Ciocanele umplute pe pat de dovlecel
Postat de: reisnaor_2006 in PuiIn tava cuptorului asezam feliutele de dovlecei pe care le saram si piperam,o felie de sunca,cate o bucata de pulpita crestata,sarata si piperata, pe care o impanam cu ciuperci,o felie de...Citeste continuarea
Clatite din aluat de negresa
Postat de: pushaa in PrajituriAmestecam faina cu praful de copt, pudra de cacao, zaharul si sarea. Separat amestecam laptele,esenta si ueiul. Amestecam ingredientele uscate cu cele umede si batem bine aluatul de clatite...Citeste continuarea
Castraveti murati (de vara)
Postat de: Mokuska in MuraturiPe fundul borcanelor se aseaza marar si cimbru dupa plac. Spalam castravetii si ii asezam in borcane. Umplem borcanele cu apa, lasand deasupra putin loc liber (1-2 cm). Apa se revarsa intr-o...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde din Ardeal
Postat de: Mokuska in Supe/CiorbeSe curata fasolea si se rupe in bucatele. Zarzavatul, ceapa, ardeii se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun la fiert impreuna. Rosiile le oparim, le decojim, le toacam marunt si punem...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca de cocos si rahat
Postat de: Valclaudia in DulciuriIngredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, mai putin laptele care trebuie sa fie caldut. Preparam maiaua intr-un vas incapator (100 ml lapa calduta+drojdia+1 lingura zahar+un praf de...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu legume la cuptor
Postat de: papabundetot in PorcAm dezosat cotletul de porc si l-am marinat in sos de soia,boia, curry, l-am lasat la marinat aproximativ 3 ore. Am pregatit intre timp legumele, am desfacut in buchetele potrivite ca si marime...Citeste continuarea
Cookies
Postat de: AndraAli in Prajituri1.Se freaca untul spuma cu zaharul.Se adauga ouale unul cate unul. 2.Separat amestecam toate ingredientele solide si apoi le adaugam peste crema de unt si oua. 3.Omogenizam apoi cu o...Citeste continuarea
Chiftele la cuptor din carne de...
Postat de: babi5 in Aperitive / GarnituriCarnea se macina, usturoiul se curata, se spala si se da prin presa de usturoi, cartofii se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Toate ingredientele se pun intr-un castron, se adauga...Citeste continuarea
Ciorba de piept de pui cu legume la...
Postat de: aliliana in CiorbeTrebuie sa mentionez de la inceput ca pieptul de pui a fost fiert putin inainte. Incepem cu pregatirea legumelor, le curatam, spalam , tocam. Punem apa in aparatul multicooker, sare,...Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriCum se fierbe porumbul. Inainte de a prezenta modul de preparare tin sa precizez ca Meri a mancat doi si noi cate unul :)) Se curata porumbul de foi, se indeparteaza matasea, atat cat se poate,...Citeste continuarea
Carnaciori de pui in aluat
Postat de: Ela68 in Aperitive / Garnituri1. Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga putin lapte caldut si putina faina si lasam la crescut. 2. Adaugam oul batut, sarea si resul de faina, apoi treptat laptele...Citeste continuarea
Castraveti in otet
Postat de: robert_badica in MuraturiPunem otetul, sare, zaharul, apa si mirodeniile intr-o oala si le punem la fiert. Asezam castraveti in borcane, apoi le umplem cu amestecul de otet. Se fierb la baine-marine. Citeste continuarea
Ciuperci pentru iarna
Postat de: robert_badica in ConserveCiupercile le speli, le toci si le fierbi in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert le pui la borcane si le mai fierbi odata la baine-marine. Citeste continuarea
Cupcakes cu ananas si ciocolata
Postat de: deyutzky in PrajituriIntr-un bol mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine pufoasa. Adaugam treptat ouale si faina amestecata cu praful de copt),pana cand terminam toata faina. Adaugam laptele si esenta...Citeste continuarea
Cannelloni cu pui
Postat de: postavaru in CannelloniEu am taiat carnea fasii am condimentat-o si am prajit-o usor pe grill apoi am tocat-o marunt (cu cutitul). Daca va este mai usor puteti toca carnea cu masina de tocat, fara sa o prajiti....Citeste continuarea
Ciorba de cartofi si pastarnac cu...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati si spalati legumele. Taiati morcovul rondele , ardeiul cuburi , ceapa cubulete si le caliti in putin ulei . Adugtai pastarnacul si cartofii taiate cuburi , sarati si puneti si 3-4 l...Citeste continuarea
Ciuperci umplute (la cuptor)
Postat de: Lia1 in Mancaruri de post1. Preincalzesti cuptorul la 220grd. 2. Pregatesti tava de aragaz cea incapatoare acoperind-o cu hartie de copt, fara sa ungi nimic. 3. Speli ciupercile, le scoti coditele pe un tocator si...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de porc
