Iaurt cu capsuni
Postat de: cristinutanicolita in Mancare copiiSe pun toate ingredientele in blender si se mixeaza. Citeste continuarea
Iaurt de casa
Postat de: Dea_Dea in Aperitive / GarnituriLaptele se fierbe si se lasa la racit pana putem tine degetul in el. Se toarna in borcane. Eu am folosit borcan de 800 . Iaurtul se amesteca cu 2-3 linguri de lapte si se pune cate 2 linguri...Citeste continuarea
Inghetata de capsuni
Postat de: babi5 in DulciuriSe curata capsunile, se spala bine si se lasa in strecuratoare sa se scurga bine apa, apoi se paseaza bine. Frisca se pune intr-un castron o mixam bine pana isi mareste volumul, apoi adaugam...Citeste continuarea
Inghetata de capsuni
Postat de: cristeena20 in DulciuriSpalam capsunile cu frunzulite cu tot si abia apoi le rupem de la fruct. Punem fructele intr-un lichidificator si mixam cu robotul pana devine lichid . Frisca se tine cateva ore in...Citeste continuarea
Impletita cu migdale
Postat de: tarasmariana in DulciuriSe pun toate ingredientele intr-un vas si drojdia dizolvata in lapte cald se framanta bine si se lasa la crescut. Intre timp preparam umplutura:se macina migdalele,se pun intr-un vas,se adauga...Citeste continuarea
Inghetata de vanilie cu ciocolata alba
Postat de: petruta_ionela84 in DulciuriMixeaza ouale cu zaharul ,amesteca cu amidonul si 100 ml lapte rece. Restul de 500 ml pune-l la fiert impreuna cu ciocolata alba, cand fierbe adauga amestecul de oua si da la foc mic. Amesteca...Citeste continuarea
Iepure cu cartofi si rozmarin
Postat de: aura78 in Mancaruri cu carneTranseaza si spala iepurele .Sareaza-l si pipereaza-l dupa gust . Intr-o tigaie mare antiaderenta pune putin ulei de masline ,usturoiul taiat marunt ,iepurele ,cartofii taitai in cuburi...Citeste continuarea
Inghetata vanilie
Postat de: Georghiouadriana23 in PrajituriGalbenusurile le mixam cu zaharul pana devin cremoase. Adaugam laptele putin cate putin si mixam in continuare.Punem compozitia la fiert,la foc mic,cam 5-6 minute (nu mai mult pt ca se taie)....Citeste continuarea
Inghetata de vanilie
Postat de: JulyCris in DulciuriGalbenusurile le mixam cu zaharul pana devin cremoase. Adaugam laptele in fir subtire si mixam in continuare. Punem la foc mic pana se ingroasa putin (maxim 6-7 minute). Aveti grija sa nu lasati...Citeste continuarea
Inima de porc si orez cu fasole rosie
Postat de: papabundetot in PorcAm spalat foarte bine organele si le-am curatat de pielitele albe pe care le aveau,mai cu seama rinichii trebuie foarte bine curatati.Le-am pus apoi la marinat in sos soia si otet balsamic pentru...Citeste continuarea
Invartita cu mere
Postat de: danielaR in DulciuriFaina am amestecat-o cu drojdia si zaharul.Am pus apa si am framantat un aluat molicel pe care l-am lasat la crescut. Intre timp am curatat merele de coaja.Le-am dat pe razatoarea cu ochiuri...Citeste continuarea
Impletitura cu gem si nuca de post
Postat de: Luana in Mancaruri de postSe amesteca toate ingredientele si formam un aluat pe care il intindem si punem amestecul de gem si nuca . Se pune intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor circa 25 minute ....Citeste continuarea
Impletita cu spanac
Postat de: farfuriavesela in Aperitive / GarnituriAluatul se prepara astfel Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut si se adauga peste toata cantitatea de faina, apoi se adauga pe rand celelalte ingrediente, amestecandu-se bine pentru a se...Citeste continuarea
Impletitura cu nutella si rahat
Postat de: pity19 in DulciuriAdaugam faina intr-un castron, punem untul, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom, drojdia dizolvata in 2 lg apa, praful de sare si amestecam pana devine un aluat nici prea tare dar nici prea...Citeste continuarea
Inele de calamar cu gnocchi si sos...
