Ligia Bxl

1

Bucataras
incepator

Dambovita-Targoviste

Bucataras din 05.11.2010

RETETE278
PRIETENI306
Retete

Muffins cu pere

In Prajituri la 13 Oct 2011

Se incinge cuptorul la 180°. Se unge forma de muffins cu unt, apoi se prepara urmatoarea compozitie: se spala perele, se curata de coaja si cotor si se taie cubulete. Se stropesc cu zeama de lamaie. Intr-un castron separat se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul. Oul se bate,...

Bitter suedez

In Bauturi la 5 Oct 2011

Se pun 80gr de plante intr-un vas de sticla sau de ceramica cu capacitatea de 2l,se toarna 1,5-1,7l alcool de cereale de 38°-40° peste amestec.Vasul se acopera si se lasa la soare sau la loc caldut 14 zile,timp in care se agita continutul de 2-3 ori pe zi.Dupa aceasta etapa se...

Ciorbita de praz cu pui

In Ciorbe la 21 Sep 2011

Se pune o oala de 5 l cu apa la fiert. Se curata si spala legumele, se taie dupa forma dorita. Carnea se spala, se taie cubulete si se pune la fiert. Se spumeaza, apoi se adauga prazul si legumele. Se adauga ulei, orezul spalat si cartofii taiati feliute. Se sareaza si pipereaza dupa gust, apoi...

Garnitura de cartofi si morcovi

In Aperitive / Garnituri la 20 Sep 2011

Se curata si se spala cartofii si morcovii, apoi se taie cartofii cubulete si morcovii rondele. Se pun intr-un platou de yena, se adauga sare, piper, plantele de provence, ulei de masline si o cana de apa. Introducem la cuptor unde se lasa sa se rumeneasca. Merg simpli cat si cu diferite...

Gugulufi pufosi cu visine

In Prajituri la 7 Apr 2011

Se separa albusurile de galbenusuri dupa care se bat spuma,apoi se pun pe rand zaharul,galbenusurile,uleiul,iaurtul si se amesteca bine cu mixerul,se pune apoi faina dar nu prea multa sa fie o coca pufoasa,nici moale nici tare. Forma de gugulufi se unge cu unt si se toarna din compozitie in...

Tarta cu praz si salam

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2011

Se scoate foaia de tarta din frigider si se mai tine putin la temperatura camerei,dupa ce sa inmuiat se pune in forma de tarta unsa si tapetata(daca nu e din silicon)si se inteapa putin cu furculita, se curata si se spala prazul,se taie mai marunt dupa preferinte,salamul se taie marunt si se...

Crochete de sparanghel si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2011

Se scoate foaia de placinta din frigider si se mai tine putin la temperatura camerei,apoi se intinde si se taie dupa preferinte,eu am taiat sa se vada putin saranghelul si in latime 1-2 cm,apoi se pune cate putina mozzarella rasa,se ruleaza si se pune in tava cu foaie de copt apoi se dau la...

Iepure la cuptor cu vin

In Mancaruri cu carne la 21 Mar 2011

Se spala si se portioneaza iepurele,se sareaza si se presara rozmarin,intr-o tava se pune ulei de masline extravirgin,apoi se pune iepurele si 2-3 catei de usturoi in coaja,1-2 cana de apa si se da la cuptor.Cand e aproape gata se toarna peste iepure o cana de vin rosu si se mai lasa putin sa...

Sushi

In Somon la 17 Mar 2011

Se fierbe orezul cu putina sare, foile de alge nori se pun pe covorasul de rulat, se taie ardeii in fire subtiri, morcovul se razuie fin, somonul se taie cubulete, salata se taie dupa preferinte, apoi peste orez se pun aceste ingrediente si porumbul. Se ruleaza cu ajutorul covorasului si se taie...

Melci din aluat de branza

In Mancaruri de post la 12 Mar 2011

Aluatul: se amesteca barnza cu un ou,laptele,uleiul ,se adauga si faina,praful de copt si se framanta aluatul bine.Umplutura:Se taie cubulete ardeiul si maslinele(fara samburi)si se amesteca cu branza,2 linguri de smantana,verdeata tocata si un praf de sare.Se intinde aluatul cu facaletul ...

