Ciorba de cartofi cu coaste afumate
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai taiem coasta in bucatele mai mici, spalam bucatelele si le punem la fiert in apa, avem grija sa luam spuma din cand in cand. Separat curatam legumele, ceapa o taiem marunt, ardeiul...Citeste continuarea
Clatite dospite
Postat de: amalia01 in Mancare copiiDizolvi drojdia in laptele caldut si lasi asa cca 10 minute, timp in care pregatesti restul de "aluat". Bati bine oul cu praful de sare, Green Sugar si coaja de lamaie....Citeste continuarea
Crap de dunare pane
Postat de: sebirizescu in Crap / CarasPestele se taie in bucati, se usuca cu un servet de hartie. Se pune sare si piper pe toate bucatile. Fiecare bucata de peste se trece prin malai si se pune la prajit in ulei incins. Se...Citeste continuarea
Cum se face maioneza
Postat de: Bucataras in ClasiceIncepe prin a pune intr-un bol galbenusul crud si galbenusul fiert, atentie sa nu fie fiert foarte tare pentru ca nu se sfaramiteaza bine si uneori mai raman bucati intregi. Adauga si mustarul, un...Citeste continuarea
Cartofi scazuti cu ou
Postat de: Miha_Dia in ClasiceIntr-o oală se pune puțin ulei peste ulei se adaugă cartofi (eu ii tai pai) se pune apa după conținutul cartofilor din oala se lasă până scade apa se adaugă ouăle câte...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi dreasa cu...
Postat de: auragiuverdea1990 in Supe/CiorbeCuratam cartofii ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare si putin ulei.Intre timp curatam ceapa, morcovul si ardeiul, le tocam si pe acestea. Cand cartofii s-au fiert de jumatate punem...Citeste continuarea
Cosulet festiv
Postat de: claudiaO in DulciuriRupem ciocolata in bucati mici si o punem intr-o punga de plastic, in colt. O dam cateva ture la microunde, pana se topeste bine. Intoarcem farfuria, aplicam o bucata de folie de aluminiu...Citeste continuarea
Cina de duminica -costita de vitel
Postat de: mihaelar63 in VitaCostitele se spala si se portioneaza in bucati potrivite . Fierbeti costitele in apa cu sare 30 minute . Nu aruncati zeama , aceasta poate constitui baza unei supe /...Citeste continuarea
Chec tiramisu cu ciocolata
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta cantitate ne ies doua checuri. Am preparat prima data crema de ciocolata, apoi am impartit-o in doua parti. Am pus untul intr-un ibric, l-am lasat putin sa se topeasca,...Citeste continuarea
Cosulete cu salata cu ciuperci
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriFierbem ciupercile in apa cu sare atata cat sa se inmoaie usor. Le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca. Jumatate din cantitate o taiem marunt (cubulete sau fasii) ,restul le lasam ca...Citeste continuarea
Ciorba de iepure cu ghimbir
Postat de: amalia01 in CiorbeCarnea de iepure o faci bucati si o speli bine cu apa rece. O pui apoi la foc in apa cu sare. Intre timp cureti zarzavatul , il speli si il toci marunt , mai putin ghimbirul, pe care il...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare si cartofi...
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeTija de apio se spala si se taie in doua. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata de foi, se...Citeste continuarea
Covrigi Bagels cu miere
Postat de: eumimi in PrajituriSe incalzeste laptele pe foc,se pune apoi asa cald intr-un castron, se adauga zaharul si untul si se dizolva.Se lasa la racit.Cand laptele este aproape racit ( doar putin trebuie sa fie caldut) se...Citeste continuarea
Cornulete cu gem
Postat de: ancutsa in DulciuriSe freaca margarina cu zaharul, se adauga amoniacul stins in zeama de lamaie, oul, sarea si apa calduta. Se amesteca apoi cu faina pana se obtine o coca si se lasa la odihnit cam 30 de minute....Citeste continuarea
Cum se face Sosul Alioli
Postat de: Bucataras in ClasiceCurata 2 capatani de usturoi. In cazul in care usturoiul e mai vechi si are acea vena verde, indeparteaz-o. Toaca marunt cateii de usturoi si apoi pune-i intr-un mojar. Pune putina sare si...Citeste continuarea
Ciuperci umplute, la cuptor
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai am curatat ciupercile , apoi am taiat coditele in cubulete mici. Am curatat ceapa si am taiat-o marunt, apoi impreuna cu coditele de ciuperci le-am pus la calit cca 5 min, le-am scos cu...Citeste continuarea
Crap cu za 'atar - la cuptor
