mamaieelena

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 29.09.2010

RETETE293
PRIETENI182
Retete / Aperitive / Garnituri

Placinta dobrogeana

In Aperitive / Garnituri la 1 Ian 2014

Se unge o tava de aragaz cu unt abundent.Branza sarata se rade mai mare si se amesteca cu branza dulce si oua(3 buc.).Fiecare foaie de placinta se unge cu unt topit si in completare cu ulei si la unul din capete se aseaza  branza si se ruleaza.Fiecare sul de placinta se aseaza in tava...

Ciuperci in sos bechamel si tagliatelle cu sepia

In Aperitive / Garnituri la 22 Aug 2013

Ciupercile taiate se pun la calit in putin ulei deoarece acestea lasa zeama lor si se lasa acoperit la foc mic.Separat in alta craticioara se pune untul si uleiul la incins, se adauga faina, se se amesteca bine apoi se stinge cu apa si catre sfarsit se pune si laptele. Se amesteca bine cu un...

Mic dejun cu mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 20 Aug 2013

Se  bat ouale cu sare si piper se adauga si smantana.Se pune tigaia la incins pe foc,se pune uleiul si untul apoi se pot pune si ouale,focul se lasa mai domol sa se patrunda bine omleta dupa care se poate intoarce pe cealalta parte dar inainte de asta se poate tine un pic suspendata pe...

Fasole verde cu usturoi

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2013

Fasolea se scoate intr-o sita si se trece sub jet de apa.Tigaia se pune la incins,se adauga uleiul apoi usturoiul care se lasa putin la prajit. Se adauga fasolea si se amesteca totul bine apoi se pune sare, piper urmand apoi rosiile pe care le taiem cuburi. Se mai amesteca 1-2 minute se...

Ciuperci in aluat

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2013

Ciupercile spalate se lasa la scurs intr-o sita.Se prepara aluatul numai ca eu am adaugat la acest aluat drojdie ca sa le pot coace in cuptor si nu altfel preparat. Pentru fiecare ciuperca am luat din aluat dimensiunea unei nuci pe care am intins-o cu sucitorul dupa care pe mijloc am...

Omleta

In Aperitive / Garnituri la 21 Ian 2013

Cele 5 oua se pun intr-un castron se adauga sare dupa gust si se bat bine cu o furculita. Ce inseamna bine? Adica aproximatix 2 minute si apoi se adauga restul de ingrediente. In prima faza uleiul se pune la incins intr-o tigaie putin mai mare ca dimensiune si se lasa sa se incinga bine, se...

Chiftele de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 15 Ian 2013

Cartofii curatati de coaja impreuna cu ceapa curatata si taiata in cuburi mari la fel ca si cartofii se pun la fiert ca pentru piure. Cand sunt bine fierte se lasa sa se raceasca, apoi se zdrobesc cu pasatorul de piure, dar se scurg de surplusul de apa si apoi se paseaza. Se pun ouale, sare,...

Piftie

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2013

Carnea se spala si se parleste de par pe locurile unde inca au mai ramas. Se pune o oala cu apa la fiert si cand clocoteste bine se pune peste carne si cu o lingura de lemn se amesteca bine. Se tin in apa fierbinte un minut si apoi se scurge apa si se pune carnea intr-o oala cu o dimensiune...

Mix de legume pentru garnitura

In Aperitive / Garnituri la 16 Noi 2012

Cartofii fierti se vor curata si se for taia felii, romanovul fiert si scos in apa foarte rece sa-si mentina culoarea. Intr-o tigaie teflonata sa pune uleiul ,se adauga cartofii si se vor lasa la prajit pana se fac aurii, se adauga romanovul se lasa pana se soteaza si el putin ,se pune andiva...

Souffle de spanac

In Aperitive / Garnituri la 31 Oct 2012

Se pune intr-o cratita mai incapatoare untul ca sa se topeasca dar nu sa se arda. Se adauga faina, se prajeste cateva secunde si se stinge cu lapte amestecand continuu, avand grija sa nu faca cocoloase. Cand pasta se face ca o smantana mai groasa se da jos de pe foc si se pune intr-o cratita mai...

