A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cozonac de post

Postat de: JulyCris in Dulciuri

Aluat- Se pune sucul intr-un ibric pe foc pana devine caldut.Drojdia se freaca cu o lingura de zahar. Faina cernuta se pune intr-un bol cu un praf de sare. Adaugam peste sucul...Citeste continuarea

Ciolan de porc cu ierburi aromate

Postat de: ralu_ca in Porc

Se cresteaza ciolanul pe toate partile si se freaca carnea cu amestecul de sare si condimente , apoi se unge cu ulei de masline si se da la cuptor approx o ora.  Otinem o carne cu un...Citeste continuarea

Cuib de viespi ( Darázsfészek)

Postat de: Mokuska in Dulciuri

Amestecam ouale cu zaharul, coaja de lamaie, untura si sarea. Faina cernuta amestecam cu drojdia uscata, dupa care incepem sa incorporam ouale.  Incepem sa framantam adaugand laptele caldut...Citeste continuarea

Crenvusti in aluat

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Aluatul se lasa la dezghetat. Se intinde foaia de aluat pe suprafata de lucru si in functie de marimea crenvustilor se taie in dreptunghiuri. Eu am impartit-o in 12. Am crestat marginile...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor, condimentati cu...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Curatam si spalam cartofii, apoi ii scurgem bine de apa si ii portionam in patru sau in 6, in functie de marimea lor.  Ungem o tava cu uleiul de masline si asezam din loc in loc bucati de...Citeste continuarea

Ciorba de zucchini si cus-cus

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam si spalam ceapa si ardeiul, le taiem cubulete/ rondele. Spalam dovlecelul, il taiem bucatele. Punem in oala 2-3 linguri de ulei, sotam ceapa si ardeiul 2-3 minute, adaugam bobitele...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca cu pulpe de pui (...

Postat de: babi5 in Ciorbe

Se curata zarzavatul , ceapa , cartofii si ardeiul, se spala si se toaca marunt. Varza murata se spala si se toaca marunt, mazarea si fasolea verde se strecoara, se da printr-un jet de apa si...Citeste continuarea

Chinese fortune cookies

Postat de: Xandrinne in Dulciuri

Dupa ce incingem cuptorul si tapetam o tava cu hartie de copt, mixam bine albusurile. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar, esentele si uleiul, apoi mixam in continuare. Adaugam si restul...Citeste continuarea

Cartofi prajiti pentru barbati...

Postat de: Mutulica in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii, ii feliem si-i spalam in apa rece.  Scurgem bine apa si  punem cartofii in multicooker. Turnam ulei cat sa acopere usor batoanele de cartofi.  Presaram sare....Citeste continuarea

Ciorba de legume , la multicooker (...

Postat de: Ina in Supe/Ciorbe

Curatam legumele si le spalam. Dovleceii si cartofii se taie in cubulete potrivite. Tocam marunt ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras ( eu am avut bucati congelate ). In vasul de la...Citeste continuarea

Coaste de porc la cuptor

Postat de: reisnaor_2006 in Porc

Pregatim un bol in care zdrobim usturoiul, il amestecam cu uleiul de masline, boiaua, sare, piper, cimbru si apa. Facem o pasta si ungem pe rand coastele spalate. Lasam la macerat jumate de ora....Citeste continuarea

Cornuletele copilariei

Postat de: robert_badica in Dulciuri

Mai intai pregatim toate ingredientele. Apoi, amestecam intr-un bol: untura, ouale, bobul de drojdie dizolvat in lapte, zaharul si faina. Se amesteca bine pana ce devine un aluat destul de tare....Citeste continuarea

Cotlet de Porc cu Cascaval (Reteta...

Postat de: Ina75 in Porc

Condimentam cotletele de porc cu sare si piper macinat, pe ambele parti. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem untul. Punem cotletele de porc in untul topit si le prajim 3-5 minute. Le...Citeste continuarea

Chiftelute in sos de ciuperci

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carne

Prepararea chiftelutelor: Carnea de tocat se amesteca cu oul,condimentele,ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,ardeiul gras tocat cuburi(este optional). Cartoful se da pe...Citeste continuarea

Ciolan afumat la cuptor

Postat de: claudiaO in Porc

Ciolanele le-am spalat, apoi leam sters bine. Le-am impanat cu feliutele de carnat si usturoiul, apoi le-am uns cu ulei si le-am frecat bine cu cimbru  si piper. Le-am asezat intro tava...Citeste continuarea

Conopida pane

Postat de: pity19 in Aperitive / Garnituri

Clatim conopida ; Intr-o oala cu apa si sare punem conopida si dam la fiert cca 30 de minute ; Cand a fiert , scurgem de apa ; O desfacem in  buchetele nici prea mari nici prea mici ;...Citeste continuarea

Cartofi copti cu ceapa

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Eu am copt cartofii in cuptorul cu microunde, se pregatesc rapid in 11-12 minute in functie de marimea lor. Cine are retineri fata de acest mod de coacere poate folosi metoda clasica, la cuptor....Citeste continuarea

Ciorba de legume cu ciuperci si...

