A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de perisoare din carne de...

Postat de: katty in Curcan

Amestecam  intr-un castron carnea tocata de curcan, orezul spalat si scurs, 2 albusuri, sare, piper negru macinat si patrunjel tocat fin.Omogenizam bine si  formam  cu mainile umede...Citeste continuarea

Ciorba din piept de pui cu tarhon

Postat de: Zamfira in Ciorbe

Tăiem pieptul de pui cuburi potrivite 2×2 cm.Punem bucăţile de carne la fiert.Când începe să fiarbă, luăm spuma cu ajutorul unei palete. Curăţăm legumele şi le...Citeste continuarea

Chifteluta lunga la cuptor

Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carne

Spălăm bine verdeţurile, le scurgem de apă şi le tocăm foarte mărunt. Tocăm mărunt ceapa şi usturoiul. Amestecăm toate ingredientele până când se omogenizează bine...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si cacao

Postat de: Alepaty in Prajituri

Intr-un bol punem faina,galbenusurile frecate cu 100 ml ulei, "ca la maioneza", laptele impreuna cu drojdia si cele 3 linguri de zahar, care inainte de a fii puse in aluat se lasa la...Citeste continuarea

Ciorba de ied

Postat de: Dya in Ciorbe

Coastele de iedut se taie si se spala foarte bine. Se pun la fiert in apa rece si se spumuieste ori de cate ori este necesar. Intre timp se taie legumele. Se adauga peste carne cand aceasta...Citeste continuarea

Ceafa lu`porcu la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Porc

Am feliat ceafa de porc, apoi am presarat sare pe fiecare felie, am condimentat si am asezat ceafa intr-un castron, am taiat usturoiul marunt si l-am presarat peste ceafa, am acoperit castronul si...Citeste continuarea

Cozonac Paste 2016

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Toate ingredientele le scoatem de seara pe masa de lucru, sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron incapator cernem faina. Separat drojdia cu o lingura de zahar si 2 linguri de lapte...Citeste continuarea

Cozonac

Postat de: amayrya in Dulciuri

Se opărește cu 0,250 kg lapte puțină făină , când se răcește se adaugă drojdia frecată cu puțin zahăr - aceasta reprezentând plămădeala pentru cozonac. Se bat...Citeste continuarea

Ciorba traditionala de miel la ceaun

Postat de: eumimi in Supe/Ciorbe

Mai intai spalam bine maruntaiele de miel ( eu am folosit jumatate din ficat, jumatate de plamani, rinichi, inima, burta si mate, iar matele trebuie intoarse,frecate cu sare si otet), iar asta...Citeste continuarea

Creveti cu usturoi

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Se amesteca uleiul cu sucul de lime, semintele de cumin, fulgii de chili, sare si piper. Se toarna mixul peste creveti si se amesteca.  Se lasa la marinat 20 de minute.  Se...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu sorici

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Carnea de porc se taie cuburi si se pune in oala de ciorba cu apa la fiert pentru circa 30 minute. Ceapa o tocam marunt, morcovul il taiem rondele,iar ardeiul kapia cubulete (am taiat cateva...Citeste continuarea

Chiftele in sos de mazare cu...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Pentru chiftele: Amestecam carnea cu morcovul dat pe razatoarea mare si ceapa taiata marunt, vegeta si piper. Cu palmele umede formam chiftelele, se trec prin faina si se pun la prajit in...Citeste continuarea

Curry Korma vegetarian

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga turmericul, pudra de chili, garam masala, cuminul si semintele de fenugrek. Se prajesc pana devine o pasta aromatica.  Se adauga cartofii si...Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: Deny22 in Ciorbe

Punem pe foc oala pt ciorba, umpluta pe jumatate cu apa si putina sare loboda o spalam si ii rupem coditele; daca frunzelesunt mici, le lasam intregi, daca sunt prea mari le putem rupe; le...Citeste continuarea

Chec Surpriza

Postat de: panacris in Dulciuri

Albușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă. Apoi se adaugă zahărul tos și cel...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu loboda de gradina

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Curatati si spalati legumele. Spalati loboda si patrunjelul verde . Cartofii se taie cuburi potrivite. Rosiile se taie in sferturi Ceapa, morcovul, usturoiul si...Citeste continuarea

Chapati cu fasole crocanta si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Sandvisuri

Se scurge fasolea si se amesteca cu sare si paprika.  Se incalzeste o tigaie la foc mare si se aseaza fasolea intr-un singur strat. Se lasa 10 minute, pana devin crocanta. Se transfera pe...Citeste continuarea

Clatite aperitiv cu leurda si ardei...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Mai întâi tăiem în cuburi șunca presată, ardeiul copt în fașii, iar leurda și pătrunjelul, le tocăm mărunt.   Batem ouăle cu un praf de sare, apoi...Citeste continuarea

Chapati (Lipii indiene)

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Se amesteca faina cu putina sare, intr-un bol. Se adauga 150 ml de apa in centru si se amesteca cu mainile pana se obtine un aluat. Se framanta pana devine omogen.  Se imparte in 12...Citeste continuarea

Crema de unt cu sirop de zahar...

