Chec cu branza si jeleu de zmeura
Postat de: simona72 in PrajituriMixam ouale intregi cu un parf de sare si zaharul pana ouale se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza, in timp ce mixam ouale. Se adauga...Citeste continuarea
Coaste lipicioase la cuptor
Postat de: papabundetot in PorcAm marinat coastele de cu o seara inainte in sos de soia,zahar brun,otet de orez,am presarat peste ele pentru un plus de aroma si scortisoara si le-am bagat la frigider. Astazi,le-am lasat inainte...Citeste continuarea
Chec
Postat de: shmekheru in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma (cu telul sau mixerul), se adauga zaharul ploaie, dupa care se adauga pe rand cate un galbenus si sare dupa gust. In continuare vom...Citeste continuarea
Ceafa de porc in sos de bere neagra
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea se pune intr-un castron,deasupra se toarna berea si se lasa la frigider peste noapte. Intr-o tigaie punem ulei de masline,bucatiile de carne scurse de marinada si condimentate,se prajesc...Citeste continuarea
Cozonac cu mac
Postat de: roxana_simona in DulciuriDrojdia se framanta si se topeste in 50 ml lapte caldut. Se pun la fiert 50 g zahar cu 150 ml lapte la foc mic.Se adauga macul si 50 g de unt. Se lasa sa fiarba 5 minute,amestecand...Citeste continuarea
Chec cu lapte fierbinte
Postat de: momo121 in DulciuriAm separat ouale, albusul l-am batut cu praful de sare si zaharul, am adaugat galbenusurile pe rand pana le-am incorporat si pe ele in compozitie. Peste am pus zaharul vanilat si putina esenta de...Citeste continuarea
Ceapa coapta in bere la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCeapa se curata,se taie capatul,se taie in patru dar nu pana jos. In fiecare depicatura se pune felii de bacon si se prind cu scobitoare(eu nu am mai pus scobitoare,nu s-au desfacut )....Citeste continuarea
Cartofi cu mozzarella si mezeluri...
Postat de: pity19 in Aperitive / GarnituriClatim cartofii , ii curatam de coaja si taiem felii rotunde ; Dam la fiert in apa cu sare cca 15-20 de minute ; Taiem mezelurile ; Rosiile le taiem felii rotunde ; Scurgem...Citeste continuarea
Confit de raţă cu stafide picante...
Postat de: Lia1 in RataPresupun ca ai achizitionat de la o ferma sau ai primit o rată crescută in curte. Este intreaga, dar eviscerata, si curatata bine de tuleie. Eu am primit o raţa tanara. Raţa daca este...Citeste continuarea
Chiftelute de ghebe - Reteta...
Postat de: Alina26 in Mancaruri de postCum se prepara Chiftelute de ghebe - Reteta gustoasa de post Ghebele decongelare le stoarce bine si le dam pe robot sau mașină de tocat. Curatam, spalam si dam pe robot si cartofii.Sau pe...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu carne tocata si...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCum se prepara Ciuperci umplute cu carne tocata si legume, reteta simpla si gustoasa la indemana oricui: Spalam ciupercile, indepartam cozile, le lasam la scurs cu gura in jos pe un prosop...Citeste continuarea
Chec dietetic Dukan
Postat de: andreea91 in PrajituriBatem ouale spuma tare dupa care adaugam indulcitorul si continuam sa amestecam. Apoi adaugam branzica de vaci si batem bine pana se omogenizeaza compozitia, adaugam esenta, praful...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu zucchini si bacon
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriAlbusurile se pun intr-un bol,impreuna cu oul intreg, se mixeaza 2-3 minute. Patrunjelul il tocam marunt,baconul cuburi si le adaugam peste ouale mixate. Ceapa se toaca marunt,iar dovlecelul...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare speciale
Postat de: babi5 in CiorbeCarnea se portioneaza, se spala si se toaca prin masina cu sita mica,orezul se spala bine, radacinoasele se curata se spala si se toaca marunt , ceapa se curata si se spala apoi jumatate se toaca...Citeste continuarea
Cotlet de porc la gratar cu...
