alilianaa

4

Bucataras
grozav

Bucataras din 14.12.2012

RETETE404
PRIETENI188
Retete

Sirop de mure

In Sirop / Compot la 8 Aug 2014

Murele se spala bine, se aleg si se pun la scurs. Dupa ce s-au scurs le pasam cu blenderul vertical. Le trecem prin strecuratoare. Va rezulta cca 800 g de suc concentrat de mure. Peste acesta adaugam apa pana ce obtinem 2l lichid. Transferam lichidul intr-o oala mai mare si adaugam 2 kg...

Mancare de mazare ( de post)

In Mancaruri de post la 7 Aug 2014

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, dupa care adaugam  ceapa, morcovul, ardeiul ( spalate, tocate). Le lasam pret de 10 minute dupa care punem mazarea ( spalata si pusa la scurs inainte). Adaugam sare, piper si o ceasca de apa. Lasam la fiert cu capacul pus pret de 20 minute. Din 5...

Pilaf cu ciuperci la Multicooker ( de post)

In Mancaruri de post la 6 Aug 2014

M-am abatut putin de la pasii din cartea de retete care a sosit odata cu aparatul. Astfel: in oala aparatului punem ulei si din Menu , selectam Fry pentru 10 minute. Cand uleiul s-a incins bine adaugam ceapa, morcovul, ardeiul spalate si portionate. Lasam atata timp cat ele se vor inmuia....

Prajitura de post la Multicooker

In Prajituri la 5 Aug 2014

Incepem cu merele. Le spalam, curatam de coaja, taiem cubulete si le punem in straturi intr-o farfurie cu zahar pudra si scortisoara. Ciocolata o taiam bucatele. Intr-un bol punem zaharul, zaharul vanilat, un praf de sare, peste care adaugam apa si amestecam. Urmeaza uleiul pus in fir si...

Ciorba de piept de pui cu legume la Multicooker

In Ciorbe la 2 Aug 2014

Trebuie sa mentionez de la inceput ca pieptul de pui a fost fiert putin inainte. Incepem cu pregatirea legumelor, le curatam, spalam , tocam.  Punem apa in aparatul multicooker, sare, legume. Selectam din butonul menu, programul boil pentru 15 minute, adaugam carnea si selectam butonul...

Ghiveci de vara la Multicooker

In Mancaruri de post la 2 Aug 2014

Legumele se spala si se toaca dupa  cum credem ca se potrivesc preparatului respectiv.  Ceapa marunt, ardeiul verde, rosia, vanata si morcovul cubulete, ardeiul capia rosu fasii mai lungi. Fasolea a fost taiata la capete si rupta pe jumatate.  In aparatul multicooker punem...

Prajitura cu nectarine

In Prajituri la 2 Aug 2014

Incepem cu nectarinele. Se spala, se taie feliute, se pun intr-un bol, se stropesc cu zeama de lamaie si se acopera.  Aluatul: ouale intregi se mixeaza bine cu zaharul, zaharul vanilat pana  cresc ca volum, se adauga uleiul in fir, mixam in continuare. Se adauga faina amestecata cu...

Prajitura cu ciocolata, nuci si mascarpone

In Prajituri la 29 Iul 2014

Ciocolata si untul se pune topit pe bain marie. Cand este gata  dam compozitia  la rece. Intre timp  batem bine 5 oua cu zaharul ( pana creste ca volum). Peste aceasta compozitie punem crema de cicolata, adaugam faina amestecata cu praful de copt ,, in ploaie", omogenizam....

Gem de piersici cu nuci

In Dulceata / Gem la 29 Iul 2014

Piersicile se spala bine  dupa care se taie cu cutitul feliute. Cand si cand le stropim cu zeama de lamaie sa nu se inchida la culoare. Intr-o cratita se pune apa si zaharul, putina zeama de lamaie la fiert si se lasa pana se face un sirop. Cand siropul este legat, se adauga fructele. Le...

Penne cu ciuperci, rosii si busuioc

In Penne la 23 Iul 2014

Pennele le-am fiert conform instructiunilor de pe cutie.  Cand au fost gata, le-am pus intr-o strecuratoare sub jet de apa rece si le-am pus la scurs.  Intr-o tigaie se pune ulei la incins. Cand s-a infirbantat bine- bine, se pun grauntii de usturoi, il lasam  un minut, ii...

