Cartofi la cuptor
Postat de: Adele in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii si ii taiem in 4 sau 6 ,ii punem intr-un vas cu apa pentru 20 de minute(puteti sa ii lasati si mai mul,devin mai crocanti).Dupa care ii scoatem din apa si punem condimentele...Citeste continuarea
Cartofi la tigaie by Adele
Postat de: Adele in Mancaruri de legumePentru inceput curatam cartofii si morcovul, ii taiem felii ,ii spalam si ii punem in tigaie ,pe foc cu un pic de ulei si cateva linguri de apa,acoperim cu un capac si lasam pentru 5-6 minute,dupa...Citeste continuarea
Cozonac de casa
Postat de: robert_badica in Dulciuri-Maiaua:Drojdia se amesteca cu praful de sare,zaharul,faina si laptele. Cand toate ingredientele s-au omogenizat,se lasa la dospit la cald. -Apoi:Laptele,zaharul,maragarina si coaja de...Citeste continuarea
Cornulete cu gem
Postat de: cristinutanicolita in PrajituriAluatul dezghetat se intinde si se taie in 12 patrate. Se pune gemul si se formeaza cornuletele. Se coc la foc mediu pana se rumenesc usor deasupra. Inainte de servire se pudreaza cu...Citeste continuarea
Chec
Postat de: gicuta69 in PrajituriSeparam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Batem galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza, esente,...Citeste continuarea
Cozonac Rosenkranz
Postat de: gicuta69 in PrajituriLaptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina, se pun ouale, sarea si aromele si se amesteca bine. Se toarna laptele cu drojdia putin cate putin peste...Citeste continuarea
Chisalita
Postat de: robert_badica in BauturiSe spala zarzarele si se pun intr-o oala cu zaharul si apa.Se fierbe circa 30 minute ,apoi se strecoara si gata! Pofta buna! Citeste continuarea
Cozonac trandafir cu mere
Postat de: merisor67 in PrajituriPregatim mai intai umplutura. Merele curatate de cotoare le dam pe razatoare cu coaja cu tot. Le punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si amestecam in ele pana isi schimba culoarea...Citeste continuarea
Coaste de porc la tuci,inabusite
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneLuam coastele le taiem in bucati mai mici,le spalam,si apoi le punem in tuci cu o cana de apa si le lasam cca 20 de minute cu capacul pus,sa se patrunda bine.Apoi ridicam capacul si le mai...Citeste continuarea
Clafoutis cu visine
Postat de: Criss in PrajituriSe mixeaza ouale cu zaharul si vanilia, pana se spumeaza si isi dubleaza volumul. Se adauga faina, laptele si frisca si se mixeaza in continuare. Se toarna tot amestecul intr-o tava...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata si portocala
Postat de: Larisel in PrajituriInainte de toate, ciocolata se da pe razatoarea mare, iar coaja de portocala se taie marunt. Aceasta se pune in functie de cat de aromat doriti sa iasa checul. De acum procesul este un simplu...Citeste continuarea
Cremes
Postat de: bianca92 in PrajituriAluatul de foietaj se imparte in doua si se intinde dupa forma tavii pe care o puneti in cuptor. Foile se impung cu furculita si se coc la foc mic pe dosul tavii tapetata cu o foaie de copt pana...Citeste continuarea
Chiftelute din legume cu kaizer
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii si ii punem la fiert in apa rece cu sare pentru 10 minute.Trebuie sa fie fierti insa nu integral. Morcovul il spalam,il curatam si il dam prin razatoare.La fel procedam si cu...Citeste continuarea
Cartofi umpluți
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCartofii se spală, se înțeapă cu furculița și se pun la copt în cuptor cca 25 de minute la 250 grade. Data viitoare voi încerca să coc cartofii la Multicooker. Între...Citeste continuarea
Chiftelute de pui in aluat,...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPregatim intai aluatul. Pe pachetul de garant pentru aluaturi dospite se recomanda a se folosi continutul la 375 gr faina, dar eu am pus 400 gr. Amestecam intr-un bol faina cu garantul....Citeste continuarea
Cartofi Gratinati
Postat de: pity19 in Aperitive / GarnituriClatim cartofii ; Curatam de pielita ; Taiem rotund ; Carnatul il taiem feliute ; Branza o dam pe razatoare Tava o ungem cu unt ; Dam cartofii la fiert in apa cu...Citeste continuarea
