Chifle cu avocado si seminte de...
Postat de: Bunica in Mancaruri de postIntr-un vas de framantat se pune faina. Avocado se curatat de coaja si i se scoate samburele. Il punem intr-un castronel si il pasam cu o furculita. Facem o gropita in mijlocul...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de cartofi noi
Postat de: MotanLaOale in CiorbeSe curata legumele, se spala si se taie rondele. ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Ardei se curata, se spala si se taie patratele. Cartofii se curata, se spala si se taie...Citeste continuarea
Ciulama cu ciuperci si pui
Postat de: gaby_d in PuiSpala aripioarele de pui si curata-le. Intr-o tigaie adanca pune ulei, lasa-l sa se infierbante si pune aripioarele la prajit. Adauga foaia de dafin, usturoiul tocat, sare,...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci la Multicooker
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCiupercile se curăță se spală și se pun la gătit în vasul Multicooker de la Phillips, la programul BOIL 30 de minute, ATENȚie, fără adaos de apă! Se scot din vas, se scrug de...Citeste continuarea
Compot de corcoduse
Postat de: Dya in Sirop / CompotCuratam corcodusele de codite si frunzulite, le spalam si le punem la fiert, in apa rece, impreuna cu zaharul, dupa gust. Vom sti ca sunt fierte cand s-au ridicat la suprafata vasului....Citeste continuarea
Cartofi cu ceapa si kaizer la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se pun la fiert in coaja cu apa si sare pentru 20-30 minute. Se curata de coaja cat sunt inca calzi,se taie rondele si se aseaza un strat de cartofi intr-o tava termorezistenta,se pune...Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul la philips...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCum se fierbe porumbul. Stiuletii de porumb i-am curatat si i-am spalat, i-am asezat frumos in vasul de la multicooker si am turnat apa cat sa-i acopere. Am inchis capacul si am setat programul...Citeste continuarea
Compot de piersici
Postat de: elucubratiiculinare in Sirop / CompotAlegem piersici coapte, nepătate, le spălăm și după preferință înlăturăm sau nu pielița. Spălăm bine piersicile. În cazul în care optați pentru înlăturarea...Citeste continuarea
Chiftelute de peste
Postat de: ianculubita in PesteFierbem pestele in apa cu sare, dafin, salvie, boabe de piper, 10 minute, apoi strecuram, pestele il dezosam, dupa ce s-a racit bine il punem in blender impreuna cu oua, branza, usturoi, verdeata,...Citeste continuarea
Ciorba de rasol porc cu bors proaspat
Postat de: Mokuska in CiorbeCarnea se spala si se pune la fiert. Zarzavatul, ceapa, ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se taie cubulete mici. Dupa ce am terminat de...Citeste continuarea
Chiftele la cuptor in camasa de susan
Postat de: Valclaudia in PorcCuratam cartofii si ustoroiul,ii taiem bucati si ii trecem prin robot. Inmuiem doua felii mari de paine neagra in apa rece, le stoarcem foarte bine, le trecem si pe acestea prin robot....Citeste continuarea
Chiftelute din legume la cuptor
Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legumeCuratam legumele si le spalam . Morcovii ,cartofii si dovlcelul se dau pe razatoarea cu ochiuri mici si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Tocam ceapa , legatura de patrunjel,...Citeste continuarea
Caş la cuptor
Postat de: Lia1 in Mancare copii1. Din timp, pui casul la scurs daca mai pastreaza zer. 2. Preancalzesti cuptorul la 180 grade. 3. Sfarami casul. 4. Ungi cu untul o oala/cratita ceramica (de pamant). Asezi tot casul...Citeste continuarea
Cuburi de cartofi cu boia si porc...
