Ciorba de perisoare din carne de...
Postat de: katty in CurcanAmestecam intr-un castron carnea tocata de curcan, orezul spalat si scurs, 2 albusuri, sare, piper negru macinat si patrunjel tocat fin.Omogenizam bine si formam cu mainile umede...Citeste continuarea
Ciorba din piept de pui cu tarhon
Postat de: Zamfira in CiorbeTăiem pieptul de pui cuburi potrivite 2×2 cm.Punem bucăţile de carne la fiert.Când începe să fiarbă, luăm spuma cu ajutorul unei palete. Curăţăm legumele şi le...Citeste continuarea
Chifteluta lunga la cuptor
Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carneSpălăm bine verdeţurile, le scurgem de apă şi le tocăm foarte mărunt. Tocăm mărunt ceapa şi usturoiul. Amestecăm toate ingredientele până când se omogenizează bine...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si cacao
Postat de: Alepaty in PrajituriIntr-un bol punem faina,galbenusurile frecate cu 100 ml ulei, "ca la maioneza", laptele impreuna cu drojdia si cele 3 linguri de zahar, care inainte de a fii puse in aluat se lasa la...Citeste continuarea
Ciorba de ied
Postat de: Dya in CiorbeCoastele de iedut se taie si se spala foarte bine. Se pun la fiert in apa rece si se spumuieste ori de cate ori este necesar. Intre timp se taie legumele. Se adauga peste carne cand aceasta...Citeste continuarea
Ceafa lu`porcu la cuptor
Postat de: Constelatialeu in PorcAm feliat ceafa de porc, apoi am presarat sare pe fiecare felie, am condimentat si am asezat ceafa intr-un castron, am taiat usturoiul marunt si l-am presarat peste ceafa, am acoperit castronul si...Citeste continuarea
Cozonac Paste 2016
Postat de: Constelatialeu in DulciuriToate ingredientele le scoatem de seara pe masa de lucru, sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron incapator cernem faina. Separat drojdia cu o lingura de zahar si 2 linguri de lapte...Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: amayrya in DulciuriSe opărește cu 0,250 kg lapte puțină făină , când se răcește se adaugă drojdia frecată cu puțin zahăr - aceasta reprezentând plămădeala pentru cozonac. Se bat...Citeste continuarea
Ciorba traditionala de miel la ceaun
Postat de: eumimi in Supe/CiorbeMai intai spalam bine maruntaiele de miel ( eu am folosit jumatate din ficat, jumatate de plamani, rinichi, inima, burta si mate, iar matele trebuie intoarse,frecate cu sare si otet), iar asta...Citeste continuarea
Creveti cu usturoi
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe amesteca uleiul cu sucul de lime, semintele de cumin, fulgii de chili, sare si piper. Se toarna mixul peste creveti si se amesteca. Se lasa la marinat 20 de minute. Se...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu sorici
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCarnea de porc se taie cuburi si se pune in oala de ciorba cu apa la fiert pentru circa 30 minute. Ceapa o tocam marunt, morcovul il taiem rondele,iar ardeiul kapia cubulete (am taiat cateva...Citeste continuarea
Chiftele in sos de mazare cu...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcPentru chiftele: Amestecam carnea cu morcovul dat pe razatoarea mare si ceapa taiata marunt, vegeta si piper. Cu palmele umede formam chiftelele, se trec prin faina si se pun la prajit in...Citeste continuarea
Curry Korma vegetarian
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga turmericul, pudra de chili, garam masala, cuminul si semintele de fenugrek. Se prajesc pana devine o pasta aromatica. Se adauga cartofii si...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: Deny22 in CiorbePunem pe foc oala pt ciorba, umpluta pe jumatate cu apa si putina sare loboda o spalam si ii rupem coditele; daca frunzelesunt mici, le lasam intregi, daca sunt prea mari le putem rupe; le...Citeste continuarea
Chec Surpriza
Postat de: panacris in DulciuriAlbușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă. Apoi se adaugă zahărul tos și cel...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu loboda de gradina
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postCuratati si spalati legumele. Spalati loboda si patrunjelul verde . Cartofii se taie cuburi potrivite. Rosiile se taie in sferturi Ceapa, morcovul, usturoiul si...Citeste continuarea
Chapati cu fasole crocanta si...