Impletite cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2012

Pentru inceput se curata si se pregatesc ca pentru piure cartofii. Ceapa se curata si se taie marunt apoi se pune la prajit in tigaie cu cele 2 linguri de ulei. Cartofii fierti se paseaza si se vor amesteca cu ceapa prajita, sare, piper. Aluatul se imparte in 6 dreptunghiuri se...

Cremwursti in bacon si aluat de foietaj

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2012

Cremwurstii se invelesc in bacon si apoi se taie in 4 bucati fiecare. Aluatul de foietaj se portioneaza in dreptunghiuri ca sa ramana o portiune din cremwursti in afara. Se pun in tava pe care se pune foaie de copt si se dau la cuptorul incins. Nu am folosit toata foaia si cu restul am facut o...

Dovlecel in aluat de snitele

In Aperitive / Garnituri la 13 Sep 2012

Dovlecelului spalat si curatat de coaja i se scoate mijlocul si se taie la 1 centimetru grosime, apoi se dau deoparte. Ouale sa sparg intr-un castron, peste ele se pune sare, piper si faina, se amesteca bine cu un tel sa nu faca cocoloase, apoi se adauga treptat apa pana se obtine...

Aperitiv cu ou in pita arabeasca

In Aperitive / Garnituri la 13 Iul 2012

Kaizerul se taie marunt si se pune in tigaie la prajit cu o lingurita de unt. Intr-un castron se sparge oul si se bate cu furculita impreuna cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza dupa gust si se pune in tigaie peste kaizerul prajit. Se lasa sa se rumeneasca si cu o paleta se intoarce pe...

Cartofi cu branza si parmezan

In Aperitive / Garnituri la 10 Iun 2012

Cartofii curatati spalati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare. Branza rasa si parmezanul ras separat. Cartofii fierti si scursi de apa se pun intr-o cratita in care am topit untul, peste ei am pus branza rasa si am amestecat. Am pus si mararul, dar si parmezanul dupa care am pus la...

Un mic dejun copios

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2012

Se incepe prin a pregati cosuletul din cascaval ras astfel: intr-o tigaie de dimensiuni mai mici decat cea normala se pune la incins la foc de aragaz si se imprastie pe toata suprafata, cascavalul in mod egal. La inceput focul trebuie sa fie mai domol, iar cand cascavalul s-a topit uniform se da...

Cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 25 Apr 2012

Cartofii curatati de coaja si taiati cuburi se pun cu apa si sare la fiert. Ceapa se curata si se taie marunt se pune la prajit cu ulei. Se adauga si sare, cand este usor rumena se pune si sunca taiata in fasii inguste. Dupa ce s-a rumenit si aceasta se da deoparte si se poate pregati...

Crochete din cartofi

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2012

Cartofii spalati si cu apa se pun la fiert acoperit(pentru a se fierbe mai rapid).Cand sunt gata se dau la rece apoi cu pasatorul de piure se zdrobesc,se adauga mirodeniile,faina,verdeata,ouale,semintele si se amesteca foarte bine.Punem uleiul la incins intr-o tigaie si cu o lingura luam din...

Oua vopsite pentru Sfintele Sarbatori

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2012

Ouale sa degreseaza si se pun la fiert in apa rece si sare. Intre timp pregatim vasele cu vopsea si eu am folosit bocane de 0,800ml  Am pregatit vopselele dupa instructiuni .Cand au fost gata fierte ouale le-am repartizat in fiecare borcan pentru a se colora .Pe rand evident cate 2 bucati...

Drob de miel pentru Pasti

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2012

Se pun organele la fiert spalate si taiate in bucati mai mari in apa cu sare. Toate verdeturile se vor spala si scurge bine dupa care se vor taia marunt fiecare si se pun intr-un vas incapator pentru a putea fi amestecate. Cand organele au fost gata fierte se scurg de zeama, se lasa sa se...

