Creveti cu sos satay
Postat de: ctlina in Fructe de mareCuratam creveții, lăsând doar coada. Curatati legumele. Tocam marunt usturoiul și ghimbirul. Taiati ceapa marunt si taiati morcovul lamele. Într-un wok (tigaie), se...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai punem creierul intr-un vas cu apa rece pentru 20 min, ca sa iasa sangele din el. Apoi il scoatem si-l punem intr-o cratota cu apa rece si sare (1 lingurita de sare), cand incepe...Citeste continuarea
Chipsuri de bacon
Postat de: AndrutzaP in Aperitive / GarnituriHmmm.....foarte complex modul de pregatire. Feliile de bacon se pun intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei. Se rumenesc pe ambele parti pana devin crocante....Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor cu sos de...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriRadem coaja cartofilor noi, apoi spalam cartofii sub jet de apa rece. Ii taiem felii subtiri, apoi ii asezam in tavile cuptorului tapetate cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 180...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: Anett in Vegan / Raw veganCuratam ciupercile si palariutele le asezam intr-o tava unsa cu ulei. Maruntim prazul si calim in ulei pana se inmoaie putin. Scoatem din tigaie si amestecam impreuna cu nuca macinata....Citeste continuarea
Chec tigrat
Postat de: gospodariu in Mancare copiiPentru inceput vom separa galbenusuri de albus si vom bate albusurile spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar(125 g). Separat,galbenusurile le frecam cu restul de...Citeste continuarea
Conopida cu maioneza de post
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCartofii se curata, se spala, se taie cublete si se pun la fiert in apa cu sare. Conopida se spala, se pune in alta oala la fiert in apa cu sare. Lasam la fiert pana patrunde furculita usor in...Citeste continuarea
Ciorba de pastai congelate
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCeapa, ardeii si morcovii se curata si se spala. Ceapa se taie marunt, ardeii se taie bucatele iar morcovii se taie rondele. Punem 3-4 linguri ulei de masline in oala, adaugam legumele...Citeste continuarea
Chiftelute speciale
Postat de: mihaelar63 in VitaFeliati fasii subtiri carnea si grasimea de porc . Tocati carnea si grasimea astfel pregatite . Curatati si spalati usturoiul . Tocati-l. Spalati ceapa verde si o...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu nuca
Postat de: Valclaudia in DulciuriUntul, galbenusurile, oul intreg se pun intr-un castron incapator peste faina cernuta in prealabil. Adaugam nuca macinata, praful de sare, zaharul,praful de copt, coaja de lamaie. Amestecam...Citeste continuarea
Ciulama de pleurotus cu bureti de roua
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCuratam ciupercile si le spalam. Pleurotusul se taie fasii, buretii de roua ii lasam intregi. Curatam ceapa si usturoiul, apoi le spalam si le tocam marunt. Le punem la sotat in ulei de...Citeste continuarea
Calamar pane
Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mareSe lasa bucatiile de calamar sa se decongeleze si se pun pe un servet de hartie pentru a absorbi apa. Intr-un castron amestecam cele 2 oua, punem faina cat cuprinde pentru a forma o compozitie...Citeste continuarea
Coaste de miel la cuptor
Postat de: Constelatialeu in OaieAsezam in tava hartie de copt in asa fel incat sa fie suficient de multa sa putem sa ''impachetam'' coastele in hartie de copt. Asezam bucata de coaste, o condimentam cu sare, piper, cimbru, ungem...Citeste continuarea
Cotlet de porc marinat cu mustar si...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcIntr-un castron adanc punem mustarul, 2 lingurite de apa si patrunjelul tocat marunt, se amesteca compozitia, se pun feliile de cotlet de porc, se ung pe ambele parti si se lasa la marinat timp de...Citeste continuarea
Cheesecake cu mousse de ciocolata...
Postat de: ela in DulciuriTopim untul cateva secunde in cuptorul cu microunde. Rupem biscuitii si ii dam prin robotul de bucatarie. Turnam untul topit peste biscuitii macinati si amestecam bine. Punem intr-o forma de tort...Citeste continuarea
Cornulete cu branza, cascaval si...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriDrojdia se pune intr-un castron incapator impreuna cu sarea si zaharul. Amestecam pana devine drojdia lichida, adaugam apa calduta si untul sau margarina topita, apoi fulgii de ovaz si...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti - in stilul meu
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriCartofii i-am spalat si i-am pus la fiert in coaja. Intre timp am curatat ouale. Cand cartofii sunt fierti, se scurg de apa, se lasa sa se decojeasca si se curata de coaja.Intr-oun vas mai adanc...Citeste continuarea
Conopida gratinata cu sos de broccoli
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeDesfacem in buchetele conopida si brocolii si le punem in doua vase separate in apa rece cu bicarbonat ( la un vas cu apa de 3 litri pun 1 lingurita de bicarbonate de sodiu). Pe foc punem in...Citeste continuarea
Colac impletit in 6 - Challah
Postat de: ctlina in PiineSe dizolvă drojdia în puțin la apa calduta cu un pic de zahăr.. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol se toarnă făina, sarea, zaharul și...Citeste continuarea
Chiftelute din naut cu somon
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriNautul se pune de seara pana dimineata la inmuiat cu apa si 1 lingurita bicarbonat de sodiu. Dupa ce nautul s-a umflat il spalam in cateva ape. Il punem la fiert pana boabele sau inmuiat. Lasam...Citeste continuarea
Cheesecake cu unt de arahide si...