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriSe scurge fasolea si se amesteca cu sare si paprika. Se incalzeste o tigaie la foc mare si se aseaza fasolea intr-un singur strat. Se lasa 10 minute, pana devin crocanta. Se transfera pe...Citeste continuarea
Clatite aperitiv cu leurda si ardei...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriMai întâi tăiem în cuburi șunca presată, ardeiul copt în fașii, iar leurda și pătrunjelul, le tocăm mărunt. Batem ouăle cu un praf de sare, apoi...Citeste continuarea
Chapati (Lipii indiene)
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe amesteca faina cu putina sare, intr-un bol. Se adauga 150 ml de apa in centru si se amesteca cu mainile pana se obtine un aluat. Se framanta pana devine omogen. Se imparte in 12...Citeste continuarea
Crema de unt cu sirop de zahar...
Postat de: comanligia in DulciuriIntr-o caserola foarte curata se fierbe zaharul cu apa pana ajunge la 120°c (se pune un termometru de bucatarie in apa) pana se formeaza niste mici bule. Galbenusurile (sau ouale) se pun in...Citeste continuarea
Chiftele de legume
Postat de: carla27carla in Mancaruri de postSe curata si se spala legumele. Se pune orezul la fiert. Ceapa se taie felii subtiri, morcovul, dovlecelul se dau pe razatoarea cu ochiuri mici,ciupercile se toaca feliute. Ardeiul se toaca...Citeste continuarea
Cozonac pufos de post cu...
Postat de: Monica1997 in Mancaruri de postPasul1:Am amestecat 100 ml apa calda cu zaharul, apoi am adaugat drojdia si l-am lasat la dospit cca. 10 minute. Pasul2: Am pus faina si sarea intr-un castron, am facut o "gropita" în...Citeste continuarea
Cozonac cu crema de cacao, nuca si rom
Postat de: momo121 in DulciuriPentru aluat: faina o punem intr-un lighean si o amestecam putin cu un tel, iar in mijloc facem o adancitura unde adaugam drojdia pe care am dizolvat-o intr-o...Citeste continuarea
Cannelloni cu spanac, ricotta, suc...
Postat de: momo121 in CannelloniSpanacul il spalam bine si il punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie, adica il oparim cateva minute. Ceapa...Citeste continuarea
Crap prajit cu mamaliga si sos de...
Postat de: carla27carla in Crap / CarasPestele se curata de solzi si maruntaie,se spala bine,se taie bucati.Se pregateste marinata: intr-un vas se pune 1 l de apa,2-3 foi de dafin,condimente de peste,usturoi pisat,sare si piper dupa...Citeste continuarea
Ciorbă de lobodă dreasă cu ou...
Postat de: elucubratiiculinare in CiorbeSpălăm loboda și o lăsăm la scurs. Curățăm ceapa verde, o spălăm și o tocăm mărunt. Curățăm și spălăm morcovul și țelina și le dăm pe răzătoarea mare. Călim...Citeste continuarea
Covrigi polonezi
Postat de: Criss in DulciuriPentru aluat, se introduc ingredientele in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: lapte, unt topit, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, faina, sare, drojdie. Se seteaza masina pe programul...Citeste continuarea
Creveti cu cardamom si usturoi
Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mareCrevetii se spala bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-o tigaie de ceramica punem ulei de masline si usturoiul taiat cat mai marunt,lasam cateva minute sa se aromeze ulei si sa se...Citeste continuarea
Cornuri cu branza
Postat de: carmen in Aperitive / GarnituriAluatul Faina o pun intr-un castron si fac o gaura in mijloc unde sfaram cu degetele cubul de drojdie, adaug cele 2 linguri de zahar. Amestec laptele cu apa si-l incalzesc usor ca mai...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai macinam biscuitii si nucile la blender. Le punem intr-un bol si adaugam untul topit si amestecam bine. Va rezulta o pasta sfaramicioasa. Punem aceasta pasta intr-o tava cu peretii...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: simona72 in CiorbeSe pune uleiul la incins in oala in care urmeaza sa facem ciorba. Morcovii se curata si se taie rondele, ardeiul de taie cubulete, se calesc in uleiul incins pentru 2-3 minute. Se adauga apoi...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu afumatura
Postat de: eumimi in CiorbeSe pune fasolea sa dea in clocot, apoi se schimba apa si se lasa la fiert impreuna cu ceapa si un praf de sare. Se adauga si morcovul ras. Cealalta ceapa se taie marunt si se pune...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu dovlecei
Postat de: carla27carla in CiorbeSe spala spatele de pui si se pune la fiert.Se ia spuma care se formeaza.Intre timp se curata legumele si se spala.Cand nu se mai formeaza spuma se adauga ceapa tocata marunt,morcovii si radacina...Citeste continuarea
Cheesecake fara coacere cu ananas
Postat de: Meea in DulciuriTopim untul si il adaugam peste biscuitii maruntiti in blender. Amestecam bine,pana ce biscuiti se leaga si se pot modela. Putem folosi o tava cu peretii...Citeste continuarea
Chiftelute de legume
Postat de: Deny22 in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam bine legumele. Dovlecelul si cartofii le dam pe razatoarea mica si le stoarcem putin de apa. Morcovii ii dam pe razatoarea mica. Ceapa si ardeiul le taiem marunt....Citeste continuarea
Cozonac cu ciocolata
Postat de: eumimi in PrajituriLaptele se pune pe foc impreuna cu 500 g de zahar sa se incalzeasca, nu il lasam sa fiarba. Se cerne faina de 2 ori. Se face o gropita in mijloc si se adauga maiaua facuta din drojdia...Citeste continuarea
Cheesecake (copt) cu vanilie si...
