am adaugat esenta de vanilie. Am micsorat viteza si...

Compot din piersici rosii de gradina

In Sirop / Compot la 2 Oct 2021

Mai intai am cules piersicile, le-am spalat apoi le-am curatat de coaja. Am spalat bine borcanele, apoi am umplut borcanele cu felii de piersici, peste care am pus o lingura de zahar, am umplut cu apa si am capacit bine borcanele. Intr-o cratita incapatoare am asezat lavete, am asezat borcanele,...

Desert prajitura Lady Di

In Prajituri la 25 Sep 2021

Mai intai am facut crema de vanilie si siropul. Crema de vanilie :  Intr-un castron am pus galbenusurile,, amidonul si am diluat cu 100 ml lapte. Restul de lapte impreuna cu zaharul si vanilia le-am pus pe foc sa se infierbante, apoi am turnat peste amestecul de galbenusuri si amidon. Am...

Desert prajitura Teodora si George

In Prajituri la 24 Sep 2021

Foaie de bezea cu nuca si cacao : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat, nucile, faina si cacaoa cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava cu hartie de copt, am...

Desert tort Egiptean, varianta Miha

In Torturi la 24 Sep 2021

Foi de bezea, dimensiune 24 cm : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am adaugat esenta de vanile, apoi am incorporat faina si nuca macinata, cu miscari lente de jos in sus. Pe hartia de copt pe care am asezat-o in tava...

Dulceata de smochine

In Dulceata / Gem la 20 Sep 2021

Am spalat smochinele, le-am taiat codita apoi le-am tinut in apa rece cca 30 min, sa iasa sucul acela laptos. Intr-o cratita cu fund dublu am pus zaharul si apa, am lasat sa fiarba pana a atins temperatura de 110 grade, apoi am pus smochinele, dupa ce le-am scos din apa. Am pus un capac peeste...

Piure de piersici galbene (pentru creme, mousse-uri si alte dichisuri)

In Dulceata / Gem la 20 Sep 2021

Mai intai am cules piersicile, le-am spalat si curatat de coaja. Apoi le-am taiat si le-am bagat in robot, le-am mixat pana am obtinut un piure. Am pus piureul obtinut in tuci, am adaugat zaharul, am amestecat si am pus tuciul pe foc, la foc mediu. Am lasat sa fiarba cca 2 ore sau pana cand...

Gem de prune vinete cu nuci coapte

In Dulceata / Gem la 12 Sep 2021

Primul pas, culesul prunelor, o placere n-am ce zice, mai bine sap toata gradina.....emoticon lesinat de ras....Dupa ce am cules prunele, le-am spalat si le-am rupt pe din doua, eliminand samburele. Le-am pus intr-un tuci incapator, am adaugat zaharul si le-am pus la foc mic, sa fiarba incet,...

Desert tort Cati si George

In Torturi la 2 Sep 2021

Mai intai mi-am pregatit ingredientele, am pregatit frisca, ca sa castig timp am facut toata frisca deodata, adica 900 ml smantana pentru frisca cu 6 pliculete de zahar vanilat. Intr-un bol de inox, pe care l-am tinut la frigider cca 20 min, am pus smantana rece de la frigider, am adaugat zaharul...

Desert prajitura cu foi

In Prajituri la 14 Aug 2021

Foi de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul, amidonul si  am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca macinata, cacaoa cernuta si am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava de la aragaz cu hartie de copt si am...

Desert tort Maria

In Torturi la 13 Aug 2021

Mai intai am pregatit jeleu, deoarece trebuie sa stea la congelator cca 2 ore. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 14 cm, am pastrat doar peretii formei, am imbracat fundul formei cu folie alimentara, am strans bine sa fie foarte dreapta folia, am prins cu elastice ca...

Desert tort cu crema de mure

In Torturi la 13 Aug 2021

Blat : Am folosit o forma de silicon cu diametru de 20 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am incorporat cele 2 galbenusuri, apoi am adaugat nuca macinata, cacaoa si faina...

