Carnea tocata se condimenteaza cu sare.
Se pune tigaia la incins si se fac placintele de carne , care se rumenesc pe ambele parti. Se lasa la racit un pic.
Branza se taie feliute , nu foarte groase.
Cu decupatoare de aperitive se taie o bucata de carne, una de branza , una de carne si...
Se spala carne ade porc si se taie cuburi mai mari.
Se curata pulpele de pui de piele si se spala bine
Carnatul se taie bucati de 2-3 cm .
Se pune carnea de porc, pulpele de pui si carnatul, se condimenteaza cu sare , piper , boia, se toaca usturoiul si se pune peste . Se adauga apa, se...
OPARIREA VERZEI:
Se pune apa la clocotit cu otet, varza se curata de cotor(se scoate),Cand apa clocoteste punem varza cu golul in jos.
Varza se lasa pana frunza isi schimba culoarea in verde deschis si se inmoaie. Se scoate frunza cu frunza si se taie in 2 sau in 4 , depinde cate este de...
Se spala inimile si pipotele si se pun la fiert.
Se amesteca branza cu iaurtul si oul.
Cand sunt fierte pipotele se scurge apa de pe ele, se adauga compozitia de branza , iaurt si ou , se condimenteaza cu sare si se mai lasa la foc 5-10 min.
Pieptul de pui se taie fasii, se bate si se condimenteaza.
Se da prin faina , prin ou iar la final se da prin fulgi de porumb.
Se pun la prajit in uleiul incins
Orezul se pune cu apa la fiert , cam 15 minute ( sa nu fie fiert exagerat) se scurge de apa.
Ceapa se toaca si se caleste in 2 linguri de ulei, pana devine aurie, se pune carnea tocata , se condimenteaza cu sare , piper si se adauga cimbru si boiaua.
Se lasa carnea la foc mic pana isi...
Cotletul de porc se feliaza, feliile se bat cu ciocanul de snitele si se condimenteaza cu sare , piper, praf de usturoi.
Se pune uleiul la incins. Ouale se bat cu un praf de sare.
Feliile de carne se dau prin faina , apoi prin ou si se prajesc.
Legumele se lasa la dezghetat .
Dupa ce se dezgheata se pun in cratita se adauga pieptul de pui taiat bucati , se pune apa si se lasa la fiert cam 30 min , pana scade apa.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Ceapa se toaca, morcovul se taie rondele, ciupercile se taie felii iar cotletul de porc se taie cubulete.
Intr-un vas de yenna se pun ceapa, morcovii, ciupercile, cotletul de porc se presara sare, piper, rozmarin, se pune 100 ml apa, se acopere cu folie si se dau la cuptor la foc potrivit 30...
Ceapa se toaca si se pune la calit, se adauga pasta de rosii si se condimenteaza cu sare si piper
Se pune apa si se pun feliile de cotlet taiate cuburi , se lasa la fiert pana este apropape fiarta carnea (20-30 min).
Oul se amesteca cu faina si putina apa cat sa devina o pasta, lingura se...
Se toaca varza, ceapa, ardeiul , pieptul de pui se taie bucati si se pun intr-o cratita.
Se pune apa cat sa le acopere si se pun pe foc, cand da in clocot se adauga pasta de rosii.
Se lasa la fiert cam 30 -40 min , iar spre final se condimenteaza cu sare, piper , marar , se mai lasa ...
Fasolea se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare.
Apoi se pune intr-o cratita si se adauga, usturoiul tocat, cotletul de porc taiat fasii si se adauga apa cat se le acopere. Cand da in clocot se adauga bulionul se condimenteaza cu sare, piper si patrunjel si se lasa sa fiarba pana scade (30min)
Pulpa de porc se transeaza, se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu sare, piper, boia, usturoi. Se pune kaiserul taiat felii si carntul, apoi se ruleaza si se leaga.
Se condimenteaza pe toate partile cu sare, piper, boia, se pune in vas de yena, se adauga apa si vinul, se acopera...
Legumele se lasa la dezghetat in strecuratoare, apoi se condimenteaza.
Puiul se spala bine, se sterge cu un servet .
Se umple puiul cu legumele si se coase sa nu se desfaca. Se unge puiul cu ulei si apoi se condimenteaza cu un amestec de sare, piper, praf de usturoi si boia.
Se curata...
Carnea tocata se pune intr-un castron, paine se pune la inmuiat.
Usturoiul se toaca si se pune peste carne, se pune painea stoarsa si se omogenizeaza.
Se pune aou si se condimenteaza cu sare si piper.
Se incinge uleiul si se fac cu mana chiftelute si se pun la prajit
Ceapa se toaca si se pune la calit, se adauga bulionul si se condimenteaza cu sare si piper.
