Cosulete cu nuca si dulceata de...
Postat de: Veronica22 in PrajituriSe amesteca margarina cu galbenusurile si zaharul,adaugam laptele,praful de copt si apoi faina pana cand avem un aluat uniform si sa nu se lipeasca de maini.Nu trebuie sa fie un aluat foarte tare....Citeste continuarea
Cornulete fragede
Postat de: amalia01 in PrajituriSe pune margarina intr-un bol si se lasa la temperatura camerei pentru 30 de minute. Se amesteca apoi cu zaharul . Se adauga treptat ouale, smantana, zaharul vanilat, sarea , coaja de lamaie si...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi
Postat de: robert_badica in CiorbeSe pune intr-o oala apa, se adauga ceapa tocata cubulete, ardeii tocati marunt si morcovul dat prin razatoare sau tot tocat cubulete. Se pune oala pe foc pana ce a dat primul clocot. Adaugam...Citeste continuarea
Chec cu fructe confiate si branza
Postat de: katty in PrajituriFrecati untul cu zaharul ,apoi adaugati branza si omogenizati.Adaugati ouale batute bine cu un praf de sare ,zaharul vanilat,apoi fructele confiate si nucile.Amestecati faina cu praful de copt si...Citeste continuarea
Cheesecake rapid cu fructe
Postat de: amalia01 in PrajituriBiscuitii se sfarama si se amesteca cu margarina. In inelul metalic asezi biscuitii intr-un strat de cca 0,5 cm. Ciresele se scot din sirop si se desfac de samburi; fructul de kiwi se curata...Citeste continuarea
Ciocanele lipicioase
Postat de: yoli86 in PuiAsezonam ciocanelele cu condimentul pentru pui, sare si piper. prajim, doar pe jumatate, pana se rumenesc usor. Punem mierea intr-un castron si o subtiem cu otetul balsamic. Adaugam berea,...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca de cocos si...
Postat de: postavaru in DulciuriMixam galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc apoi adaugam Rama mit Butter la temperatura camerei si coaja de portocala si mixam pana cand compozitia devine cremoasa. Faina o amestecam cu...Citeste continuarea
Cuib de viespi
Postat de: MotanLaOale in PrajituriToate ingredientrle trebuie sa fie la temperatura camerei. Se pune faina amestecata cu sarea intr-un castron si se face o gropita in centru. In centru se pune drojdia maruntita cu zaharul,...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriRadem cascavalul (folosim razatoarea cu ochiuri mari) si taiem cubulete carnea/salamul. Mixam ouale pana isi dubleaza volumul, adaugam smantana, laptele si uleiul, omogenizam, dupa care...Citeste continuarea
Cheesecake cu fructe de padure
Postat de: Xandrinne in DulciuriZdrobim biscuitii (eu i-am macinat la robot); peste ei adaugam untul topit si zaharul. Amestecam cu atentie biscuitii cu untul, pana obtinem niste firmituri. Ungem o forma detasabila de copt cu...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu carne de porc
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala . Carnea se spala se taie cuburi si se pune la fiert in 4 l apa cu sare . Adugati ceapa si telina tocate , morcovii taiati . Lasati...Citeste continuarea
Cupcakes cu crema de mure
Postat de: miha in PrajituriBranza se mixeaza cu zaharul, untul topit si esenta pana obtinem o crema fina. Adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Vom obtine o crema pufoasa in care vom incorpora usor...Citeste continuarea
Carnati de casa proaspeti prajiti...
Postat de: babi5 in Mezel de casaSe pune apa in tigaie, apoi rulam carnatul acoperim si lasam sa dea un clocot, dupa care cu ceva ascutit, cutit, furculita intepam din loc in loc ca sa iasa surplusul de apa (si nici nu se va...Citeste continuarea
Covrigei cu sare
Postat de: babi5 in Aperitive / Garnituri350 gr faina se pune intr-un castron, se face o adancitura, se pune 1 lingurita sare si zaharul impreuna cu drojdia. Adaugam si laptele cald si framantam un aluat ca si cel de paine (acest aluat...Citeste continuarea
Cornulete din faina integrala
Postat de: Ela68 in Dulciuri1. Margarina se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se combina cu smantana si praful de sare.Adaugati drojdia praf sau maiaua si omogenizati. 2. Puneti faina si amestecati pana ce...Citeste continuarea
Chec cu fructe confiate
Postat de: amalia01 in Prajituri- Pornesti cuptorul si tapetezi formele de chec cu hartie pentru copt; - Ouale intregi le bati cu telul, impreuna cu zaharul; adaugi uleiul, apoi laptele; adaugi faina si zaharul...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca
Postat de: mitinita in DulciuriPreincalzim cuptorul. Se amesteca untul cu zaharul, pana devine cremos si se adauga cele doua galbenusuri. Se adauga faina, sarea, zaharul vanilat, praful de copt si nuca macinata. Se...Citeste continuarea
Ciocolata calda cu scortisoara
Postat de: Xandrinne in BauturiAmestecam intr-un bol toate ingredientele. Amestecul se pastreaza intr-un borcan (curat, uscat), inchis ermetic. Cand vrem sa preparam ciocolata calda punem intr-un ibric 3 linguri din amestec...Citeste continuarea
Chec Tradaro cu Rama mit Butter
Postat de: tradaro in PrajituriInainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele se inmoaie in apa calduta. Intr-un lighean special de aluaturi se freaca cu...Citeste continuarea
Ceafa de porc , broccoli si sos...