Gustare pentru dimineata

In Aperitive / Garnituri la 16 Mar 2012

Am feliat patru bucati de parizer la fel si cascaval si am pus la foc domol tigaia pentru a pregati oul ochi. Pe o farfurie am asezat oul prajit feliile de parizer, cascavalul, castravetele taiat pe lungime si feliile de ardei. Pofta buna!

Tocana de oua

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2012

Legumele curatate, spalate si apoi taiate julienne, le-am pus intr-o cratita la calit in ulei si un pic de sare am pus si ciupercile. Cand s-au calit bine adica ceapa s-a inmuiat bine am adaugat sucul de rosii lasand sa clocoteasca inca 10 minute, am potrivit de sare si piper, apoi am spart ouale...

Paine prajita in cuptor cu masline si rosii

In Aperitive / Garnituri la 14 Feb 2012

Am pornit cuptorul sa fie incins si am taiat feliile de paine in doua. Le-am uns cu margarina, am presarat mirodeniile, dupa care le-am dat la cuptor pentru 10 minute. In acest timp am pregatit rosiile adica am taiat rosiile in doua am scos semintele si le-am taiat cuburi lasandu-le in sita la...

Piept de pui in crusta de fulgi de porumb

In Aperitive / Garnituri la 6 Feb 2012

Pieptul de pui fara os si piele se spala si se tamponeaza cu hartie prosop, dupa care se taie pe lungimea lui fasii nu prea groase pe care le vom da cu sare si piper. Le lasam deoparte si pregatim sosul in care vom tavali bucatile de piept inainte de a le praji. Sosul se pregateste astfe: oul...

Orez cu legume pe pat de salata verde

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2012

Am pus apa cu sare la fiert si orezul spalat l-am pus dupa ce a clocotit apa. Intre timp am facut salata intr-un castron, unde am rupt salata spalata si scursa bine, castravetele taiat felii si am pus otet si sare. Cand orezul a ajuns aproape de fierbere am pus brocoli, ardeiul...

Aperitiv cu peste si avocado

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2012

Pestele, untul, avocado curatat se pun in bol si cu blendarul manual am pasat totul apoi am adaugat si sucul de lamaie. Am dat la frigider pasta si am fiert ouale 15 minute. Bagheta taiata felii subtiri pe care le-am uns cu foarte putin unt (fac o precizare: painea este facuta in casa de...

Frigarui cu branzeturi si legume

In Aperitive / Garnituri la 1 Ian 2012

Branzeturile le-am taiat cuburi numai mozzarella a ramas intreaga deoarece dimensiunea era tocmai cea potrivita,la fel am procedat si cu legumele pe care le-am spalat si le-am taiat felii rotunde sau bucati cat de cat apropiate branzeturilor. Le-am insirat proportional pe fiecare betisor de...

Cartofi prajiti in tuci

In Aperitive / Garnituri la 31 Oct 2011

Cartofii se spala bine si se lasa la scurs pe prosop. Se vor taia pe lungime in patru (nu se vor curata de coaja ca e foarte subtire) si ii vom pune in uleiul incins la prajit. Cand s-au rumenit bine se scot pe hartie prosop si apoi pe platou ca fierbinti fiind sa punem cascavalul proaspat ras pe...

Vinete umplute la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 23 Oct 2011

Vinetele se vor spala si se vor taia in doua pe lungimea lor si se va scoate miezul din mijloc lasand cca 1 centimetru grosime de miez.Se pune intr-o cratita apa la fiert cu sare si vor clocoti aproximativ 1-2 minute pe rand toate jumatatile de vinete.Intre timp miezul de la...

Cartofi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 10 Aug 2011

Cartofi i curatati si crestati se sareaza si pipereaza si apoi in fiecare despartitura se pune cate o bucatica de cascaval. Se pune ulei peste ei ,se acopera cu folie de alumuniu si se dau la cuptor pentru 30-40 minute la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Pofta buna

Afisate 1 - 30 din 45 retete    

Postari recente

publicat la 02.03.2014

Tarta cu branza

publicat la 02.03.2014

Desert prajitura cu krantz

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Este pentru prima oară când oul tău fiert are gheruţe şi un început de cioc. Intrepretezi asta ca pe un semn bun. Noi nu.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]