Chocolate crinkles (fursecuri cu...
Postat de: privatelaura in DulciuriTopim ciocolata impreuna cu untul. Eu pun in cuptor, la foc mic, las cam 10 minute, apoi scot, amestec bine ca sa se omogenizeze. Ouale le mixam cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne si cascaval
Postat de: Oana in CannelloniPenstru sosul de carne, se mixeaza la robot ceapa, usturoiul si morcovul, se amesteca cu carnea si se pun toate intr-o craticioara, pe foc, sa se inabuseasca. Se amesteca din cand in cand, pana ce...Citeste continuarea
Ciocanele cu lamie in Dry Cooker
Postat de: babi5 in PuiAm spalat bine ciocanele de cu seara, am pus peste ele: sarea, piperul, vegeta, boiaua, usturoiul pisat, sucul de la lamaie si uleiul. Le-am amestecat bine si le-am lasat la marinat pana a doua...Citeste continuarea
Cornulete cu untura, nuca si gem
Postat de: bylaura in PrajituriSe amesteca untura cu faina si praful de copt, putina sare, otetul si nuca de cocos. Se framanta bine pana devine un aluat nelipicios. Se infasoara in folie de plastic si se da la frigider...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu galuste
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe curata, se spala, se toaca si se pun la fiert morcovul, ardeiul si cepele. Mai tarziu se adauga uleiul si o lingura de baza pentru mancare. Dupa aceea se pregatesc galustele: se bat...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca de cocos
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol mixam untul la temeperatura camerei cu zaharul,adaugam pe rand galbenusurile mixand bine dupa fiecare, Separat amestecam faina cu coaja de portocala rasa si nuca de cocos, adaugam...Citeste continuarea
Carne de porc prajita la tuci
Postat de: autodiag in PorcSe taie slanina si se pune in tuci, la foc mediu. Peste ea se adauga pulpa de porc, taiata in bucati mari, si sarea. Se amesteca din cand in cand. Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu bors
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbeCuratam si spalam toate legumele pentru ciorba,se dau prin razatoare si se pun in oala in care fierbem ciorba si lasam sa de-a in clocot. Intr-un castron punem carnea tocata. Adaugam orezul...Citeste continuarea
Cozonac cu mac, nuca si rahat
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai pregatim maiaua,drojdia cu o lingurita de zahar si 100 ml lapte caldut o amestecam si o lasam sa creasca cca 10-15 min. Intr-un castron mare cernem faina si facem o adancitura in...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe bat ouale cu praful de sare, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga uleiul, apoi laptele. Se adauga faina si se mixeaza pana se obtine un aluat subtire. Se unge tigaia cu ulei si se pune la...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu afumatura
Postat de: sufletista in PorcCartofii ii curatam,spalam si ii taiem felii. Taiem afumatura felii, Intr-un ceaun adaugam putin ulei dupa care adaugam slanina,lasam putin sa se prajeasca dupa care adagam feliile de muschi...Citeste continuarea
Cornuri cu salam italian
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriFaina o punem intr-un castron,in mijloc facem o gropita unde punem, drojdia dizolvata cu zaharul in lapte cald,un praf de sare ,2 oua si uleiul.Se framanta un aluat si il lasam sa isi dubleze...Citeste continuarea
Cordon Bleu
Postat de: cristeena20 in PuiTaiem pieptul de pui in jumate si apoi il desfacem intr-o foaie pe care o batem usor intre folie de plastiuc cu grija sa nu rupem. Ideea e sa iasa o felie subtire de carne. O condimentam cu sare,...Citeste continuarea
Cozonacul regelui (Bolo rei)
Postat de: cristeena20 in DulciuriEste important sa avem ingredientele pregatite si tinute la temperatura camerei. Fructele cristalizate se tau cubulete si le punem la inmuiat in vin de porto (daca nu aveti puteti inlocui cu...Citeste continuarea
Ciorba a la grec
Postat de: ella87 in CiorbeAm fiert pulpele impreuna cu o ceapa, sare si vegeta... dupa ce au fiert, ceapa am scos-o, carnea am taiat-o bucatele. Morcovii i-am dat pe razatoare, am spalat orezul si am pus la fiert...Citeste continuarea
Ciorba cu os de porc si gulie
Postat de: mihaelar63 in CiorbeOsul de porc se opareste cu apa clocotita . Se pune la fiert in apa sarata . Legumele se curata , se spala si se toaca marunt cuburi / rondele . Gulia se taie in cuburi mai...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu galuscute
Postat de: mihaelar63 in CiorbeOsul se pune la fiert . Se da un clocot si se arunca apa . Fierbeti osul in 2-3 l apa . Legumele se curata , se spala si se toaca cubulete . Caliti usor legumele in...Citeste continuarea
Ciuperci prajite (Multicooker)
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercutele de coaja, se spala foarte bine si se scurg de apa (se lasa 10-15 minute intr-o sita). Se asaza apoi in vas, se stropesc cu ulei si se sareaza dupa gust. Se rumenesc...Citeste continuarea
Ciorba radauteana din piept de curcan
Postat de: krysty in CiorbeIntai punem la fiert pieptul de curcan, spalat cu apa rece in prealabil.Adaugam sare. Intre timp, curatam legumele ,le spalam cu apa rece. Cand pieptul este aproape fiert ,adaugam legumele...Citeste continuarea
Cremes rapid
Postat de: Corina33 in PrajituriScoatem aluatul de foietaj din frigider, il desfacem din ambalaj si-l lasam la temperatura camerei circa 10 minute. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Tapetam o tava mare de aragaz cu o hartie de...Citeste continuarea
Crap cu spanac
Postat de: medioto59 in Crap / CarasBucatile de peste se condimenteaza cu sare si piper si se ung cu ulei de masline si sos de soia. Se aseaza pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu apa si se dau la cuptor. Tinem pana cand...Citeste continuarea
Chiftelute de carne si ricotta/urda...