Desert tort 6 august - 52 de veri

In Torturi la 6 Aug 2021

Mai intai am facut blaturile :  Blat de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am incorporat nuca macinata si cacao, cu miscari lente de jos in sus. Am folosit o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, am...

Desert prajitura cu zmeura, de post

In Prajituri la 6 Aug 2021

 Am amestecat ingredientele solide, apoi am adaugat otetul si uleiul, iar la final apa minerala. Am obtinut un aluatmai curgator. Am pudrat zmeura cu cacao apoi am incorporato-o in compozitia de mai sus. Am pus compozitia intr-o forma de silicon ( sau puteti sa o puneti intr-o forma de...

Desert tort Revedere

In Torturi la 2 Aug 2021

Mai intai am inceput cu tortuletul in forma Silikomart, necesita mai mult timp. Forma Silicomart, Magia Del Tempo :  1. Mouse de caise : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus gemul de caise, cele 3 galbenusuri si smantana, am omogenizat bine apoi am...

Desert prajitura Camelia, editie revizuita si dichisita

In Prajituri la 2 Aug 2021

Mai intai mi-am pregatit foile cu o zi inainte. Foi blat alb : Margarina la temperatura camerei am mixat-o impreuna cu zaharul si cele 4 galbenusuri. Apoi am incorporat faina si amoniacul. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. La final am incorporat albusurile...

Gem de caise ( varianta cu sirop)

In Dulceata / Gem la 1 Aug 2021

Mai intai am spalat caisele, le-am scos samburii si le-am taiat in bucatele mai mici. Am avut grija sa elimin petele de pe coaja. Intr-o cratita mai mare am pus zaharul si apa, am lasat sa fiarba pana a inceput sa se lege un sirop, nu foarte gros, apoi am adaugat caisele taiate. Am avut grija sa...

Desert prajitura racoroasa cu zmeura

In Prajituri la 25 Iul 2021

Blat : Cele 9 albusuri, 3 sunt de la crema, impreuna cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul pudra le-am mixat bine, apoi am adaugat laptele si uleiul si am continuat sa mixez cca 2-3 min, apoi am incorporat ingredientele uscate, faina, cacao si...

Desert prajitura cu fructe de vara

In Dulciuri la 25 Iul 2021

Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul pudra si untul moale ( eu l-am dat pe raztoarea mica, am uitat sa-l scot mia inainte din frigider) le-am mixat bine, am adaugat faina si am omogenizat. La final am incorporat albusurile batute spuma,...

Desert tort Sebastian

In Torturi la 16 Iul 2021

Blat : Albusurile le-am scos de la congelator si le-am lasat sa se dezghete, le-am cantarit si le-am pus intr-un bol cu putina sare. Le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat nuca si am amestecat cu miscari...

Desert clatite a la Ana Lugojana

In Dulciuri la 15 Iul 2021

Intr-un bol am pus ouale, sarea, zaharul vanilat si uleiul, am amestecat cu un tel cateva minute, apoi am adaugat faina, jumatate din ea, apoi am diluat cu lapte si apa minerala. Am omogenizat bine dupa care am adaugat si restul de faina, laptele si apa minerala ramasa. Prima data am adaugat 450...

Desert tort Iulia

In Torturi la 11 Iul 2021

Pentru blaturi am folosit o forma de silicon cu diametru de 20 cm.Mai intai am pregatit blaturile Blat verde : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am incorporat galbenusurile, am adaugat faina si apoi...

Desert prajitura piramida cu zmeura

In Prajituri la 11 Iul 2021

Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat amidonul si am continuat sa mixez cca 2-3 min, la final am incorporat nuca cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava cu dim de 25/35 cm cu hartie de copt, am...

Afisate 181 - 210 din 1057 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Marea ta dilema de azi o constituie imposibilitatea de a sterge toate petele de pe gresie. in final, o sa declari enervat/a ca petele simetrice pe care le freci sunt pe partea cealalta, fara a mai lua in considerare faptul ca majoritatea placilor au model.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]