Pe fiecare felie de paine se aseaza cate o felie de mortadella,si felii de mozzarella(1 felie mare si bucatele mici), se aseaza o felie de paine si se repeta procedura pana terminam feliile de paine.
Cu o forma patrata decupam sandvisul (eu l-am impartit in doua si l-am decupat,era prea...
Ceapa se toaca marunt,se caleste in ulei de masline cateva minute dupa care se adauga pasta de rosii,sare si piper.
Dupa cateva minute se adauga vongolele scurse de apa peste sosul de rosii.
Orezul se spala si se pune la fiert in apa intr-o craticioara.
Cand e fiert orezul se pune peste...
Bucata de carne pentru hamburger se pune intr-o tigaie,punem apa cat sa acopere si lasam la fiert la foc mic.
Cand apa scade se stropeste carnea cu vinul alb si se mai pune putina apa, cat sa fiarba.
Cand carnea a fiert cateva minute si a scazut apa se pune ulei si se lasa sa se prajeasca...
Ardeii se spala, se scot capacele (dar nu se arunca), se curata bine de seminte.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline, adaugam si morcovul dat pe razatoarea mare si orezul spalat si scurs de apa. Se pune putina apa dupa ce s-au calit si se lasa pana scade apa complet si...
Punem o craticioara cu apa si sare la fiert, cand incepe sa clocoteasca apa se pun pastele se lasa cat scrie pe cutie.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in unt pana se inmoaie putin.
Dovlecelul se da pe razatoarea mare,si se stoarce de zeama, se pune in tigaie peste ceapa.
Se...
Fuduliile se pun intr-un castron cu apa rece,pentru a se spala bine si se curata de pielite.
Se pun intr-un ceaun cu ulei de masline,se lasa cateva minute sa se prajeasca, dupa care se adauga ceapa tocata marunt, usturoiul strivit si morcovul taiat rondele.
Se mai stropeste cu putin...
Ceapa se toaca solzisori si se pune la calit in putin ulei de masline.
Ouale se amesteca intr-un castron,se pune sare si piper dupa gust si se adauga peste ceapa putin calita.
Se amesetca cu o ligura de lemn in continuu,se adauga si mozzarella taiata cubulete.
Se lasa cateva minute pana...
Vinetele se coc pe gratar sau le puteti face si in cuptor sau pe aragaz pe plita.
Se curata bine de coaja cat inca sunt calde si se lasa intr-o strecuratoare la scurs.
Se toaca bine fiecare vanata sau se pot face cu blenderul dar devin pasta si se pun intr-o craticioara, la sfarsit...
Humus reteta
Nautul se clateste sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga.
Se pune in robotul de bucatarie,se adauga apa,condimentele si usturoiul taiat feliute.
Se mixeaza bine,se adauga ardeiul copt curatat de coaja si zeama care si-o lasa.
Se mixeaza totul impreuna pana devine...
Pestele se spala bine si se lasa la scurs.
Se unge pe ambele parti cu ulei de masline,se presara condimentele peste tot inclusiv in interior.
Rosiile se taie rondele si in jumatate daca este mai mare si se umple fiecare bucata de pastrav.
Se da la rece pentru 2 ore.
Gratarul se...
Intr-un bol punem drojdia cu putin lapte caldut si putina faina, amesetecam maiaua si lasam sa creasca.
Punem intr-un castron faina, maiaua, untul, zaharul si treptat lapte caldut, framantand cateva minute. Se lasa 30min-1 ora la crescut.
Se intinde aluatul pe masa de lucru presarand faina,...
Se prepara maiaua, intr-un bol punem drojdia si aproximativ 100 ml lapte caldut, se pun pe rand laptele si se adauga si 2-3 linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca.
Faina se pune intr-un castron,se pune maiaua crescuta,untul sa fie la temperatura camerei,zaharul,un praf de...
Cartofii se curata de coaja, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare pentru circa 10-15 minute (atentie nu trebuie sa ii fierbem pana se sfarama).
Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in putin ulei de masline pentru cateva minute dupa care se pune putina apa si se lasa sa...