Postat de: mirela0911 in DulciuriCrusta: Se macina biscuitii fin. Se amesteca cu cacaoa apoi cu untul topit. Se omogenizeaza bine. Se ia o tava rotunda cu pereti detasabili, se aseaza o folie alimentara si se toarna pe...Citeste continuarea
Churros cu sos de ciocolata
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai cantarim toate ingredientele. Punem apa cu margarina si cu zaharul la fiert si lasam sa se topeasca margarina. Va clocoti. Adaugam toata faina si amestecam energic sa o incorporam si...Citeste continuarea
Cheesecake cu lavanda si pepene...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru crusta: biscuitii se rup cu mana si se pun in vasul robotului de bucatarie. Puteti sa folositi doar biscuiti simpli, biscuiti populari, biscuiti digestivi, ce aveti si ce va place. Se...Citeste continuarea
Chiftele din sunca fiarta
Postat de: daniastefania in PorcAluatul de chiftele se pregateste foarte rapid. Avem nevoie de un robot de bucatarie. Inmuiem painea in putina apa si o stoarcem bine. O punem in robot alaturi de restul ingredientelor (cu...Citeste continuarea
Ciuperci cu zucchini cu unt
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCiuperciile se curata,se spala bine si se taie feliute. Ceapa se taie solzisori se pune in ulei de masline cateva minute la foc mic sa nu se arda. Se adauga si ciuperciile taiate,amestecam...Citeste continuarea
Ciorba cu afumatura si cartofi
Postat de: eumimi in CiorbeSe taie ceapa marunt, iar morcovul se da prin razatoarea mare.Se pun la calit impreuna in 50 g ulei. Se lasa cateva minute, dupa care se adauga si afumatura taiata felii. Se lasa pana cand...Citeste continuarea
Cozonac cu branza, stafide si fulgi...
Postat de: Criss in DulciuriPentru aluat, am pus din nou masina de paine la treaba. In cuva masinii de paine se introduc ingredientele in ordine, dupa cum urmeaza: laptele caldut, untul topit, uleiul, oul, galbenusurile,...Citeste continuarea
Creveti cu usturoi
Postat de: Ina in Fructe de mareIncingem uleiul la foc mic, adaugam usturoiul tocat si calim usor pana ce usturoiul incepe sa se inmoaie. Marim usor flacara si punem crevetii, presaram sare, piper si boia, stropim cu suc de...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: amalia01 in Mancare copiiAprinzi focul la cuptor (hi-hi! eu mai uit...). Tava o tapetezi cu hartie pentru copt. Cascavalul, ardeiul, sunca si maslinele le tai cubulete, iar patrunjelul il toci marunt. Bati...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu peste afumat
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata si se spala. Coditele se toaca marunt. Ceapa se curata si se taie rondele. Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste ceapa si cu piciorutele ciupercilor pana se...Citeste continuarea
Cocktail Sex On The Beach pe limba...
Postat de: Mutulica in CocktailTurnati lichidele pe rand, intr-un pahar inalt. Adaugati 2-3 cuburi cu gheata si decorati cu frunze de menta si o felie de portocala. Serviti cu paiul. Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu carne tocata, in...
