Ossobuco con gremolata
Postat de: Brindusa in VitaDa carnea prin faina, apoi scutur-o de exces. Intr-o cratita/oala in care sa incapa toata carnea incalzeste uleiul si untul si prajeste la foc mare carnea pe toate partile pana se aureste. In...Citeste continuarea
Omleta cu marar,ceapa verde si...
Postat de: izulika in Aperitive / GarnituriSe bat ouale cu un praf de sare, apoi se adauga ceapa tocata si mararul, separat intr-o tigaie se pune putin ulei si se pun carnatii taiati rondele la prajit. Cand carnatii sunt prajiti se...Citeste continuarea
Orez "mexican"
Postat de: vero_closca in Mancaruri de postintr-o cratita cu fundul gros pui cateii de usturoi sa se caleasca in uleiul de masline. cand devin aurii,adaugi orezul si calesti pana devine transparent, pui firele de sofran inmuiate in...Citeste continuarea
Orez cu pui si legume
Postat de: vero_closca in Puispeli si usuci pulpele de pui,le condimentezi cu sare si piper si le asezi intr-o tava unsa cu putin ulei,torni vinul si o cescuta de supa si dai la cuptor la foc mediu pt 45 minute.speli,cureti...Citeste continuarea
Oua umplute cu carne de pui si sunca
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale tare in apa cu putina sare Dupa ce s-au fiert se curata si se taie pe lungine se scoate galbenusul care se amesteca bine cu untul si se lasa deoparte carnea se fierbe intre...Citeste continuarea
Orez integral cu gaina, in vas de lut
Postat de: ANCA in PuiIn vasul de lut se pune orezul integral (am folosit Uncle Ben's, o punguta, ideal pentru fix 2 portii), ceapa, ardeiul, tocate marunt si usturoiul verde rondele, inclusiv cozile verzi. Se stropesc...Citeste continuarea
Ochi de elefant
Postat de: madi_marin in PrajituriBiscuitii se rup mai mare intr+un castron. Se pune un vas pe foc cu zahar, o cana cu apa, cacaoa, lichiorul de ciocolata, esenta de rom si vanilie si ciocolata. Facem un sirop mai gros pe...Citeste continuarea
Orez cu pui si legume
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriCeapa se caleste in ulei de masline intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand carnea, morcovul, ardeiul, mazarea iar dupa fiecare leguma adaugata se caleste un pic atat cat sa ramana legumele...Citeste continuarea
Orez cu ficatel la cuptor- pt bebelusi
Postat de: pusikmea in Mancare copiiSpalam si curatam ficatelul de pielite, apoi il punem la fiert. Intre timp intr-o alta oala vom pune si orezul la fiert in mai multa apa. Taiem ceapa marunt, dam morcuvul si pastarnacul pe...Citeste continuarea
Oua umplute in sos de maioneza
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale, se lasa sa se raceasca si apoi se curata de coaja. Se taie fiecare ou in doua (in lungime). Se scot galbenusurile, se amesteca cu putina maioneza, putin cascaval ras, putina sunca...Citeste continuarea
Omiduta vesela
Postat de: epurasha2bb in Dulciurise fac bucatele mici biscuitii si se stropesc cu lapte.Ciocolata se face bucatele si se topeste cu untul si esenta si putin lapte.Apoi se amesteca bine cu biscuitii si cu dulceata.Seda la...Citeste continuarea
Orez Elegant
Postat de: epurasha2bb in Puise ia jumatatea de piept de pui, se spala si se freaca cu condimente peste tot, se pune in tigaia incinsa si unsa cu putin unt.Se prajeste acoperit intreg. Legumele se taie rondelute si se calesc...Citeste continuarea
Orez cu lapte
Postat de: nadina73 in Mancare copiiSe pune laptele cu sarea la fiert apoi se pune orezul si se amesteca bine sa nu se prinda cand se fierbe la foc mic ,cand orezul e fiert se pune zaharul se lasa sa mai dea 2 clocote se pune...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriOuale se pun intr-o oala la fiert. le lasam sa fiarba pana sunt tari. cand sunt gata de fiert se pun in apa rece la racorit. cand s-au racorit se cojesc,se taie in 2 si se scoate...Citeste continuarea
Ostropel de pui
Postat de: LALY in Mancaruri cu carneSe spala ciocanelele de pui si se sterg cu hartie absorbanta.Ceapa se taie solzisori.Rosiile se taie si ele cubulete.Uleiul se pune intr-o cratita la incins. Carnea de pui se sareaza si se pune...Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: Adinacarla in Aperitive / GarnituriMorcovii, ceapa, patrunjelu, pastarnacu, telina, ardei rosu se curata, se spala si se toaca marunt sau se dau pe razatoarea mare. Intr-o cratita se pune putin ulei si se adauga: legumele de mai...Citeste continuarea
Orez cu lapte
Postat de: bitza in Mancare copiiLaptele se fierbe impreuna cu zaharul, vanilia si putina sare. Orezul se alege, se spala, se scurge bine si se fierbe in lapte, pana ce s-a umflat si este moale, dar fara ca bobul sa se...Citeste continuarea
