A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de cartofi cu coaste afumate

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai taiem coasta in bucatele mai mici, spalam bucatelele si le punem la fiert in apa, avem grija sa luam spuma din cand in cand. Separat curatam legumele, ceapa o taiem marunt, ardeiul...Citeste continuarea

Clatite dospite

Postat de: amalia01 in Mancare copii

Dizolvi drojdia in laptele caldut  si lasi asa cca 10 minute, timp in care pregatesti restul de "aluat".  Bati bine oul cu praful de sare, Green Sugar si coaja de lamaie....Citeste continuarea

Crap de dunare pane

Postat de: sebirizescu in Crap / Caras

Pestele se taie in bucati, se usuca cu un servet de hartie. Se pune sare si piper pe toate bucatile. Fiecare bucata de peste se trece prin malai si se pune la prajit in ulei incins. Se...Citeste continuarea

Cum se face maioneza

Postat de: Bucataras in Clasice

Incepe prin a pune intr-un bol galbenusul crud si galbenusul fiert, atentie sa nu fie fiert foarte tare pentru ca nu se sfaramiteaza bine si uneori mai raman bucati intregi. Adauga si mustarul, un...Citeste continuarea

Cartofi scazuti cu ou

Postat de: Miha_Dia in Clasice

Intr-o oală se pune puțin ulei peste ulei se adaugă cartofi (eu ii tai pai) se pune apa  după conținutul cartofilor din oala se lasă până scade apa se adaugă ouăle câte...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi dreasa cu...

Postat de: auragiuverdea1990 in Supe/Ciorbe

Curatam cartofii ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare si putin ulei.Intre timp curatam ceapa, morcovul si ardeiul, le tocam si pe acestea. Cand cartofii s-au fiert de jumatate punem...Citeste continuarea

Cosulet festiv

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Rupem ciocolata in bucati mici si o punem intr-o punga de plastic, in colt. O dam cateva ture la microunde, pana se topeste bine. Intoarcem farfuria, aplicam o bucata de folie de aluminiu...Citeste continuarea

Cina de duminica -costita de vitel

Postat de: mihaelar63 in Vita

Costitele se spala si se portioneaza in bucati potrivite . Fierbeti costitele in apa cu sare 30 minute . Nu aruncati zeama , aceasta poate constitui  baza unei supe /...Citeste continuarea

Chec tiramisu cu ciocolata

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Din aceasta cantitate ne ies doua checuri. Am preparat prima data crema de ciocolata, apoi am impartit-o in doua parti.  Am pus untul intr-un ibric, l-am lasat putin sa se topeasca,...Citeste continuarea

Cosulete cu salata cu ciuperci

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Fierbem ciupercile in apa cu sare atata cat sa se inmoaie usor. Le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca. Jumatate din cantitate o taiem marunt (cubulete sau fasii) ,restul le lasam ca...Citeste continuarea

Ciorba de iepure cu ghimbir

Postat de: amalia01 in Ciorbe

Carnea de iepure o faci bucati si o speli bine cu apa rece. O pui apoi la foc in apa cu  sare. Intre timp cureti zarzavatul , il speli si il toci marunt , mai putin ghimbirul, pe care il...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare si cartofi...

Postat de: Pungasa_Rogue in Ciorbe

Tija de apio se spala si se taie in doua. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata de foi, se...Citeste continuarea

Covrigi Bagels cu miere

Postat de: eumimi in Prajituri

Se incalzeste laptele pe foc,se pune apoi asa cald intr-un castron, se adauga zaharul si untul si se dizolva.Se lasa la racit.Cand laptele este aproape racit ( doar putin trebuie sa fie caldut) se...Citeste continuarea

Cornulete cu gem

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se freaca margarina cu zaharul, se adauga amoniacul stins in zeama de lamaie, oul, sarea si apa calduta. Se amesteca apoi cu faina pana se obtine o coca si se lasa la odihnit cam 30 de minute....Citeste continuarea

Cum se face Sosul Alioli

Postat de: Bucataras in Clasice

Curata 2 capatani de usturoi. In cazul in care usturoiul e mai vechi si are acea vena verde, indeparteaz-o. Toaca marunt cateii de usturoi si apoi pune-i intr-un mojar. Pune putina sare si...Citeste continuarea

Ciuperci umplute, la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai am curatat ciupercile , apoi am taiat coditele in cubulete mici. Am curatat ceapa si am taiat-o marunt, apoi impreuna cu coditele de ciuperci le-am pus la calit cca 5 min, le-am scos cu...Citeste continuarea