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carneToate ingredientele pentru chiftele le pui intr-un bol si framanti cu mana amestecul pana la omogenizare. Ai grija la adaosul de sare, parmezanul este deja sarat. Nu exagera cu amestecatul Cu...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu ciuperci
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriSe pregateste umplutura: Se tocata ceapa marunt,morcovul il taiem feliute subtiri sau cat mai marunt,se pun la calit in ulei de masline.Dupa cateva minute se pun ciuperciile scurse de zeama si...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: Ina in Supe/CiorbeCuratam legumele (ceapa, gogosarul, morcovul si pastarnacul), le spalam si le despicam in doua. Pieptul de pasare il spalam in apa rece, apoi il punem la fiert, in 3-4 litri de apa, impreuna cu...Citeste continuarea
Caltabos muntenesc
Postat de: aliliana in Mezel de casaCarnea se toaca. Se amesteca cu orezul ( spalat), ceapa tocata marunt, sare, piper. Se amesteca bine compozitia. Cu aceasta se umple cele doua mațe. Se leaga la capete ca sa nu iasa compozitia....Citeste continuarea
Ciorba de salata cu jumari de porc,...
Postat de: aliliana in CiorbeLegumele se spala si se pun la scurs. Cele care necesita a fi tocate, le tocam ( aici ma refer la ceapa, morcov, telina). Salata se spala bine la jet de apa, se pune la scurs si se rupe in bucati....Citeste continuarea
Chec cu carnati de porc, branza si...
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriIntr-un castron se mixeaza ouale, se adauga laptele si telemeaua data pe razatoarea mica si se omogenizeaza bine. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de ou...Citeste continuarea
Curcan la cuptor cu legume
Postat de: papabundetot in CurcanAm spalat bine curcanul si apoi l-am uscat cu prosoape de hartie si l-am asezat sa se odihneasca pe o coala mare de hartie de copt. Intr-un castronel am pus untul la temperatura camerei,frunzele...Citeste continuarea
Ciorba de vitel simpla
Postat de: DanaModog in CiorbeEu am calit ceapa si am aduagat morcovii taiati rondele si carnea cubulete, am lasat cam 5-6 minute si am adaugat apa (nu am masurat sa vad cat) si am adaugat boia piper si cuburile de legume. Am...Citeste continuarea
Chec zebra
Postat de: DanaModog in PrajituriIntr-un bol am adaugat laptele, zaharul si uleiul si am amestecat cu un tel. Am adaugat faina cu praful de copt incet in compozitie. Am impartit compozitia in 2 si in una am pus cacao iar in...Citeste continuarea
Cafea
Postat de: autodiag in CafeaSe pun apa si zaharul la fiert intr-un ibric, iar atunci cand dau in clocote se adauga cafeaua. Se amesteca, iar apoi se ia ibricul de pe foc. Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu zeama de varza
Postat de: carla27carla in CiorbeSe pregatesc perisoarele astfel:Se curata morcov 1 buc,ceapa 2 buc si se toaca ,apoi se pune sa se caleasca in 2 lg de ulei.Ca nd este aproape calita ,se pune 1 morcov micut razalit pe...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu dovlecei și surimi
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriDovleceii și morcovul se fierb al dente în puțină apă cu sare. După ce s-au fiert, se strecoară și se toacă mărunt, împreună cu ceapa și batoanele de surimi. După...Citeste continuarea
Ciorba de conopida cu brocolli si...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeSe pune apa la fiert cu sare . Se aduga risini si legumele congelate . Ceapa se taie rondele si se pune in supa . Rosiile se mixeaza cu cimbrul + 50 ml apa cu ajutorul...Citeste continuarea
Cozonaci framantati la masina de...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriIngredientele pentru aluat se pun in masina in ordinea in care le-am prezentat si se seteaza masina la programul pentru framantat. Intre timp se taie rahatul, se sparg, se aleg si se maruntesc...Citeste continuarea
Caltaboși răgățeni