Clafoutis cu struguri
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriIntr-un castron inalt se pun ouale,zaharul,uleiul si esentele si se amesteca bine cateva minute. Se adauga apa si smantana se amesteca bine dupa care se adauga faina si praful de copt,se...Citeste continuarea
Cartofi umpluti la cuptor
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii , ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Ii lasam sa fiarba circa 20 minute . Separat ceapa o spalam si o tocam marunt. Punem ptin ulei intr-o tigaie si cand...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare a la grec
Postat de: madi_marin in CiorbeCeapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei încins pentru câteva minute. Se adaugă 1 l de apă şi se lasă să fiarbă. Carnea se amestecă cu sare, piper ,...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: Creatsa in Aperitive / GarnituriAm mixat ouale cu putina sare pana si-au dublat volumul si au devenit spumoase. Peste oua am adaugat uleiul ,smantana si praful de copt amestecat cu faina. Am taiat sunca,salamul si ardeiul...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriIntr-un bol bate bine ouale cu sare si piper (nu pune multa sare, ca-i sarat si cascavalul) Adauga untul topit si racit, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari, faina, praful de copt,...Citeste continuarea
Carnaciori de porc in sos de rosii
Postat de: Adele in PorcPunem o tigaie pe foc cu ulei si usturoiul intreg ,pe care il prajim usor pe ambele parti dupa care il scoatem,punem si carnatii si ii sigiliam pe ambele parti ,dupa care turnam vinul si lasam sa...Citeste continuarea
Ciorba de loboda rosie cu scarita...
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam legumele, le spalam sub jet de apa rece,apoi le taiem dupa preferinta. Morcovul se trece pe razatoarea cu ochiuri marunte. Slanina se taie cubulete mici, se pune in oala cu 1 lingura...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: ryta in DulciuriSe fierbe laptele si se lasa sa se racoreasca. Se ard cele 5 ling de zahar intr-un vas si se ung peretii vasului cu zaharul ars si se lasa 10-15 min sa se racoreasca. Se bat cele 7 oua cu...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu inghetata...
Postat de: Ina in DulciuriClatite pufoase reteta Mixam ouale cu zaharul si uleiul, apoi adaugam alternativ faina si lapte, mixand pentru omogenizare. Subtiem compozitia cu apa minerala carbogazoasa, amestecand...Citeste continuarea
Cheesecake cu ricotta si coacaze negre
Postat de: papabundetot in PrajituriAm pus in robot biscuitii si untul si le-am mixat bine pana cand biscuitii s-au sfaramat,apoi am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat la frigider sa se intareasca. Crema : Am batut...Citeste continuarea
Chiftelute in sos picant de rosii
Postat de: Dya in PorcPentru chiftelute: Asezam carnea tocata intr-un vas, adaugam condimentele, ouale, usturoiul pisat si zarzavatul tocat marunt. Amestecam bine toate ingredientele pana la omogenizarea...Citeste continuarea
Chifle umplute cu cascaval, seminte...
Postat de: simona72 in PiineAluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am lasat aluatul la dospit la loc caldut pentru 20 minute. Pentru...Citeste continuarea
Chefal cu rosii in pergament
Postat de: simona72 in PestePestele, curatat, fara cap si zvantat cu prosoape de hartie, se aseaza pe hartie de copt. Se face un sos din uleiul de masline, un praf de sare si piper, mustar, sos curry, patrunjel proaspat sau...Citeste continuarea
Cuburi "Kinder Pingui"
Postat de: Creatsa in PrajituriFoi: Intr-un bol incapator am mixat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana au devenit cremoase,si-au dublat volumul iar zaharul s-a topit. Peste galbenusuri am adaugat mierea...Citeste continuarea
Chec mulatru
Postat de: panacris in PrajituriOuăle se mixează cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilinat, până ce se topește. Se toarnă treptat margarina topită, apoi laptele, amestecându-se ușor,...Citeste continuarea
Ciorba cu aripioare de pui si...
