Poate pare ciudat sa nu folosesti carne in sarmale, insa versatilitatea lor iti permite sa folosesti o multitudine de alte ingrediente. De ce sa nu se bucure si vegetarienii de astfel de minunatii?!
Amesteca cimbrul, sumacul, curcuma, scortisoara, sarea si piperul intr-un bol;
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si soteaza ceapa si morcovii;
Adauga condimentele si amesteca bine;
Caleste pentru 2-3 minute si adauga 400 ml de bulion si putina apa;
Lasa cateva minute, cat sa scada si da compozitia de pe foc;
Intre timp prajeste alunele caju intr-o tigaie incinsa si zdrobeste-le intr-un mojar;
Dupa ce s-a racit compozitia principala amestec-o cu lintea;
Urmeaza sa adaugi ciupercile pe care le tai cubulete, alunele caju si patrunjelul tocat;
Taie cotorul frunzelor de stevie si opareste-le putin in apa fiarta; Lasa-le la scurs, sterge-le de apa, iar cand s-au racit apuca-te si impatureste-le cu compozitia;
Asaza pe fundul vasului 2 linguri de ulei si cateva frunze de stevie;
Fa un pat din sarmalute, adauga putin bulion deasupra si 1 crenguta de rozmarin;
Adauga alte cateva frunze de stevie deasupra, un alt strat de sarmalute, o alta crenguta de rozmarin si nu in ultimul rand, bulion;
Pune apa fierbinte pana acoperi ultimul strat de sarmale, pune capacul si introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 160 de grade;
Verifica-le din cand in cand sa vezi daca au fiert – stevia fierbe mult mai repede si decat vita de vie sau varza murata;
Odata fierte, creste temperatura cuptorului la 210 grade, scoate capacul si lasa-le cateva minute cat sa se rumeneasca;
Serveste-le cu iaurt sau smantana rece si putina mamaliguta sau paine de casa;
Te sfatuiesc sa le incerci. Mult mai usoare si totodata mai savuroase decat sarmalele cu care ai fost obisnuit pana acum.