Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert intregi cu putina sare pentru circa 20 minute.
Se scot din apa, se lasa putin sa se raceasca si se taie felii mai grosute.
Ceapa se toaca marunt, kaizerul se taie fasii si se pune putin ulei,lasam cateva minute sa se caleasca dupa care se...
Pieptul de pui se feliaza, se condimenteaza feliile pe fiecare parte.
Ouale le batem bine, punem faina cat cuprinde pentru a avea o compozitie potrivita (nici groasa, nici prea subtire), iar intr-o farfurie punem pesmet si amestecam cu semintele de susan.
Trecem fiecare felie de piept de...
Cartofii se curata de coaja,se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare pentru circa 15 minute.(nu trebuie sa se sfarame).
Ceapa se toaca solzisori,se pune in putin ulei de masline la calit,dupa cateva minute se adauga si kaizerul taiat cuburi,stingem cu vinul alb si lasam pana se evapora...
Feliile de carne se clatesc in apa rece,se sterg cu un prosop de bucatarie(de hartie),se condimenteaza pe ambele parti cu piper si ghimbir praf,se cresteaza putin(erau prea groase feliile) si se pun in tigaia grill stropita cu ulei de masline.
Se prajeste pe ambele parti,atentie nu...
Reteta de preparare a papanasilor
Branza se amesteca cu zaharul, esentele, grisul, oul si faina.
Se amesteca ingredientele cu un tel.
Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare.
Untul se topeste intr-o tigaie, punem pesmetul si zaharul green sugar, amestecam des si lasam la foc...
Orezul l-am pus intr-o sita si l-am clatit sub jet de apa rece.
Se pune in vasul de la multicooker, punem condimentele si sosul format de la prajirea carnii (este optional, eu am pus pentru ai da un gust mai bun), punem apa cat sa acopere orezul (cam 2 cani jumatate), inchidem capacul, setam...
Carnea se taie cubulete,punem vegeta,piper si boia dulce,ulei de masline si vin rosu si se pun la marinat pentru 2-3 ore la frigider.
Se pune carnea impreuna cu sosul de la marinada in vasul din multicooker,acoperim cu apa,setam la functia Boil pentru 30-40 minute.
Se adauga ceapa...
Curatam capsuniile de codite,le spalam bine cu apa rece si le lasam la scurs.
In vasul din multicooker punem capsuniile si zaharul,eu le-am lasat cateva ore cu capacul inchis.
Lamaia se spala,se taie lamaia feliute si se adaugam peste capsuniile cu zahar,adaugam si zeama de la o alta...
Se amesteca carnea tocata, cu oul, condimentele, mararul tocat marunt si pesmetul.
Se formeaza chiftelutele, se dau prin pesmet si se pun la prajit in ceaun in ulei incins.
Se scot pe un servet de hartie pentru a absorbii grasimea in exces.
Cartofii se spala bine, se taie in bucati mari si se pun la fiert in apa cu sare pentru 10 minute.
Se scurg de apa, se stropesc cu ulei de masline,punem condimentele si adaugam compozitia de pesmet amestecata cu semintele de susan.Se amesteca cartofii cu mana.
Intr-un vas de ceramica se pun...
Varza o clatim cu apa rece si o taiem cu un cutit cat mai marunt. Punem intr-un castron, punem sare si o "frecam" putin cu mainile.
Morcovul il dam pe razatoarea mare, tocam si mararul cat mai marunt, iar ceapa verde o taiem feliute.
Amestecam cu varza, adaugam uleiul si otetul...
Dovleceii se curata de coaja si se pun intr-o cratita cu apa si sare la fiert pentru 5 minute.
Se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca.Se taie pe lung si se scoate cu grija mijlocul cu o lingurita.
Ceapa se toaca marunt, se pune la calit pentru cateva minute.Se adauga...
Punem apa in vas,punem oasele de vita,setam la functia Boil si lasam 20 minute sa fiarba.
Se ia spuma,se scot oasele de vita si punem legumele,ardeiul kapia il taiem cuburi,la fel si pastarnacul,iar ceapa verde o taiem rondele.
