publicat la 08.01.2015
publicat la 08.01.2015
publicat la 08.01.2015
Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc
Bucataras.ro
[email protected]
Cozonac cu nuca si mac
Se pun uleiul, apa, laptele, 3 linguri de zahar, zaharul vaniliat intr-un castron. Drojdia se dizolva in lichidul din castron si se amesteca bine, apoi adaugam coaja de lamaie rasa si faina si incepem sa framantam (am precizat faina cat cuprinde) bine pana devine o coca elastica. Acoperim vasul...
Karamel Schmite
Punem faina intr-un castron, adaugam bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, apoi frecam bine cu margarina sau untul. Adaugam zaharul vaniliat, zaharul, oul intreg si smantana si framantam o coca elastica, ca sa se poata intinde bine. Lasam la o parte pentru 30 minute. Intre timp...
Kokos Schmite
Pentru blat amestecam bine zaharul, zaharul vaniliat, mierea, margarina si mixam bine totul, apoi adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se mai mixeaza un picut apoi punem compozitia obtinuta intr-o tava (35/30) si introducem in cuptorul incalzit la 180 grade .Cand blatul este...
Foietaj cu gem de prune si Ceva fin dela Delaco
Am lasat foietajul la decongelat ,apoi am golit gemul din borcan si l-am amestecat cu pesmetul (ca sa nu curga din aluat la copt ) Apoi am intins foietajul, nu prea subtire, si l-am taiat in 8 bucati mai maricele. Fiecare bucata am taiat-o fisiute pe lateral...
Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata
Intr-un castron am pus faina si am amestecat-o cu bicarbonatul de amoniu (saligar) apoi am frecat bine cu untura. Am adaugat 250 gr zahar ,1 virf de cutit sare si cele trei oua (cu tot cu albus). Se framinta un aluat elastic( daca este prea tare mai adaugati un picut de lapte...
Chec marmorat
Am separat ouale, apoi cu mixerul am batut bine albusurile pana s-a format spuma tare. Am adaugat zaharul pe rand mixind incontinuu, apoi am adaugat uleiul si laptele rece. Am mai mixat putin apoi am adaugat galbenusurile, continuind sa mixez bine. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si...
Tort de ciocolata cu visine
Pentru blat folosim: 12 oua pe care le separam albusul de galbenus. Intr-un castron mai mare punem albusurle in care adaugam un varf de cutit de sare si doua linguri de apa rece, apoi batem bine cu mixerul pana se intareste bine. Luam 13 linguri de zahar si adaugam treptat in albus mixind...
Desertul saracului
Se pune apa cu sarea la fiert. Cand apa clocoteste adaugam faina in ploaie amestecind continuu sa nu faca cocoloase. Lasam sa fiarba 15 minute, apoi punem in formele de silicon putin umede, lasand sa se raceasca putin pentru a se modela dupa forma. Intoarcem formele pe un platou de desert cu...
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prima data caramelizam 150 gr zahar cu 300 ml apa . Apoi punem la fiert 1 l de lapte cu 300 gr zahar si zaharul vaniliat ,intr-un castron omogenizam praful de budinca cu 300 ml lapte rece ,apoi cind laptele clocoteste turnam budinca si lasam sa fiarba 5 min . Amestecind continu. Lasam...
Prajitura cu mere si glazura de ciocolata
Se pune faina intr-un castron, amestecam cu praful de copt si putina sare. Adaugam untura si frecam cu faina bine, apoi adaugam zaharul, Ceva Fin de la Delaco, zaharul vaniliat, esenta de lamaie si coaja de lamaie confiata si framantam un aluat elastic, ca sa poata fi intins. Punem coca obtinuta...
Fursecuri cu rahat
Punem faina intr-un castron si amestecam cu sarea, zaharul vaniliat si praful de copt, apoi adaugam untul. Frecam bine, dupa care adaugam galbenusurile de ou, zaharul si smantana sau laptele. Framantam un aluat care sa nu fie nici prea tare, nici prea moale, sa se poata lucra cu aparatul de...
Compot de gutui
Am curatat gutuile le-am taiat felii le-am spalat , apoi am facut siropul din apa si zaha, am dat in clocot apoi am adaugat gutuile si scortisoara ,lasam sa fiarba pina se inmoaie adaugam conservantul si mai lasam sa dea un clocot . Apoi l-am pus...
Pariziene cu magiun de prune
Am pus faina intr-un castron, am facut un cuib in ea, am adaugat drojdia, sarea si zaharul peste care am pus laptele cald, am facut o maia si am lasat 10 minute sa creasca. Apoi am topit margarina, am adaugat zaharul vaniliat, 2 galbenusuri, razatura de lamaie si margarina topita. Am ...
Prajitura cu branza dulce si Ceva fin de la Delaco
Intr-un castron spargem 2 oua, adaugam 9 linguri de zahar si mixam bine pina devine albicios. Adaugam si 9 linguri ulei mixand in continuare, apoi adaugam zaharul vaniliat si laptele. Mixam bine, dupa care adaugam faina amestecata bine cu praful de copt. Adaugam faina in ploaie amestecand-o ...
Prajitura cu crema de vanilie si caramel
Ne trebuiesc trei blaturi si pentru a le prepara procedam astfel : Intr-un castron separam galbenusurile de albusuri, apoi frecam galbenusurile cu 7 linguri de zahar si cu un zahar vaniliat pina devine cremos spre albicios ,apoi albusurile le batem cu 2 linguri de apa...
