A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chocolate crinkles (fursecuri cu...

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Topim ciocolata impreuna cu untul. Eu pun in cuptor, la foc mic, las cam 10 minute, apoi scot, amestec bine ca sa se omogenizeze. Ouale le mixam cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam...Citeste continuarea

Cannelloni cu carne si cascaval

Postat de: Oana in Cannelloni

Penstru sosul de carne, se mixeaza la robot ceapa, usturoiul si morcovul, se amesteca cu carnea si se pun toate intr-o craticioara, pe foc, sa se inabuseasca. Se amesteca din cand in cand, pana ce...Citeste continuarea

Ciocanele cu lamie in Dry Cooker

Postat de: babi5 in Pui

Am spalat bine ciocanele de cu seara, am pus peste ele: sarea, piperul, vegeta, boiaua, usturoiul pisat, sucul de la lamaie si uleiul. Le-am amestecat bine si le-am lasat la marinat pana a doua...Citeste continuarea

Cornulete cu untura, nuca si gem

Postat de: bylaura in Prajituri

Se amesteca untura cu faina si praful de copt, putina sare, otetul si nuca de cocos. Se framanta bine pana devine un aluat nelipicios. Se infasoara in folie de plastic si se da la frigider...Citeste continuarea

Ciorba de rosii cu galuste

Postat de: Pungasa_Rogue in Ciorbe

Se curata, se spala, se toaca si se pun la fiert morcovul, ardeiul si cepele. Mai tarziu se adauga uleiul si o lingura de baza pentru mancare.   Dupa aceea se pregatesc galustele: se bat...Citeste continuarea

Cornulete cu nuca de cocos

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol mixam untul la temeperatura camerei cu zaharul,adaugam pe rand galbenusurile mixand bine dupa fiecare, Separat amestecam faina cu coaja de portocala rasa si nuca de cocos, adaugam...Citeste continuarea

Carne de porc prajita la tuci

Postat de: autodiag in Porc

Se taie slanina si se pune in tuci, la foc mediu. Peste ea se adauga pulpa de porc, taiata in bucati mari, si sarea. Se amesteca din cand in cand. Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu bors

Postat de: reisnaor_2006 in Ciorbe

Curatam si spalam toate legumele pentru ciorba,se dau prin razatoare si se pun in oala in care fierbem ciorba si lasam sa de-a in clocot. Intr-un castron punem carnea tocata. Adaugam orezul...Citeste continuarea

Cozonac cu mac, nuca si rahat

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai pregatim maiaua,drojdia cu o lingurita de zahar si 100 ml lapte caldut o amestecam si o lasam sa creasca cca 10-15 min. Intr-un castron mare cernem faina  si facem o adancitura in...Citeste continuarea

Clatite

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se bat ouale cu praful de sare, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga uleiul, apoi laptele. Se adauga faina si se mixeaza pana se obtine un aluat subtire. Se unge tigaia cu ulei si se pune la...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu afumatura

Postat de: sufletista in Porc

Cartofii ii curatam,spalam si ii taiem felii. Taiem afumatura felii, Intr-un ceaun adaugam putin ulei dupa care adaugam slanina,lasam putin sa se prajeasca dupa care adagam feliile de muschi...Citeste continuarea

Cornuri cu salam italian

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Faina o punem intr-un castron,in mijloc facem o gropita unde punem, drojdia dizolvata cu zaharul in lapte cald,un praf de sare ,2 oua si uleiul.Se framanta un aluat si il lasam sa isi dubleze...Citeste continuarea

Cordon Bleu

Postat de: cristeena20 in Pui

Taiem pieptul de pui in jumate si apoi il desfacem intr-o foaie pe care o batem usor intre folie de plastiuc cu grija sa nu rupem. Ideea e sa iasa o felie subtire de carne. O condimentam cu sare,...Citeste continuarea

Cozonacul regelui (Bolo rei)

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

Este important sa avem ingredientele pregatite si tinute la temperatura camerei. Fructele cristalizate se tau cubulete si le punem la inmuiat in vin de porto (daca nu aveti puteti inlocui cu...Citeste continuarea

Ciorba a la grec

Postat de: ella87 in Ciorbe

Am fiert pulpele impreuna cu o ceapa, sare si vegeta... dupa ce au fiert, ceapa am scos-o, carnea am taiat-o bucatele.  Morcovii i-am dat pe razatoare, am spalat orezul si am pus la fiert...Citeste continuarea

Ciorba cu os de porc si gulie

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Osul de porc  se opareste cu apa clocotita . Se pune la fiert in apa sarata . Legumele se curata , se spala si  se toaca  marunt cuburi / rondele . Gulia se taie in cuburi mai...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu galuscute