Postat de: merisor67 in PorcSpălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă clocotită cu sare și o linguriță de zahăr. Zahărul adăugat în apa fiartă, va conferi cartofilor un plus de...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu oua si fructe de mare
Postat de: CookieMonster in Aperitive / GarnituriPentru ca dureaza foarte putin pana se prepara compozitia incingeti cuptorul la 150 grade (mediu spre mic) Verdeata se toaca marunt ( eu am folosit un blender). Scoicile...Citeste continuarea
Ciorba de napi cu mazare
Postat de: Valclaudia in Supe/CiorbeCuratam napii, ardeiul si ceapa, apoi spalam legumele bine sub jet de apa rece. Ceapa se toaca si se pune la sotat in ulei la foc mic,impreuna cu ardeiul taiat bucatele, cca 2-3 minute....Citeste continuarea
Covridog cu cascaval
Postat de: gurita_ta2005 in PuiFaina se pune intr-un bol, in mijloc punem drojdia, sare si zaharul si putina apa calda, amestecam putin si lasam 5 minute deoparte. Untul se topeste, se pune peste faina, punem si restul de...Citeste continuarea
Cornuri cu unt
Postat de: stefy_a in PiineDrojdia se dizolva in laptele incalzit putin Intr-un vas se cerne faina si peste ea se adauga, laptele cu drojdia dizolvata, zaharul, sarea, se amesteca si se framanta aluatul Se lasa la...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja, se curata apoi si se taie felii. Se fierb 3 oua, se curata si se taie felii. Branza telemea se taie cuburi marunte. Intr-un castron se amesteca 2 oua crude cu...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: MotanLaOale in CiorbeMorcovii si albitura se curata si se taie rondele. Ceapa si prazul se curata si se taie rondele. Ardeii se curata si se taie cubulete. Loboda si leurda se curata, se spala si se taie...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu verdeata si...
Postat de: AndrutzaP in Aperitive / GarnituriCarnatii se calesc intr-o tigaie fara ulei (isi lasa ei grasime) pana se rumenesc usor la suprafata. Ardeii, ceapa, mararul si patrunjelul se toaca marunt. Cele 3 oua se bat bine cu faina si...Citeste continuarea
Ciorba groasa de miel cu naut
Postat de: katty in CiorbeIntr-o oala, punem 1 lingura de ulei la incins si adaugam bucatile de carne. Le intoarcem pe toate partile si le lasam pana incep sa se rumeneasca usor. Stingem cu apa calda, cat sa acopere carnea...Citeste continuarea
Chec cu portocale si ciocolata
Postat de: katty in DulciuriSe separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devine cremoasa. Se adauga galbenusurile, apoi coaja de portocala,uleiul si zeama...Citeste continuarea
Cozonac impletit cu martipan si fructe
Postat de: katty in DulciuriPunem fructele intr-un bol impreuna cu zeama de portocale si le punem la cuptorul cu microunde la putere mare pentru 1 minut. Le lasam sa se raceasca si sa se hidrateze bine. Turnam laptele si...Citeste continuarea
Cozonac cu stafide si fulgi de migdale
Postat de: katty in DulciuriPreparam maiaua frecand drojdia cu o lingura zahar,putin lapte caldut si faina pana capata consistenta unei smantani. O lasam la cald sa dospeasca. Cernem faina ,facem o adancitura la mijloc...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si cacao
Postat de: gospodariu in DulciuriIncalzim laptele intr-un vas peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de zahar vanilat si amestecam bine. Separat galbenusurile le frecam cu cele 250 g de zahar pana...Citeste continuarea
Cozonac cu aluat oparit si...
Postat de: katty in DulciuriInainte cu cateva ore de a ne apuca de treaba trebuie sa scoatem toate ingredientele din frigider. Lucram cozonacul intr-o incapere bine incalzita ,fara curenti de aer. Cernem faina intr-un...Citeste continuarea
Chiftelute din carne de miel cu...
Postat de: simona72 in OaieCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie. Semintele de chimen, chimion, sumacul, usturoiul, piperul, se pun in mojar si se piseaza. Se adauga amestecul de mirodenii pisate...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu ciuperci
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriSe caleste ceapa taiata marunt impreuna cu ciupercile feliate daca nu sunt iar la sfarsit se condimenteaza cu sare, piper si se lasa deoparte. Se bat bine ouale cu un praf de sare, adaugand...Citeste continuarea
Clatite cu umplutura de branza,...
Postat de: simona72 in DulciuriPentru aluat: punem oul, zaharul, praful de sare, coaja rasa fin de limeta, extractul de vanilie. Amestecam bine cu un tel tip para. Adaugam laptele si amestecam din nou. Faina o amestecam cu...Citeste continuarea
Ciuperci cu lime si patrunjel verde
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeCiupercile le spalam bine cu apa rece pentru a indeparta eventualele firicele de pamant de pe ele . Le-am taiat in patru (sferturi). Ceapa verde am tocat-o mai mare , iar usturoiul l-am pisat ....Citeste continuarea
Cartofi noi cu ceapa verde si praz
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se spala foarte bine,si se pun la fiert in apa cu sare cu tot cu coaja. Se lasa sa fiarba cam 15 minute,se scurg bine de apa si se scot intr-un castron. Intr-o tigaie mai adanca...Citeste continuarea