Postat de: Bunica in Fructe de mareInelele de calamar decongelate se prajesc in ulei. Gnocchi se pun la fiert in apa cu sare. Cat se fierb ,se pregateste sosul de iauurt. Usturoiul se curata,se piseaza cu sare dupa gust si...Citeste continuarea
Iahnie de fasole
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postFasolea se pune la inmuiat in apa rece de seara.Dimineata o punem la fiert si schimbam apa in 2-3 randuri.Ceapa o curatam ,spalam si taiem marunt,telina o dam pe razatoarea mare iar ardeiul il...Citeste continuarea
Iahnie de fasole ( de post)
Postat de: caroline in Mancaruri de postFasolea o spalam si o punem la apa rece cu o seara inainte.Astfel bobul de fasole va fierbe mult mai usor. A doua zi scurgem fasolea de apa in care a stat ,punem din nou apa si punem fasolea la...Citeste continuarea
Iepure la cuptor
Postat de: oana1993 in Mancaruri cu carneSe pune iepurele intr-un vas de yena,se face un bait din uleiul de masline sare piper,usturoiul taiat marunt,patrunjelul,busuiocul,tarhonul,cimbru,piperul boabe,frunzele de dafin. Se unge...Citeste continuarea
Iahnie de fasole
Postat de: Julie_Snow in Mancaruri de postFasolea se spala bine si se lasa la hidratat peste noapte, acoperita fiind cu apa. Apoi se pune la fiert, cu apa rece. Cand da in clocot se strecoara, apa se arunca, iar peste fasole se pune apa...Citeste continuarea
Iahnie de fasole
Postat de: JulyCris in Mancaruri de postFasolea se alege de impuritati,se spala bine si se lasa in apa(ideal ar fi peste noapte ca sa se umfle bine,fierbe mai repede.) Daca nu,merge facuta si pe loc. :) Se acopera cu apa si se pune pe...Citeste continuarea
Iepure bbq cu tzatziki
Postat de: sisterskitchen in Mancaruri cu carne1. Pulpele se spală şi se scurg de apă. 2. Într-un mojar se zdrobesc rozmarinul, dafinul, usturoiul şi se amestecă cu ulei de măsline. Se asezonează cu sare şi piper, apoi se...Citeste continuarea
Icre de crap
Postat de: nadea68 in PesteSecretul de a prepara icrele e multa rabdare :)....Ca sa se bata bine,icrele trebuie sa fie sarat si nu proaspat. Punem icrele intr-un bol.Incepem sa adaugam ulei cate un pic,foarte putin...Citeste continuarea
Inimioare duci-reteta 700
Postat de: ianculubita in DulciuriPunem intr-un vas pe foc mic frisca,zaharul,semintele de vanilie,zaharul vanilat,scortisoara iar dupa ce a ajuns la punctul de fierbere,dam vasul deoparte si incorporam gelatina hidratata in apa...Citeste continuarea
Iepure cu mazare si broccoli
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carneIepurele se pune la marinat peste noapte in ulei de masline,vin si condimente.Se lasa in frigider. Ceapa se tocata marunt se pune la calit ,se adauga si ardeiul kapia taiat cuburi si bucatiile...Citeste continuarea
Iepure cu mirodenii
Postat de: Alina26 in Mancaruri cu carneAm spalat carne bine,am pus-o intr-un bol mare,in care am adaugat toate mirodeniile,si usuroiul curatat si taiat in doua,in afara de ulei de masline,am pus si vinul si apa,am mestecat bine si am...Citeste continuarea
Invartite cu cascaval
Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri1. Punem faina intr-un bol, dam deoparte o cana de faina din cantitatea initiala (vom avea nevoie mai tarziu de ea), facem o adancitura in mijloc, punem drojdia, zaharul si 300 ml apa. Avem...Citeste continuarea
Iahnie de fasole
Postat de: Adi75 in Mancaruri de legumeSe pune putin ulei intr- o cratita in care calim putin carnatii si costita deja portionata, apoi adaugam morcovii, ceapa taiata cubulete se lasa la se caleasca putin, punem piperul si boiaua de...Citeste continuarea
Inele de ceapa
Postat de: xana in Aperitive / GarnituriCepele se taie in rondele care se dau cu putina sare. Separam oul si albusul il batem spuma iar galbenusul il amestecam cu laptele si uleiul. Faina o amestecam cu amidonul, sarea si praful...Citeste continuarea
Iaurt cu diverse fructe
Postat de: portiadelumina in DulciuriNici nu ştiu ce să scriu la modul de pregătire, că deja am vorbit prea mult la introducere. :)) E simplu, se amestecă întâi iaurtul cu mierea până se omogenizează...Citeste continuarea
Inimioare Mini Pavlova
Postat de: pusikmea in PrajituriMixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana nu se mai simte si se devine o spuma densa lipicioasa. Adaugam apoi otetul si amidonul si...Citeste continuarea
Inimi si pipote cu dulceata de...
Postat de: Dea_Dea in PuiPipotele si inimile se spala, se curata, se taie bucati si se pun la fiert. Intre timp pregatim dulceata de ardei. Ardeiul se curata si se spala, se toaca sau se macina. Se pune la fiert cu apa...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu carnati de casa...
