
publicat la 24.01.2022
publicat la 24.01.2022
publicat la 21.01.2022
Azi dai o petrecere la tine acasa. Si daca tot ai facut-o, inviti numai cunoscuti carora le prezinti scenarii despre cum ar fi lumea daca tu ai fi Dumnezeu… :)
Bucataras.ro
[email protected]
Croissante cu gem de caise
Punem la foc laptele,apa, zaharul si untul si amestecam pana zaharul si untul se topesc si este atat de alda incat sa putem tine degetul in amestec fara sa ne ardem. Amestecam faina cu sarea si drojdia. Turnam laptele si framantam un aluat elastic si fin la atingere pe care il lasam la...
Chec cu lamaie
Topim untul la microunde la temperatura mica.Radem lamaia si stoarcem zeama.Separat amestecam faina, zaharul si praful de copt. Adaugam ouale, unul cate unul, apoi untul topit, coaja rasa si sucul de lamaie. Aluatul obtinut il turnam intr-o forma de chec unsa cu ulei si...
Coq au vin rouge
Transati cocosul in bucati potrivite pe care le spalati si le scurgeti bine de apa.Taiati ceapa julien si morcovul rondele subtiri.Intr-un vas incapator puneti bucatile de pui ,ceapa ,morcovul,piperul boabe ,foaia de dafin,cimbru si usturoiul.Acoperiti cu vinul si lasati la rece...
Clatite integrale cu legume picante si piept de pui
Amestecam faina integrala cu taratele ,oul ,sare si apa minerala cat sa obtinem un aluat putin mai subtire decat pentru clatitele normale ,pe care il lasam 20 de minute sa se odihneasca. Taiem pieptul de pui fasii pe care le condimentam cu chilli si piper si le lasam 10 minute.In...
Chiftele de cascaval cu ciuperci
Amestecam cascavalul ras cu faina ,sare ,piper macinat ,un ou ,drojdia si putin lapte caldut pana obtinem un aluat care sa poata fi modelat. Spalam ciupercile ,le scurgem bine si le tocam marunt.Incintam untul intr-o tigaie ,adaugam usturoiul tocat fin ,lasam putin ,apoi adaugam...
Pizza cu carne de vita, mazare si porumb
Dizolvam drojdia in putina apa calduta impreuna cu sarea si zaharul.cernem faina intr-un castron ,facem o adancitura la mijloc in care turnam drojdia si uleiul de masline.Turnam cate putina apa calda si framantam pana obtinem un aluat elastic ,care nu se lipeste de maini ,pe care il lasam sa...
Tarta cu mazare
Pentru aluatul de tarta cernem faina intr-un castron ,adaugam margarina cubulete si framantam un aluat nisipos.Batem oul cu 1-2 linguri apa rece si sare ,apoi adaugam peste faina.Framantam rapid un aluat elastic ,nelipicios pe care il strangem intr-o bila ,il acoperim cu folie alimentara...
Somon la cuptor cu sos de ciuperci
Spalam fileurile ,le zvantam ,le presaram cu sare si piper proaspat macinat si le asezam intr-o tava .Le stropim cu 2 linguri ulei si le dam la cuptor pentru 15 minute.intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cat sa ii acopere cu putina sare.Ii lasam la fiert pana se inmoaie...
Somon in crusta
Amestecam pesmetul cu nuca ,usturoiul pisat .Spalam somonul ,il tamponam cu un servet absorbant, il presaram cu sare si piper , apoi il ungem cu mustar si il trecem prin amestecul de nuca si pesmet.Asezam pestele intr-o tava unsa cu ulei si il dam la cuptor aproximativ 15 minute. Pentru...
Cornulete cu spanac si branza
Dezghetam aluatul de patiserie. Dezghetam spanacul si il scurgem bine.Amestecam telemeaua sfaramata cu spanacul ,ciupercile ,piper macinat si oregano. Batem oul cu 1 lingura apa rece. Intindem aluatul putin cu sucitorul si il taiem patrate.Punem cate putina compozitie pe fiecare...
Spaghetti integrale cu broccoli si piept de pui
Taiati pieptul de pui spalat si zvantat in fasii sau cubulete ,presarati cu sare si piper si lasati-l 10 minute . Fierbeti pastele al dente conform instructiunilor de pe punga in apa clocotita cu sare.Amestecati usor din cand in cand pentru a nu se lipi. Puneti bucatile de...
Salata cu piept de pui
Spalati pieptul de pui ,il stergeti si il taiati bucatele mici .Amestecati chilli ,ghimbirul,sare si piper si condimentati carnea de pui.Lasati carnea 10-15 minute la rece.Asezati salata intrun vas.Daca este nevoie rupeti-o in bucati mai mici .Puneti deasupra stiuletii de porumb...
Pizza cu spanac
Dizolvati drojdia impreuna cu sarea si zaharul in putina apa calduta.Cerneti faina intr-un castron,faceti o adancitura si puneti amestecul impreuna cu uleiul de masline.Amestecati si adaugati cate putina apa calduta pana obtineti un aluat nelipicios ,usor de modelat ,pe care il lasati sa...
Rulada cu crema caramel si banana
Incepem cu prepararea ruladei.Separam galbenusurile de albusuri . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul, batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam galbusurile si omogenizam. Cernem deasupra faina si amestecam usor cu o spatula. Turnam...