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Osul se pune la fiert . Se da un clocot si se arunca apa . Fierbeti osul in 2-3 l apa . Legumele se curata , se spala si se toaca cubulete . Caliti usor legumele in...Citeste continuarea

Ciuperci prajite (Multicooker)

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

Se curata ciupercutele de coaja, se spala foarte bine si se scurg de apa (se lasa 10-15 minute intr-o sita). Se asaza apoi in vas, se stropesc cu ulei si se sareaza dupa gust. Se rumenesc...Citeste continuarea

Ciorba radauteana din piept de curcan

Postat de: krysty in Ciorbe

Intai punem la fiert pieptul de curcan, spalat cu apa rece in prealabil.Adaugam sare. Intre timp, curatam legumele ,le spalam cu apa rece. Cand pieptul este aproape fiert ,adaugam legumele...Citeste continuarea

Cremes rapid

Postat de: Corina33 in Prajituri

Scoatem aluatul de foietaj din frigider, il desfacem din ambalaj si-l lasam la temperatura camerei circa 10 minute. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Tapetam o tava mare de aragaz cu o hartie de...Citeste continuarea

Crap cu spanac

Postat de: medioto59 in Crap / Caras

Bucatile de peste se condimenteaza cu sare si piper si se ung cu ulei de masline si sos de soia. Se aseaza pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu apa si se dau la cuptor. Tinem pana cand...Citeste continuarea

Chiftelute de carne si ricotta/urda...

Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carne

Toate ingredientele pentru chiftele le pui intr-un bol si framanti cu mana amestecul pana la omogenizare. Ai grija la adaosul de sare, parmezanul este deja sarat. Nu exagera cu amestecatul Cu...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu ciuperci

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Se pregateste umplutura: Se tocata ceapa marunt,morcovul il taiem feliute subtiri sau cat mai marunt,se pun la calit in ulei de masline.Dupa cateva minute se pun ciuperciile scurse de zeama si...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: Ina in Supe/Ciorbe

Curatam legumele (ceapa, gogosarul, morcovul si pastarnacul), le spalam si le despicam in doua. Pieptul de pasare il spalam in apa rece, apoi il punem la fiert, in 3-4 litri de apa, impreuna cu...Citeste continuarea

Caltabos muntenesc

Postat de: aliliana in Mezel de casa

Carnea se toaca. Se amesteca cu orezul ( spalat), ceapa tocata marunt, sare, piper. Se amesteca bine compozitia. Cu aceasta se umple cele doua mațe. Se leaga la capete ca sa nu iasa compozitia....Citeste continuarea

Ciorba de salata cu jumari de porc,...

Postat de: aliliana in Ciorbe

Legumele se spala si se pun la scurs. Cele care necesita a fi tocate, le tocam ( aici ma refer la ceapa, morcov, telina). Salata se spala bine la jet de apa, se pune la scurs si se rupe in bucati....Citeste continuarea

Chec cu carnati de porc, branza si...

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron se mixeaza ouale, se adauga laptele si telemeaua data pe razatoarea mica si se omogenizeaza bine. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de ou...Citeste continuarea

Curcan la cuptor cu legume

Postat de: papabundetot in Curcan

Am spalat bine curcanul si apoi l-am uscat cu prosoape de hartie si l-am asezat sa se odihneasca pe o coala mare de hartie de copt. Intr-un castronel am pus untul la temperatura camerei,frunzele...Citeste continuarea

Ciorba de vitel simpla

Postat de: DanaModog in Ciorbe

Eu am calit ceapa si am aduagat morcovii taiati rondele si carnea cubulete, am lasat cam 5-6 minute si am adaugat apa (nu am masurat sa vad cat) si am adaugat boia piper si cuburile de legume. Am...Citeste continuarea

Chec zebra

Postat de: DanaModog in Prajituri

Intr-un bol am adaugat laptele, zaharul  si uleiul si am amestecat cu un tel. Am adaugat faina cu praful de copt incet in compozitie. Am impartit compozitia in 2 si in una am pus cacao iar in...Citeste continuarea

Cafea

Postat de: autodiag in Cafea

Se pun apa si zaharul la fiert intr-un ibric, iar atunci cand dau in clocote se adauga cafeaua. Se amesteca, iar apoi se ia ibricul de pe foc. Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Se pregatesc perisoarele astfel:Se curata  morcov 1 buc,ceapa 2 buc si se toaca ,apoi se pune sa se caleasca in 2 lg de ulei.Ca nd este aproape calita ,se pune 1 morcov micut razalit pe...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu dovlecei și surimi

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Dovleceii și morcovul se fierb al dente în puțină apă cu sare. După ce s-au fiert, se strecoară și se toacă mărunt, împreună cu ceapa și batoanele de surimi.  După...Citeste continuarea

Ciorba de conopida cu brocolli si...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