Orez cu ciuperci
Postat de: vero_closca in Mancaruri de postSe spala si se curata ciupercile si se taie felii,ceapa se curata si se taie marunt si se pune la calit in ulei.Cand devine sticloasa,se adauga ciupercile si se calesc pana scade tot sucul pe care...Citeste continuarea
Omleta cu ceapa verde si patrunjel
Postat de: izulika in Aperitive / GarnituriSe bat ouale impreuna cu sarea ceapa taiata marunt si patrunjelul apoi se adauga putin ulei intr-o tigaie si se prajeste pe ambele parti pana devine aurie. Se serveste cu salata sau castraveti...Citeste continuarea
Oua cu legume la cuptor
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriLegumele le punem la inabusit cu putin unt, dupa care adaugam branza si sunculita taiata cubulete, lasam putin si acest amestec il punem intr-o tava de chec pe care o ungem cu ulei, iar deasupra...Citeste continuarea
Omleta cu drob
Postat de: pusikmea in Aperitive / Garniturise taie cartofii dupa preferinte si se pun in tigaie la prajit, dupa ce s-au prajit punem ouale batute cu sare si piper, formam o omleta, o intoarcem pe ambele parti ajutandu-ne de un capac, dupa...Citeste continuarea
Orez cu pui si legume
Postat de: vero_closca in PuiSpeli bine carnea,o usuci cu un servet si o rumenesti usor in putin ulei de masline Apoi o pastrezi la cald. Legumele le cureti,le speli si le tai dupa preferinta apoi le pui sa se caleasca in...Citeste continuarea
Oua vopsite
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriOuale se degreseaza cu apa calda si putin detergent de vase. Se sterg de apa, se infasoara in cate o hartie colorata, apoi se leaga intr-o retea ( eu folosesc bucati de...Citeste continuarea
Orez cu varza acra
Postat de: vero_closca in Mancaruri de postse spala,se scurge si se taie fideluta varza acra. ceapa se taie pestisori, ardeiul cubulete sau fasii si se calesc impreuna in ulei pana se inmoaie putin,apoi se adauga varza si se calesc inca...Citeste continuarea
Oua colorate
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituriintr-o oala se pune o laveta , oua , apa sa le acoper , sare si 2 linguri de otet . se acopera oala cu capac si se fierb ouale 30 min. la foc mic . se pun manusile protectoare...Citeste continuarea
Orez cu trei feluri de ciuperci
Postat de: Sylvia in Mancaruri de postPreparare : intr-o tigaie gen wok puneti la incins uleiul si atunci cand e incins adaugati ciupercile champinion taiate felii ( e preferabil sa luati cat de marunte...Citeste continuarea
Orez fiert in soia cu legume
Postat de: ionix in Vegan / Raw veganOrezul se pune la fiert impreuna cu cele 3 cani de apa si 3 linguri cu sos de soia. Se lasa la fiert la foc mare pana cand scade orezul, o sa ramana un pic al dente. Intre...Citeste continuarea
Omleta cu oua de gasca si cartofi
Postat de: pusikmea in Aperitive / Garniturise spala cartofii, se taie rondele si ii punem la prajit, nu trebuie sa iasa crocanti, asa ca punem un capac peste ei, cand sunt gata ii luam si ii punem intr-o farfurie, calim ceapa, punem...Citeste continuarea
Ostropel de pui
Postat de: susu in PuiEu am condimentat mai intai carnea care a fost spalata si stearsa si am lasat-o la frigider pana la pregatire. Am taiat-o apoi bucati potrivite, am tocat ceapa marunt si ardeiul julien. Am incins...Citeste continuarea
Oua umplute in sos de maioneza
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriUmplutura: Ceapa taiata solzisori se caleste in unt. Ficateii curatati si spalati se adauga in cratita si se fierb inabusit.Cand a scazut toata zeama se dau deoparte de pe foc si se lasa...Citeste continuarea
Oua rosii frumos decorate
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriOuale se spala bine cu detergent de vase,se clatesc din abundenta cu apa,se pun intr-o oala cu apa rece la fiert cu putina sare. le fierbeti cat de mult doriti(ori le faceti moi ,ori...Citeste continuarea
Omleta cu ceapa rosie
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si kaizerul si se lasa la foc potrivit pana se inmoaie ceapa iar kaizerul se rumeneste. Separat,...Citeste continuarea
Oua de ciocolata si cocos
Postat de: miha in DulciuriDupa acelasi principiu dupa care am facut bomboanele iubarete :)) am facut si aceste oute de Paste. Pentru forme am folosit "coji" de la ouale Kinder adunate de-a lungul vremii. :)) Ciocolata...Citeste continuarea
Oua decorate pentru copii
Postat de: ramo_cata in Aperitive / GarnituriAm folosit oua rosii ,vopsite de soacra mea...am zis sa incerc noutatile de pe piata:) Ouale trebuie sa fie caldute...am fiert apa la 90-100 grade ..am luat decoratiunea si am pus-o pe...Citeste continuarea