Postat de: panacris in Mezel de casaCarnea de porc se toacă mărunt, se asezonează de sare, piperse adaugă orezul spălat și curățat. Mațele curățate se umplu cu compoziția de mai sus, lejer, pentru că orezul se va umflă...Citeste continuarea
Cozonaci moldovenesti
Postat de: andreea91 in DulciuriIntr-un bol unde vom framanta aluatul cernem faina si facem o gaura pe mijloc. Intr-un vas batem cele 5 galbenusuri cu zaharul, adaugam apa minerala, coaja de lamaie si de portocala,...Citeste continuarea
Clatite romanesti - Radu Anton Roman
Postat de: Lia1 in Prajituri• Se amestecã oul cu fãinã (eu folosesc telul para) • Se adaugã laptele si sarea. Se bat bine împreunã. • Se lasã sã...Citeste continuarea
Cozonac minunat cu cocos si mandarine
Postat de: Angelica in DulciuriPentru inceput tapetam doua tavi de cozonac cu hartie cerata.Le punem deoparte. *Acum incepem sa ne pregatim aluatul: 1.Punem faina cernuta si un praf de sare intr-un castron...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: Pungasa_Rogue in Mezel de casaSe taie pulpa si slanina si se toaca la masina. Se curata usturoiul si se da tot prin masina, dar printr-o sita mai mica. Acesta se amesteca impreuna cu carnea, sarea si cu mirodeniile. Se...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata alba si...
Postat de: Papalapap in TorturiScoate untul din frigider, ca să se înmoaie puțin, și încinge cuptorul la 150oC, ca să fie pregătit pentru mai târziu. Mărunțește apoi biscuiții cu ajutorul unui...Citeste continuarea
Cozonac "Stea de Craciun"
Postat de: amalia01 in Prajituri-Din drojdie, o lingura de zahar, un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia. -Intre timp, se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga...Citeste continuarea
Cheesecake cu iaurt si mure
Postat de: ralu_ca in PrajituriBiscuitii zdrobiti se amesteca cu untul topit si ghimbirul pudra. Intr-o tava detasabila, se toarna compozitia formata si se uniformizeaza. Cu ajutorul unui linguri se apasa deasupra pentru a...Citeste continuarea
Cosulete cu crema de vanilie si...
Postat de: aliliana in DulciuriAluatul: Intr-un bol punem untul, faina, zaharul si praful de copt si framatam ,, in uscat" pana ce toate sunt incorporate. Va rezulta un aluat sfaramicios, punem si apa si...Citeste continuarea
Ciorba cu coaste de porc ,orez si...
Postat de: babi5 in CiorbeVarza murata se toaca marunt si se spala zarzavatul. Ardeiul si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt ,coastele se portioneaza si se spala bine.Intr-o oala ( a mea 5 l) am pus2,5l apa...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: violeta30 in Mezel de casaSe toaca (sita masinii de tocat se alege in functie de preferinta) carnea de porc, de vita. de oaie, impreuna cu usturoiul si se amesteca cu condimentele, supa de carne, paharul de bere, cimbrul...Citeste continuarea
Cornulete cu osanza si ulei de palmier
Postat de: Constelatialeu in DulciuriDrojdia cu o lingurita de zahar si cu 50 ml lapte caldut,amestecam bine pana se dilueaza drojdia.Separat amestecam ouale cu zaharul,osanza si uleiul de palmier,omogenizam bine,apoi adaugam drojdia...Citeste continuarea
Chec cu dovleac
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe taie dovleacul in felii (se lasa cu coaja), se spala si se pun la cuptor 1 ora. Se intorc pe cealalta parte dupa 30 minute. Cand e gata se marunteste cu furculita sau cu blenderul aruncand...Citeste continuarea
Crochete din cartofi si piept de pui
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se curata, se spala, se usuca si se da prin masina de tocat. Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare si se lasa la racit. Se curata, se dau prin razatoarea mare si se pun...Citeste continuarea
Covrigei cu susan
Postat de: Veronica22 in Aperitive / GarnituriFaina se amesteca cu praful de copt si apoi cu margarina.Adaugam smanatana si branza data pe razatoare . Aluatul astfel obtinut se impacheteaza in folie si se lasa la rece 2-3 ore. Pentru a...Citeste continuarea