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasPestele se curata si se spala . Lasati pestele sa se zvante sau daca va grabiti tamponati excesul de umiditate cu un prosop de hartie . Curatati si spalati legumele ....Citeste continuarea
Croissante
Postat de: andaoana in PrajituriDrojdia uscata am dizolvat-o in 50 ml de apa calduta impreuna cu o lingura de zahar si una de faina. Intr-un castron punem faina peste care adaugam praful de sare, zaharul, laptele praf, 125 gr...Citeste continuarea
Ciorba de vitel cu boabe
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCarnea de vitel se spala si se taie cubulete . Spalati , curatati si din nou spalati legumele . Ceapa, gogosarul si radacinoasele se taie cuburi , iar morcovii rondele ....Citeste continuarea
Chiftele din carne de porc
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriSpalam carnea si o taiem fasii; curatam legumele si le portionam sa intre in masina de tocat. Dam carnea si legumele prin masina, adaugam morcovul ras marunt si usturoiul, portivim de sare...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare a la grec
Postat de: eumimi in CiorbeMai intai taiem ceapa si ardeiul, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Le punem la calit in ulei, dar nu le lasam sa se prajeasca ci doar sa se inmoaie, aprox.7-8 min. Adaugam apa si lasam...Citeste continuarea
Cremsnit si-un aluat de vis
Postat de: RuxyRux in DulciuriPreparam mai intai crema: Punem pe foc laptele, cand este caldut luam deoparte o cana (pentru galbenusuri), iar cand se infierbanta adaugam zaharul si vanilia si amestecam pana la topire....Citeste continuarea
Chec din albusuri cu mascarpone si...
Postat de: RuxyRux in DulciuriUntul se topeste pe foc mic, se trage vasul deoparte si in el se pune mascarpone, se amesteca pana la omogenizare, apoi se adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie. Albusurile se mixeaza cu...Citeste continuarea
Chifle pufoase
Postat de: Nadyne in PiineIn vasul robotului de bucatarie, punem apa calduta, adaugam zaharul, drojdia si 4 linguri cu faina. Omogenizam maiaua si lasam la crescut 15-20 minute. Dupa ce drojdia s-a...Citeste continuarea
Chec cu zmeura si nuci - Octombrie roz
Postat de: ctlina in DulciuriIncalziti cuptorul la 180°C. In bolul robotului sau intr-un castron bateti bine ouale cu zaharul tos si vanilat. Adaugati treptat branza, laptele, faina amestacata cu prraful de copt...Citeste continuarea
Chec marmorat cu ciocolata si visine
Postat de: Criss in PrajituriIntr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga apoi pe rand ouale intregi, iaurtul si se mixeaza bine. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Cam 3...Citeste continuarea
Compot de struguri albi
Postat de: medioto59 in ConserveDesfacem boabele de struguri de pe ciorchine si le spalam. Se aseaza boabele in borcan.(daca dorim sa avem mai mult compot punem boabe de struguri pana la jumatatea borcanului sau putem umple...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriPunem la fiert apa intro oala mai larga; curatam conopida si o desfacem in buchetele. Cand clocoteste APA, punem sare si conopida. Fierbem cateva minute pana se patrunde...Citeste continuarea
Chec cu alune de padure, ciocolata...
Postat de: ancutsa in PrajituriSe preincalzeste cuptorul. Se prajesc cateva alune de padure intr-o craticioara, cu putina sare. Se rumenesc bine, se lasa la racit, se curata si se macina la rasnita de cafea. Se separa...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu ton
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriGogosarul, il curatam de seminte si il taiem cubulete. Maslinele le taiem felii rotundem, iar rosiile uscate le tocam marunt. Patrunjelul verde spalat, il maruntim. Intr-un bol mixam ouale...Citeste continuarea
Ciorba de vitel
Postat de: claudiaO in Supe/CiorbeMai intai spalam nine bucatile de piept, apoi le portionam. Eu am taiat carnea macra cubulete si oasele in 2. Le punem LA fiert in APA rece si avem grija sa spumam nine cand incepe sa...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu os afumat la...
Postat de: ancutsa in Slow CookerSe spala fasolea in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi, se pun in vasul de la aparatul slow cooker Crock-Pot urmatoarele: fasolea, legumele taiate marunt,...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu perisoare la...