Sapca de cazac
Se separa ouale alulbusul de galbenus, punem albusul intr-un castron cu cele 10 linguri de apa si un virf de cutit de sare si mixam bine pina albusurile devin spuma tare. Apoi adaugam galbenusurile Se mai mixeaza un picut pina se incorporeaza bine ,apoi adaugam...
Budinca de capsuni si ciocolata
Se pun intr-o cratita 400 ml lapte cu 4 linguri zahar si apoi il punem la fiert. Cind clocoteste adaugam praful de budinca dizolvat cu 100 ml lapte, lasam sa clocoteasca 5 minute apoi turnam in formele dorite pe care le udam putin inainte de a turna budinca (se scoate mai...
Prajitura cu mere
Mai intii spalam merele si le dam prin razatoare, apoi adaugam 300 gr zahar si scortisoara si le punem la calit. Lasam sa dea in clocot, apoi adaugam grisul, mai lasam 10 min pe foc impreuna cu grisul apoi le luam la o parte si lasam sa se raceasca. Intr-un castron punem faina si o...
Galuste cu prune ca la Denta
Prima data am curatat cartofii si i-am pus la fiert cu putina sare. Cat au fiert cartofii am pus grisul in ulei incins si l-am rumenit. Am adaugat scortisoara, 150 gr zahar si am adaugat apa calduta tot cate un picut, pana grisul se inmoaie bine si-si mareste volumul (trebuie sa ramana asa...
Prajitura rasturnata cu prune
Prima data desimburim prunele,taiem nuca . Apoi intr-o cratita caramelizam 300 gr zahar si am tapetata o tava de 45/35 cm peste tot fundul tavii ,apoi am taiat fisiute de unt din 50 gr apoi am pus simburii de nuca dupa care am asezat prunele cu partea desimburita in jos. Dupa care am...
Gem de prune
Am cules prunele,le-am spalat si le-am desimburit, le-am amestecat cu scortisoara si 2 kg de zahar si le-am lasat la rece pina a doua zi . A doua zi le-am pus la fiert. Cind au inceput sa clocoteasca am pus si celalalt kg de zahar si am lasat sa fiarba la foc mic . Eu am...
Compot de prune a la Mala
Am cules prunele, le-am spalat bine si le-am desimburit. Am pus intr-o oala de 15 l apoi am dizolvat zaharul cu 5 l apa, conservantul, scortisoara si sucul de la cele doua lamai si l-am pus peste prune. Am pus la fiert si din momentul cind incepe sa fiarba lasam sa dea un clocot si oprim. Apoi...
Tort cu fructe
Intr-o oala se pun la fiert 400 ml lapte cu 400 gr zahar. Separat se bat 5 oua. se bat bine cu 100 gr zahar si 100 ml lapte ,apoi se toarna peste laptele fiert cu zaharul. Se mesteca in continuu sa nu se prinda de fund pina se ingroasa ca si o smintina(De preferat este sa se...
Prajitura Baragan
Se pune faina intr-un castron, se rade coaja de lamaie se pune bicarbonatul,apoi se freaca bine cu margarina (untura)ş Se adauga 150 gr zahar, 1 galbenus de ou si putin lapte.Se framinta si se se pune la rece. Apoi se freaca trei galbenusuri cu 300 gr .zahar pina devine cremos apoi...
Dulceata de ringlote (Prune) cu scortisoara
Am spalat prunele, le-am desimburit, le-am spart un picut cu mina ,apoi am adaugat trei pliculete de gel fix cu sase linguri de zahar , sucul de lamie si scortisoara. Am amestecat bine si am pus la fiert 20 min, apoi am adaugat restul zaharului si am mai lasat sa clocoteasca...
Prajitura rasturnata cu pere si piersici
Prima data am curatat fructele le-am taiat fisiute apoi cu un pahar de zahar le-am pus la fiert Nu le-am lasat sa fiarba prea tare fiindca mai stau si in cuptor .. Apoi pahar de zahar am caramelizat si am tapetat fundul tavii cu el. Am lasat sa se raceasca apoi am...
Rasturnata cu banane a la Mala
Am spart ouale intr-un castron si am frecat impreuna cu zaharul si zaharul vaniliat pina a devenit o spuma albicioasa, apoi am adaugat coaja de lamaie si uleiul. Am mai frecat 5 minute, am adaugat laptele, amestecand pina s-a incorporat bine, apoi in ploaie faina amestecata cu praful de copt, am...
Chec marmorat cu visine din visinata
Intr-un castron am spart ouale intregi ,am adaugat paharul de zahar si zaharul vaniliat si am frecat bine pina s-a dizolvat zaharul, am adaugat untul (sa fie suficient de moale ) sa se poata omogeniza bine cu ouale si zaharul, am mai frecat pina devine spumant,apoi am adaugat...
Cirighele
Se pune faina intr-un castron, se rade coaja de lamaie, se stinge bicarbonatul cu sucul de lamaie, se adauga zaharul, iaurtul, oale intregi, 50 ml ulei si zaharul vaniliat. Se framinta un aluat mai elastic ca sa-l putem intinde (daca este prea tare mai adugam un picut de apa minerala) Lasam la...
Gem de caise
Am spalat bine caisele ,apoi le-am oparit ca sa le pot curata pielita sa nu pierd mult la curatat ,le-am desimburit apoi le-am taiat mai mic si am amestecat zaharul cu gelfixul si apoi cu fructele am pus la fiert la foc incet ,am spumat tot timpul ....