Negresa (de post)

In Prajituri la 11 Mar 2011

Aluatul: se amesteca bine toate ingredientele,apoi se toarna compozitia intr-o tava unsa cu margarina si cu o foaie de copt si se da tava la cuptor ptr a se coace,se face la final testul cu scobitoarea. Glazura :se amesteca toate ingredientele si se pune la foc sa se omogenizeze si se da...

Salata cu piept de pui si crutoane

In Salate la 11 Mar 2011

Se spala carnea,apoi se presara cu condimente si se taie fasii,apoi in cubulete si se frige la foc mic. Feliile de paine se taie cubulete si se prajesc putin in uleiul de masline pana devin aurii. Se spala frunzele de salata si se rup fasii,se spala si se curata legumele ramase.Se taie...

Desert mucenici muntenesti

In Dulciuri la 9 Mar 2011

Se pun la fiert 1-1,5 l de apa cu putina sare, apoi se adauga mucenicii si se amesteca din cand in cand. Se mai lasa la fiert 8-10 minute apoi se adauga zaharul, nuca, scortisoara, esenta sau coaja rasa de lamaie. La final se pun in castron si se presara nuca macinata sau sfaramata mai mare. Sa...

Cosulete rapide cu budinca de ciocolata

In Dulciuri la 9 Mar 2011

Se prepara budinca dupa prospectul de pe ambalaj,apoi se pune in fiecare cosulet cate putina budinca,se orneaza cu frisca si puteti folosi orice fel de fruct,eu am folosit capsuni.Pofta buna!

Carnaciori imbracati in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2011

Se scoate foaia din frigider si se lasa putin la temperatura camerei,apoi se desface se intinde pe o planseta de lucru se taie in fasii lungi apoi carnaciorii se taie dupa marimea dorita si se ruleaza cu fasiile de foietaj.Se pun in tava cu foaie de copt se ung cu galbenus de ou si se dau la copt...

Prajitura cu mere cafea si stafide

In Prajituri la 1 Mar 2011

Amesteci faina, zaharul, cafeaua si praful de copt pana obtii o pasta omogena.Torni compozitia intr-o tava rotunda unsa cu margarina apoi adaugi merele si stafidele. Dai tava la cuptor sa se coaca prajitura si apoi se lasa la racit,se pot folosi si fructe confiate.

Tarta cu conopida si dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2011

Se spala si se rupe bucati conopida, apoi se pune la fiert. Dovlecelul se taie rondele si se frige in cratita cu putin unt. Foaia de tarta se pune in forma(eu am de silicon si nu am mai uns-o cu nimic, daca aveti din metal ungeti cu putin unt) Peste foaie se pune conopida fiarta, se sareaza dupa...

Spirale cu ciuperci

In Paste la 26 Feb 2011

Se spala ciupercile si se taie cubulete,se pune in cratita la calit cu putina margarina kaiserul apoi ciupercile si dupa ce sau calit bine se pune un sos facut din frisca lichida care se bate bine cu cele doua galbenusuri de oua,se sareaza dupa gust si se mai lasa putin pe aragaz pana se ingroasa...

Salata cu Camembert

In Salate la 24 Feb 2011

Se spala salata si ardeiul si se taie marunt,branza se taie cubulete si se pun toate intr-un bol apoi se sareaza dupa gust,se pune ulei de masline si se acreste cu zeama de lamaie,se ornamenteaza cu patrunjel uscat si feliute de ardei gras rosu.

Chiftelute cu porumb

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2011

Se curata si se spala ceapa si se taie marunt. Se bat oualele cu untul si laptele, apoi se pun ceapa si porumbul. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga patrunjelul, usturoiul pisat si arpagicul si la final faina. Se amesteca pana devine o coca nici moale nici tare si se ia cu o lingura,...

