Cornulete cu alune de padure si...
Postat de: xana in DulciuriPrajim alunele intr-o tigaie sau la cuptor, pana se rumenesc usor. Indepartam cat se poate din coaja si le macinam. Cu mana, amestecam bine faina si untul la temperatura camerei. Adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci pleurotus
Postat de: Corina33 in CiorbeCeapa si morcovii se curata, se spala, apoi ceapa se taie cubulete iar morcovii se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in uleiul incins pana se inmoaie putin. Se toarna peste ele 3 litri de...Citeste continuarea
Cozonac evantai
Postat de: momo121 in DulciuriIncepem cu aluatul: punem faina intr-un bol cu un praf de sare, separat facem maiaua din plicul de drojdie cu cateva linguri de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina si o lasam...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu taitei de casa
Postat de: Giana in CiorbeSe framanta bine ingredientele pentru perisoare, exceptand faina, se formeaza bilute mici apoi se tavalesc prin faina. Se pune o cratita pe foc, se da ceapa prin razatoare si...Citeste continuarea
Cornulete surpriza
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriSe face o maia din putin lapte caldut,zahar,drojdie,un praf de sare si putina faina.Cand a crescut adaugam restu de faina...Citeste continuarea
Cheesecake cu cocos
Postat de: Bianca20 in TorturiBlat: Biscuiti se faramiteaza in robot impreuna cu cacaoa. Se amesteca cu untul topit si cu esenta de vanilie si se pune intr-o tava cu pereti detasabili.Se da la frigider pentru 20 de minute....Citeste continuarea
Clatite umplute cu piept de pui si...
Postat de: rena in PuiClatitele le avem gata facute deoparte. Tocam carnea si o punem la calit cu ulei,tocam ceapa cu usturoiul si o punem pe deasupra la carne sa se calesca ,taiem ardeiul si ciupercile...Citeste continuarea
Cornulete cu untura si iaurt super,...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriCum se prepara Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede Aluatul: Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema. Incorporam iaurtul,...Citeste continuarea
Clafoutis cu visine
Postat de: AnyCostescu in DulciuriMixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul, esenta, faina si laptele. Trebuie sa rezulte o compozitie ca cea de clatite. Ungem o tava cu unt , punem visinele (fara samburi)...Citeste continuarea
Ciorba de peste
Postat de: AnyCostescu in CiorbeLegumele se curata si se toaca dupa preferinta. Se pun la calit pentru circa 5 minute la foc mic. Intr-o oala de 2 litri punem legumele si completam cu apa. Lasam sa fiarba 10 minute dupa...Citeste continuarea
Chec cu banane si visine
Postat de: Luckycake in PrajituriMixam untul cu zaharul pana se albeste si devine pufos, apoi adaugam pe rand cate un ou si mixam pana se incorporeaza . Adaugam bananele zdrobite bine cu furculita, pana cand sunt ca un pireu, si...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata
Postat de: comanligia in DulciuriSe unge o forma de tort ,rotunda,detasabila, de 20 cm cu unt. Intr-un bol se pun biscuitii si se mixeaza pana devin pudra. Peste ei se adauga untul topit si se amesteca bine pana se...Citeste continuarea
Ciorba de varza dulce cu jumari de...
Postat de: babi5 in CiorbeZarzavatul , ceapa si ardeiul se curata se spala si se toaca. Varza se curata se da intr-un jet de apa apoi se toaca marunt, rosiile se oparesc se curata de pielita si se toaca marunt. Slanina...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu smantana si marar
Postat de: Creatsa in Aperitive / GarnituriAm curatat cartofii si i-am taiat in felii potrivite. Intr-un ceaun/tigaie am pus cartofii la prajit in ulei incins pana s-au aurit . I-am asezonat cu sare si i-am lasat sa se odihneasca...Citeste continuarea
Chifle de casa
Postat de: sis in SandvisuriSe cerne faina intr-un bol,apoi se face o gaura in mijloc .Laptele se incalzeste si se toarna intr-un castron peste drojdia cu zahar si sare.Dupa ce s-a format o crema o turnam in gaura facuta in...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu rahat