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Se taie ceapa verde,ardeiul gras il taiem cuburi si le punem la calit in ulei de masline. Dupa 2-3 minute se adauga morcovii taiati rondele si pancetta.Dupa ce s-au calit se adauga in oala de...Citeste continuarea

Chifle

Postat de: claudiaO in Piine

Am pus faina intrun lighean, am presarat sarea, zaharl si drojdia uscata si am amestecat pentru omogenizare.Am inclzit laptele si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat molculcut si...Citeste continuarea

Cartofi fierti aromati

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

   Punem la fiert cartofii in coaja.Dupa ce s-au racit ii curatam si ii taiem in 4 bucati.Intr-o tigaie punem ulei si cartofii taiati si ii lasam sa se rumeneasca putin,adaugam ceapa...Citeste continuarea

Curcan marinat cu citrice

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Se amesteca untura de curcan cu  zeama de la o lamaie si de la o clementina  , ierburi de Provence , fulgi de chilli , sare si usturoi curatat si zdrobit . Bucatile de spate de curcan...Citeste continuarea

Curcan in sos marinat

Postat de: margo in Curcan

In afara de piept de curcan se pot folosi si pulpele.Carnea se spala , se zvanta bine si se taie cuburi.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga pieptul de curcan sau pulpele. Se...Citeste continuarea

Ciorba manastireasca de legume

Postat de: Sylvia in Ciorbe

Prepararea si ingredientele sunt extrem de simple, rabdarea si dragostea de bucate este cheia retetei. Toate radacinoasele ( morcovul pastranacul, telina ) se dau pe razatoare. Ceapa, ardeiul,...Citeste continuarea

Carbonara cu dovlecei

Postat de: mirciss25 in Paste

Puneti pastele la fiert pentru 7-9 minute, apa sa fie sarata ca cea de mare.  Intr-o tigaie incinsa, cu un strop de ulei puneti baconul la prajit pentru 5 minute sau pana cand este...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: mirciss25 in Ciorbe

    Puneti carnea de vita la fiert in 4 litri de apa pentru 1 ora. Aveti grija sa luati spuma cu ajutorul unei palete. Tocati toate legumele cubulete puneti in oala si mai fierbeti...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii spalam bine si ii punem la fiert in multa apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii lasam sa se raceasca si ii curatam de coaja. Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Ungem o tava ceramica...Citeste continuarea

Clatite aurii

Postat de: andreea91 in Prajituri

Am batut   ouale cu rasatura de lamaie si portocala si sarea , le-am batut  spuma cu telul si apoi am  adaugat laptele. Apoi  treptat am am adaugat faina  pana ce...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu zeama de varza

Postat de: claudiaO in Ciorbe

Bucatile de pui le-am curatat si taiat  dupa cum v-am zis si le-am pus in oala cu 2l apa rece si un praf de sare; am spumat bine. Legumele le-am curatat si tocat marunt -...Citeste continuarea

Cozonac - varianta rapida

Postat de: Lia1 in Prajituri

Incalzeste cuptorul la 40-50° initial, doar pt. caldura in spatiu si cresterea maielei. Pregateste doua tavi medii unse cu unt moale sau ulei. MAIA 1. Amesteca: drojdia, 1 lingura...Citeste continuarea

Ciorba radauteana cu zucchini

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare,impreuna cu ceapa lasata intreaga. Morcovul se taie rondele,ardeiul gras cubulete,se pun la calit in putin ulei de masline,dupa care se adauga in...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu crema de branza...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii sub jet de apa rece si ii fierbem in coaja. Dupa ce au fiert ii trecem sub jet de apa rece si curatam coaja pe partea superioara. Scobim miezul din fiecare cartof cu o...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: robert_badica in Ciorbe

Spalati si curatati toate legumele.Ceapa si ardei ii pui intr-o cratita,dupa care pui telina,si pastarnacul tocate marunt.Separat pui o jumatate de ceapa tocata marunt,si rosiile din conserva,si...Citeste continuarea

Ciuperci cu legume la tigaie si...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii spalam sub jet de apa rece. Punem cartofii la fiert in apa cu sare pana intra usor furculita in ei. Dupa ce au fiert cartofii ii scurgem de apa,...Citeste continuarea

Clatite americane cu sos de afine...

