katty

7

Bucataras
Top-Chef

Drobeta Turnu Severin, Mehedinti

Bucataras din 23.01.2011

RETETE907
PRIETENI170
Retete

Croissante cu gem de caise

In Dulciuri la 28 Ian 2015

Punem  la foc laptele,apa, zaharul si untul si amestecam pana zaharul si untul se topesc si este atat de alda incat sa putem tine degetul in amestec fara sa ne ardem. Amestecam faina cu sarea si drojdia. Turnam laptele si framantam un aluat elastic si fin la atingere pe care il lasam la...

Chec cu lamaie

In Dulciuri la 28 Ian 2015

Topim untul la microunde la temperatura mica.Radem lamaia si stoarcem zeama.Separat amestecam  faina, zaharul si praful de copt.  Adaugam ouale, unul cate unul, apoi untul topit, coaja rasa si sucul de lamaie. Aluatul obtinut il  turnam  intr-o forma de chec unsa cu ulei si...

Coq au vin rouge

In Pui la 28 Ian 2015

Transati cocosul  in bucati potrivite  pe care le spalati si le scurgeti bine de apa.Taiati ceapa julien  si morcovul rondele subtiri.Intr-un vas incapator puneti bucatile de pui ,ceapa ,morcovul,piperul boabe ,foaia de dafin,cimbru si usturoiul.Acoperiti cu vinul si lasati la rece...

Clatite integrale cu legume picante si piept de pui

In Pui la 28 Ian 2015

 Amestecam faina integrala cu taratele ,oul ,sare si apa minerala cat sa obtinem un aluat putin mai subtire decat pentru clatitele normale ,pe care il lasam 20 de minute sa se odihneasca. Taiem pieptul de pui fasii pe care le condimentam  cu chilli si piper si le lasam 10 minute.In...

Chiftele de cascaval cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2015

 Amestecam cascavalul ras cu faina ,sare ,piper macinat ,un ou  ,drojdia si putin lapte caldut pana obtinem un aluat care sa poata fi modelat. Spalam ciupercile ,le scurgem bine si le tocam marunt.Incintam untul intr-o tigaie ,adaugam usturoiul tocat fin ,lasam putin ,apoi adaugam...

Pizza cu carne de vita, mazare si porumb

In Pizza la 28 Ian 2015

Dizolvam drojdia in putina apa calduta impreuna cu sarea si zaharul.cernem faina intr-un castron ,facem o adancitura la mijloc in care turnam drojdia si uleiul de masline.Turnam cate putina apa calda si framantam pana obtinem un aluat elastic ,care nu se lipeste de maini ,pe care il lasam sa...

Tarta cu mazare

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2015

Pentru aluatul de tarta  cernem faina intr-un castron ,adaugam margarina cubulete si framantam un aluat nisipos.Batem oul cu 1-2 linguri apa rece si sare ,apoi adaugam peste faina.Framantam rapid un aluat elastic ,nelipicios pe care il strangem intr-o bila ,il acoperim cu folie alimentara...

Somon la cuptor cu sos de ciuperci

In Somon la 28 Ian 2015

Spalam fileurile ,le zvantam ,le presaram cu sare si piper proaspat macinat si le asezam intr-o tava .Le stropim cu 2 linguri ulei si le dam la cuptor pentru 15 minute.intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cat sa ii acopere  cu putina sare.Ii lasam la fiert pana se inmoaie...

Somon in crusta

In Somon la 28 Ian 2015

Amestecam pesmetul cu nuca ,usturoiul pisat .Spalam somonul ,il tamponam cu un servet absorbant, il presaram cu sare si piper , apoi il ungem cu mustar si il trecem prin amestecul de nuca si pesmet.Asezam pestele intr-o tava unsa cu ulei si il dam la cuptor aproximativ 15 minute. Pentru...

Cornulete cu spanac si branza

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2015

Dezghetam aluatul de patiserie. Dezghetam spanacul si il scurgem bine.Amestecam telemeaua sfaramata cu spanacul ,ciupercile ,piper macinat si oregano. Batem oul cu 1 lingura apa rece. Intindem aluatul putin cu sucitorul si il taiem patrate.Punem cate putina compozitie pe fiecare...