Postat de: Criss in PrajituriFaina se amesteca cu praful de copt si zaharul pudra. Se adauga untul moale, galbenusul de ou si smantana si se framanta un aluat destul de moale si matasos care nu se lipeste de maini. Aluatul se...Citeste continuarea
Chiftele cu dovlecel
Postat de: robert_badica in Aperitive / GarnituriSe dau legumele prin razatoare,se adauga condimentele si ingredientele ramase,se amesteca pana ce se formeaza o pasta densa.Se prajesc in ulei pe ambele parti,dupa care se scot pe servetele.POFTA...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: Antonia_Mindru in DulciuriIntr-un castron se bat oualele cu un praf de sare. Dupa se pune faina, apoi apa si se omogenizeaza. Zaharul se pune in compozitie si se amesteca bine. Tigaia trebuie sa fiu curatata bine si se...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu carne de porc
Postat de: Creatsa in CiorbeAm pus apa la fiert intr-o oala incapatoare. Cand a inceput sa fiarba ,am adaugat carnea de porc taiata in cubulete si scarita afumata. Am lasat sa dea cateva clocote indepartand spuma de...Citeste continuarea
Clatite cu unt si miere de albine
Postat de: Dya in DulciuriIntr-un bol, amestecam toate ingredientele uscate, adaugand ulterior laptele si apa. Mixam compozitia pana la omogenizarea completa. Cu ajutorul unui polonic, luam cate putin din compozitia...Citeste continuarea
Ceafa de porc la cuptor
Postat de: momo121 in PorcCarnea am condimentat-o, am pus jumatate de pahar de vin si am lasat-o 1 ora la frigider pentru a intra mai bine condimentele in carne. Intr-o tava yena am pus putin ulei de masline, carnea,...Citeste continuarea
Cornuri Bratislava
Postat de: Valclaudia in DulciuriAmestecam drojdia cu laptele caldut, praful de sare si zaharul. Lasam sa se umfle putin (10 minute), apoi adaugam ouale, untul la temperatura camerei si faina. Framantam, obtinem un aluat...Citeste continuarea
Chiftele in sos de cocos cu mustar
Postat de: papabundetot in VitaChiftelele: Am amestecat bine carnea in robot,tot acolo am adaugat pasta de curry,scortisoara,chimenul,ghimbirul macinat,ouale,parmezanul si celelalte condimente.Am amestecat totul bine cu...Citeste continuarea
Ciorba de loboda cu zeama de varza,...
Postat de: Lia1 in Ciorbe1. Pune apa rece intr-o oala incapatoare, cu o lingurita rasa de sare. Socotind de la primul clocot, am fiert pentru 20 de minute spate cu aripi de pui (era bine sa fi fost de la tara). Am scos...Citeste continuarea
Chec in doua culori cu nuca
Postat de: Valclaudia in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 4 linguri de zahar si un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu alte 4 linguri de zahar, 1/2 plic praf de copt, un varf de...Citeste continuarea
Cartofi cu piept de pui in aluat cu...
Postat de: Elena_Daria in PuiCartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert in apa cu putina sare pentru 15 minute, apoi ii scurgem de apa si ii punem la rumenit in tigaie. Ii saram dupa gust si...Citeste continuarea
Cartofi La Cuptor
Postat de: Valyvalentyna in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii si ai spalam ii taiem in bucati mai mari si ii punem intr-o cratita cu apa si putina sare la fiert pt 15 min. Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si ii punem intr o farfurie si...Citeste continuarea
Clafoutis cu caise
Postat de: andaoana in PrajituriCaisele le spalam si scoatem samburi . Le feliem si le asezam direct in tava . Daca nu aveti tava de silicon atunci trebuie sa ungeti tava cu unt ca sa nu se lipeasca. Intr-un castron amestecam...Citeste continuarea
Cosulete de cascaval cu salata de...
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriCosuletele : Razuim cascavalul si pe o tava tapetata cu hartie de copt punem cate o lingura de cascaval razuit. O intindem bine si dam la cuptor incins pana cand se topeste si prinde pe...Citeste continuarea
Ciorba de varza noua cu spate de...
Postat de: carla27carla in CiorbeSe spala carnea de curcan si se pune la fiert intr-o oala cu apa .Se ia spuma ce se formeaza.Zarzavatul se curata,se spala.Cand carnea este aproape fiarta se pune ceapa tocata marunt,ardeiul gras...Citeste continuarea
Ciorba din cap de vitel cu spanac ,...