Tarta cu mere

In Dulciuri la 23 Feb 2011

Se curata merele de coaja si de cotoare si se taie feliute subtiri,foaia de placinta se pune in forma unsa cu unt apoi se pune peste ea compotul si se intinde apoi se pun feliile de mere ca in foto,se pune untul topit si se da la cuptor.Dupa ce e aproape gata se presara zaharul si se mai lasa...

Gratin frantuzesc

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2011

Se curata cartofii,se spala si taie rondele. Intr-un vas yena se freaca fundul acestuia cu usturoi, apoi se unge cu unt si se pun cartofii rondele nu chiar unul langa altul,petrecuti putin ca in foto. Se condimenteaza cu ierburi aromate si se presara putina sare si piper. Kaiserul sau prosciutto...

Eclere cu capsuni si ciocolata

In Prajituri la 18 Feb 2011

Cojile se fac astfel: se fierbe apa cu uleiul si putina sare, apoi se pune faina cat cuprinde sa fie o coca nici prea tare nici prea moale. Se da la racit. Intre timp se face crema astfel: se pune laptele la fiert cu zaharul,dupa ce a fiert se ia o cana din laptele fiert si se amesteca bine...

Inghetata de cacao si ciocolata

In Dulciuri la 17 Feb 2011

Se amesteca galbenusurile cu 100 de gr de zahar,laptele,faina,cacaoa si untul.Se pune pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa amestecand continuu sa nu se prinda de cratita.Apoi se da sa se raceasca. Intre timp se bat albusurile spuma cu restul de zahar pa ptr bezele apoi se amesteca cele...

Baclava

In Dulciuri la 16 Feb 2011

Se unge o tava dupa marimea foilor cu unt, apoi se pun cateva  foi pe rand unse cu unt, apoi se pune o jumatate din compozitia de nuca. Se amesteca nucile macinate cu pesmetul, 200 de gr de zahar, zaharul vanilat, coaja de lamaie si scortisoara dupa gust, apoi se pun iar foi unse cu unt,...

Gogosele cu creveti

In Peste la 16 Feb 2011

Crevetii se curata de capete si picioare,se spala si se frig intr-o cratita stil gril,apoi dupa ce s-au rumenit se cojesc de coaja si se dau prin compozitia urmatoare: se amesteca un ou cu putin lapte,sare,patrunjel uscat si faina cat inghite sa devina o compozitie nici moale nici tare,se dau...

Creveti fripti cu tartar

In Peste la 16 Feb 2011

Crevetii se curata de capete si picioare si se spala apoi se pun in tigaie la fript cu coaja cu tot,se lasa sa se rumeneasca si pe o parte si pe alta(se pot face si pe gratar)dupa racire se cojesc de coaja si se servesc cu tartar care este un sos special ptr peste,cu salate dupa preferinte.Pofta...

Tort inima de cacao cu cirese si crema de vanilie

In Torturi la 14 Feb 2011

Se bat albusurile bine spuma, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, uleiul, iaurtul, praful de copt si cacaoa si se amesteca bine toate. Apoi cu o lingura de lemn se amesteca faina incet sa nu se lase compozitia. Se toarna compozitia in forma de inima care a fost unsa cu ulei si se pune si foaie...

Rulouri cu somon si Babybel(cascaval)

In Somon la 11 Feb 2011

Se intinde foaia de placinta peste asezam feliile se somon,apoi taiem cascavalul fasii sau marunt la alegere,apoi se ruleaza dupa preferinta eu am rulat dintr-o parte pana la mijloc apoi si din partea cealalta si le-am unit apoi se taie rondele de 1-2 cm si se pun in tava cu foaie de copt,se...

Quiche cu champignons si kaiser

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2011

Se pune foaia in forma apoi se pregateste compozitia,se spala ciupercile se taie marunt si se pun la calit cu caizerul(nu se calesc prea rau)cu putin unt ptr gatit,separat se bat ouale apoi se adauga sare,piper,cascavalul ras,laptele,apoi peste se pun ciupercile si kaizerul,se amesteca toate bine...

Afisate 181 - 210 din 278 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

O zi oarecare, liniştită şi fără evenimente speciale. Înveţi să acorzi mai multă atenţie semnelor pe care scrie “Atenţie, cad pietre!”

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]