Postat de: Bunica in Slow CookerPregătim perișoarele: Ceapa curățată, spălată si tocată mărunt se amestecă bine cu sare, carnea tocată, piper și ou. Se fac perișoare si se pun în vasul de la slow cooker...Citeste continuarea
Castane coapte
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriMsi intai ma crestat castanele in 3 locuri cu un cutit ascutit ca sa nu pocneasca de la caldura. Apoi am scos o tava in care am asezat toate castanele. Le-am stropit cu APA si le-am DAT la cuptor....Citeste continuarea
Chec cu raviolis si broccoli
Postat de: ctlina in PasteFierbeti buchețelele de broccoli în apă clocotită cu sare timp de 8 minute. Se scurg bine. Se încălzește uleiul de măsline într -o tigaie și se pun la...Citeste continuarea
Cascaval de casa
Postat de: stefy_a in Aperitive / Garnituri- se pune laptele la fiert - cand da in clocot se adauga branza de vaca si se amesteca bine la foc mic 6 minute - apoi se pune la scurs in tifon circa 2 ore - dupa cele doua ore, branza...Citeste continuarea
Chec cu banane
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta cantitate ne iese un chec maricel, cam in jur de 10 felii. Bananele se pun la blender impreuna cu untul de arahide. Fulgii de ovaz impreuna cu fulgii de migdale ii facem pudra la...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu...
Postat de: medioto59 in DulciuriMixam albusurile cu un praf de sare . Amestecam zaharul cu zaharul vanilat si il incorporam ,adaugandu-l in ploaie,in albusurile batute spuma. Mixam bine pana obtinem o bezea...Citeste continuarea
Coaste picante
Postat de: claudiaO in PorcSpalam coastele,le stergem bine cu in server. Amestecam kerchup-ul cu condimentele si aplicam pe coaste cu o pensula,apoi presaram si putins sare. Asezam coastele condimentate intro tava si turnam...Citeste continuarea
Cozonac cu cacao, stafide si rahat
Postat de: ancutsa in DulciuriMai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putin lapte caldut si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga putina faina si se obtine o pasta...Citeste continuarea
Clafoutis cu prune
Postat de: ctlina in DulciuriIncalziti cuptorul la 210 °. Taiati prunele in 2 si scoateti samburii. Amestecati zaharul cu faina. Bateti ouale cu laptele si incorporati treptat compozitia la amestecul zahar-faina....Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai cu aripi de...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeFasolea pastai se curata de capete,se rupe in bucati si se pune intr-un castron cu apa. Aripiile de pui le punem la fiert in oala de ciorba cam 15 minute. Morcovul il taiem rondele,ceapa o...Citeste continuarea
Ciuperci pane
Postat de: Bunica in Mancaruri de legumeCiupercile spalate se curata de picioruse,se taie rondele. Se sterg cu servetele absorbante. Ia un castorn, sparge ouale si amesteca-le bine cu o furculita. Adauga faina, sare, piper si...Citeste continuarea
Cheesecake cu visine (fara coacere)
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriMacinam biscuitii, Topim ciocolata alba cu untul. Amestecam biscuitii cu untul topit cu ciocolata. Tapetam o forma rotunda de tort cu folie alimentara sau de aluminiu si asezam amestecul de...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne de vitel
Postat de: Bucataras in CannelloniDa pe razatoarea cu ochiuri mici morcovul si ceapa Pune uleiul de masline intr-o tigaie si caleste-le putin. Adauga usturoiul si carnea de vitel Dupa ce carnea isi schimba...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare din peste
Postat de: nycu_rm in CiorbePunem 4 litri de apa la fiert cu un praf de sare si 4 linguri de ulei. Pana fierbe apa curatam zarzavatul, il spalam bine sub jet de apa, tocam ceapa si ardeiul marunt, apoi tocam morcovul,...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: diaconta in DulciuriAm mixat untul moale cu zaharul pudra si vanilia, apoi am adaugat oul. Am mai mixat pâna am obtinut o crema.Am pus si smântâna. Am adaugat faina amestecata cu...Citeste continuarea
Cotlet de porc in sos de rosii cu...
Postat de: ela2015 in PorcPentru început, am tăiat bucățile de carne rămasă în cuburi potrivite. Într-o tigaie adăncă, am încins uleiul și am pus bucățelele de carne. Am mai rumenit-o...Citeste continuarea
Castraveti murati in saramura...
Postat de: MotanLaOale in MuraturiCastravetii de marime potrivita se spala bine si se pun intr-o oala mare care sa-i cuprinda pe toti. Saramura se calculeaza in litri ca sa acopere castravetii din oala. Eu am pus castravetii...Citeste continuarea
Crumble cu mar si scortisoara
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe amesteca nuca macinata cu untul de cocos, cu fulgii de ovaz si siropul de artar, se pune vanilia si este gata blatul. Tapetam un vas micut patrat de Jena cu hartie pergament si punem...Citeste continuarea