Postat de: comanligia in Dulciuri

Intr-o caserola foarte curata se fierbe zaharul cu apa pana ajunge la 120°c (se pune un termometru de bucatarie in apa) pana se formeaza niste mici bule. Galbenusurile (sau ouale) se pun in...Citeste continuarea

Chiftele de legume

Postat de: carla27carla in Mancaruri de post

Se curata si se spala legumele. Se pune orezul la fiert. Ceapa se taie felii subtiri, morcovul, dovlecelul se dau pe razatoarea cu ochiuri mici,ciupercile se toaca feliute. Ardeiul se toaca...Citeste continuarea

Cozonac pufos de post cu...

Postat de: Monica1997 in Mancaruri de post

Pasul1:Am amestecat 100 ml apa calda cu zaharul, apoi am adaugat drojdia si l-am lasat la dospit cca. 10 minute. Pasul2: Am pus faina si sarea intr-un castron, am facut o "gropita" în...Citeste continuarea

Cozonac cu crema de cacao, nuca si rom

Postat de: momo121 in Dulciuri

      Pentru aluat: faina o punem intr-un lighean si o amestecam putin cu un tel, iar in mijloc facem o adancitura unde adaugam drojdia pe care am dizolvat-o intr-o...Citeste continuarea

Cannelloni cu spanac, ricotta, suc...

Postat de: momo121 in Cannelloni

        Spanacul il spalam bine si il punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie, adica il oparim cateva minute.        Ceapa...Citeste continuarea

Crap prajit cu mamaliga si sos de...

Postat de: carla27carla in Crap / Caras

Pestele se curata de solzi si maruntaie,se spala bine,se taie bucati.Se pregateste marinata: intr-un vas se pune 1 l de apa,2-3 foi de dafin,condimente de peste,usturoi pisat,sare si piper dupa...Citeste continuarea

Ciorbă de lobodă dreasă cu ou...

Postat de: elucubratiiculinare in Ciorbe

Spălăm loboda și o lăsăm la scurs. Curățăm ceapa verde, o spălăm și o tocăm mărunt. Curățăm  și spălăm morcovul și țelina și le dăm pe răzătoarea mare. Călim...Citeste continuarea

Covrigi polonezi

Postat de: Criss in Dulciuri

Pentru aluat, se introduc ingredientele in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: lapte, unt topit, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, faina, sare, drojdie. Se seteaza masina pe programul...Citeste continuarea

Creveti cu cardamom si usturoi

Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mare

Crevetii se spala bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-o tigaie de ceramica punem ulei de masline si usturoiul taiat cat mai marunt,lasam cateva minute sa se aromeze ulei si sa se...Citeste continuarea

Cornuri cu branza

Postat de: carmen in Aperitive / Garnituri

Aluatul  Faina o pun intr-un castron si fac o gaura in mijloc unde sfaram cu degetele cubul de drojdie, adaug cele 2 linguri de zahar. Amestec laptele cu apa si-l incalzesc usor ca mai...Citeste continuarea

Cheesecake

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai macinam biscuitii si nucile la blender. Le punem intr-un bol si adaugam untul topit si amestecam bine. Va rezulta o pasta sfaramicioasa. Punem aceasta pasta intr-o tava cu peretii...Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: simona72 in Ciorbe

Se pune uleiul la incins in oala in care urmeaza sa facem ciorba. Morcovii se curata si se taie rondele, ardeiul de taie cubulete, se calesc in uleiul incins pentru 2-3 minute. Se adauga apoi...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu afumatura

Postat de: eumimi in Ciorbe

Se pune fasolea sa dea in clocot, apoi se schimba apa si se lasa la fiert impreuna cu ceapa si un praf de sare. Se adauga si morcovul ras. Cealalta ceapa se taie  marunt si se pune...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu dovlecei

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Se spala spatele de pui si se pune la fiert.Se ia spuma care se formeaza.Intre timp se curata legumele si se spala.Cand nu se mai formeaza spuma se adauga ceapa tocata marunt,morcovii si radacina...Citeste continuarea