 Se pune apa la fiert cu sare . Se aduga risini si legumele congelate . Ceapa se taie rondele si se pune in supa . Rosiile se mixeaza cu cimbrul + 50 ml apa cu ajutorul...Citeste continuarea

Cozonaci framantati la masina de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Ingredientele pentru aluat se pun in masina in ordinea in care le-am prezentat si se seteaza masina la programul pentru framantat. Intre timp se taie rahatul, se sparg, se aleg si se maruntesc...Citeste continuarea

Caltaboși răgățeni

Postat de: panacris in Mezel de casa

Carnea de porc se toacă mărunt, se asezonează de sare, piperse adaugă orezul spălat și curățat. Mațele curățate se umplu cu compoziția de mai sus, lejer, pentru că orezul se va umflă...Citeste continuarea

Cozonaci moldovenesti

Postat de: andreea91 in Dulciuri

Intr-un bol  unde vom framanta aluatul cernem faina si facem o gaura pe mijloc. Intr-un vas batem cele 5 galbenusuri cu zaharul, adaugam apa minerala, coaja de lamaie si de portocala,...Citeste continuarea

Clatite romanesti - Radu Anton Roman

Postat de: Lia1 in Prajituri

• Se amestecã oul cu fãinã (eu folosesc telul para) • Se adaugã laptele si sarea. Se bat bine împreunã. • Se lasã sã...Citeste continuarea

Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Postat de: Angelica in Dulciuri

Pentru inceput tapetam doua tavi de cozonac cu hartie cerata.Le punem deoparte. *Acum incepem sa ne pregatim aluatul:  1.Punem faina cernuta si un praf de sare intr-un castron...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: Pungasa_Rogue in Mezel de casa

Se taie pulpa si slanina si se toaca la masina. Se curata usturoiul si se da tot prin masina, dar printr-o sita mai mica. Acesta se amesteca impreuna cu carnea, sarea si cu mirodeniile. Se...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata alba si...

Postat de: Papalapap in Torturi

Scoate untul din frigider, ca să se înmoaie puțin, și încinge cuptorul la 150oC, ca să fie pregătit pentru mai târziu. Mărunțește apoi biscuiții cu ajutorul unui...Citeste continuarea

Cozonac "Stea de Craciun"

Postat de: amalia01 in Prajituri

-Din drojdie, o lingura de zahar, un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia. -Intre timp, se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga...Citeste continuarea

Cheesecake cu iaurt si mure

Postat de: ralu_ca in Prajituri

Biscuitii zdrobiti se amesteca cu untul topit si ghimbirul pudra. Intr-o tava detasabila, se toarna compozitia formata si se uniformizeaza. Cu ajutorul unui linguri se apasa deasupra pentru a...Citeste continuarea

Cosulete cu crema de vanilie si...

Postat de: aliliana in Dulciuri

Aluatul:   Intr-un bol punem untul, faina, zaharul si praful de copt si framatam ,, in uscat" pana ce toate sunt incorporate. Va rezulta un aluat sfaramicios,  punem si apa si...Citeste continuarea

Ciorba cu coaste de porc ,orez si...

Postat de: babi5 in Ciorbe

Varza murata se toaca marunt si se spala zarzavatul. Ardeiul si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt ,coastele se portioneaza si se spala bine.Intr-o oala ( a mea 5 l) am pus2,5l apa...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: violeta30 in Mezel de casa

Se toaca (sita masinii de tocat se alege in functie de preferinta) carnea de porc, de vita. de oaie, impreuna cu usturoiul si se amesteca cu condimentele, supa de carne, paharul de bere, cimbrul...Citeste continuarea

Cornulete cu osanza si ulei de palmier

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Drojdia cu o lingurita de zahar si cu 50 ml lapte caldut,amestecam bine pana se dilueaza drojdia.Separat amestecam ouale cu zaharul,osanza si uleiul de palmier,omogenizam bine,apoi adaugam drojdia...Citeste continuarea

Chec cu dovleac

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se taie dovleacul in felii (se lasa cu coaja), se spala si se pun la cuptor 1 ora. Se intorc pe cealalta parte dupa 30 minute. Cand e gata se marunteste cu furculita sau cu blenderul aruncand...Citeste continuarea

Crochete din cartofi si piept de pui

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui se curata, se spala, se usuca si se da prin masina de tocat. Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare si se lasa la racit. Se curata, se dau prin razatoarea mare si se pun...Citeste continuarea

Covrigei cu susan

Postat de: Veronica22 in Aperitive / Garnituri

Faina se amesteca cu praful de copt si apoi cu margarina.Adaugam smanatana si branza data pe razatoare . Aluatul astfel obtinut se impacheteaza in folie si se lasa la rece 2-3 ore. Pentru a...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]