Postat de: papabundetot in PorcCarnea de porc am pus-o de cu o seara inainte la marinat,in sos de soia,chimen,chilly si 50 ml vin alb,iar astazi doar am scos-o din frigider,am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei,apoi am...Citeste continuarea
Ciorba de varza creata cu hrisca
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam legumele, apoi le spalam sub jet de apa rece. Varza se toaca/taie dupa preferita, se pune 1 lingurita de sare si se framanta intre maini sa se inmoaie putin. Morcovii taiati...Citeste continuarea
Chec rotund aromat
Postat de: momo121 in PrajituriSeparam ouale, batem albusul bine cu praful de sare si zaharul, apoi punem galbenusurile unul cate unul, pana se incorporeaza in compozitie. Pe urma punem zeama se lamaie si putin rom, mai...Citeste continuarea
Castraveti murati
Postat de: Dya in MuraturiAsezam castravetii, frumos!, intr-un bidonas curat, adaugand si florile de marar printre acestia. Turnam apa rece, iar pentru fiecare litru de apa adaugat, presaram cate o lingura cu sare....Citeste continuarea
Chiftele din dovlecei
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postSpalam dovleceii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii lasam 10-15 minute sa stea asa, apoi ii stoarcem de zeama ce o lasa. Ceapa o curatam, la fel si usturoiul si le trecem...Citeste continuarea
Cheesecake cu lamaie
Postat de: Cocktail_of_Senses in PrajituriPentru inceput pisati marunt marunt biscutii cu fundul unui pahar si incorporati folosind mana tot untul. Acesta va fi blatul. Asezati amestecul obtinut pe fundul unei tavi cu peretii...Citeste continuarea
Chiftelute din legume
Postat de: Bunica in Mancaruri de postDovlecelul,cartofii,morcovul,ardeiul se curata,spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun intr-o strecuratoare la scurs. Ceapa,usturoiul si patrunjelul se curata spala si toaca...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu fasole verde
Postat de: Dya in CiorbePunem carnea la fiert, adunand periodic spuma formata. Cand incepe sa dea in clocot, adaugam pastaile si rand pe rand, legumele tocate. Acrim cu bors de putina si colorom cu suc de...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei
Postat de: Diana_Maria in Mancaruri de legumeSpalam dovleceii, le scoatem samburii si ii dam pe razatoarea mica. Ii frecam cu putina sare si ii lasam sa se scurga .Dupa care adaugam intr-un vas toate ingredientele mentionate mai sus si...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu ceapa si sos de...
Postat de: Ina75 in PorcIncalzim cuptorul. Tocam foarte marunt ceapa si usturoiul.Amestecam ceapa tocata cu usturoiul. Pregatim un bol in care punem uleiul. Adaugam 2 lingurite cu mustar si amestecam pana la...Citeste continuarea
Cheesecake Brownies
Postat de: comanligia in PrajituriSe incinge cuptorul la 160°c. Se unge o tava de 16-25 cm cu unt si se pune o foaie de copt. Se topeste ciocolata la bain-marie impreuna cu untul.Se lasa la racit 5 minute,apoi peste se...Citeste continuarea
Chec de lamaie
Postat de: cristeena20 in Prajituri- Incalzim cuptorul la 180 grade; ungem tava de chec cu margarina si presaram cu faina. - Batem ouale cu zaharul,sarea , coaja de laiame si adaugam treptat untul topit. Adaugam laptele si...Citeste continuarea
Chiftelute din dovlecei si carnati
Postat de: aliliana in Mancaruri de legumeDovlecelul se pregateste pentru chiftele, se spala, curata, scoate semite, se da pe razatoarea mica. Ceapa se curata, se toaca marunt, morcovul se curata, se da pe razatoarea mica. Intr-un bol...Citeste continuarea
Castraveti murati la soare
Postat de: Corina33 in MuraturiSe pune la fiert apa, iar apoi se lasa sa se raceasca pana devine calduta, dupa care se pune in ea sarea si se amesteca pana la dizolvare. Se spala bine castravetii si se zvanta, apoi se aseaza...Citeste continuarea
Croissante cu ciocolata
Postat de: Valyvalentyna in DulciuriLasam aluatul la temperatura camerei si cand s-a inmuiat si il putem modela usor infainam putin masa de lucru si intindem aluatul putin cu un sucitor. Taiem aluatul sa formam cornurile {cat de...Citeste continuarea
Ciorba cu carne de pasare
Postat de: Valyvalentyna in CiorbeSpalam puiul si il taiem bucati potrivite il punem in apa cu foarte putina sare la fiert pt. 10-15 minute {in timpul fierberii se ia spuma de deasupra} Intre timp tocam toate legumele iar dupa...Citeste continuarea
Coronita cu piersici
Postat de: Valyvalentyna in PrajituriSeparam albusurile de galbenus si batem spuma cu putina sare albusurile, dupa adaugam si zaharul si batem pina optinem o bezea, in galbenusuri punem esenta cu uleiul le omogenizam bine si le...Citeste continuarea
Cacik (sos de iaurt si castraveti)
Postat de: Giana in SosuriSe pune iaurtul intr-un catron si se bate cu telul, se adauga apa si se amesteca. Se curata castravetii de coaja si se taie cubulete mici. Se adauga in sosul de iaurt si se amesteca impreuna cu...Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: ChefBia in Aperitive / GarnituriCartofii se spală bine, se fierb în coajă și apoi se scobesc lăsând foarte puțin miez pe coajă cât să nu se desfacă. Cașcavalul ras, baconul, ceapa și ardeiul tocate...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata si cardamon
Postat de: andaoana in PrajituriIncepem prin a ne pregati tava de chec , pe care o tapetam cu hartie de copt ; si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca . Separam ouale , punem galbenusurile intr-un castron mai mic si...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai
Postat de: dantes in CiorbeMorcovul,ceapa,patrunjelul se taie marunt si se pune la calit impreuna cu fasolea pastai rupta in bucati.Cand incepe sa se inmoaie adaugam apa si sare si lasam la fiert circa 30 de minute. Cand...Citeste continuarea
Chec Sylvia
Postat de: Elena_Daria in PrajituriBatem albusurile cu praful de sare si adaugam treptat zaharul. Continuam sa mixam pana cand zaharul s-a topit. Adaugam galbenusurile, uleiul, praful de copt stins cu zeama de la lamai si...Citeste continuarea
Chec cu morcovi
Postat de: AnyCostescu in DulciuriRadem coaja portocalei , apoi o stoarcem. Punem morcovii in sucul de portocale, adaugam zaharul vanilat si coaja de portocala. Batem ouale cu zaharul pana devin spumoase. Adaugam uleiul,...Citeste continuarea
Cosulete cu budinca si crema de...