Se pune apa si se pun pulpele si carnatii taiati , se lasa la fiert pana este apropape fiarta carnea (20-30 min).
Oul se amesteca cu faina si putina apa cat sa devina o pasta, lingura se inmoaie in...
Fasolea se pune la fiert cu apa, mie mi-a luat 2 ore jumate pana a fiert :). Cand s-a fiert se strecoara de apa si se mixeaza bine, se condimenteaza cu sare si piper.
Sosul:
se pun intr-o tigaie 2 linguri ulei, carnatii taiati bucati si se lasa cateva minute la rumenit, apoi se adauga...
Pieptul de pui se taie felii, se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu sare, piper si usturoi praf. Se pun felii de sunca si cascaval si se ruleaza strans.
Se pun pe tigaia grill incinsa.
Cateii de usturoi se piseaza , se condimenteaza cu sare si se adauga iaurtul.
Ficatul de pui se spala bine si se pune in apa la fiert 20-30 min.
Cand este fiert se scurge apa de pe el , se adauga iaurtul si sarea si se mai lasa la foc 5-10 min.
Varza se toaca , se freaca cu sare si se lasa 10 minute.
Se toaca ceapa si ardeiul, se spala inimile si pipotele.
Se pun in cratita varza, ceapa, ardeiul, inimile si pipotele, dupa care se pune apa cat sa le acopere. Se dau in clocot la foc mare, se adauga bulionul, se condimenteaza cu sare...
Cartofii se curata, se taie rondele si se spala.Carnatul se taie felii, iar kaiserul se taie bucati.
Tava de yenna se unge cu unt. Se pune un rand de cartofi, se condimenteaza cu sare, boia, piper, se pune un rand de carnati , apoi unul de cartofi se condimenteaza, se pune kaiserul si la final...
Carnea tocata se amesteca cu 2 catei de usturoi pisati, sare , piper, se uda mana, se formeaza chiftelute si se pun pe tigaie gril.
Se pune apa la clocotit, se curata rosiile de cotor. Cand apa da in clocot se pun rosiile si se lasa 3-4 min.Apoi se scot si se pun in apa rece, se lasa 3 min,...
Ciupercile si ceapa se toaca si se pun la calit in sucul de rosii, apoi se condimenteaza si se lasa la racorit
Intr-un castron punem branza si se toarna compozitia de ciuperci si se omogenizeaza.
Pieptul de pui se taie fasii ca la snitele. Se pune compozitia de fasia de piept de pui si se...
Se spala bine cocosul, se transeaza, se da pielea jos si se pune la fiert in apa, cam 1 ora. Apoi se scoate si se pune intr-o tava, se condimenteaza cu sare, piper, boia, usturoiul taiat bucati. Se pune Angeli si un polonic de zeama (in care a fiert), se acopera cu folie de aluminiu. Se da la...
Incepem cu dovlecelul, se taie si se pune la scurs intr-o strecuratoare si se sareaza, cand este scurs se da prin faina , prin ouale batute cu un pic de sare si se pune la prajit.
Ficatul se prajeste in putin ulei cu capacul pe cratita pus.
Salata se spala se taie (rupe), se...
Pieptul si ficatul de pui se spala si se taie cubulete. Branza telemea se rade.
Se pune intr-un vas termorezistent (eu am folosit unul rotund) un rand de piept de pui, telemea, ficat de pui , telemea si tot asa pana se termina.
Am turnat lapte pana la jumatatea compozitiei si...
Carnea se amesteca cu oul, se condimenteaza cu sare si piper , se formeaza chiftelute si se pun pe tigaie grill, Cand sunt gata se pun pe farfurie.
Usturoiul se piseaza si se amesteca cu iaurtul si se sareaza , se pune langa chiftelute.
Apa se pune la clocotit cu otetul, cand clocoteste se pune varza scobita, se lasa pana cand se inmoaie, iar apoi se desprind frunzele (eu le tai in doua sau in patru )
Carnea se pune in castron , orezul se spala si se pune peste carne.
Se toaca ceapa si se pune la calit in ulei, pana devine...
Aperitive cu carne de curcan si branza
Carnea tocata se condimenteaza cu sare. Se pune tigaia la incins si se fac placintele de carne , care se rumenesc pe ambele parti. Se lasa la racit un pic. Branza se taie feliute , nu foarte groase. Cu decupatoare de aperitive se taie o bucata de carne, una de branza , una de carne si...