Bucatile de piept de pui de clatesc si se usuca pe un servet de hartie dupa care le condimentam pe ambele parti.
Se pun bucatiile de pui stropite cu putin ulei de masline, dupa cateva minute se pune apa si sa se lasa la foc potrivit sa fiarba putin.
Cand zeama a scazut se pune untul si...
Borcanul se spala foarte bine si se lasa sa se usuce.
Bucatiile se curata foarte bine si se lasa sa se usuce.
Se pot pune in bucati de hartie, intr-un borcan, dar trebuie verificat mereu ca hartia sa fie uscata.
Se pot de altfel si congela in bucati de hartie.
Eu am folosit alta...
Pieptul de pui se taie fasii si se pune cateva minute la prajit in uleiul de masline.
Ceapa se taie solzisori si se adauga peste pieptul de pui.
Dovlecelul se spala bine, nu se curata de coaja,se taie fasii lungi sau bucati mai mici, dupa preferinte, iar morcovul se taie rondele.
Se pun...
Ceapa se taie solzisori si se pune la calit impreuna cu usturoiul pisat pentru cateva minute.
Crevetii se spala bine,se scurg de apa si se pun peste ceapa calita,se mai adauga putin ulei de masline.
Se stinge cu vinul alb,se pun frunzele de busuioc si rosiile taiate in patru.
Se...
Pulpele de pui se cresteaza si se pun la fiert pentru circa 15 minute(se poate prepara o supa din zeama in care fierb pulpele).
Ceapa se taie rondele,la fel si morcovul si se pun la calit in ulei de masline.
Se adauga si pulpele fierte,se calesc cateva minute pe ambele parti,dupa care se...
Punem o cratita cu apa si putina sare la fiert,cand incepe sa clocoteasca se adauga pastele si cateva frunze de busuioc, se lasa sa fiarba la foc potrivit,timpul este scris pe cutie.
Ceapa se taie solzisori, se pune la calit impreuna cu usturoiul strivit in ulei de masline pentru cateva...
Ceapa se taie in feliute (eu am preferat-o sa fie mai mare,sa nu o toc marunt),si se pune la calit in ulei de masline.
Bucata de pulpa superioara a fost fiarta inainte circa 15 minute,se taie bucatele si se pune la prajit peste ceapa.
Dupa cateva minute punem cartofii taiati...
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline pentru cateva minute.
Ciuperciile se taie in jumate sau bucati mai mici,se clatesc sub jet de apa si se pun peste ceapa.
Lasam cateva minute sa scada zeama lasata de la ciuperci,punem usturoiul strivit si laptele si lasam la foc...
Ceapa se taie solzisori, se pune intr-o tigaie sau intr-o cratita cu putin ulei de masline, se lasa cateva minute la calit la foc mic.
Se adauga ciuperciile clatite sub jet de apa,se condimenteaza si se lasa pana scade zeama lasata de ciuperci.
Dovlecelul zucchini se spala bine si se taie...
Se spala bine fiecare frunza de salata, se taie fasii si se pun in vasul de la multicooker.
Kaizerul il taiem cuburi,il punem peste salata si setam la functia Boil pentru 20 minute.
Ceapa se toaca marunt,morcovul rondele, iar ardeiul gras cuburi,se pun dupa ce au trecut cele 20 minute....
Frunzele de salata se spala bine si se aseaza pe o farfurie intinsa mare.
Rosia se spala,se taie rondele si se aseaza desupra frunzelor de salata.
Se stropeste cu ulei de masline,se pune sare si piper.
Pepenele galben se curata de coaja si se taie feliute potrivite,se aranjeaza pe...
Punem intr-o cratita apa cu putina sare la fiert,cand incepe sa clocoteasca se adauga pastele, se lasa timpul scris pe punga sau cutie, cand sunt gata se scurg de apa si se lasa la racit.
Spalam bine frunzele de salata, le taiem fasii, rosia o taiem feliute subtiri, la fel si ceapa si...
Spalam bine tacamuriile de pui, le punem in oala de supa, punem apa si punem la fiert.
Ceapa se toaca marunt, iar morcovul il taiem rondele, le punem la calit in ulei de masline pentru cateva minute, dupa care se adauga in oala de supa.