Crap cu za 'atar - la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

Pestele se curata si se spala . Lasati pestele sa se zvante sau daca va grabiti tamponati excesul de umiditate cu un prosop de hartie . Curatati si spalati legumele ....Citeste continuarea

Croissante

Postat de: andaoana in Prajituri

Drojdia uscata am dizolvat-o in 50 ml de apa calduta impreuna cu o lingura de zahar si una de faina. Intr-un castron punem faina peste care adaugam praful de sare, zaharul, laptele praf, 125 gr...Citeste continuarea

Ciorba de vitel cu boabe

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Carnea de vitel se spala si se taie cubulete . Spalati , curatati si din nou spalati legumele . Ceapa, gogosarul si radacinoasele se taie cuburi , iar morcovii rondele ....Citeste continuarea

Chiftele din carne de porc

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Spalam carnea si o taiem fasii; curatam legumele si le portionam sa intre  in masina de tocat. Dam carnea si legumele prin masina, adaugam morcovul ras marunt si usturoiul, portivim de sare...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare a la grec

Postat de: eumimi in Ciorbe

Mai intai taiem ceapa si ardeiul, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Le punem la calit in ulei, dar nu le lasam sa se prajeasca ci doar sa se inmoaie, aprox.7-8 min. Adaugam apa si lasam...Citeste continuarea

Cremsnit si-un aluat de vis

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Preparam mai intai crema: Punem pe foc laptele, cand este caldut luam deoparte o cana (pentru galbenusuri),  iar cand se infierbanta adaugam zaharul si vanilia si amestecam pana la topire....Citeste continuarea

Chec din albusuri cu mascarpone si...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Untul se topeste pe foc mic, se trage vasul deoparte si in el se pune mascarpone, se amesteca pana la omogenizare, apoi se adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie. Albusurile se mixeaza cu...Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de: Nadyne in Piine

  In vasul robotului de bucatarie, punem apa calduta, adaugam zaharul, drojdia si 4 linguri cu faina. Omogenizam maiaua si lasam la crescut 15-20 minute.   Dupa ce drojdia s-a...Citeste continuarea

Chec cu zmeura si nuci - Octombrie roz

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 180°C. In bolul robotului sau intr-un castron bateti bine ouale cu zaharul tos si vanilat. Adaugati treptat branza, laptele, faina amestacata cu prraful de copt...Citeste continuarea

Chec marmorat cu ciocolata si visine

Postat de: Criss in Prajituri

Intr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga apoi pe rand ouale intregi, iaurtul si se mixeaza bine. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Cam 3...Citeste continuarea

Compot de struguri albi

Postat de: medioto59 in Conserve

Desfacem boabele de struguri de pe ciorchine si le spalam. Se aseaza boabele in borcan.(daca dorim sa avem mai mult compot punem boabe de struguri pana la jumatatea borcanului sau putem umple...Citeste continuarea

Conopida pane

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Punem la  fiert  apa  intro oala mai larga; curatam conopida si o desfacem in buchetele. Cand clocoteste APA, punem sare si conopida. Fierbem cateva minute pana se patrunde...Citeste continuarea

Chec cu alune de padure, ciocolata...

Postat de: ancutsa in Prajituri

Se preincalzeste cuptorul. Se prajesc cateva alune de padure intr-o craticioara, cu putina sare. Se rumenesc bine, se lasa la racit, se curata si se macina la rasnita de cafea. Se separa...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu ton

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Gogosarul, il curatam de seminte si il taiem cubulete. Maslinele le taiem felii rotundem, iar rosiile uscate le tocam marunt. Patrunjelul verde spalat, il maruntim. Intr-un bol mixam ouale...Citeste continuarea

Ciorba de vitel

Postat de: claudiaO in Supe/Ciorbe

Mai intai spalam nine bucatile de piept, apoi le portionam. Eu am taiat carnea macra cubulete si oasele in 2. Le punem LA fiert  in APA rece si avem grija sa spumam nine cand incepe  sa...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu os afumat la...

Postat de: ancutsa in Slow Cooker

Se spala fasolea in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi, se pun in vasul de la aparatul slow cooker Crock-Pot urmatoarele: fasolea, legumele taiate marunt,...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu perisoare la...