Tort cu crema de vanilie si mascarpone

In Torturi la 23 Iul 2014

Crema : ouale se freaca bine cu zaharul, un praf de sare,  pana se obtine o spuma. Se adauga amidonul si se omogenizeaza peste care se adauga laptele in fir subtire. Dupa omogenizare se pune crema pe foc. Cand are consistenta unei budinci o dam de-o parte. Cand s-a racit bine, adaugam crema...

Salata calda cu dovlecei copti si carne de porc

In Salate la 21 Iul 2014

Dovlecelul de spala, curata si se taie rondele. Acestea se pun intr-un bol peste care punem sare, piper si ulei. Le amestecam bine.  Carnea se da cu sare, piper, ulei.  Tigaia grill se pune pe foc,  o lasam la incins. Cand este gata punem rondele de dovlecei si ceapa. Le lasam...

Gulas de porc in sos de vin cu ceapa

In Porc la 19 Iul 2014

Intr-o tigaie se pune ulei la incins. Intre timp carnea- cubulete a fost pregatita cu sare piper. Cand uleiul s-a incins bine punem carnea si 2-3 graunti de usturoi. O lasam sa faca o crusta frumoasa pret de 3-4 minute, dupa care se adaugam vinul rosu. O lasam la inabusit cca 15 minute....

Dovlecei pane

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2014

Dovlecelul de spala, se curata  coaja ( la cel crud nu este nevoie, dar eu am facut acest lucru), se taie rondele, se pune la scurs.  Se aseaza rondelele intr-un bol si se da cu sare, piper dupa gust. In farfurii separate am pus faina amestecata cu putin oregano si intr-alta oul batut...

Zarzavat calit pentru iarna

In Bulion la 17 Iul 2014

Rosiile se spala, cotoarele sunt eliminate. Tocam rosiile in bucati potrivite. Dupa ce am terminat aceasta operatiune, le tocam ( eu le-am tocat cu robotul de bucatarie), le punem intr-un recipient destul de mare si le punem pe foc. Cand incepe sa fiarba, putem trage apa  cu un furtun....

Dovlecei pentru ciorbe, pentru iarna

In Conserve la 17 Iul 2014

Dovleceii se curata, se spala, se toaca cubulete. Morcovii se curata, se taie cubulete. Leusteanul se alege, se spala si se toaca marunt. Toate acestea se pun intr-un bol, se amesteca si se pune la pungi si...la congelator cu ele. 

Chiftelute din dovlecei si carnati

In Mancaruri de legume la 17 Iul 2014

Dovlecelul se pregateste pentru chiftele, se spala, curata, scoate semite, se da pe razatoarea mica. Ceapa se curata, se toaca marunt, morcovul se curata, se da pe razatoarea mica. Intr-un bol punem dovlecelul stors foarte bine, ceapa tocata, morcovul ras, carnea de la 2 carnaciori ( spargem...

Pizzete pentru copii

In Pizza la 12 Iul 2014

Intr-un bol  se amesteca faina, drojdia pulbere si sarea. Peste care se adauga laptele caldut  si se framanta. La final punem in picatura uleiul si framantam. Aluatul se pune la dospit. Cand este gata, se intind cu sucitorul foi de aluat din care se decupeaza cu forme diferite,...

Bruschete cu bacon si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2014

Bagheta am taiat-o felii potrivite. Am pus unt de-asupra si fasii de bacon. Le-am asezat in tava aragazului pe hartie de copt si le-am introdus la cuptor pentru 5-7 minute la foc domol. Cand s-au mai racorit putin, am adaugat crema de branza si fasii de frunze de busuioc.

Aperitiv cu vinete, branza de capra si busuioc

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2014

Vanata se taie felii pe lung. Acestea se dau cu putin piper, ulei si se  coc in tigaia grill pe ambele parti cate 1 min. max.  Feliile se aseaza intr-o farfurie si lasam la racit.  Intre timp portionam branza de capra, ardeiul. Tocam si busuiocul.  Pe fiecare felie de...