Spaghetti integrale cu broccoli si piept de pui

In Spaghete la 4 Ian 2015

Taiati pieptul de pui spalat si zvantat in fasii  sau cubulete ,presarati cu sare si piper si lasati-l 10 minute .  Fierbeti  pastele al dente conform instructiunilor de pe punga in apa clocotita cu sare.Amestecati usor din cand in cand pentru a nu se lipi. Puneti bucatile de...

Salata cu piept de pui

In Salate la 4 Ian 2015

Spalati pieptul de pui ,il stergeti si il taiati  bucatele mici .Amestecati chilli ,ghimbirul,sare si piper  si condimentati carnea de pui.Lasati carnea 10-15 minute la rece.Asezati salata intrun vas.Daca este nevoie rupeti-o in bucati mai mici .Puneti deasupra stiuletii de porumb...

Pizza cu spanac

In Pizza la 4 Ian 2015

Dizolvati  drojdia impreuna cu sarea si zaharul in putina apa calduta.Cerneti faina intr-un castron,faceti o adancitura si puneti amestecul impreuna cu uleiul de masline.Amestecati si adaugati cate putina apa calduta pana obtineti un aluat nelipicios ,usor de modelat ,pe care il lasati sa...

Rulada cu crema caramel si banana

In Prajituri la 4 Ian 2015

Incepem cu prepararea ruladei.Separam galbenusurile de albusuri . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul, batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam galbusurile si omogenizam. Cernem deasupra faina si amestecam usor cu o spatula. Turnam...

Piept de porc in zeama de varza

In Mezel de casa la 4 Ian 2015

Punem bucatile de piept de porc intr-un vas adanc si le presaram din abundenta cu sare de sac. Punem piper, ienibahar,foi de dafin si cativa catei de usturoi si acoperim vasul cu un capac . Lasam vasul la rece pentru 4-5 zile. Intoarcam din cand in cand bucatile de carne in zeama lasata. Scoatem...

Tort cu vanilie si struguri

In Torturi la 4 Ian 2015

Incepem cu prepararea blatului: Separam ouale. Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, omogenizam, apoi cernem faina deasupra. Amestecam usor cu o spatula....

Chec cu fructe confiate si branza

In Prajituri la 23 Dec 2014

Frecati untul cu zaharul ,apoi adaugati branza si omogenizati.Adaugati ouale batute bine cu un praf de sare ,zaharul vanilat,apoi fructele confiate si nucile.Amestecati faina cu praful de copt si cerneti deasupra.Omogenizati bine compozitia si turnati-o intr-o forma de chec unsa cu unt.Dati la...

Rulada cu afine si mascarpone

In Prajituri la 23 Dec 2014

Pentru foaia de rulada procedati in felul urmator:separati albusurile ,pe care le bateti cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugati zaharul si bateti in continuare ,apoi adaugati galbenusurile si esenta ,omogenizati ,apoi cerneti faina amestecata cu cacao.Amestecati usor cu o lingura de lemn...

Guguluf aromat

In Prajituri la 23 Dec 2014

Cerneti faina intr-un castron mai mare, faceti o adancitura la mijloc in care puneti zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala, sarea, drojdia inmuiata in laptele caldut, ouale, cafeaua calduta si untul moale. Framantati bine, apoi adaugati fructele confiate. Turnati compozitia intr-o forma de...

Tarte portugheze

In Dulciuri la 23 Dec 2014

Se intinde aluatul, se presara scortisoara macinata, apoi se ruleaza si se lasa la rece cateva minute. Se taie rulouri late de 2-3 cm, care se aplatizeaza cu degetele formand cosulete, care se pun in forma de briose unse cu unt. Se dau la cuptor pentru 10 minute. Intre timp se amesteca ouale...

Placintele cu nuci si ciocolata

In Dulciuri la 23 Dec 2014

Din faina ,margarina,smantana si un praf de sare se framanta rapid un aluat care se acopera cu folie de plastic si se pune la rece cateva ore,dupa care se intinde si se pune in forme unse cu unt,acoperindu-se fundul si peretii formelor .Se poate pune intr-o forma mai mare sau in mai multe mai...