Postat de: Bunica in Slow Cooker

Pregătim perișoarele: Ceapa curățată, spălată si tocată mărunt se amestecă bine cu sare, carnea tocată, piper și ou. Se fac perișoare si se pun în vasul de la slow cooker...Citeste continuarea

Castane coapte

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Msi intai ma crestat castanele in 3 locuri cu un cutit ascutit ca sa nu pocneasca de la caldura. Apoi am scos o tava in care am asezat toate castanele. Le-am stropit cu APA si le-am DAT la cuptor....Citeste continuarea

Chec cu raviolis si broccoli

Postat de: ctlina in Paste

Fierbeti buchețelele de broccoli în apă clocotită cu sare timp de 8 minute.  Se scurg bine.  Se încălzește uleiul de măsline într -o tigaie și se pun la...Citeste continuarea

Cascaval de casa

Postat de: stefy_a in Aperitive / Garnituri

- se pune laptele la fiert - cand da in clocot se adauga branza de vaca si se amesteca bine la foc mic 6 minute - apoi se pune la scurs in tifon circa 2 ore - dupa cele doua ore, branza...Citeste continuarea

Chec cu banane

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Din aceasta cantitate ne iese un chec maricel, cam in jur de 10 felii. Bananele se pun la blender impreuna cu untul de arahide. Fulgii de ovaz impreuna cu fulgii de migdale ii facem pudra la...Citeste continuarea

Chec din albusuri cu...

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Mixam albusurile cu un praf de  sare . Amestecam zaharul cu zaharul vanilat si il incorporam ,adaugandu-l  in ploaie,in albusurile batute spuma.  Mixam bine pana obtinem o bezea...Citeste continuarea

Coaste picante

Postat de: claudiaO in Porc

Spalam coastele,le stergem bine cu in server. Amestecam kerchup-ul cu condimentele si aplicam pe coaste cu o pensula,apoi presaram si putins sare. Asezam coastele condimentate intro tava si turnam...Citeste continuarea

Cozonac cu cacao, stafide si rahat

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putin lapte caldut si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga putina faina si se obtine o pasta...Citeste continuarea

Clafoutis cu prune

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 210 °. Taiati prunele in 2 si scoateti samburii. Amestecati zaharul cu faina. Bateti ouale cu laptele si incorporati treptat compozitia la amestecul zahar-faina....Citeste continuarea

Ciorba de fasole pastai cu aripi de...

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Fasolea pastai se curata de capete,se rupe in bucati si se pune intr-un castron cu apa. Aripiile de pui le punem la fiert in oala de ciorba cam 15 minute. Morcovul il taiem rondele,ceapa o...Citeste continuarea

Ciuperci pane

Postat de: Bunica in Mancaruri de legume

Ciupercile spalate se curata de picioruse,se taie rondele. Se sterg cu servetele absorbante. Ia un castorn, sparge ouale si amesteca-le bine cu o furculita. Adauga faina, sare, piper si...Citeste continuarea

Cheesecake cu visine (fara coacere)

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Macinam biscuitii, Topim ciocolata alba cu untul. Amestecam biscuitii cu untul topit cu ciocolata. Tapetam o forma rotunda de tort cu folie alimentara sau de aluminiu si asezam amestecul de...Citeste continuarea

Cannelloni cu carne de vitel

Postat de: Bucataras in Cannelloni

Da pe razatoarea cu ochiuri mici morcovul si ceapa Pune uleiul de masline intr-o tigaie si caleste-le putin. Adauga usturoiul si carnea de vitel Dupa ce carnea isi schimba...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din peste

Postat de: nycu_rm in Ciorbe

Punem 4 litri de apa la fiert cu un praf de sare si 4 linguri de ulei. Pana fierbe apa curatam zarzavatul, il spalam bine sub jet de apa, tocam ceapa si ardeiul marunt, apoi tocam morcovul,...Citeste continuarea

Cornulete cu rahat

Postat de: diaconta in Dulciuri

Am mixat untul moale cu zaharul pudra  si vanilia, apoi am adaugat oul. Am mai mixat pâna am obtinut o crema.Am  pus si smântâna. Am adaugat faina amestecata cu...Citeste continuarea

Cotlet de porc in sos de rosii cu...

Postat de: ela2015 in Porc

Pentru început, am tăiat bucățile de carne rămasă în cuburi potrivite. Într-o tigaie adăncă, am încins uleiul și am pus bucățelele de carne. Am mai rumenit-o...Citeste continuarea

Castraveti murati in saramura...

Postat de: MotanLaOale in Muraturi

Castravetii de marime potrivita se spala bine si se pun intr-o oala mare care sa-i cuprinda pe toti. Saramura se calculeaza in litri ca sa acopere castravetii din oala. Eu am pus castravetii...Citeste continuarea

Crumble cu mar si scortisoara

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se amesteca nuca macinata cu untul de cocos, cu fulgii de ovaz si siropul de artar, se pune vanilia si este gata blatul. Tapetam un vas micut patrat de Jena cu hartie pergament si punem...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]