Cozonac de post
Postat de: JulyCris in DulciuriAluat- Se pune sucul intr-un ibric pe foc pana devine caldut.Drojdia se freaca cu o lingura de zahar. Faina cernuta se pune intr-un bol cu un praf de sare. Adaugam peste sucul...Citeste continuarea
Ciolan de porc cu ierburi aromate
Postat de: ralu_ca in PorcSe cresteaza ciolanul pe toate partile si se freaca carnea cu amestecul de sare si condimente , apoi se unge cu ulei de masline si se da la cuptor approx o ora. Otinem o carne cu un...Citeste continuarea
Cuib de viespi ( Darázsfészek)
Postat de: Mokuska in DulciuriAmestecam ouale cu zaharul, coaja de lamaie, untura si sarea. Faina cernuta amestecam cu drojdia uscata, dupa care incepem sa incorporam ouale. Incepem sa framantam adaugand laptele caldut...Citeste continuarea
Crenvusti in aluat
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriAluatul se lasa la dezghetat. Se intinde foaia de aluat pe suprafata de lucru si in functie de marimea crenvustilor se taie in dreptunghiuri. Eu am impartit-o in 12. Am crestat marginile...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor, condimentati cu...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam cartofii, apoi ii scurgem bine de apa si ii portionam in patru sau in 6, in functie de marimea lor. Ungem o tava cu uleiul de masline si asezam din loc in loc bucati de...Citeste continuarea
Ciorba de zucchini si cus-cus
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam ceapa si ardeiul, le taiem cubulete/ rondele. Spalam dovlecelul, il taiem bucatele. Punem in oala 2-3 linguri de ulei, sotam ceapa si ardeiul 2-3 minute, adaugam bobitele...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca cu pulpe de pui (...
Postat de: babi5 in CiorbeSe curata zarzavatul , ceapa , cartofii si ardeiul, se spala si se toaca marunt. Varza murata se spala si se toaca marunt, mazarea si fasolea verde se strecoara, se da printr-un jet de apa si...Citeste continuarea
Chinese fortune cookies
Postat de: Xandrinne in DulciuriDupa ce incingem cuptorul si tapetam o tava cu hartie de copt, mixam bine albusurile. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar, esentele si uleiul, apoi mixam in continuare. Adaugam si restul...Citeste continuarea
Cartofi prajiti pentru barbati...
Postat de: Mutulica in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, ii feliem si-i spalam in apa rece. Scurgem bine apa si punem cartofii in multicooker. Turnam ulei cat sa acopere usor batoanele de cartofi. Presaram sare....Citeste continuarea
Ciorba de legume , la multicooker (...
Postat de: Ina in Supe/CiorbeCuratam legumele si le spalam. Dovleceii si cartofii se taie in cubulete potrivite. Tocam marunt ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras ( eu am avut bucati congelate ). In vasul de la...Citeste continuarea
Coaste de porc la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in PorcPregatim un bol in care zdrobim usturoiul, il amestecam cu uleiul de masline, boiaua, sare, piper, cimbru si apa. Facem o pasta si ungem pe rand coastele spalate. Lasam la macerat jumate de ora....Citeste continuarea
Cornuletele copilariei
Postat de: robert_badica in DulciuriMai intai pregatim toate ingredientele. Apoi, amestecam intr-un bol: untura, ouale, bobul de drojdie dizolvat in lapte, zaharul si faina. Se amesteca bine pana ce devine un aluat destul de tare....Citeste continuarea
Cotlet de Porc cu Cascaval (Reteta...