Postat de: licurici_lra in Dulciuri1. Se zdrobesc biscuitii, se amesteca cu untul topit, apoi se pun intr-o forma de tort cu peretii detasabili, de 22cm...Citeste continuarea
Cosulete cu spanac si branza
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriLasam aluatul sa se decongeleze.Tocam rondelele de spanac congelat si le punem pe foc impreuna cu untul.Lasam pe foc pana scade tot lichidul. Batem ouale si le amestecam cu telemeaua si...Citeste continuarea
Ciocanele pane cu salata orientala
Postat de: eumimi in PuiCiocanelele le-am crestat bine si le-am dat prin pesmetul amestecat cu sare , apoi le-am pus la prajit in uleiul incins. Cartofii i-am pus la fiert cu un praf de sare. Dupa ce s-au fiert,...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta cu legume...
Postat de: Bucataras in Supe/CiorbePregateste mai intai legumele! Toaca marunt morcovii, radacinile de patrunjel si pastarnac, telina si ceapa verde. Pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare, in 3 litri de apa rece si...Citeste continuarea
Cozonac floare cu nuci crocante
Postat de: Bucataras in PrajituriPoti framanta aluatul de cozonac cu mana sau cu ajutorul unui robot de bucatarie. Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si 2 de faina si las-o sa se odihneasca 10...Citeste continuarea
Crochete de pui cu sos tzatzichi
Postat de: eumimi in PuiSe taie pieptul de pui in fasii subtiri. Galbenusul de ou se amesteca cu 2 linguri de faina si sarea , se adauga albusul batut spuma si se mai adauaga 1 lingura de faina, sau cat mai trebuie...Citeste continuarea
Ciocanele de pui aromatizate si...
Postat de: panacris in PuiCiocănele se pun în punga pentru coacere, se adaugă toate mirodeniile, inclusiv uleiul de măsline, apoi se masează ușor pe din afara pungii , că să se înglobeze toate...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata
Postat de: panacris in DulciuriOuăle se separă și se pun în două vase mai înalte. Albușurile se bat energic, cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă, apoi se adaugă zahărul...Citeste continuarea
Costita de porc cu cartofi la cuptor
Postat de: eumimi in PorcPunem costita de porc in punga. Cartofii ii curatam si ii taiem cat mai mare, iar ceapa o taiem cerculete si le adaugam in punga peste carne. Condimentul din punga magica im presaram in...Citeste continuarea
Chec din albusuri in doua culori
Postat de: licurici_lra in Dulciuri1. Albusurile se bat spuma, cu un praf de sare, apoi se adauga zaharu vanilat si zaharul tos, putin cate putin....Citeste continuarea
Chiftelute din cartofi
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMai intai curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert. Cand sunt fierti ii pasam ca pentru piure, adaugam ceapa taiata marunt si usturoiul, adaugam si oul, sare, ardei boia si...Citeste continuarea
Compot de mere Golden
Postat de: Monica1997 in DulciuriIntr-o oala punem apa la fiert. Merele le spalam, le taiem bucatele si le adaugam peste apa cand aceasta a inceput sa fiarba. Separa intr-un bol punem 5 linguri de miere, 250 ml apa si...Citeste continuarea
Coaste de miel cu mustar si miere,...
Postat de: merisor67 in OaiePortionam coastele de miel in asa fel incat fiecare portie sa contina doua vertebre. Preparam marinata. Curatam usturoiul, il pisam in mojar impreuna cu sare, piper si ghimbirul ras si...Citeste continuarea
Cotlet de miel cu ciuperci...
Postat de: madi_marin in Mancaruri cu carneSe spală carnea şi se şterge. Se pune în caserola de marinare FoodSaver , se condimentează cu sare, piper, seminţe de mărar şi sos de soia cu ciuperci, după care se adaugă...Citeste continuarea