Piept de porc in zeama de varza
Punem bucatile de piept de porc intr-un vas adanc si le presaram din abundenta cu sare de sac. Punem piper, ienibahar,foi de dafin si cativa catei de usturoi si acoperim vasul cu un capac . Lasam vasul la rece pentru 4-5 zile. Intoarcam din cand in cand bucatile de carne in zeama lasata. Scoatem...
Tort cu vanilie si struguri
Incepem cu prepararea blatului: Separam ouale. Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, omogenizam, apoi cernem faina deasupra. Amestecam usor cu o spatula....
Chec cu fructe confiate si branza
Frecati untul cu zaharul ,apoi adaugati branza si omogenizati.Adaugati ouale batute bine cu un praf de sare ,zaharul vanilat,apoi fructele confiate si nucile.Amestecati faina cu praful de copt si cerneti deasupra.Omogenizati bine compozitia si turnati-o intr-o forma de chec unsa cu unt.Dati la...
Rulada cu afine si mascarpone
Pentru foaia de rulada procedati in felul urmator:separati albusurile ,pe care le bateti cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugati zaharul si bateti in continuare ,apoi adaugati galbenusurile si esenta ,omogenizati ,apoi cerneti faina amestecata cu cacao.Amestecati usor cu o lingura de lemn...
Guguluf aromat
Cerneti faina intr-un castron mai mare, faceti o adancitura la mijloc in care puneti zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala, sarea, drojdia inmuiata in laptele caldut, ouale, cafeaua calduta si untul moale. Framantati bine, apoi adaugati fructele confiate. Turnati compozitia intr-o forma de...
Tarte portugheze
Se intinde aluatul, se presara scortisoara macinata, apoi se ruleaza si se lasa la rece cateva minute. Se taie rulouri late de 2-3 cm, care se aplatizeaza cu degetele formand cosulete, care se pun in forma de briose unse cu unt. Se dau la cuptor pentru 10 minute. Intre timp se amesteca ouale...
Placintele cu nuci si ciocolata
Din faina ,margarina,smantana si un praf de sare se framanta rapid un aluat care se acopera cu folie de plastic si se pune la rece cateva ore,dupa care se intinde si se pune in forme unse cu unt,acoperindu-se fundul si peretii formelor .Se poate pune intr-o forma mai mare sau in mai multe mai...
Biscotti cu nuci si portocale
Cerneti intr-un vas faina ,praful de copt,scortisoara si ghimbiul pudra. Bateti ouale bine cu zaharul si un praf de sare ,adaugati coaja si zeama de portocale ,apoi nucile si fulgii de ciocolata .Adaugati faina si amestecati bine compozitia. Formati doua suluri pe care le puneti...
Ciuperci umplute cu spanac
Spalam bine ciupercile ,rupem coditele si le taiem cubulete.Presaram putina sare in palariile ciupercilor si le dam deoparte.Tocam ceapa si usturoiul fin.Punem ceapa la calit intr-o lingura de ulei.Cand a devenit translucida ,adaugam usturoiul ,lasam putin si punem coditele...
Ficatei de pui la pachet
Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Spalam ficateii bine ,ii curatam de pielite si ii taiem bucati mai mici. Cand ceapa a devenit translucida ,adaugam ficateii ,amestecam continuu pana se albesc pe toate partile ,apoi adaugam ciupercile clatite si scurse.Punem cimbru si...
Supa de fasole
Curatam ceapa si o tocam fin.curatam usturoiul ,jumatate il punem deoparte ,iar jumatate il tocam fin.Punem la calit in 2 linguri de ulei de masline ceapa ,apoi usturoiul.Cand ceapa devine translucida adaugam fasolea uscata ,cu zeama in care a fiert ,fasolea verde ,prazul taiat...
Orez cu tofu si fasole verde
Taiem tofu bucatele mici si il presam intre doua servete absorbante pentru a elimina cat mai multa apa ,apoi le punem la prajit in uleiul incins pana se rumenescusor,dupa care le scoatem pe hartie absorbanta. Punem orezul la fiert in apa clocotita cu putina sare pentru 10 minute.Taiem...
Pizza cu legume si mozzarella
Incalzim apa cat sa putem tine un deget in ea . Punem zaharul , sarea , uleiul de masline si drojdia , amestecam si lasam 5 minute . Cernem faina intr-un castron , facem o adancitura la mijloc si punem apa . Amestecam pana obtinem un aluat elastic , care nu se lipeste de...
Bruschete cu ricotta,vinete si rosii
Taiem vanata in felii subtiri ,presaram sare si le lasam la scurs 15 minute .Le tamponam cu servete absorbante , le stropim cu ulei de masline si piper macinat si le punem pe gratar pe ambele parti pana se inmoaie . Taiem painea felii pe care le prajim pe...
Bruschete cu dovleac si ceapa caramelizata
Pentru ceapa caramelizata curatam ceapa , o spalam , apoi o taiem in semirondele . Intr-o tigaie punem 1-2 linguri ulei de masline ,apoi , cand acesta este infierbantat , ceapa taiata si zaharul brun .Amestecam , avand grija sa nu se arda ceapa pana aceasta ajungem la culoarea pe...
Lasagna cu spanac si dovleac
Incingem o lingura de ulei intr-o tigaie . Adaugam spanacul curat, spalat si scurs. Presaram sare si piper si amestecam ocazional pana spanacul se inmoaie bine. Dam jos si presaram un praf de nucsoara. Dovleacul il taiem bucati, ii scoatem semintele si il punem la cuptor pana...