Postat de: Dya in CiorbeFierbem aripioarele in 2 litri de apa (adunand spuma formata de fiecare data cand este necesar). Adaugam legumele tocate dupa plac si le fierbem impreuna cu aripioarele. Saram dupa gust,...Citeste continuarea
Ciocănele de pui a la Padre
Postat de: panacris in PuiCiocănelele se spală sub jet de apă rece, eventula se curăță de tuleile rămase, apoi se asezonează de sare aromată și puțin ulei de măsline, se așează artistic într-o tavă...Citeste continuarea
Cordon bleu cu vinete
Postat de: dantes in Mancaruri de legumeVinetele se taie in felii subtiri se sareaza si se lasa cam 15 minute sa se inmoaie si le piparam dupa gust. Pe fiecare felie de vinata asezam cate o felie subtire de sunca si cascaval o pliem...Citeste continuarea
Chec aperitiv "Mozaic"
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriReteta Ancutei: http://www.bucataras.ro/retete/chec-aperitiv-mozaic-55972.html Pentru ca am nimerit niste masline sarate, nu am mai adaugat sare in compozitie. Pregatim mai intai...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneTocam carnea, vita si porc, adaugam ceapa taiata marunt si painea inmuiata in lapte si stoarsa ( nu foarte mult ) si omogenizam. Adaugam piper si sare dupa gust, apoi cele doua oua si verdeata...Citeste continuarea
Crema de zahar ars 2
Postat de: deyutzky in DulciuriPunem intr-un bol ouale impreuna cu zaharul (150-160 g depinde de cat de dulce doriti sa fie) si mixam bine pana cand compozitia devine spumoasa. Adaugam treptat laptele si mixam la viteza mica...Citeste continuarea
Chiftele delicioase
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneCarnea tocata o saram si piperam, adaugam cascavalul ras, salamul dat prin razatoare, ciupercile le taiem marunt si le adaugam in compozitie impreuna cu celelalte mirodenii. Adaugam un ou...Citeste continuarea
Clatite banatene sau "ca la Ana...
Postat de: Dya in DulciuriIncepem prin a pregati foile de clatite : se amesteca ingredientele date pentru aluat, acesta din urma trebuind sa aibe consistenta celui pentru chec, insa usor mai subtire. Se coc apoi la...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci cu zucchini
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam legumele (mai putin zucchini, pe care-l lasam cu coaja daca este tanar). Jumatate din zucchini se trece prin robot impreuna cu ceapa si se caleste apoi in ulei la foc potrivit...Citeste continuarea
CARNACIORI RO-LA-LA
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriOul se bate bine cu telul, impreuna cu sarea si zaharul; se adauga treptat apa minerala, amestecand incontinuu; se toarna faina in ploaie si se amesteca pentru a nu se forma cocoloase; se unge...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCiupercile si ardeiul se curata, se spala si se taie cuburi . Branza ( eu am folosit o branza asemanatoare la telemea ) o dam prin razatoarea cu gauri mari sau dupa preferinta o taiem cuburi...Citeste continuarea
Ciuperci umplute la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriCiupercile le curatam de codite, le saram si piperam si le asezam in tava cuptorului, alaturi de coditele sarate si piperate. In fiecare ciuperca punem cate o bucatica de...Citeste continuarea
Clatite cu mere caramelizate
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriSe amesteca toate ingredientele pentru compozitia de clatite. Se pune o tigaie la incins se unge cu putin ulei(daca ati pus in compozitie nu e nevoie sa mai puneti si in tigaie),se prajesc...Citeste continuarea
Cozonac marmorat de post
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postAmestecam drojdia intr-in vas cu sarea si 1 lingurita de zahar pana devine lichida. Adaugam apa minerala,zaharul si uleiul, apoi faina si amestecam. Vom obtine un aluat gras, nelipicios, pe...Citeste continuarea
Cornulete de post cu rahat
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postZdrobim drojdia intre degete, o punem intr-un vas incapator, presaram un praf de sare so 1 lingura zahar tos, amestecam sa se lichefieze drojdia. Pumem uleiul peste drojdie,apoi apa minerala...Citeste continuarea
Cheesecacke cu fructe
Postat de: papabundetot in PrajituriAm pus in robot biscuitii,fulgii de ovaz si untul si am maruntit totul bine pana cand “blatul” s-a legat,am scos apoi totul din robot si am pus biscuitii cu unt intr-o forma de...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu sfecla rosie...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCeapa se toaca marunt se pune cateva minute la calit,dupa care se adauga morcovii taiati rondele sau cuburi. Dupa ce s-au calit putin se pun in oala de ciorba la fiert la foc potrivit. Se...Citeste continuarea
Chifteluţe Dukan
Postat de: botcrina in PuiDezosăm pulpele, după care le dăm prin maşina de tocat carne. Într-un bol amestecăm carnea cu brânza, tărâţa de ovăz şi oul bătut, condimentăm cu sare şi...Citeste continuarea
Clatite banatene
Postat de: jolygina in DulciuriPregatim crema pentru a umple clatitele din ricota, fructele confiate, iaurt , ou si cele 3 linguri de zahar. Umplem clatitele cu crema de branza apoi ungem o tava mai inalta cu unt...Citeste continuarea