Postat de: Dya in Mancaruri de legumePunem fasolea de cu seara intr-un vas cu apa si o lasam pana a doua zi. Astfel se hidrateaza si fierbe mult mai repede. Inlocuim apa si o punem la fiert pana ce da in clocot. Schimbam apa, avand...Citeste continuarea
Icre de casă
Postat de: georgiaskitchen in Aperitive / GarnituriÎn primul rând punem într-o crăticioară cam 200 ml de apă și când aceasta dă în clocot, adăugăm grișul amestecând energic cu un tel până se...Citeste continuarea
Inimioare cu branza,seminte si nuca
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriUntul (sau margarina) trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam untul (margarina) cu branza (daca e mai tare o dam intai pe razatoare; la mine n-a fost cazul pentru ca s-a zdrobit usor...Citeste continuarea
Islere
Postat de: mena29 in DulciuriFramantam un aluat din toate ingredientele pentru biscuiti si il dam la rece pentru 1-2 ore. Scoatem aluatul de la rece si pe un blat de lemn infainat,intindem o foaie de aproximativ 30 mm...Citeste continuarea
Iepure la cuptor cu piure de cartof...
Postat de: rodicamaria in Mancaruri cu carneMustarul l-am amestecat bine cu uleiul.Carnea am spalat-o sub jet de apa si am sters-o cu servetel.Apoi am uns carnea cu mustarul si am dat la frigider pt. o ora. Apoi am adaugat putina apa si...Citeste continuarea
Icre de peste
Postat de: claudiaO in PestePregatim mai intai grisul pt a avea timp sa se raceasca - eu pun dupa ochi la o parte de gris cca. 3 parti de apa - se pune la fiert si se amesteca sa nu se prinda de cratita si sa nu faca...Citeste continuarea
Invartita cu branza de oaie
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriDaca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs. Dam branza de oaie pe razatoarea mare (sau o sfaramam cu ajutorul furculitei) si apoi o amestecam...Citeste continuarea
Iepure de camp cu masline si...
Postat de: mamaieelena in Mancaruri cu carneIn ziua de 24 decembrie am facut baitul pentru carnea de iepure. Spalata si transata in bucati mai mici am sarat si piperat si in acest timp vinul cu legumele pe care le-am curatat si feliat...Citeste continuarea
Iahnie cu ciolan și cârnați de...
Postat de: CulinaryRainbow in Mancaruri cu carneÎnainte de toate, fasolea se lasă în apă rece peste noapte. Eu am o cratiță din fontă pe care îmi place s-o folosesc când nu-i vreme de ceaun;...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu afumatura,...
Postat de: claudiaO in PorcCum se prepara Iahnie de fasole cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa in familie: Alegem fasolea si o punem la fiert in apa - schimbam vreo 3 ape, dupa care o punem in...Citeste continuarea
Iepure la cuptor cu cartofi
Postat de: petruta_ionela84 in Mancaruri cu carneSpalam bine cartofii si ii taiem sferturi, asezam pulpele si cartofii in tava, le dam cu sare si pipersi boia, turnam uniform deasupra uleiul si vinul, apoi asezam rasfirat cateii de usturoi...Citeste continuarea
Indiene
Postat de: Bunica in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Cand albusurile sunt mixate bine(sa intorci vasul si sa nu cada)se adauga zaharul mixand in...Citeste continuarea
Indiene
Postat de: Zamfira in PrajituriPregatire coji: Omogenizam galbenusurile cu zaharul pana cand obtinem o compozitie spumoasa, deschisa la culoare. Batem spuma foarte tare din albusuri, adaugam putina sare. Apoi unim cele...Citeste continuarea
Iepure marinat , la cuptor, reteta...
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneCum se prepara Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa Marinata: Intr-un vas incapator punem 1 litru apa, adaugam ceapa taiata solzisori, morcovul rondele si usturoiul...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu cârnați
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneFasolea se pune la umflat în apă rece, cca. 3 ore. În criză de timp, fasolea se pune la fiert în oala subpresiune, împreună cu zarzavaturile curățate, tocate mărunt,...Citeste continuarea
Icre de post
Postat de: Creatsa in Mancaruri de postIntr-o craticioara se pune sucul de rosii la fiert. Cand incepe sa dea in clocot se adauga grisul in ploaie si se amesteca bine pana ce grisul se umfla apoi se lasa la racit. Intr-un bol...Citeste continuarea
Indiene
Postat de: Creatsa in PrajituriMixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul pudra si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si uleiul apoi adauga-le...Citeste continuarea
Islere cu nuca
Postat de: Criss in PrajituriIntr-un castron se adauga toate ingredientele de mai sus si se framanta usor pana cand se face un aluat nelipicios, asemeni compozitiei acestor fursecuri . Se inveleste aluatul in folie alimentara...Citeste continuarea
Iepure marinat si cartofi la cuptor...
Postat de: stratulatgeorgiana in Mancaruri cu carneSe pune iepurele in oala sub presiune si se fierbe 30 minute. Dupa aceea se pune iepurele intr-un castron si se marineaza cu condimente, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie si se poate...Citeste continuarea