Sarmale de post in frunze de stevie

de Bucataras in Mancaruri de post, 1 Apr 2019 | 5613 vizualizari

 

Poate pare ciudat sa nu folosesti carne in sarmale, insa versatilitatea lor iti permite sa folosesti o multitudine de alte ingrediente. De ce sa nu se bucure si vegetarienii de astfel de minunatii?!

 

INGREDIENTE

  • 4 legaturi de frunze de stevie proaspata
  • 200 g de linte rosie aleasa si spalata in prealabil
  • 3 morcovi dati pe razatoare
  • 100 g alune caju
  • 2 cepe date pe razatoare
  • 400 g ciuperci
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 2 crengute de rozmarin
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sumac
  • 1/2 lingurita de turmeric
  • 1/2 legatura de patrunjel proaspat tocat
  • 900 ml de bulion calitativ
  • sare si piper dupa gust
  • ardei iute uscat, maruntit (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post in frunze de stevie:

Amesteca cimbrul, sumacul, curcuma, scortisoara, sarea si piperul intr-un bol;
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si soteaza ceapa si morcovii;
Adauga condimentele si amesteca bine;
Caleste pentru 2-3 minute si adauga 400 ml de bulion si putina apa;
Lasa cateva minute, cat sa scada si da compozitia de pe foc;
Intre timp prajeste alunele caju intr-o tigaie incinsa si zdrobeste-le intr-un mojar;
Dupa ce s-a racit compozitia principala amestec-o cu lintea;
Urmeaza sa adaugi ciupercile pe care le tai cubulete, alunele caju si patrunjelul tocat;
Taie cotorul frunzelor de stevie si opareste-le putin in apa fiarta; Lasa-le la scurs, sterge-le de apa, iar cand s-au racit apuca-te si impatureste-le cu compozitia;
Asaza pe fundul vasului 2 linguri de ulei si cateva frunze de stevie;
Fa un pat din sarmalute, adauga putin bulion deasupra si 1 crenguta de rozmarin;
Adauga alte cateva frunze de stevie deasupra, un alt strat de sarmalute, o alta crenguta de rozmarin si nu in ultimul rand, bulion;
Pune apa fierbinte pana acoperi ultimul strat de sarmale, pune capacul si introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 160 de grade;
Verifica-le din cand in cand sa vezi daca au fiert – stevia fierbe mult mai repede si decat vita de vie sau varza murata;
Odata fierte, creste temperatura cuptorului la 210 grade, scoate capacul si lasa-le cateva minute cat sa se rumeneasca;
Serveste-le cu iaurt sau smantana rece si putina mamaliguta sau paine de casa;
Te sfatuiesc sa le incerci. Mult mai usoare si totodata mai savuroase decat sarmalele cu care ai fost obisnuit pana acum.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post in frunze de stevie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bissara - mancarica de mazare uscata (reteta video)