Adaugam si legumele congelate si lasam sa fiarba cam...
Cum se fierbe porumbul. Se curata de frunze, stiuletii de porumb si se pun in vasul de la multicooker si frunzele si bucatiile de porumb.
Se pune apa cat sa acopere, se seteaza functia Boil pentru 30-40 minute.
Se incearca cu o furculita pentru a vedea daca sunt facuti.
Se servesc calzi...
Murele le-am avut congelate,se scot si se pun intr-o sita sa se scurga.
Se separa albusurile de galbenusuri,albusuriile se bat spuma cu un praf de sare, se mixeaza cu zaharul pana devin bezea.
Se adauga esenta, galbenusurile, uleiul si se amesteca pana cand se omogenizeaza.
Se adauga...
Ceapa se toaca marunt si se pune in vasul de la multicooker, stropim cu ulei de masline,setam functia Fry pentru 2-3 minute.
Adaugam pulpele de pui crestate si morcovul taiat rondele, acoperim cu apa,punem condimentele si setam functia Boil pentru 30 minute.
Intre timp verificam sa nu se...
Usturoiul se piseaza si se freaca cu un mojar(eu nu am avut,si a fost tocat cu cutitul),pentru a se face pasta,iese mult mai bun.
Rosiile se curata de coaja si se taie cat mai marunt(de preferabil de baga la robotul de bucatarie,dar nu am avut ).
Amestecam usturoiul cu rosiile,punem...
Sandvis smile
Pe fiecare felie de paine se aseaza cate o felie de mortadella,si felii de mozzarella(1 felie mare si bucatele mici), se aseaza o felie de paine si se repeta procedura pana terminam feliile de paine. Cu o forma patrata decupam sandvisul (eu l-am impartit in doua si l-am decupat,era prea...
Orez cu vongole
Ceapa se toaca marunt,se caleste in ulei de masline cateva minute dupa care se adauga pasta de rosii,sare si piper. Dupa cateva minute se adauga vongolele scurse de apa peste sosul de rosii. Orezul se spala si se pune la fiert in apa intr-o craticioara. Cand e fiert orezul se pune peste...
Sandvis cu hamburger de curcan,ciuperci si rosii
Bucata de carne pentru hamburger se pune intr-o tigaie,punem apa cat sa acopere si lasam la fiert la foc mic. Cand apa scade se stropeste carnea cu vinul alb si se mai pune putina apa, cat sa fiarba. Cand carnea a fiert cateva minute si a scazut apa se pune ulei si se lasa sa se prajeasca...
Ardei umpluti
Ardeii se spala, se scot capacele (dar nu se arunca), se curata bine de seminte. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline, adaugam si morcovul dat pe razatoarea mare si orezul spalat si scurs de apa. Se pune putina apa dupa ce s-au calit si se lasa pana scade apa complet si...
Penne cu dovlecel si tartufo
Punem o craticioara cu apa si sare la fiert, cand incepe sa clocoteasca apa se pun pastele se lasa cat scrie pe cutie. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in unt pana se inmoaie putin. Dovlecelul se da pe razatoarea mare,si se stoarce de zeama, se pune in tigaie peste ceapa. Se...
Fudulii de curcan cu praz
Fuduliile se pun intr-un castron cu apa rece,pentru a se spala bine si se curata de pielite. Se pun intr-un ceaun cu ulei de masline,se lasa cateva minute sa se prajeasca, dupa care se adauga ceapa tocata marunt, usturoiul strivit si morcovul taiat rondele. Se mai stropeste cu putin...
Oua amestecate cu tartufo,Uova strapazzate,mozzarella
Ceapa se toaca solzisori si se pune la calit in putin ulei de masline. Ouale se amesteca intr-un castron,se pune sare si piper dupa gust si se adauga peste ceapa putin calita. Se amesetca cu o ligura de lemn in continuu,se adauga si mozzarella taiata cubulete. Se lasa cateva minute pana...