Postat de: delia64 in CiorbeSe spala bine capul de vitel si se pune la fiert in apa cu o lingurita de sare . Se lasa sa fiarba incet si se spumeaza din cand in cand . Curatam ceapa si o taiem marunt . Spalam...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: delia64 in Sirop / CompotSe spala visinele , se curata de codite . Spalam borcanele si le sterilizam. Calculam pentru fiecare borcan 3 linguri de zahar , punem visine intr-un borcan , il umplem cu apa si...Citeste continuarea
Chec cu cacao si zmeura
Postat de: delia64 in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, un praf de sare, coaja rasa de lamaie si laptele. Faina se amesteca cu praful de copt . Turnam galbenusurile peste...Citeste continuarea
Ciorba cu rasol de porc
Postat de: Dya in CiorbeSpalam bine rasolul, il taiem in bucati si le punem la fiert (cam 20-25 de minute) intr-o oala cu aproximativ 3 litri de apa rece, adunand spuma formata. Separat, tocam legumele si le...Citeste continuarea
Ciorba de salau cu legume
Postat de: mihaelar63 in CiorbeSpalati si curatati legumele . Taiati morcovii sfecla si patrunjelul cuburi si puneti la fiert intr-o oala cu 3 l apa . Sarati .Adaugati si fasolea verde . Cand acestea sunt aproape fierte...Citeste continuarea
Clafoutis cu prune rosii
Postat de: cristeena20 in DulciuriUngem forma cu unt si rpesaram fructele fara samburi, taiate in 2-4. Batem ouale cu zaharul si vanilia si apoi aduagam laptele si faina, batand bine cu telul. Turnam compozitia peste fructe...Citeste continuarea
Cartofi cu ficatei de pui la cuptor
Postat de: cristeena20 in FicatCartofii se curata de coaja si se tau in 4 pe lungime .Ii prajim de jumate in ulei incins apoi ii scoatem intr-un vas si ii condimentam cu sare, piper si praf de usturoi. lasma deoparte....Citeste continuarea
Ciorba acra cu tarhon si carne de porc
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbeLegumele se curata, se spala si se taie cubulete.Punem int-o oala putin ulei si calim pe rand ceapa taiata fidelute,morcovul,telina,dovlecelul,adaugam carnea si o cana de apa.Lasam sa dea in...Citeste continuarea
Ciorba de oua de prepelita
Postat de: carla27carla in CiorbeSe portioneaza spatele de curcan,se spala bine si se pune la fiert intr-o oala cu apa.Intre timp curatam zarzavatul si il tocam marunt.Cand carnea este aproape fiarta adaugam...Citeste continuarea
Cozonac cu stafide, rahat si...
Postat de: lucy2002 in DulciuriSeparam ouale, batem galbenusul cu putina sare si lasam deoparte sa se intensifice culoarea. Intr-un lighean cernem faina si facem o adincitura in mijloc unde punem drojdia cu putin zahar si un...Citeste continuarea
Crème glacée
Postat de: Dya in DulciuriAmestecam iaurtul, smantana si zaharul pana la omogenizarea completa. Dam compozitia obtinuta la congelator pentru 15 minute. dupa care se scoate si se amesteca din nou, pentru 15-20 de minute...Citeste continuarea
Ciorba de vitel cu paste scurte
Postat de: delia64 in CiorbeSe spala zarzavatul se curata si se taie cubulete. Spaiam carnea si o taiem bucati mici . Punem uleiul la incins intr-o oala si adaugam ceapa si zarzavatul , le prajim putin , adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de ardei umpluti
Postat de: Elena_Daria in CiorbeSpalam ardeii, ii curatam de vene, de seminte si ii lasam de-o parte. Curatam morcovul si ceapa. Morcovul il dam pe razatoare iar ceapa o taiem marunt. Punem ceapa la calit, apoi adaugam...Citeste continuarea
Compot de corcoduse
Postat de: robert_badica in Sirop / CompotSe pun in fiecare borcan cate 10 corcoduse, se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului. Se inchide ermetic cu un capac si se agita pentru a dizolva zaharul. Se pun la fiert la bain marie....Citeste continuarea
Chilli com carne
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carnePunem la calit ceapa cu ulei de masline. Adaugam morcovul taiat cubulete si ardeiul, la fel, taiat cubulete. Lasma sa se caleasca bine si adaugam apoi usturoiul maruntit, foaie de dafin, cimbrul...Citeste continuarea
Chiftelute calde
Postat de: robert_badica in PorcCarnea tocata se amesteca cu franzela muiata pentru o clipa in apa rece si bine stoarsa. La tocatura se adauga ouale crude, piper, sare, patrunjelul verde tocat, usturoiul taiat fin sau...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecel
Postat de: robert_badica in Mancaruri de postSe toaca toate legumele. Se pune la foc o oala cu cei 3 litri de apa,si se adauga toate legumele la fiert.Se lasa sa fiarba 1 ora.In alta tigaie se pun uleiul si alte 2 ceapa la calit dupa ce,...Citeste continuarea
Compot de caise
Postat de: robert_badica in Sirop / CompotMOD DE PREPARARE:Se pun in fiecare borcan cate 3 caise,se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului.Se inchide ermetic cu un capac si se agita pentru a dizolva zaharul.Se pun la fiert...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: robert_badica in Sirop / CompotMOD DE PREPARARE:Se pun in fiecare borcan cate 10 visine ,se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului.Se inchide ermetic cu un capac si se agita pentru a dizolva zaharul.Se pun la fiert...Citeste continuarea
Clatite cu piept de pui si sos de...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriMixam ouale cu sare si piper dupa gust, adaugam un praf de turmeric,2 linguri de ulei, 1 cana cu apa si incorporam apoi faina. Obtinem un aluat subtire care curge. Adaugam patrunjel verde...Citeste continuarea