Postat de: katty in PorcSpalati cotletul ,stergeti -l bine si condimentati-lcu amestecul de condimente si ulei .Acoperiti-l cu folie de plastic si dati-l la rece 20 de minute . Pentru sos amestecati galbenusurile cu un...Citeste continuarea
Cozonac cu fructe confiate
Postat de: katty in DulciuriInainte cu cateva ore de a ne apuca de treaba trebuie sa scoatem toate ingredientele din frigider .Lucram cozonacul intr-o incapere bine incalzita ,fara curenti de aer. Oparim laptele .Luam 2-3...Citeste continuarea
Cannelloni cu pui si ciuperci
Postat de: Dya in CannelloniTaiem pieptul de pui in fasii subtiri si le rumenim usor (in una-doua linguri cu ulei). Adaugam baconul, prazul, ardeiul capia si ciupercile feliate, amestecand ocazional, pentru a evita prajirea...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: cristina1985 in DulciuriSe fierbe apa cu zaharul si zaharul vanilinat.In momentul in care zaharul s-a topit se mai lasa la fiert 7 minute,la foc domol.Va iesi un sirop.Se adauga untul. Alunele se prajesc putin...Citeste continuarea
Carne in sos de vin cu mazare
Postat de: adellyna in PorcIntr-un vas calim usturoiul impreuna cu carnea, adaugam condimentele, zaharul si vinul. Lasam sa fiarba in vin pana scade si ramane un sos gros. Calim ceapa, adaugam mazarea si lasam sa fiarba...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de vacuta
Postat de: adellyna in CiorbePunem carnea la fiert in apa rece cu sare (aproximativ 3,5l de apa) Curatam legumele.Tocam ceapa marunt. Taiem cartoful si rosiile cubulete. Taiem morcovul si ardeiul romburi. Intr-o oala...Citeste continuarea
Chec cu dovleac si scortisoara
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe bat ouale cu zaharul pana devin o spuma de culoare galben-pal. Adaugati dovleacul crud, ras si uleiul. Apoi adaugati faina amestecata cu praf de copt, sarea, scortisoara.Turnati compozitia...Citeste continuarea
Cozonac fara framantare
Postat de: mitinita in DulciuriSe lasa ingredientele la temperatura camerei. Se pregateste maia din 50 ml lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Se lasa deoparte 5 minute. Se cerne faina intr-un bol adanc, se adauga...Citeste continuarea
Ciolan cu bere
Postat de: ralu_ca in PorcCiolanul l-am taiat pe jumatate, l-am sarat si piperat, apoi l-am prajit bine pe o parte si alta intr-o cratita cu untura. Separat am calit ceapa taiata in 4, alaturi de usturoi tocat mare. Am...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu crema de...
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriSe bat spuma albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul, faina si se mixeaza bine. Ungem o forma cu unt si o tapetam cu faina si turnam jumatate din compozitie, punem cu lingura crema de...Citeste continuarea
Cornulete de post umplute cu rahat
Postat de: Valclaudia in DulciuriIncalzim usor laptele de soia, adaugam praful de sare si zaharul vanilat + plicul de drojdie uscata. Se lasa cateva minute deoparte. Margarina la temperatura camerei se amesteca cu zaharul...Citeste continuarea
Chiftele de post in crusta de...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postSpalam cartofii sub jet de apa rece,apoi ii fierbem in coaja. Cand furculita patrunde usor in ei, ii scurgem de apa in care au fiert, ii curatam de coaja si ii trecem pe razatoarea fina....Citeste continuarea
Chiftele in sos de bulion
Postat de: babi5 in PorcCarnea se pune intr-un castron peste care adaugam pinea inmuiata si bine stoarsa, usturoiul curatat si dat prin presa, ceapa data prin razatoarea mica, cartofii curatati,spalati...Citeste continuarea
Ciorba a la grec cu carne de porc
Postat de: babi5 in CiorbeRadacinoasele se curata se spala si se toaca marunt, ceapa se curata se spala si se toaca marunt, carnea se portioneaza in bucatele se spala si se pune intr-o strecuratoare la scurs....Citeste continuarea
Cozonac-felii cu scortisoara si...
Postat de: Corina33 in DulciuriIntr-un bol se amesteca faina cu sarea si coaja de lamaie sau portocala. Intr-o canita se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si una de lapte, apoi se toarna peste faina. Se incalzeste putin...Citeste continuarea
Ciolan afumat copt in vas de lut
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneAmestecam untura cu toate condimentele formand o pasta.Ciolanul il crestam din loc in loc si impanam cu usturoi,apoi il imbracam in pasta formata.Asezam ciolanul in vasul de lut si turnam paharul...Citeste continuarea
Clatite de post cu bors
Postat de: robert_badica in DulciuriMai intai pregatim ingredientele!Dupa care,intr-un bol,punem faina,zaharul,borsul,uleiul, si praful de sare.Amestecam bine,pana la omogenizare.Trebuie sa rezulte un aluat care curge foarte usor de...Citeste continuarea
Crap la tava cu ceapa verde si bacon
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasPestele curatat si feliat se sareaza si se aseaza intr-o tava in care ati pus o foaie mare de hartie de copt . Se stropeste cu zeama de lamaie si ulei de masline . Taiati...Citeste continuarea
Chiftelute din carne de vitel cu...