Postat de: Ina75 in PorcCondimentam cotletele de porc cu sare si piper macinat, pe ambele parti. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem untul. Punem cotletele de porc in untul topit si le prajim 3-5 minute. Le...Citeste continuarea
Chiftelute in sos de ciuperci
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carnePrepararea chiftelutelor: Carnea de tocat se amesteca cu oul,condimentele,ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,ardeiul gras tocat cuburi(este optional). Cartoful se da pe...Citeste continuarea
Ciolan afumat la cuptor
Postat de: claudiaO in PorcCiolanele le-am spalat, apoi leam sters bine. Le-am impanat cu feliutele de carnat si usturoiul, apoi le-am uns cu ulei si le-am frecat bine cu cimbru si piper. Le-am asezat intro tava...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: pity19 in Aperitive / GarnituriClatim conopida ; Intr-o oala cu apa si sare punem conopida si dam la fiert cca 30 de minute ; Cand a fiert , scurgem de apa ; O desfacem in buchetele nici prea mari nici prea mici ;...Citeste continuarea
Cartofi copti cu ceapa
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postEu am copt cartofii in cuptorul cu microunde, se pregatesc rapid in 11-12 minute in functie de marimea lor. Cine are retineri fata de acest mod de coacere poate folosi metoda clasica, la cuptor....Citeste continuarea
Ciorba de legume cu ciuperci si...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeSe taie ceapa verde,ardeiul gras il taiem cuburi si le punem la calit in ulei de masline. Dupa 2-3 minute se adauga morcovii taiati rondele si pancetta.Dupa ce s-au calit se adauga in oala de...Citeste continuarea
Chifle
Postat de: claudiaO in PiineAm pus faina intrun lighean, am presarat sarea, zaharl si drojdia uscata si am amestecat pentru omogenizare.Am inclzit laptele si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat molculcut si...Citeste continuarea
Cartofi fierti aromati
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriPunem la fiert cartofii in coaja.Dupa ce s-au racit ii curatam si ii taiem in 4 bucati.Intr-o tigaie punem ulei si cartofii taiati si ii lasam sa se rumeneasca putin,adaugam ceapa...Citeste continuarea
Curcan marinat cu citrice
Postat de: mihaelar63 in CurcanSe amesteca untura de curcan cu zeama de la o lamaie si de la o clementina , ierburi de Provence , fulgi de chilli , sare si usturoi curatat si zdrobit . Bucatile de spate de curcan...Citeste continuarea
Curcan in sos marinat
Postat de: margo in CurcanIn afara de piept de curcan se pot folosi si pulpele.Carnea se spala , se zvanta bine si se taie cuburi.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga pieptul de curcan sau pulpele. Se...Citeste continuarea
Ciorba manastireasca de legume
Postat de: Sylvia in CiorbePrepararea si ingredientele sunt extrem de simple, rabdarea si dragostea de bucate este cheia retetei. Toate radacinoasele ( morcovul pastranacul, telina ) se dau pe razatoare. Ceapa, ardeiul,...Citeste continuarea
Carbonara cu dovlecei
Postat de: mirciss25 in PastePuneti pastele la fiert pentru 7-9 minute, apa sa fie sarata ca cea de mare. Intr-o tigaie incinsa, cu un strop de ulei puneti baconul la prajit pentru 5 minute sau pana cand este...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: mirciss25 in CiorbePuneti carnea de vita la fiert in 4 litri de apa pentru 1 ora. Aveti grija sa luati spuma cu ajutorul unei palete. Tocati toate legumele cubulete puneti in oala si mai fierbeti...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriCartofii ii spalam bine si ii punem la fiert in multa apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii lasam sa se raceasca si ii curatam de coaja. Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Ungem o tava ceramica...Citeste continuarea
Clatite aurii
Postat de: andreea91 in PrajituriAm batut ouale cu rasatura de lamaie si portocala si sarea , le-am batut spuma cu telul si apoi am adaugat laptele. Apoi treptat am am adaugat faina pana ce...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu zeama de varza
Postat de: claudiaO in CiorbeBucatile de pui le-am curatat si taiat dupa cum v-am zis si le-am pus in oala cu 2l apa rece si un praf de sare; am spumat bine. Legumele le-am curatat si tocat marunt -...Citeste continuarea
Cozonac - varianta rapida
Postat de: Lia1 in PrajituriIncalzeste cuptorul la 40-50° initial, doar pt. caldura in spatiu si cresterea maielei. Pregateste doua tavi medii unse cu unt moale sau ulei. MAIA 1. Amesteca: drojdia, 1 lingura...Citeste continuarea
Ciorba radauteana cu zucchini
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbePieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare,impreuna cu ceapa lasata intreaga. Morcovul se taie rondele,ardeiul gras cubulete,se pun la calit in putin ulei de masline,dupa care se adauga in...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu crema de branza...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii sub jet de apa rece si ii fierbem in coaja. Dupa ce au fiert ii trecem sub jet de apa rece si curatam coaja pe partea superioara. Scobim miezul din fiecare cartof cu o...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: robert_badica in CiorbeSpalati si curatati toate legumele.Ceapa si ardei ii pui intr-o cratita,dupa care pui telina,si pastarnacul tocate marunt.Separat pui o jumatate de ceapa tocata marunt,si rosiile din conserva,si...Citeste continuarea
Ciuperci cu legume la tigaie si...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam cartofii, ii taiem cubulete si ii spalam sub jet de apa rece. Punem cartofii la fiert in apa cu sare pana intra usor furculita in ei. Dupa ce au fiert cartofii ii scurgem de apa,...Citeste continuarea
Clatite americane cu sos de afine...