Postat de: Criss in CiorbeCarnea se spala, se taie cubulete si se pune la fiert intr-o oala. Cu o paleta se aduna spuma formata, de mai multe ori pentru a ramane supa limpede si clara. Ceapa, ardeiul, morcovii,...Citeste continuarea
Compot de nectarine
Postat de: Bunica in Sirop / CompotBocanele spalate ,sterilizate . Nectarinele spalate,taiate felii. Umplem borcanelecu feliile de necatrine,adaugam zaharul si apa. capacim borcanele si le punem la fiert intr-o oala cu...Citeste continuarea
Compot cu piersici decojite
Postat de: Bunica in Sirop / CompotPentru inceput pregatim borcanele:spalate,sterilizate. Avem nevoie de 3 borcane de 740 ml. Piersicele spalate le decojim si le taiem bucati. Umplem borcanele cu feliile de...Citeste continuarea
Cheesecake cu coacaze rosii
Postat de: comanligia in PrajituriUntul moale la temperatura camerei se amesteca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana devine spuma. Peste se adauga galbenusurile,grisul,praful de copt, branza si zeama de lamaie,dupa care...Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul
Postat de: robert_badica in Mancaruri de postCum se fierbe porumbul. Intr-o oala se pun stiuleti de porumb decojiti si se acopera cu apa. Se lasa pana ce acestia sunt fierti si nu mai contin aceea zeama de culoare laptelui. Se servesc cu...Citeste continuarea
Cuburi delicioase cu branza
Postat de: AnyCostescu in PrajituriPentru blat: Amestecam oul cu zaharul m adaugam untul , laptele, faina cernuta cu praful de copt si macul.. Omegenizam , si rasturnam amestecul intr-o tava unsa cu unt. Punem tava in cuptorul...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu paste
Postat de: AnyCostescu in CiorbeCarnea se spala, se taie cubulete si o punem la calit in putin ulei. O lasam circa 5 minute apoi adaugam apa, sare, foile de dafin si lasam sa fiarba , legumele se curata, se spala si se toaca...Citeste continuarea
Chec cu lamaie
Postat de: AnyCostescu in PrajituriBatem ouale intregi cu sarea, zaharul brun si zaharul vanilat. Untul il topim si il lasam putin sa se raceasca. Il adaugam peste oua si omogenizam. Radem coaja lamaiei apoi ii stoarcem sucul...Citeste continuarea
Cafeaua eschimosului
Postat de: robert_badica in CafeaIngheti cafeaua, o sfarami in bucatele mici si peste ea adaugi laptele, ciocolata dizolvata intr-o lingura de lapte, scortisoara si zaharul. Mixeaza totul pana ce se obtine o crema. Da-o la...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: robert_badica in DulciuriSe amesteca toate ingredientele pana ce se obtine o compozitie lichida,nu foarte moale dar nici foarte tare.Se pune cate un polonic de compozitie in tigaia antiaderenta. Se servesc cu dulceata!...Citeste continuarea
Carne de la gratar pe paine
Postat de: Iuliaj in Mancaruri cu carnePunem lipiile în cuptorul încins la 150°C pentru 5 minute. Tăiem carnea în fâşii. Într-o tigaie încingem o lingură ulei de masile şi prăjim carne...Citeste continuarea
Cranţ cu alune
Postat de: Ina in DulciuriTopim zaharul intr-un ibric mai mare, la foc mic. Amestecam continuu pentru a nu se arde , pana se lichefiaza bine si devine maroniu ( nu trebuie sa inceapa sa iasa fum, acesta fiind...Citeste continuarea
Carnati albi cu legume la tigaie
Postat de: Valclaudia in PorcTaiem carnatii bucati potrivite, ii crestam si ii prajim in tigaie antiaderenta, la foc potrivit pana se rumenesc dupa gust. Curatam legumele. Le spalam in apa rece, le taiem pe fiecare dupa...Citeste continuarea
Chec cu menta
Postat de: Xandrinne in PrajituriAm spumat intai untul dupa care am adaugat treptat zaharul, si mai apoi ouale, pe rand cate unul, mixand foarte bine pentru incorporare. Am adaugat apoi faina si praful de copt, stins in lapte,...Citeste continuarea
Chiftelute cu legume (reteta video)
Postat de: farfuriavesela in Aperitive / GarnituriDovleceii ii radem pe razatoarea mare, presaram sare si ii lasam sa isi lase zeama, apoi ii scurgem bine. Cartofii, pastarnacul, telina, ceapa le dam pe razatoarea mica, usturoiul il facem...Citeste continuarea
Ciorba cu burta si legume - Reteta...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati si spalati legumele . Puneti la fiert in 3-4 l apa morcovul , telina , ardeiul si ceapa tocate cuburi . In acelasi timp sarati si puneti foaia de dafin, caciulia de usturoi si...Citeste continuarea
Cuscus si piept de porc la cuptor