Melci aperitiv din foietaj

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2014

Foaia de aluat se lasa la decongelat la frigider. Se ia, se intinde, se unde cu sos de rosii, se rade cascavalul, se aseaza baconul felii, se pune iar cascaval ras si se ruleaza. Se taie portii potrivite si se da cu ou. Melcisorii se pun la copt pe foaie de copt pentru 20 de minute, max. Se...

Tarta cu crema de caramel, mascarpone si caise

In Prajituri la 6 Iul 2014

Aluatul:   faina, sarea, praful de copt, zaharul si untul de amesteca bine. Rezulta un aluat nelegat.   Se adauaga oul si se omogenizeaza. La final se adauga apa. In functie de consistenta aluatului se adauga faina pana rezulta un aluat omogen, nelipicios.  Se lasa aluatul la...

Mini tarte cu jeleu de cirese

In Prajituri la 6 Iul 2014

Incepem cu jeleul de cirese. Ciresele se spala, se ,, dezoseaza" si se pun la scurs. Intr-o tingire punem untul la topit. Cand este gata adaugam ciresele, zaharul si lasam putin ( pret de 5 minute, cat sa se topeasca zaharul si sa se omogenizeze toate) la ,, calit".  Dupa acest...

Rulouri cu ciuperci si cascaval cu sunca presata

In Aperitive / Garnituri la 25 Iun 2014

Rulourile le-am facut din cate trei foite de placinta. Am uns bine cu ulei fiecare foaie de placinta si au fost umplute cu: sunca si cascaval, putina verdeata, am rulat ( doua rulouri) Umplutura cu ciuperci: intr-o tigaie am pus la incis putin ulei, peste care am pus ceapa taiata marunt,...

Icre de casa

In Aperitive / Garnituri la 25 Iun 2014

Grisul se fierbe in 250 ml apa. Cand este gata se pune la rece. Dupa ce grisul s-a racit bine incepem prepararea icrelor. Intr-un bol punem icrele, grisul fiert si omogenizam bine. Adaugam ulei putin cate putin amestecand continuu. Alternativ adaugam zeama de lamaie si apa minerala. Se amesteca...

Sirop de coacaze

In Sirop / Compot la 24 Iun 2014

Coacazele de culeg si se curata bine de frunze, codite si alte impuritati. Se spala. Se pun intr-o strecuratoare la scurs. Le transferam intr-o craticioara/cana ( ceva inalt sa fie). Peste ele se pun 300 g zahar, amestecam  si le lasam pret de 15 minute. Le blenduim bine, le trecem prin...

Dulceata de fragute cu zahar caramelizat

In Dulceata / Gem la 24 Iun 2014

Fragutele se aduna, se curata, se spala si se pun la scurs.  Intr-o cratita punem la caramelizat zaharul.Il lasam la topit pana capata culoarea chihlimbarului, dupa care punem apa. Lasam sa se topeasca zaharul si sa se lege siropul.Adaugam fragutele, dam focul mai mic. In cca 15 minute...

Prajitura cu dulceata de trandafiri si crema de vanilie

In Prajituri la 9 Iun 2014

Blatul:  Ouale se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Adaugam pe rand zaharul, lingura cu lingura pana rezulta o bezea consistenta. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul, se pun peste albusuri. Se mixeaza bine. Scoatem telurile si continuam...

Piure de cartofi noi cu branza de oaie

In Aperitive / Garnituri la 9 Iun 2014

Cartofii se curata si se spala bine. Se toaca cubulete mici. Se pun la fiert in apa cu sare. Pregatim branza rasa, untul si laptele, la indemana. Cand cartofii sunt gata, se scurs intr-o sita, se trec sub jet de apa rece si se pun la scurs.  Cand s-au mai racit putin ( sa nu fie foarte...

Parjoale moldovenesti

In Porc la 9 Iun 2014

Carnea am pus-o intr-un bol. Verdeturile le-am curatat si le-am tocat marunt si le-am pus peste carne. Morcovul curatat si razuit pe ochiurile mici ale acesteia, a fost si el pus peste carne. Am mai adaugat sare, piper, o lingurita de faina hrisca. Am mai pus miez de paine inmuiat in apa ( e...

Afisate 121 - 150 din 404 retete    

Postari recente

publicat la 05.01.2019

Sos picant pentru cartofi prajiti

publicat la 02.01.2019

Desert tort in doua culori

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

A gresi este omeneste…totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]