Postat de: simona72 in VitaCarnea de vitel se curata de eventualele pielite si se toaca. Se amesteca cu dovleacul copt, oul, usturoiul tocat marunt, ceapa verde taiata rondele subtiri, sare si piper dupa gust, cimbru si...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: antici_gabytza in Mezel de casaDam carnea cu tot cu grasimea de pe ea prin masina de tocat (daca carnea nu are grasime va sfatuiesc sa dati prin masina si o bucatica de slanina de porc). Amestecam bine carnea cu toate...Citeste continuarea
Corabioare
Postat de: adellyna in DulciuriMacinam nuca Taiem untul, il punem intr-un bol si asteptam pana este suficient de moale sa turnam faina si nuca Amestecam pana devine o coca ferma si nu se lipeste de mana Se formeaza un...Citeste continuarea
Chiftele din piept de pui
Postat de: Larisel in PuiLegumele se curata si se dau pe razatoarea mica, patrunjelul il tocam marunt. Punem peste carne legumele, ouale si condimentele. Amestecam pana obtinem o pasta omogena, verificam gustul si...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu praz si carnati...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala . Prazul se taie in patru pe lungime apoi marunt . Morcovul se toaca bucatele . Se calesc in ulei usor . Rosiile se decojesc , se toaca si se pun si ele la...Citeste continuarea
Cupcakes cu vişine şi ciocolată
Postat de: diaconta in PrajituriFaina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Untul moale l-am mixat cu zaharul pâna am obtinut o crema pufoasa si zaharul s-a topit. Am adaugat pe rând ouale,mixând...Citeste continuarea
Cornulele cu magiun
Postat de: adellyna in DulciuriDizolvam drojdia in laptele caldut Amestecam ouale cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul, mierea si laptele Intr-un bol punem faina si turman compozitia de mai sus...Citeste continuarea
Chiftelute
Postat de: adellyna in Mancaruri cu carneTocam mararul, patrunjelul, ceapa si usturoiul Hidratam painea si o scurgem Intr-un bol amestecam carnea cu restul ingredientelor Cu mainile ude formam chiftelute mici pe care le...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti cu carnati...
Postat de: Ksenya in Mancaruri cu carneSpalam bine cartofii,ii punem la fiert cu putina sare.Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si-i lasam la racit,apoi ii curatam de coaja.Separat se fierb 4 oua,celelelte se bat cu smantana se...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci
Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carnePulpele de pui le spalam si le punem la fiert in 2,5 l apa rece; dupa ce spumam, adaugam legumele intregi(morcovul, pastarnacul, patrunjelul si ceapa ); punem si putina sare ca sa prinda...Citeste continuarea
Cornuri cu alune de padure si nuca
Postat de: babi5 in PrajituriFaina cernuta se pune intr-un castron , se face o adincitura in ea se pune 1 lingura de zahar , sarea si 100 ml lapte caldut. Dizolvam drojdia, facem o maia si lasam sa creasca 10 min.Apoi...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu coasta afumata
Postat de: claudiaO in CiorbeFasolea o alegem de eventualele gunoaie si o punem la fiert in apa rece; Dupa cum am mai spus, eu schimb apa de 3 ori apoi trec la zeama finala. Dupa ce am schimbat cele 3 ape, punem apa rece...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu sunculita...
Postat de: babi5 in CiorbeZarzavaturile , ceapa si ardeiul se curata se spala apoi se toaca marunt si se pune la calit cu uleiul si 100 ml apa , se adauga sunculita taiata feliute si se mai lasa la calit cu zarzavatul 10...Citeste continuarea
Ciorba de conopida cu hrisca si bors
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam si spalam legumele. Ceapa o tocam si o punem la calit in ulei. Adaugam ardeii taiati bucati si morcovii taiati rondele. Sotam legumele cateva minute, adaugam apa, cca 3l. Punem...Citeste continuarea
Crema de branza sarata
Postat de: Anett in Aperitive / GarnituriSe freaca branza cu smantana, apoi adaugam ceapa tocata. Se omogenizeaza bine si se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei dulce. Se mai poate adauga si alte condimente. Citeste continuarea
Cosulete cu rahat ,struguri si...
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriSe face un aluat din faina,margarina,zahar si galbenusuri framantand bine ca sa iasa un aluat elastic.Se fac bilute din...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de porc
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati si spalati legumele . Taiati rondele morcovii si patrunjelul radacina . Tocati ceapa , prazul si ardeiul . Caliti usor aceste legume impreuna cu carnea de porc taiata bucati mai...Citeste continuarea
Calamari,creveti cu orez negru...
Postat de: Ksenya in Fructe de marePunem orezul la fiert respectand instructiunile de pe ambalaj. Intr-o tigaie incapatoare turnam uleiul,punem ardeiul rosu tocat ,calim un minut ,adaugam coaja de la lamaie...Citeste continuarea