Oua rosii
Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituriouale se spala cu detergent si apa rece(se degreseaza) intr-o craticioara se pun la fiert dandu-le drumul foarte usor in apa clocotita. separat se amesteca 700ml apa,3linguri otet,doua...Citeste continuarea
Oua vopsite de Paste
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriPreparare: Se fierb ouale, spalate cu detergent de vase in prealabil si se lasa la racit. Dupa aceea punem intr-un platou mai mare un strat subtire de aracet si trecem fiecare ou prin...Citeste continuarea
Oua decorate
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriSe pun ouale la fiert la foc mic in apa rece cu sare si putin otet ca sa nu crape. Cand sunt gata se scot pe un prosop sa se scurga si se lasa la racit. Fierbem intr-un ibric apa si cand...Citeste continuarea
Oua de Paste
Postat de: lia in Aperitive / GarnituriDupa ce degresam ouale, le punem la fiert si din momentul in care dau primul clocot , le mai lasam sa fiarba inca 10'. Pregatim recipientul cu vopsea, conform instructiunilor de pe plic si coloram...Citeste continuarea
Oua vopsite
Postat de: nadina73 in Aperitive / Garniturieu spal bine ouala inainte apoi la pun la fiert in apa cu sare si otet Apoi daca le fac cu frunzulite tai un ciorap de dama in bucatele ,fixez frunzulita pe ou si apoi il prin pe ou dupa care...Citeste continuarea
Oua de Pasti
Postat de: ana in Aperitive / GarnituriSpalam bine ouale cu detergent apoi le punem la fiert.Dupa ce le fierbem le coloram conform instructiunilor dupa pachet .Daca nu au luciu la pachet le stergem cu un servetel imbibat in ulei. Nu...Citeste continuarea
Oua rosii (si nu numai) de Paste
Postat de: Ghinnni in Aperitive / Garnituri...am spalat ouale, apoi le-am pus la fiert (in apa cu sare si otet) pentru aproximativ 15 minute... ...intre timp am pregatit culoarea: intr-o oala am pus 700 ml de apa, pliculetul cu vopsea...Citeste continuarea
Oua decorate
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriEu anul acesta am incercat ceva nou. Mi-au placut foarte mult decoratiunile pentru oute care au aparut pe piata si am zis sa incerc. Au iesit foarte frumoase si nici nu e bataie de cap. La anul am...Citeste continuarea
Ostropel de pui
Postat de: vero_closca in Puiaripioarele se curata, se spala si se pun la prajit in jumatate din cantitatea de ulei. intr-o alta tigaie se pune restul de ulei, bulionul si se calesc putin dupa care se adauga rosiile...Citeste continuarea
Orez salbatic si basmati, cu piept...
Postat de: gospodinadecriza in PuiFiecare tip de orez se fierbe separat, conform instructiunilor de pe pachet. Pieptul de pui se taie fasii lungi si late, care se condimenteaza si se pun la prajit, impreuna cu niste...Citeste continuarea
Ou in paine
Postat de: pusikmea in Aperitive / Garniturise scoate miezul din mijlocul feliei de paine si se pune in tigaia incinsa cu putin ulei, apoi punem oul in paine, sare si piper, intoarcem pe ambele parti, cand e apropae gata punem...Citeste continuarea
Oua de Pasti
Postat de: Brindusa in PrajituriMai intai se pregateste baza: Incalzeste cuptorul la 160 C si pregateste o tava cu 6 forme de briose mici. Amesteca zaharul cu faina din migdale si adauga oul. Bate cam 3 minute la viteza...Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: vero_closca in Mancaruri de postTai legumele cubulete sau rondele.Intr-o cratita incalzesti uleiul,adaugi cateii de usturoi pe care ii calesti putin apoi ii scoti,adaugi legumele si le calesti pana incep sa se inmoaie apoi pui...Citeste continuarea
Orez cu fructe de mare si parmezan
Postat de: vero_closca in Fructe de mareCureti, speli si tai legumele (ceapa in segmente de 1 cm, morcovul rondele si ardeiul fasii). Pui uleiul intr-un wok sau o tigaie cu fundul gros si calesti intai cateii de usturoi, apoi pui pe...Citeste continuarea
Orez delicat cu verdeturi-post
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe incinge bine uleiul se pune orezul cu zarzavaturile se amesteca bine se pune putina sare si praful de usturoi apoi se calesc 7-8 minute si se serveste atat calde cat si reci sant...Citeste continuarea
Oua cu cascaval la cuptor
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriSe rade cascavalul,separat se rade si telemeaua.Se unge un vas mic termorezistent cu unt.Cacavalul ras se imparte in trei parti,prima parte se pune in vas,se adauga cremvurstii taiati feliute,apoi...Citeste continuarea