Cheesecake fara coacere cu ananas

Postat de: Meea in Dulciuri

         Topim untul si il adaugam peste biscuitii maruntiti in blender. Amestecam bine,pana ce biscuiti se leaga si se pot modela. Putem folosi o tava cu peretii...Citeste continuarea

Chiftelute de legume

Postat de: Deny22 in Aperitive / Garnituri

Curatam si spalam bine legumele. Dovlecelul si cartofii le dam pe razatoarea mica si le stoarcem putin de apa. Morcovii ii dam pe razatoarea mica. Ceapa si ardeiul le taiem marunt....Citeste continuarea

Cozonac cu ciocolata

Postat de: eumimi in Prajituri

Laptele se pune pe foc impreuna cu 500 g de zahar sa se incalzeasca, nu il lasam sa fiarba. Se cerne faina de 2 ori. Se face o gropita in mijloc si se adauga maiaua facuta din drojdia...Citeste continuarea

Cheesecake (copt) cu vanilie si...

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

1.             Se zdrobesc biscuitii, se amesteca cu untul topit, apoi se pun intr-o forma de tort cu peretii detasabili, de 22cm...Citeste continuarea

Cosulete cu spanac si branza

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Lasam aluatul sa se decongeleze.Tocam rondelele de spanac congelat si le punem pe foc impreuna cu  untul.Lasam pe foc pana scade tot lichidul. Batem ouale si le amestecam cu telemeaua si...Citeste continuarea

Ciocanele pane cu salata orientala

Postat de: eumimi in Pui

Ciocanelele le-am crestat bine si le-am dat prin pesmetul amestecat cu sare , apoi le-am pus la prajit in uleiul incins. Cartofii i-am pus la fiert cu un praf de sare. Dupa ce s-au fiert,...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta cu legume...

Postat de: Bucataras in Supe/Ciorbe

Pregateste mai intai legumele! Toaca marunt morcovii, radacinile de patrunjel si pastarnac, telina si ceapa verde. Pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare, in 3 litri de apa rece si...Citeste continuarea

Cozonac floare cu nuci crocante

Postat de: Bucataras in Prajituri

Poti framanta aluatul de cozonac cu mana sau cu ajutorul unui robot de bucatarie. Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si 2 de faina si las-o sa se odihneasca 10...Citeste continuarea

Crochete de pui cu sos tzatzichi

Postat de: eumimi in Pui

Se taie pieptul de pui in fasii subtiri. Galbenusul de ou se amesteca cu 2 linguri de faina si sarea , se adauga albusul batut spuma si se mai adauaga 1 lingura de faina, sau cat mai trebuie...Citeste continuarea

Ciocanele de pui aromatizate si...

Postat de: panacris in Pui

Ciocănele se pun în punga pentru coacere, se adaugă toate mirodeniile, inclusiv uleiul de măsline,  apoi se masează ușor pe din afara pungii , că să se înglobeze toate...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata

Postat de: panacris in Dulciuri

Ouăle se separă și se pun în două vase mai înalte. Albușurile se bat energic, cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă, apoi se adaugă zahărul...Citeste continuarea

Costita de porc cu cartofi la cuptor

Postat de: eumimi in Porc

Punem costita de porc in punga. Cartofii ii curatam si ii taiem cat mai mare, iar ceapa o taiem cerculete si le adaugam in punga peste carne. Condimentul din punga magica im presaram in...Citeste continuarea

Chec din albusuri in doua culori

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

1.             Albusurile se bat spuma, cu un praf de sare, apoi se adauga zaharu vanilat si zaharul tos, putin cate putin....Citeste continuarea

Chiftelute din cartofi

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Mai intai curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert. Cand sunt fierti ii pasam ca pentru piure, adaugam ceapa taiata marunt si usturoiul, adaugam si oul, sare, ardei boia si...Citeste continuarea

Compot de mere Golden

Postat de: Monica1997 in Dulciuri

Intr-o oala punem apa la fiert. Merele le spalam, le taiem bucatele si le adaugam peste apa cand aceasta a inceput sa fiarba.  Separa intr-un bol punem 5 linguri de miere, 250 ml apa si...Citeste continuarea

Coaste de miel cu mustar si miere,...

Postat de: merisor67 in Oaie

Portionam coastele de miel in asa fel incat fiecare portie sa contina doua vertebre. Preparam marinata. Curatam usturoiul, il pisam in mojar impreuna cu sare, piper si ghimbirul ras si...Citeste continuarea

Cotlet de miel cu ciuperci...

Postat de: madi_marin in Mancaruri cu carne

Se spală carnea şi se şterge. Se pune în caserola de marinare FoodSaver , se condimentează cu sare, piper, seminţe de mărar şi sos de soia cu ciuperci, după care se adaugă...Citeste continuarea