Salata de vinete albe cu maioneza
Vinetele se coc pe gratar sau le puteti face si in cuptor sau pe aragaz pe plita. Se curata bine de coaja cat inca sunt calde si se lasa intr-o strecuratoare la scurs. Se toaca bine fiecare vanata sau se pot face cu blenderul dar devin pasta si se pun intr-o craticioara, la sfarsit...
Humus reteta cu ardei copt
Humus reteta Nautul se clateste sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Se pune in robotul de bucatarie,se adauga apa,condimentele si usturoiul taiat feliute. Se mixeaza bine,se adauga ardeiul copt curatat de coaja si zeama care si-o lasa. Se mixeaza totul impreuna pana devine...
Pastrav umplut cu rosii la gratar
Pestele se spala bine si se lasa la scurs. Se unge pe ambele parti cu ulei de masline,se presara condimentele peste tot inclusiv in interior. Rosiile se taie rondele si in jumatate daca este mai mare si se umple fiecare bucata de pastrav. Se da la rece pentru 2 ore. Gratarul se...
Mini pizza la cuptor
Intr-un bol punem drojdia cu putin lapte caldut si putina faina, amesetecam maiaua si lasam sa creasca. Punem intr-un castron faina, maiaua, untul, zaharul si treptat lapte caldut, framantand cateva minute. Se lasa 30min-1 ora la crescut. Se intinde aluatul pe masa de lucru presarand faina,...
Cozonac floare cu finetti
Se prepara maiaua, intr-un bol punem drojdia si aproximativ 100 ml lapte caldut, se pun pe rand laptele si se adauga si 2-3 linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca. Faina se pune intr-un castron,se pune maiaua crescuta,untul sa fie la temperatura camerei,zaharul,un praf de...
Cartofi cu crema de branza si tartufo
Cartofii se curata de coaja, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare pentru circa 10-15 minute (atentie nu trebuie sa ii fierbem pana se sfarama). Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in putin ulei de masline pentru cateva minute dupa care se pune putina apa si se lasa sa...
Piept de pui cu lamaie si tartufo
Bucatile de piept de pui de clatesc si se usuca pe un servet de hartie dupa care le condimentam pe ambele parti. Se pun bucatiile de pui stropite cu putin ulei de masline, dupa cateva minute se pune apa si sa se lasa la foc potrivit sa fiarba putin. Cand zeama a scazut se pune untul si...
Cum pastram tartufo?
Borcanul se spala foarte bine si se lasa sa se usuce. Bucatiile se curata foarte bine si se lasa sa se usuce. Se pot pune in bucati de hartie, intr-un borcan, dar trebuie verificat mereu ca hartia sa fie uscata. Se pot de altfel si congela in bucati de hartie. Eu am folosit alta...
Piept de pui cu dovlecel
Pieptul de pui se taie fasii si se pune cateva minute la prajit in uleiul de masline. Ceapa se taie solzisori si se adauga peste pieptul de pui. Dovlecelul se spala bine, nu se curata de coaja,se taie fasii lungi sau bucati mai mici, dupa preferinte, iar morcovul se taie rondele. Se pun...
Creveti in sos dulce picant cu busuioc
Ceapa se taie solzisori si se pune la calit impreuna cu usturoiul pisat pentru cateva minute. Crevetii se spala bine,se scurg de apa si se pun peste ceapa calita,se mai adauga putin ulei de masline. Se stinge cu vinul alb,se pun frunzele de busuioc si rosiile taiate in patru. Se...
Pulpe de pui cu dovlecei in sos de smantana
Pulpele de pui se cresteaza si se pun la fiert pentru circa 15 minute(se poate prepara o supa din zeama in care fierb pulpele). Ceapa se taie rondele,la fel si morcovul si se pun la calit in ulei de masline. Se adauga si pulpele fierte,se calesc cateva minute pe ambele parti,dupa care se...
Spaghete cu sos de rosii picant cu mazare si busuioc
Punem o cratita cu apa si putina sare la fiert,cand incepe sa clocoteasca se adauga pastele si cateva frunze de busuioc, se lasa sa fiarba la foc potrivit,timpul este scris pe cutie. Ceapa se taie solzisori, se pune la calit impreuna cu usturoiul strivit in ulei de masline pentru cateva...