Postat de: JulyCris in PrajituriTarta Mixam untul cu zaharul pana devine cremos.Adaugam oul,il incorporam,apoi adaugam apa,faina si coaja rasa de lamaie.Omogenizam compozitia,framantam putin aluatul,apoi il punem in folie...Citeste continuarea
Capsunica
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriBlatul:- galbenusurile se mixeaza cu zaharul,se adauga uleiul si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si cu nesquikul si se toarna in compozitie alaturi de albusurile batute...Citeste continuarea
Chec aperitiv multicolor
Postat de: crinined in Aperitive / GarnituriMai intai pregatim ciupercile, care necesita timp de calire si racire. Ciupercile, taiate bucatele, le calim in ulei de masline si unt. Adaugam sare, le tinem pe foc pana se evapora tot...Citeste continuarea
Chec cu branza si visine
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriOuale le mixam spuma cu un praf de sare si zaharul. Branza o trecem prin robot, sau o faramitam cu o furculita, si o amestecam cu ouale. Adaugam laptele, praful de copt si coaja de lamaie....Citeste continuarea
Covrigei cu branzeturi, in si chimen
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriBranza telemea o dam pe razatoare si o pastram pentru presarat peste covrigei. Aluatul il reparam astfel: amestecam branza de burduf cu margarina (la temperatura camerei),cu ricotta si smantana...Citeste continuarea
Chec cu mere caramelizate si stafide
Postat de: papabundetot in PrajituriMerele le-am curatat de coaja,apoi le-am taiat cubulete si le-am pus intr-o tigaie pe aragaz,am adaugat si 3 linguri de zahar,scortisoara ,stafidele si le-am lasat la foc mic sa se caramelizeze...Citeste continuarea
Cornulete “torturate”
Postat de: papabundetot in TorturiAm facut o maia din 2-3 linguri de lapte putin caldut,drojdia si o lingura de faina,pe care am lasat-o 5 minute deoparte sa se activeze drojdia.Intr-un castron am pus restul de...Citeste continuarea
Cupcakes cu dovlecel si frosting de...
Postat de: Iuliaj in DulciuriDovlecelul il curatam, radem pe razatoarea mare si il punem intr-un bol. Peste dovlecel adaugam ouale si uleiul amestecand usor pana se incorporeaza ingredientele In alt bol...Citeste continuarea
Cozonac cu dragoste
Postat de: crinined in DulciuriMaia Lichefiem 50 gr drojdie proaspata cu putin zahar tos, adaugam 100 ml lapte caldut, 100 gr faina, amestecam, presaram faina peste maia si o lasam sa dospeasca....Citeste continuarea
Compot de corcoduse
Postat de: lucy2002 in Sirop / CompotCuratam fructele de codite si le spalam bine. Pregatim borcanele si capacele, spalate si sterilizate la cuptor timp de 10 minute . Asezam fructele in borcane si adaugam doua linguri de zahar (...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbePrima data am scos burta din punga si am taiat-o mai mica pentru a fi mai usor de luat cu lingura,am spalat-o,am calit tot zarzavatul ras si am adaugat in oala foile de dafin,sarea,piperul,burta...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu linte uscata
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam toate legumele. Apoi le tocam/taiem dupa preferinta. Punem 3-4 linguri de ulei intr-o oala, adaugam ceapa maruntita si usturoiul taiat rondele. Calim cateva minute, adaugam...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu branza si...
Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de legumeCartofii ii curatam de coaja, ii spalam, ii taiem felii si ii punem la fiert in apa cu sare. Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam 15 minute, apoi ii scoatem din apa, ii lasam...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu cascaval si...
Postat de: pip69 in Aperitive / GarnituriSe pune la fiert intr-un vas apa cu sare si o frunza de dafin. Cartofii se curata de coaja si se taie in cubulete mai marisoare. Dupa ce apa incepe sa fiarba se pun cartofii sa fiarba aproximativ...Citeste continuarea