Postat de: mihaelar63 in PorcCeafa se feliaza si se prajeste In tigaie teflonata sau la grill . Se sareaza . Brocolli se fierbe in apa clocotita cu sare . Se scoate in apa rece cu cuburi de gheata . Se scurge . Pentru...Citeste continuarea
Chisca
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriPentru inceput curatam ceapa pe care apoi o spalam dupa care o taiem marunt si o calim in ulei pana devine usor galbena. Cat se caleste ceapa,punem orezul la umflat in apa calduta cam 15...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu spanac
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriSpalam bine ciupercile ,rupem coditele si le taiem cubulete.Presaram putina sare in palariile ciupercilor si le dam deoparte.Tocam ceapa si usturoiul fin.Punem ceapa la calit intr-o lingura...Citeste continuarea
Chiftele de soia
Postat de: Ina in Mancaruri de postPunem la fiert 1,5 litri apa , impreuna cu doua linguri de delikat, o lingurita rasa cu piper negru si 2 frunze de dafin. Adaugam granulele si lasam sa fiarba 10 minute. Intre timp...Citeste continuarea
Cozonac de post cu cacao si fructe...
Postat de: katty in DulciuriAmestecam apa calda(cele 2 linguri) cu romul si le turnam peste fructele deshidratate .Amestecam din cand in cand astfel ca toate fructele sa se hidrateze usor si sa se aromeze . In 2...Citeste continuarea
Cotlet de porc in bere
Postat de: katty in PorcIncepem pregatirea cotletului cu o zi inainte .Intr-un vas mai adanc punem berea si condimentele ,mai putin sarea. Oprim 2-3 catei de usturoi. Punem bucata de cotlet, apoi , pana a...Citeste continuarea
Coltunasi
Postat de: andreea91 in DulciuriIntr-un bol am adaugat faina, in alt vas mic am adaugat laptele caldut si am dizolvat drojdia pe care apoi am adaugat-o in vasul cu faina , framantam putin si apoi adaugam...Citeste continuarea
Cochilii cu ciocolata si menta
Postat de: Valclaudia in DulciuriMargarina la temperetura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine spumoasa. Adaugam oul, esenta de menta,ciocolata topita, pudra de cacao, mixam in continuare. La final incorporam si faina,...Citeste continuarea
Chiacchiere
Postat de: andreea91 in DulciuriIntr-un vas adaugam faina, zaharul, oul , galbenusul si doua linguri de ulei. Framantam bine si trebuie sa rezulte un aluat elastic si lucios. Lasam la odihna pt 30...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: andreea91 in PorcAm spalat carnea , slanina si am tocat-o. Apoi intr-un vas foarte mare am adaugat carnea peste care am adaugat toate mirodeniile de mai sus...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de peste
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata , se spala . Pestele se opareste cu apa clocotita , apoi se arunca apa . Prazul se feliaza . Ceapa, morcovul asi usturoiul se toaca marunt . Cartofii si telina se...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca
Postat de: Adele in DulciuriSe amesteca faina cu sarea ,coaja de lamaie/portocala si stafidele (pe care le-am pus la inmuiat in apa cu esenta de rom ) intr-un vas.Intr-un pahar cu 100 ml lapte cald se dizolva drojdia cu o...Citeste continuarea
Colăcei cu Mac
Postat de: Alina26 in PiinePunem faina cu sarea intr-un bol, faceti o adancitura adaugati ouale. Drojdia o frecați cu zaharul si puneti apa calduta. Începeți sa bateti ouale cu o furculiță si incet incet adaugati...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumatura
Postat de: DanaModog in CiorbeTaiem ceapa solzisori si o punem la calit in ulei, adaugam morcovul razuit si gogosarul cubulete si lasam pana ceapa devine aurie. Punem costitele si le lasam un pic in ulei si adaugam apa si...Citeste continuarea
Costițe de Porc la cuptor cu bere
Postat de: Alina26 in PorcSpalam carnea o condimentam cu sare, piper si boia de ardei iute și dulce...si intindem bine condimentele pe ambele parti. Punem într-o tava costitele, berea si dam la cuptor...Citeste continuarea
Ciuperci Mixte cu usturoi si...