Tocana de cartofi picanta cu pui si rosii
Ceapa se taie in feliute (eu am preferat-o sa fie mai mare,sa nu o toc marunt),si se pune la calit in ulei de masline. Bucata de pulpa superioara a fost fiarta inainte circa 15 minute,se taie bucatele si se pune la prajit peste ceapa. Dupa cateva minute punem cartofii taiati...
Ciuperci si zucchini in sos de smantana
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline pentru cateva minute. Ciuperciile se taie in jumate sau bucati mai mici,se clatesc sub jet de apa si se pun peste ceapa. Lasam cateva minute sa scada zeama lasata de la ciuperci,punem usturoiul strivit si laptele si lasam la foc...
Sote de ciuperci si zucchini
Ceapa se taie solzisori, se pune intr-o tigaie sau intr-o cratita cu putin ulei de masline, se lasa cateva minute la calit la foc mic. Se adauga ciuperciile clatite sub jet de apa,se condimenteaza si se lasa pana scade zeama lasata de ciuperci. Dovlecelul zucchini se spala bine si se taie...
Ciorba de salata la multicooker
Se spala bine fiecare frunza de salata, se taie fasii si se pun in vasul de la multicooker. Kaizerul il taiem cuburi,il punem peste salata si setam la functia Boil pentru 20 minute. Ceapa se toaca marunt,morcovul rondele, iar ardeiul gras cuburi,se pun dupa ce au trecut cele 20 minute....
Salata cu rosii,creveti si pepene galben
Frunzele de salata se spala bine si se aseaza pe o farfurie intinsa mare. Rosia se spala,se taie rondele si se aseaza desupra frunzelor de salata. Se stropeste cu ulei de masline,se pune sare si piper. Pepenele galben se curata de coaja si se taie feliute potrivite,se aranjeaza pe...
Salata rece de paste cu crenvusti,rosii si mar
Punem intr-o cratita apa cu putina sare la fiert,cand incepe sa clocoteasca se adauga pastele, se lasa timpul scris pe punga sau cutie, cand sunt gata se scurg de apa si se lasa la racit. Spalam bine frunzele de salata, le taiem fasii, rosia o taiem feliute subtiri, la fel si ceapa si...
Supa de pui cu dovlecei si praz
Spalam bine tacamuriile de pui, le punem in oala de supa, punem apa si punem la fiert. Ceapa se toaca marunt, iar morcovul il taiem rondele, le punem la calit in ulei de masline pentru cateva minute, dupa care se adauga in oala de supa. Adaugam si legumele congelate si lasam sa fiarba cam...
Cum se fierbe porumbul la multicooker
Cum se fierbe porumbul. Se curata de frunze, stiuletii de porumb si se pun in vasul de la multicooker si frunzele si bucatiile de porumb. Se pune apa cat sa acopere, se seteaza functia Boil pentru 30-40 minute. Se incearca cu o furculita pentru a vedea daca sunt facuti. Se servesc calzi...
Pandispan cu mure, budinca si frisca
Murele le-am avut congelate,se scot si se pun intr-o sita sa se scurga. Se separa albusurile de galbenusuri,albusuriile se bat spuma cu un praf de sare, se mixeaza cu zaharul pana devin bezea. Se adauga esenta, galbenusurile, uleiul si se amesteca pana cand se omogenizeaza. Se adauga...
Papricas de pui cu praz
Ceapa se toaca marunt si se pune in vasul de la multicooker, stropim cu ulei de masline,setam functia Fry pentru 2-3 minute. Adaugam pulpele de pui crestate si morcovul taiat rondele, acoperim cu apa,punem condimentele si setam functia Boil pentru 30 minute. Intre timp verificam sa nu se...
Sos de rosii cu menta
Usturoiul se piseaza si se freaca cu un mojar(eu nu am avut,si a fost tocat cu cutitul),pentru a se face pasta,iese mult mai bun. Rosiile se curata de coaja si se taie cat mai marunt(de preferabil de baga la robotul de bucatarie,dar nu am avut ). Amestecam usturoiul cu rosiile,punem...