Friptura asortata
Se spala carne ade porc si se taie cuburi mai mari. Se curata pulpele de pui de piele si se spala bine Carnatul se taie bucati de 2-3 cm . Se pune carnea de porc, pulpele de pui si carnatul, se condimenteaza cu sare , piper , boia, se toaca usturoiul si se pune peste . Se adauga apa, se...
Sarmalute cu ceapa verde si ciolan afumat
OPARIREA VERZEI: Se pune apa la clocotit cu otet, varza se curata de cotor(se scoate),Cand apa clocoteste punem varza cu golul in jos. Varza se lasa pana frunza isi schimba culoarea in verde deschis si se inmoaie. Se scoate frunza cu frunza si se taie in 2 sau in 4 , depinde cate este de...
Tocanita de inimi si pipote (light)
Se spala inimile si pipotele si se pun la fiert. Se amesteca branza cu iaurtul si oul. Cand sunt fierte pipotele se scurge apa de pe ele, se adauga compozitia de branza , iaurt si ou , se condimenteaza cu sare si se mai lasa la foc 5-10 min.
Snitele cu fulgi de porumb
Pieptul de pui se taie fasii, se bate si se condimenteaza. Se da prin faina , prin ou iar la final se da prin fulgi de porumb. Se pun la prajit in uleiul incins
Varza a la Cluj
Orezul se pune cu apa la fiert , cam 15 minute ( sa nu fie fiert exagerat) se scurge de apa. Ceapa se toaca si se caleste in 2 linguri de ulei, pana devine aurie, se pune carnea tocata , se condimenteaza cu sare , piper si se adauga cimbru si boiaua. Se lasa carnea la foc mic pana isi...
Snitele de porc
Cotletul de porc se feliaza, feliile se bat cu ciocanul de snitele si se condimenteaza cu sare , piper, praf de usturoi. Se pune uleiul la incins. Ouale se bat cu un praf de sare. Feliile de carne se dau prin faina , apoi prin ou si se prajesc.
Piept de pui cu legume mexicane
Legumele se lasa la dezghetat . Dupa ce se dezgheata se pun in cratita se adauga pieptul de pui taiat bucati , se pune apa si se lasa la fiert cam 30 min , pana scade apa. Se condimenteaza cu sare si piper.
Cotlet de porc cu legume la cuptor
Ceapa se toaca, morcovul se taie rondele, ciupercile se taie felii iar cotletul de porc se taie cubulete. Intr-un vas de yenna se pun ceapa, morcovii, ciupercile, cotletul de porc se presara sare, piper, rozmarin, se pune 100 ml apa, se acopere cu folie si se dau la cuptor la foc potrivit 30...
Tocanita de galuste cu cotlet de porc
Ceapa se toaca si se pune la calit, se adauga pasta de rosii si se condimenteaza cu sare si piper Se pune apa si se pun feliile de cotlet taiate cuburi , se lasa la fiert pana este apropape fiarta carnea (20-30 min). Oul se amesteca cu faina si putina apa cat sa devina o pasta, lingura se...
Mancare de varza cu piept de pui
Se toaca varza, ceapa, ardeiul , pieptul de pui se taie bucati si se pun intr-o cratita. Se pune apa cat sa le acopere si se pun pe foc, cand da in clocot se adauga pasta de rosii. Se lasa la fiert cam 30 -40 min , iar spre final se condimenteaza cu sare, piper , marar , se mai lasa ...
Fasole verde cu cotlet de porc
Fasolea se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare. Apoi se pune intr-o cratita si se adauga, usturoiul tocat, cotletul de porc taiat fasii si se adauga apa cat se le acopere. Cand da in clocot se adauga bulionul se condimenteaza cu sare, piper si patrunjel si se lasa sa fiarba pana scade (30min)
Rulada de porc cu carnati si kaiser
Pulpa de porc se transeaza, se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu sare, piper, boia, usturoi. Se pune kaiserul taiat felii si carntul, apoi se ruleaza si se leaga. Se condimenteaza pe toate partile cu sare, piper, boia, se pune in vas de yena, se adauga apa si vinul, se acopera...
Pui umplut cu legume
Legumele se lasa la dezghetat in strecuratoare, apoi se condimenteaza. Puiul se spala bine, se sterge cu un servet . Se umple puiul cu legumele si se coase sa nu se desfaca. Se unge puiul cu ulei si apoi se condimenteaza cu un amestec de sare, piper, praf de usturoi si boia. Se curata...