Formam si perisoarele amestecand,carnea cu ceapa tocata marunt...
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt gata se curata de coaja cat sunt inca calzi, iar cand se raceasc se taie cat mai marunt sau varianta originala era sa ii dati pe razatoare.
Morcovul se curata de coaja si se taie la fel marunt sau se da pe razatoare.
Ouale le fierbem sa...
Intr-o cratita am pus putin lapte la incalzit,am adaugat orezul clatit cu apa rece si scurs.
Se lasa la foc mic sa fiarba orezul,se amesteca frecvent si se adauga lapte daca mai este nevoie.
La sfarsit punem plicuriile de green sugar,esenta si coaja de lamaie.
Capsuniile de decor le-am...
Ciuperciile se clatesc sub jet de apa rece si se lasa la scurs,se taie in bucati mai mici.
Cepaa verde o tocam cat mai marunt si o punem la calit in ulei de masline pentru cateva minute.
Adaugam condimentele si ciuperciile scurse si taiate,se lasa 3-4 minute.
Feliile de paine le bagam in...
Ceapa se toaca marunt se stropeste cu putin ulei de masline, se seteaza functia Fry pentru 5 minute.
Adaugam tavie de pipote,punem 1 pahar de apa, setam la functia Boil si lasam 30 minute.
Adaugam condimentele, punem apa cat sa acopere, setam functia Boil pentru alte 20 minute.
Punem...
Kaizerul se taie cubulete si se pune intr-o tigaie la prajit (fara ulei),dupa cateva minute se adauga frunzele de ceapa verde taiate si ardeiul kapia taiat cubulete. Se lasa 2-3 minute.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,dupa se adauga si galbenusuriile, kaizerul si legumele calite....
Se taie carnea de porc cuburi, se pune in vasul din multicooker, punem si apa si fasolea pastai rupta in bucati mai mici si spalata in prealabil. Se seteaza functia de Boil pentru 30 minute.
Morcovul se taie rondele,la fel si ardeiul kapia,iar ceapa verde se taie cat mai marunt. Se adauga dupa...
Dovlecelul se curata de coaja, se curata de seminte si se da pe razatoarea mare, se presara sare si se lasa deoparte.
Dupa cateva minute se stoarce compozitia de dovlecel, de zeama lasata, se pune intr-un castron, adaugam parmezanul, ceapa verde tocata cat mai marunt, oul, semintele de susan,...
Pulpele de pui se cresteaza,se condimenteaza si se stropesc cu ulei de masline. Se seteaza la functia Fry se lasa cam 5-10minute pe o parte si 5-10 min pe cealalta parte.
Se stropesc cu vinul alb, adaugam si apa si frunzele de tarhon si setam la functia Boil pentru 20 minute.
Se mai...
Faina se pune intr-un bol inalt, in mijloc se pune oul si albusul si zaharul.
Se amesteca cu un tel, se adauga laptele pana se subtiaza compozitia, adaugam si esentele si un strop de ulei.
Punem o tigaie la incins, o ungem cu putin ulei,adaugam cate un polonic din compozitia de clatite si...
Ceafa de porc se condimenteaza pe ambele parti si se stropeste cu ulei de masline,se seteaza la functia Fry cam 5 minute se lasa pe o parte dupa care intoarcem carnea si mai lasam cateva minute la aceiasi functie.
Se stropeste cu vinul rosu,se adauga ceapa verde taiata rondele,se pune la...
Ciuperciile champignon se curata de pielita de deasupra,se taie felii si se clatesc bine sub jet de apa rece.
Se pun intr-o cratita sau ceaun se pune cubul de unt,si se lasa cateva minute sa se caleasca.
Se adauga ceapa verde taiata feliute si se pune apa cat sa acopere.
Cand a scazut...
Se pune apa la fiert,cu putina sare,cand incepe sa fiarba apa se adauga malaiul in ploaie amestecand continuu.Se amesteca pentru a nu se forma cocoloase,si se lasa la foc mic sa se faca mamaliga.
Cand este gata se pune intr-o tava un strat de mamaliga,asezam deasupra felii de branza feta cu...