Postat de: Alina26 in Mancaruri de postSpalam toate ciupercile si le taiem felii.(hribi i-am avut congelati...nu erau proaspeti, pe care i-am decongelat). Incingem uleiul si le punem la calit.Lasam pana scade zeama.Circa 15-20 de...Citeste continuarea
Ciorba transformata
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSe scot legumele din supa clara si se taie cuburi . Supa se da in clocot si in ea se fierbe orezul . Se introduc legumele in supa . Puneti tarhonul in otet si mararul tocat . Se drege...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: momo121 in PuiPieptul de pui il curatam de pielita si il taiem felii ca de snitel, il batem putin cu un ciocan de bucatarie pentru a nu fi groase ( mie mi-au iesit 6 fileuri de pui). Peste fiecare fileu punem...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu ciuperci
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriCiupercile le curatam, le spalam si le calim in cateva linguri de ulei. Dupa ce a scazut apa de la ciuperci, peste am pus ceapa si ardeiul taiate marunt si le calim impreuna cateva minute. Scoatem...Citeste continuarea
Canelloni cu spanac și ricotta
Postat de: Alina26 in CannelloniTocam si calim ceapa in ulei de măsline pana devine transparenta. Adaugam spanacul di lăsăm la foc mic, cu un capac pana scade toata apa.Lasam sa raceasca. Punem apa cu sare la fiert.Cand...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu afumatura
Postat de: oana_pisicutza16 in CiorbePunem afumatura la fiert in apa. Intre timp se spala si se curate fasolea si morcovi si se taie cubulete. Dupa ce a fiert putin afumatura punem fasolea si morcovii. Ceapa o curatam si o...Citeste continuarea
Carne de porc inabusita la tuci
Postat de: Pungasa_Rogue in PorcSe taie carnea, se da cu sare si se pune impreuna cu grasimea in tuci. Acesta se acopera cu capacul. Se amesteca din cand in cand, pana carnea este gata. Citeste continuarea
Ciorba de pasare, la multicooker
Postat de: Ina in Supe/CiorbeCuratam legumele, le spalam si le tocam cubulete, apoi le punem in vasul de la multicooker, impreuna cu 3 linguri cu ulei si un praf de sare, sa se caleasca usor pe programul fry ( fara a...Citeste continuarea
Ciorba de post cu legume,orez si...
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele Ceapa o tocam marunt si o calim usor in ulei. Adaugam apoi telina si pastarnacul taiate cubulete, rondelele de morcov, bucatile/fasiile de ardei. Sotam legumele...Citeste continuarea
Cotlet de porc in crusta de seminte
Postat de: mihaelar63 in PorcBucata de cotlet fara os se sareaza , se unge cu mustar si se tavaleste bine [ apasand cu podul palmelor ] prin mixul de seminte si fulgi de chilli . Prajiti cotletul cu...Citeste continuarea
Ciorba dietetica
Postat de: andreea91 in PuiAm spalat pulpele si le-am taiat in doua si le-am pus la fiert in 2 litri apa . Cand au inceput sa fiarba le-am spumuit si am adaugat legumele curatate dar intregi . Cand au...Citeste continuarea
Copane de pui invelite in bacon
Postat de: Papalapap in PuiÎncălzește cuptorul la aproximativ 200oC. Nu va trece mult și vei avea nevoie de el. Curăță puiul de pieliță. Fă o incizie cu un cuțit în partea de sus (1) și trage apoi...Citeste continuarea
Costite dulci-acrisoare-picante cu...
Postat de: DanaModog in PorcCostitele se pun intr-un bol si se amesteca cu condimentele dupa care se pun jumătate de ora la frigider acoperite. Se încălzește cuptorul la 200° si se pun costitele acoperite cu...Citeste continuarea
Carne de iepure cu legume
Postat de: Pungasa_Rogue in IepureSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Se spala iepurele si se taie in bucati. Se unge cu ulei, sare si mirodenii si se baga la cuptor intr-o tava unsa. Se curata legumele si...Citeste continuarea
Cozonac evantai cu mere
Postat de: mitinita in DulciuriPreparam maia din apa, drojdie si cele 50 de gr de zahar. Lasam deoparte 5 minute, apoi adaugam faina, untul, laptele, ouale si extractul de vanilie. Framantam un aluat (va fi putin lipicios),...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: reisnaor_2006 in Supe/CiorbePieptul de pui l-am spalat si l-am taiat fasii,legumele(eu am folosit din congelator)le-am taiat cubulete si impreuna cu pieptul de pui le-am adaugat in oala de ciorba cu apa si sare. Cand...Citeste continuarea