Chiftele de pui
Carnea tocata se pune intr-un castron, paine se pune la inmuiat. Usturoiul se toaca si se pune peste carne, se pune painea stoarsa si se omogenizeaza. Se pune aou si se condimenteaza cu sare si piper. Se incinge uleiul si se fac cu mana chiftelute si se pun la prajit
Tocanita cu galuste
Ceapa se toaca si se pune la calit, se adauga bulionul si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune apa si se pun pulpele si carnatii taiati , se lasa la fiert pana este apropape fiarta carnea (20-30 min). Oul se amesteca cu faina si putina apa cat sa devina o pasta, lingura se inmoaie in...
Fasole frecata cu carnati
Fasolea se pune la fiert cu apa, mie mi-a luat 2 ore jumate pana a fiert :). Cand s-a fiert se strecoara de apa si se mixeaza bine, se condimenteaza cu sare si piper. Sosul: se pun intr-o tigaie 2 linguri ulei, carnatii taiati bucati si se lasa cateva minute la rumenit, apoi se adauga...
Rulouri de pui cu sunca si cascaval
Pieptul de pui se taie felii, se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu sare, piper si usturoi praf. Se pun felii de sunca si cascaval si se ruleaza strans. Se pun pe tigaia grill incinsa. Cateii de usturoi se piseaza , se condimenteaza cu sare si se adauga iaurtul.
Ficat de pui cu sos de iaurt
Ficatul de pui se spala bine si se pune in apa la fiert 20-30 min. Cand este fiert se scurge apa de pe el , se adauga iaurtul si sarea si se mai lasa la foc 5-10 min.
Mancare de varza cu inimi si pipote de pui!!
Varza se toaca , se freaca cu sare si se lasa 10 minute. Se toaca ceapa si ardeiul, se spala inimile si pipotele. Se pun in cratita varza, ceapa, ardeiul, inimile si pipotele, dupa care se pune apa cat sa le acopere. Se dau in clocot la foc mare, se adauga bulionul, se condimenteaza cu sare...
Cartofi cu carnati si kaiser la cuptor
Cartofii se curata, se taie rondele si se spala.Carnatul se taie felii, iar kaiserul se taie bucati. Tava de yenna se unge cu unt. Se pune un rand de cartofi, se condimenteaza cu sare, boia, piper, se pune un rand de carnati , apoi unul de cartofi se condimenteaza, se pune kaiserul si la final...
Chiftele de curcan cu sos de rosii
Carnea tocata se amesteca cu 2 catei de usturoi pisati, sare , piper, se uda mana, se formeaza chiftelute si se pun pe tigaie gril. Se pune apa la clocotit, se curata rosiile de cotor. Cand apa da in clocot se pun rosiile si se lasa 3-4 min.Apoi se scot si se pun in apa rece, se lasa 3 min,...
Rulada de pui cu ciuperci si branza
Ciupercile si ceapa se toaca si se pun la calit in sucul de rosii, apoi se condimenteaza si se lasa la racorit Intr-un castron punem branza si se toarna compozitia de ciuperci si se omogenizeaza. Pieptul de pui se taie fasii ca la snitele. Se pune compozitia de fasia de piept de pui si se...
Friptura de cocos cu angeli cherry
Se spala bine cocosul, se transeaza, se da pielea jos si se pune la fiert in apa, cam 1 ora. Apoi se scoate si se pune intr-o tava, se condimenteaza cu sare, piper, boia, usturoiul taiat bucati. Se pune Angeli si un polonic de zeama (in care a fiert), se acopera cu folie de aluminiu. Se da la...
Dovlecel pane cu ficat si salata
Incepem cu dovlecelul, se taie si se pune la scurs intr-o strecuratoare si se sareaza, cand este scurs se da prin faina , prin ouale batute cu un pic de sare si se pune la prajit. Ficatul se prajeste in putin ulei cu capacul pe cratita pus. Salata se spala se taie (rupe), se...
Tarta cu piept de pui si ficat
Pieptul si ficatul de pui se spala si se taie cubulete. Branza telemea se rade. Se pune intr-un vas termorezistent (eu am folosit unul rotund) un rand de piept de pui, telemea, ficat de pui , telemea si tot asa pana se termina. Am turnat lapte pana la jumatatea compozitiei si...
Chiftelute de pui cu sos de iaurt si usturoi
Carnea se amesteca cu oul, se condimenteaza cu sare si piper , se formeaza chiftelute si se pun pe tigaie grill, Cand sunt gata se pun pe farfurie. Usturoiul se piseaza si se amesteca cu iaurtul si se sareaza , se pune langa chiftelute.
Sarmalute
Apa se pune la clocotit cu otetul, cand clocoteste se pune varza scobita, se lasa pana cand se inmoaie, iar apoi se desprind frunzele (eu le tai in doua sau in patru ) Carnea se pune in castron , orezul se spala si se pune peste carne. Se toaca ceapa si se pune la calit in ulei, pana devine...