Punem o cratita cu apa pe foc, adaugam sare iar cand incepe apa sa clocoteasca se adauga pastele, se lasa cat scrie pe cutie.
Ceapa se toaca marunt si se pune in ulei de masline, adaugand si usturoiul tocat marunt si peperoncino lasat intreg sau taiat.
Dupa cateva minute se adauga pasta de...
Carnea se taie in cuburi potrivite,se spala sub jet de apa si se lasa la scurs.
Ceapa se toaca marunt, ceapa verde o taiem rondele si se pune la calit in unt pentru cateva minute.
Se adauga bucatiile de carne, se acopera cu apa si se lasa la foc mic sa fiarba.
Cand apa a scazut se pune...
Osul cu carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa cam 30 minute(se spumuieste intre timp).
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline,adaugam si morcovul taiat rondele,se calesc cateva minute si se adauga in oala de ciorba.
Adaugam si ciuperciile taiate feliute mai mici...
Feliile de piept de pui se condimenteaza pe ambele parti, se aseaza una peste alta si se da la frigider pentru 1-2 ore.
Se amesteca ouale batute bine cu un praf de sare, se adauga treptat faina, se amesteca bine pana cand se formeaza un aluat nici foarte subtire, nici foarte gros.
Feliile...
Se pune faina intr-un bol, in mijloc punem oul si zaharul, incepem sa amestecam,se adauga pe rand apa minerala, esenta, praful de scortisoara, laptele si se amesteca bine pana cand se omogenizeaza.
Aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat la clatitele normale, daca mai este nevoie se mai...
Cartofi la tigaie
Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert intregi cu putina sare pentru circa 20 minute. Se scot din apa, se lasa putin sa se raceasca si se taie felii mai grosute. Ceapa se toaca marunt, kaizerul se taie fasii si se pune putin ulei,lasam cateva minute sa se caleasca dupa care se...
Snitele de pui in crusta de pesmet si susan
Pieptul de pui se feliaza, se condimenteaza feliile pe fiecare parte. Ouale le batem bine, punem faina cat cuprinde pentru a avea o compozitie potrivita (nici groasa, nici prea subtire), iar intr-o farfurie punem pesmet si amestecam cu semintele de susan. Trecem fiecare felie de piept de...
Cartofi cu kaizer si ardei gras
Cartofii se curata de coaja,se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare pentru circa 15 minute.(nu trebuie sa se sfarame). Ceapa se toaca solzisori,se pune in putin ulei de masline la calit,dupa cateva minute se adauga si kaizerul taiat cuburi,stingem cu vinul alb si lasam pana se evapora...
Ceafa de porc in tigaie grill
Feliile de carne se clatesc in apa rece,se sterg cu un prosop de bucatarie(de hartie),se condimenteaza pe ambele parti cu piper si ghimbir praf,se cresteaza putin(erau prea groase feliile) si se pun in tigaia grill stropita cu ulei de masline. Se prajeste pe ambele parti,atentie nu...
Reteta de preparare a papanasilor fierti
Reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu zaharul, esentele, grisul, oul si faina. Se amesteca ingredientele cu un tel. Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare. Untul se topeste intr-o tigaie, punem pesmetul si zaharul green sugar, amestecam des si lasam la foc...
Orez la multicooker
Orezul l-am pus intr-o sita si l-am clatit sub jet de apa rece. Se pune in vasul de la multicooker, punem condimentele si sosul format de la prajirea carnii (este optional, eu am pus pentru ai da un gust mai bun), punem apa cat sa acopere orezul (cam 2 cani jumatate), inchidem capacul, setam...
Tocana de cartofi la multicooker
Carnea se taie cubulete,punem vegeta,piper si boia dulce,ulei de masline si vin rosu si se pun la marinat pentru 2-3 ore la frigider. Se pune carnea impreuna cu sosul de la marinada in vasul din multicooker,acoperim cu apa,setam la functia Boil pentru 30-40 minute. Se adauga ceapa...
Dulceata de capsuni la Multicooker
Curatam capsuniile de codite,le spalam bine cu apa rece si le lasam la scurs. In vasul din multicooker punem capsuniile si zaharul,eu le-am lasat cateva ore cu capacul inchis. Lamaia se spala,se taie lamaia feliute si se adaugam peste capsuniile cu zahar,adaugam si zeama de la o alta...