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Intr-un castron, punem bananele curatate si zeama de portocale. Amestecam cu un blender si adaugam laptele. Spalam o portocala bine si apoi radem coaja si o punem in compozitia de clatite....Citeste continuarea

Cartofi la tigaie cu sos de branza

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Spalam bine cartofii apoi ii fierbem in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Ii trecem sub jet de apa rece dupa ce au fiert, ii curatam de coaja si ii zdrobim cu mana. Ardeii se spala,...Citeste continuarea

Ciorba de fasole pastai

Postat de: rhapsody in Mancaruri de post

1.  Pune fasolea in apa cu putina sare si lasa sa dea un clocot. 2. Spala si curata ceapa, morcovii si telina si taie-le in cuburi impreuna cu ardeiul, apoi le pui in ciorba. Pune si ramura...Citeste continuarea

Cartofi evantai

Postat de: Luana in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja, se cresteaza din loc in loc, se presara praf de usturoi, sare si unt intre crapaturi. Ii asezam intr-o tava, punem putina apa in tava si ii acoperim cu folie. Dam...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu ciuperci

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Prima oară se pregătește umplutura. Ceapa și morcovul curățate se toacă mărunt, apoi se călesc în puțin ulei, până devin translucide. Apoi se adaugă ciupercile scurse de...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu costita afumata

Postat de: babi5 in Ciorbe

Fasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat de cu seara. Zarzavatul, ardeiul, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Costita se feliaza bucatele mici si se...Citeste continuarea

Coronite cu gem de capsuni

Postat de: papabundetot in Prajituri

Am dizolvat putin drojdia in laptele caldut,intr-un castron mare am pus faina,ouale,coaja de portocala,cuisoare macinate,scortisoara,125 gr unt taiat cubulete,uleiul de masline,sarea,zaharul si...Citeste continuarea

Chips-uri de porumb

Postat de: Antonia_Mindru in Mancaruri de post

Cantitatile sunt mici, eu am facut doar cateva chips-uri, desi puteti mari cantitatile fara nicio problema. Peste faina de porumb se adauga sarea, se amesteca, iar dupa se pune apa (cam dupa ochi,...Citeste continuarea

Ceai (homemade) cu arome de iarna

Postat de: Lia1 in Bauturi

Am dat cateva clocote bune: apa cu scortisoara si vanilia (apa sa se coloreze si sa fie aromata). Batoanele fie le rupi, fie puse intregi si refolosite fara probleme la multe alte ceaiuri. Am...Citeste continuarea

Chiftele cu ton

Postat de: rocsi_1612 in Peste

Curatam morcovul, cartoful, le spalam si le punem la fiert cu un praf de sare. Cand sunt patrunse le scurgem de apa, pe lasam la racorit. Desfacem tonul, uleiul il scurgem, il punem intr-un...Citeste continuarea

Cozonac de post cu stafide,curmale...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Punem drojdia cu un praf de sare si 1 lingurita de zahar intr-un castron. Amestecam pana devine lichida. Adaugam apa minerala la temperatura camerei, zaharul, coaja de lamaie rasa,zaharul...Citeste continuarea

Cozonac floare cu rahat

Postat de: Criss in Dulciuri

Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si...Citeste continuarea

Cheesecacke de portocale

Postat de: papabundetot in Prajituri

Am rupt biscuitii in bucati si apoi i-am maruntit bine la robot,amestecandu-i cu untul.Dupa ce au fost bine sfaranati,i-am asezat in forma de tort,aranjand blatul sa fie cat de cat uniform,am...Citeste continuarea

Chec pufos in doua culori

Postat de: babi5 in Prajituri

Prima data punem stafidele la hidratat in 100 ml  apa si   esenta rom.Separam galbenusurile  de albusuri. Albusurile impreuna cu 5 linguri  apa si praful de sare le mixam...Citeste continuarea

Chiftele din carne de porc si piept...

Postat de: babi5 in Pui

Carnea de pui am macinat-o, cea de porc am luat-o macinata. Se pun ambele intr-un castron, adaugam feliile de pine inmuiate si bine stoarse. Ceapa, usturoiul si cartofi se curata, se spala ,...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu carnati

Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si apoi ii zdrobim usor cu o lingura (doar putin ii turtim, fara a ii faramita) Carnatii se prajesc in ulei sau se pun pe gratar . Apoi ii taiem rondele...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu branza de...

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Stafidele le punem intr-un castron sa se inmoaie in apa calda.Biscuitii ii faramitam. Branza o mixam impreuna cu zaharul,ouale si zaharul vanilat.Laptele impreuna cu...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]