Postat de: privatelaura in DulciuriIntr-un castron, punem bananele curatate si zeama de portocale. Amestecam cu un blender si adaugam laptele. Spalam o portocala bine si apoi radem coaja si o punem in compozitia de clatite....Citeste continuarea
Cartofi la tigaie cu sos de branza
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriSpalam bine cartofii apoi ii fierbem in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Ii trecem sub jet de apa rece dupa ce au fiert, ii curatam de coaja si ii zdrobim cu mana. Ardeii se spala,...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai
Postat de: rhapsody in Mancaruri de post1. Pune fasolea in apa cu putina sare si lasa sa dea un clocot. 2. Spala si curata ceapa, morcovii si telina si taie-le in cuburi impreuna cu ardeiul, apoi le pui in ciorba. Pune si ramura...Citeste continuarea
Cartofi evantai
Postat de: Luana in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja, se cresteaza din loc in loc, se presara praf de usturoi, sare si unt intre crapaturi. Ii asezam intr-o tava, punem putina apa in tava si ii acoperim cu folie. Dam...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu ciuperci
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriPrima oară se pregătește umplutura. Ceapa și morcovul curățate se toacă mărunt, apoi se călesc în puțin ulei, până devin translucide. Apoi se adaugă ciupercile scurse de...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu costita afumata
Postat de: babi5 in CiorbeFasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat de cu seara. Zarzavatul, ardeiul, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Costita se feliaza bucatele mici si se...Citeste continuarea
Coronite cu gem de capsuni
Postat de: papabundetot in PrajituriAm dizolvat putin drojdia in laptele caldut,intr-un castron mare am pus faina,ouale,coaja de portocala,cuisoare macinate,scortisoara,125 gr unt taiat cubulete,uleiul de masline,sarea,zaharul si...Citeste continuarea
Chips-uri de porumb
Postat de: Antonia_Mindru in Mancaruri de postCantitatile sunt mici, eu am facut doar cateva chips-uri, desi puteti mari cantitatile fara nicio problema. Peste faina de porumb se adauga sarea, se amesteca, iar dupa se pune apa (cam dupa ochi,...Citeste continuarea
Ceai (homemade) cu arome de iarna
Postat de: Lia1 in BauturiAm dat cateva clocote bune: apa cu scortisoara si vanilia (apa sa se coloreze si sa fie aromata). Batoanele fie le rupi, fie puse intregi si refolosite fara probleme la multe alte ceaiuri. Am...Citeste continuarea
Chiftele cu ton
Postat de: rocsi_1612 in PesteCuratam morcovul, cartoful, le spalam si le punem la fiert cu un praf de sare. Cand sunt patrunse le scurgem de apa, pe lasam la racorit. Desfacem tonul, uleiul il scurgem, il punem intr-un...Citeste continuarea
Cozonac de post cu stafide,curmale...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postPunem drojdia cu un praf de sare si 1 lingurita de zahar intr-un castron. Amestecam pana devine lichida. Adaugam apa minerala la temperatura camerei, zaharul, coaja de lamaie rasa,zaharul...Citeste continuarea
Cozonac floare cu rahat
Postat de: Criss in DulciuriIntr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si...Citeste continuarea
Cheesecacke de portocale
Postat de: papabundetot in PrajituriAm rupt biscuitii in bucati si apoi i-am maruntit bine la robot,amestecandu-i cu untul.Dupa ce au fost bine sfaranati,i-am asezat in forma de tort,aranjand blatul sa fie cat de cat uniform,am...Citeste continuarea
Chec pufos in doua culori
Postat de: babi5 in PrajituriPrima data punem stafidele la hidratat in 100 ml apa si esenta rom.Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile impreuna cu 5 linguri apa si praful de sare le mixam...Citeste continuarea
Chiftele din carne de porc si piept...
Postat de: babi5 in PuiCarnea de pui am macinat-o, cea de porc am luat-o macinata. Se pun ambele intr-un castron, adaugam feliile de pine inmuiate si bine stoarse. Ceapa, usturoiul si cartofi se curata, se spala ,...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu carnati
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carneFierbem cartofii in coaja, ii curatam si apoi ii zdrobim usor cu o lingura (doar putin ii turtim, fara a ii faramita) Carnatii se prajesc in ulei sau se pun pe gratar . Apoi ii taiem rondele...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu branza de...
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriClatite pufoase reteta Stafidele le punem intr-un castron sa se inmoaie in apa calda.Biscuitii ii faramitam. Branza o mixam impreuna cu zaharul,ouale si zaharul vanilat.Laptele impreuna cu...Citeste continuarea