Biscotti cu nuci si portocale

In Dulciuri la 23 Dec 2014

 Cerneti intr-un vas faina ,praful de copt,scortisoara si ghimbiul pudra. Bateti ouale bine cu zaharul si un praf de sare ,adaugati coaja si zeama de portocale ,apoi nucile si fulgii de ciocolata .Adaugati faina si amestecati bine compozitia. Formati doua suluri pe care le puneti...

Ciuperci umplute cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 20 Dec 2014

Spalam bine ciupercile ,rupem coditele si le taiem cubulete.Presaram putina sare in palariile ciupercilor si le dam deoparte.Tocam ceapa si usturoiul  fin.Punem ceapa la calit intr-o lingura de ulei.Cand a devenit translucida ,adaugam usturoiul ,lasam putin si punem coditele...

Ficatei de pui la pachet

In Ficat la 20 Dec 2014

Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Spalam ficateii bine ,ii curatam de pielite si ii taiem bucati mai mici. Cand ceapa a devenit translucida ,adaugam ficateii ,amestecam continuu pana se albesc pe toate partile ,apoi adaugam ciupercile clatite si scurse.Punem cimbru si...

Supa de fasole

In Mancaruri de post la 20 Dec 2014

Curatam ceapa  si o tocam fin.curatam usturoiul ,jumatate il punem deoparte ,iar jumatate il tocam fin.Punem la calit in 2 linguri de ulei de masline ceapa ,apoi usturoiul.Cand ceapa devine translucida adaugam fasolea uscata ,cu zeama in care a fiert ,fasolea verde ,prazul taiat...

Orez cu tofu si fasole verde

In Mancaruri de post la 20 Dec 2014

Taiem tofu bucatele mici si il presam intre doua servete absorbante pentru a elimina cat mai multa apa ,apoi le punem la prajit in uleiul incins pana se rumenescusor,dupa care le scoatem pe hartie absorbanta. Punem orezul  la fiert in apa clocotita cu putina sare pentru 10 minute.Taiem...

Pizza cu legume si mozzarella

In Pizza la 20 Dec 2014

Incalzim apa cat sa putem tine un deget in ea  . Punem zaharul , sarea  , uleiul de masline si drojdia , amestecam si lasam 5 minute .  Cernem faina intr-un castron , facem o adancitura la mijloc si punem  apa . Amestecam pana obtinem un aluat elastic , care nu se lipeste de...

Bruschete cu ricotta,vinete si rosii

In Aperitive / Garnituri la 20 Dec 2014

Taiem  vanata  in felii subtiri ,presaram  sare   si le lasam la scurs 15 minute .Le tamponam cu servete absorbante , le stropim cu  ulei de masline si piper macinat si le punem pe gratar pe ambele parti pana se inmoaie . Taiem painea felii pe care le prajim pe...

Bruschete cu dovleac si ceapa caramelizata

In Aperitive / Garnituri la 20 Dec 2014

Pentru ceapa caramelizata curatam ceapa , o spalam , apoi o taiem in semirondele . Intr-o tigaie punem 1-2 linguri ulei de masline ,apoi , cand acesta este infierbantat , ceapa taiata si zaharul brun .Amestecam , avand grija sa nu se arda ceapa pana aceasta ajungem  la culoarea pe...

Lasagna cu spanac si dovleac

In Lasagna la 20 Dec 2014

Incingem o lingura de ulei intr-o tigaie . Adaugam spanacul curat, spalat si scurs. Presaram sare  si piper si amestecam ocazional pana spanacul se inmoaie bine. Dam jos si presaram un  praf de nucsoara. Dovleacul  il taiem bucati, ii scoatem semintele si il punem la cuptor pana...

Afisate 781 - 810 din 907 retete    

Postari recente

publicat la 24.01.2022

Parizer de pui facut in casa

publicat la 21.01.2022

Supa de peste cu taitei de ovaz

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Azi dai o petrecere la tine acasa. Si daca tot ai facut-o, inviti numai cunoscuti carora le prezinti scenarii despre cum ar fi lumea daca tu ai fi Dumnezeu… :)

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]