Chiftele de porc cu pesmet
Se amesteca carnea tocata, cu oul, condimentele, mararul tocat marunt si pesmetul. Se formeaza chiftelutele, se dau prin pesmet si se pun la prajit in ceaun in ulei incins. Se scot pe un servet de hartie pentru a absorbii grasimea in exces.
Cartofi noi la cuptor cu pesmet si susan
Cartofii se spala bine, se taie in bucati mari si se pun la fiert in apa cu sare pentru 10 minute. Se scurg de apa, se stropesc cu ulei de masline,punem condimentele si adaugam compozitia de pesmet amestecata cu semintele de susan.Se amesteca cartofii cu mana. Intr-un vas de ceramica se pun...
Salata de varza cu morcov si ceapa verde
Varza o clatim cu apa rece si o taiem cu un cutit cat mai marunt. Punem intr-un castron, punem sare si o "frecam" putin cu mainile. Morcovul il dam pe razatoarea mare, tocam si mararul cat mai marunt, iar ceapa verde o taiem feliute. Amestecam cu varza, adaugam uleiul si otetul...
Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor
Dovleceii se curata de coaja si se pun intr-o cratita cu apa si sare la fiert pentru 5 minute. Se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca.Se taie pe lung si se scoate cu grija mijlocul cu o lingurita. Ceapa se toaca marunt, se pune la calit pentru cateva minute.Se adauga...
Ciorba de perisoare cu os de vita la Multicooker
Punem apa in vas,punem oasele de vita,setam la functia Boil si lasam 20 minute sa fiarba. Se ia spuma,se scot oasele de vita si punem legumele,ardeiul kapia il taiem cuburi,la fel si pastarnacul,iar ceapa verde o taiem rondele. Formam si perisoarele amestecand,carnea cu ceapa tocata marunt...
Salata mimosa
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt gata se curata de coaja cat sunt inca calzi, iar cand se raceasc se taie cat mai marunt sau varianta originala era sa ii dati pe razatoare. Morcovul se curata de coaja si se taie la fel marunt sau se da pe razatoare. Ouale le fierbem sa...
Orez cu lapte si capsuni cu Green Sugar
Intr-o cratita am pus putin lapte la incalzit,am adaugat orezul clatit cu apa rece si scurs. Se lasa la foc mic sa fiarba orezul,se amesteca frecvent si se adauga lapte daca mai este nevoie. La sfarsit punem plicuriile de green sugar,esenta si coaja de lamaie. Capsuniile de decor le-am...
Bruschete cu ciuperci si mozzarella la cuptor
Ciuperciile se clatesc sub jet de apa rece si se lasa la scurs,se taie in bucati mai mici. Cepaa verde o tocam cat mai marunt si o punem la calit in ulei de masline pentru cateva minute. Adaugam condimentele si ciuperciile scurse si taiate,se lasa 3-4 minute. Feliile de paine le bagam in...
Pipote si inimi la Multicooker
Ceapa se toaca marunt se stropeste cu putin ulei de masline, se seteaza functia Fry pentru 5 minute. Adaugam tavie de pipote,punem 1 pahar de apa, setam la functia Boil si lasam 30 minute. Adaugam condimentele, punem apa cat sa acopere, setam functia Boil pentru alte 20 minute. Punem...
Omleta la cuptor
Kaizerul se taie cubulete si se pune intr-o tigaie la prajit (fara ulei),dupa cateva minute se adauga frunzele de ceapa verde taiate si ardeiul kapia taiat cubulete. Se lasa 2-3 minute. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,dupa se adauga si galbenusuriile, kaizerul si legumele calite....
Ciorba de fasole pastai la multicooker
Se taie carnea de porc cuburi, se pune in vasul din multicooker, punem si apa si fasolea pastai rupta in bucati mai mici si spalata in prealabil. Se seteaza functia de Boil pentru 30 minute. Morcovul se taie rondele,la fel si ardeiul kapia,iar ceapa verde se taie cat mai marunt. Se adauga dupa...