Postat de: papabundetot in PorcPieptul de porc l-am pus de dimineata la marinat in sos de soia,otet de orez,curry,boia si anason macinat,l-am lasat sa se marineze aproximativ 4-5 ore,apoi l-am pus intr-o tava impreuna cu...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu varza si zucchini
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbePieptul de pui se pune intreg la fiert in apa cu 1 lingura de vegeta.Spuma care o lasa se ia cu o spumiera Varza se taie fasii,se pune intr-o strecuratoare,si se lasa deoparte. Morcovii se...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor, cu sos de ardei...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPentru prepararea cartofilor, punem untul la topit, apoi ridicam vasul de pe foc si adaugam uleiul. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem mai mari. Ii lasam la scurs pe un prosop...Citeste continuarea
Castraveti la otet dulci acrisori
Postat de: Bunica in ConserveIntr-o oala de 5 l. se amesteca otetul,apa,zaharul , sarea si se pun la fiert pana dau in clocot. Castravetii se curata de codite si restul de floare ramas in varf . Se spala bine si se lasa...Citeste continuarea
Cartofi in crusta de mustar
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja,se taie cuburi si se pun la fiert in apa rece cu putina sare,circa 15 minute. Intr-un castronel se amesteca mustarul cu uleiul,punandu-se putin cate putin. Se pun...Citeste continuarea
Chiftea uriasa a la Mihaela
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCuratati , spalati si tocati marunt ceapa si ardeiul rosu . Puneti carnea intr-un bol mare . Spargeti fiecare ou separat pentru a putea verifica prospetimea . Peste carne presarati toate...Citeste continuarea
Costita de miel cu cartofi - a la...
Postat de: mihaelar63 in OaieSpalati si portionati costita de miel . Puneti la fiert cu un pahar de apa si putin ulei costita , ceapa tocata marunt , menta si chili . Sarati . Fierbeti carnea inabusit la foc mic...Citeste continuarea
Ciorba de fasole galbena cu os de...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeFierbeti osul de vitel 5 minute si aruncati apa . Curatati si spalati legumele . Feliati morcovii , tocati ceapa , ardeiul, rosiile, cimbrul verde si tijele de telina . Curatati si...Citeste continuarea
Clafoutis cu mure
Postat de: gurita_ta2005 in PrajituriSe unge o tava cu ulei. Punem murele intregi (daca sunt prea mari le taiem in doua). Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul, punem faina si laptele putin cate putin. Se adauga si esentele....Citeste continuarea
Clatite americane
Postat de: roxana_simona in DulciuriIntr-un bol se pun urmatoarele si se amesteca cu o lingura:faina,zaharul,praful de copt,bicarbonatul si sarea. Separat se amesteca ouale,laptele batut si untul.Se toarna compozitia peste faina...Citeste continuarea
Ciupercute cu Branza
Postat de: adellyna in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile de pamant Se rup coditele si se taie cubulete Se sfarama branza Asezam intr-o tava ciupercile, turnam putin ulei de masline peste ele, presaram sare si piper,...Citeste continuarea
Chiftele, pur și simplu
Postat de: Ade200 in Mancaruri cu carneMoi franzela și o storci. Cartofii curățați îi dai pe răzătoarea cu găuri mici și îi storci bine.Dai usturoiul prin presă. Amesteci toate ingredientele și...Citeste continuarea
Covridog
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriAluatul: punem o cescuta de apa calduta in bolul unde framantam si punem drojdia, lasam fara sa amestestecam 5-6 minute, pe urma punem sare, uleiul de masline si faina treptat. Framantam bine pana...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecei si cartofi...
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCum se prepara Chiftele de dovlecei si cartofi reteta pas cu pas Dovleceii se curata, se taie in doua pe lung si daca au seminte se scot cu o lingurita. Se dau pe razatoarea mare, se...Citeste continuarea
Cotlet la cuptor, cu sunca afumata
Postat de: Ina in PorcCondimentam feliile de cotlet cu sare si piper. Pe fiecare felie de cotlet asezam 2-3 felii subtiri de sunca si condimentam cu amestec pentru friptura, apoi suprapunem feliile de...Citeste continuarea
Cheesecake cu fructe de padure
Postat de: Oana in PrajituriMai intai se zdrobesc biscuitii si amaretti, eu i-am pus la robot. In loc de biscuiti digestivi am gasit la Megaimage niste biscuiti sfaramiciosi cu scortisoara, o bunatate! Biscuiti maruntiti se...Citeste continuarea
Chec cu lamaie si mure
Postat de: timea in PrajituriMixam ouale intregi cu un varf de sare si cu zaharul pana se deschid la culoare. Adaugam untul topit, apoi coaja si sucul de lamaie si mixam dupa fiecare. La final incorporam, folosind o...Citeste continuarea