Chiftele de dovlecei cu parmezan si susan
Dovlecelul se curata de coaja, se curata de seminte si se da pe razatoarea mare, se presara sare si se lasa deoparte. Dupa cateva minute se stoarce compozitia de dovlecel, de zeama lasata, se pune intr-un castron, adaugam parmezanul, ceapa verde tocata cat mai marunt, oul, semintele de susan,...
Pulpe de pui cu tarhon la multicooker
Pulpele de pui se cresteaza,se condimenteaza si se stropesc cu ulei de masline. Se seteaza la functia Fry se lasa cam 5-10minute pe o parte si 5-10 min pe cealalta parte. Se stropesc cu vinul alb, adaugam si apa si frunzele de tarhon si setam la functia Boil pentru 20 minute. Se mai...
Clatite cu branza de vaci,afine si green sugar
Faina se pune intr-un bol inalt, in mijloc se pune oul si albusul si zaharul. Se amesteca cu un tel, se adauga laptele pana se subtiaza compozitia, adaugam si esentele si un strop de ulei. Punem o tigaie la incins, o ungem cu putin ulei,adaugam cate un polonic din compozitia de clatite si...
Ceafa de porc in sos de smantana cu mustar la Multicooker
Ceafa de porc se condimenteaza pe ambele parti si se stropeste cu ulei de masline,se seteaza la functia Fry cam 5 minute se lasa pe o parte dupa care intoarcem carnea si mai lasam cateva minute la aceiasi functie. Se stropeste cu vinul rosu,se adauga ceapa verde taiata rondele,se pune la...
Ciuperci cu ceapa verde,rosii cherry si smantana
Ciuperciile champignon se curata de pielita de deasupra,se taie felii si se clatesc bine sub jet de apa rece. Se pun intr-o cratita sau ceaun se pune cubul de unt,si se lasa cateva minute sa se caleasca. Se adauga ceapa verde taiata feliute si se pune apa cat sa acopere. Cand a scazut...
Mamaliga cu branza greceasca si parmezan la cuptor
Se pune apa la fiert,cu putina sare,cand incepe sa fiarba apa se adauga malaiul in ploaie amestecand continuu.Se amesteca pentru a nu se forma cocoloase,si se lasa la foc mic sa se faca mamaliga. Cand este gata se pune intr-o tava un strat de mamaliga,asezam deasupra felii de branza feta cu...
Penne all'arrabbiata
Punem o cratita cu apa pe foc, adaugam sare iar cand incepe apa sa clocoteasca se adauga pastele, se lasa cat scrie pe cutie. Ceapa se toaca marunt si se pune in ulei de masline, adaugand si usturoiul tocat marunt si peperoncino lasat intreg sau taiat. Dupa cateva minute se adauga pasta de...
Mancare din pulpa de curcan cu ceapa si morcov
Carnea se taie in cuburi potrivite,se spala sub jet de apa si se lasa la scurs. Ceapa se toaca marunt, ceapa verde o taiem rondele si se pune la calit in unt pentru cateva minute. Se adauga bucatiile de carne, se acopera cu apa si se lasa la foc mic sa fiarba. Cand apa a scazut se pune...
Ciorba din pulpa de curcan cu legume
Osul cu carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa cam 30 minute(se spumuieste intre timp). Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline,adaugam si morcovul taiat rondele,se calesc cateva minute si se adauga in oala de ciorba. Adaugam si ciuperciile taiate feliute mai mici...
Snitel de pui crocant cu pesmet
Feliile de piept de pui se condimenteaza pe ambele parti, se aseaza una peste alta si se da la frigider pentru 1-2 ore. Se amesteca ouale batute bine cu un praf de sare, se adauga treptat faina, se amesteca bine pana cand se formeaza un aluat nici foarte subtire, nici foarte gros. Feliile...
Pancakes cu capsuni
Se pune faina intr-un bol, in mijloc punem oul si zaharul, incepem sa amestecam,se adauga pe rand apa minerala, esenta, praful de scortisoara, laptele si se amesteca bine pana cand se omogenizeaza. Aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat la clatitele normale, daca mai este nevoie se mai...