Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1620
PRIETENI313
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 10 Mai 2018

Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cubulete. Ii puneti in apa la fiert, cu putina sare , pentru 15-20 de minute. Cand sunt gata, ii puneti intr-o sita si ii lasati sa se scurga bine. Ciupercile le spalati si le taiati, nu foarte marunt. Ceapa verde o taiati rondele, la fel si...

Aperitiv oua scotiene

In Aperitive / Garnituri la 3 Mai 2018

Intr-o cratita puneti niste apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugati 4 oua si le lasati sa fiarba 4 minute si jumatate. Dupa ce ouale au fiert, le treceti pe sub apa rece, le spargeti putin, le treceti iar pe sub apa rece, apoi le decojiti cu grija. Carnea...

Aperitiv briose cu spanac si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 25 Apr 2018

Mai intai puneti spanacul intr-o sita, pentru a se decongela si a se scurge de zeama. Ouale le bateti spuma cu putina sare si piper. Adaugati smantana, iaurtul, amestecati bine. Ceapa verde o taiati rondele. Puneti si spanacul decongelat, bine scurs, impreuna cu ceapa verde. Cascavalul...

Aperitiv chiroste cu branza

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2018

Aluatul: Intr-un bol bateti ouale spuma cu sarea. Adaugati faina treptat, amestecati cu lingura, iar cand se intareste, framantati cu mana. Puneti 3-4 inguri de apa, ca sa se lege mai bine aluatul. Cand devine omogen si nelipicios, inseamna ca este gata. Umplutura: Ambele feluri de branza...

Aperitiv rulouri cu omleta si ton

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2018

Bateti ouale spuma cu un tel. Condimentati cu sare, piper si boiaua dulce. Patrunjelul spalat, il tocati marunt. Adaugati verdeata peste oua si cascavalul ras, amestecati bine. Puneti o lingura de ulei intr-o tigaie cu diametrul de 24 cm. O incingeti, apoi turnati jumatate din compozitia de...

Empanadas cu carne amestec si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 17 Ian 2018

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cubulete. Adaugati ouale, sarea, apoi faina, treptat si framantati cu mana. Cand aluatul devine omogen si nelipicios, il inveliti in folie si il dati la frigider cat pregatiti umplutura. Umplutura: Ceapa verde curatata, o taiati rondele....

Clatite cu ricotta si ton

In Aperitive / Garnituri la 27 Dec 2017

Clatitele: Bateti ouale spuma cu ajutorul unui tel, cu putina sare si piper. Adaugati apa minerala si laptele. Praful de copt il stingeti cu putina zeama de lamaie, il adaugati peste compozitia de mai sus. Incorporati faina bine sa nu ramana cocoloase. Patrunjelul verde il tocati...

Aperitiv bruschete calde cu ciuperci si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 11 Noi 2017

Spalati ciupercile si le stergeti bine. Le taiati bucatele potrivite. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ciupercile, presarati sare si piper. Le inabusiti la foc potrivit, pana se evapora tot lichidul pe care il lasa ciupercile. Trageti tigaia de pe foc, adaugati patrunjelul verde...

Aperitiv placinta taraneasca cu kaizer si cas

In Aperitive / Garnituri la 2 Noi 2017

Aluat: Puneti intr-un bol faina cernuta, drojdia, sarea si le amestecati cu o lingura. Adaugati apa, framantati pana aluatul este omogen si usor lipicios. La final incorporati uleiul. Acoperiti aluatul si il lasati la loc ferit de curent, sa dospeasca, cam 30 de minute. Umplutura:...

Aperitiv clatite cu dovlecei si branza

In Aperitive / Garnituri la 16 Oct 2017

Spalati dovleceii, ii stergeti cu un servetel. Taiati capetele, apoi ii dati pe razatoarea mare si ii puneti la scurs pe o sita jumatate de ora. Ii stoarceti bine si intre maini dupa acest timp. Casul si urda le treceti pe razatoarea mare. Intr-un bol bateti ouale cu putina sare. Adaugati...

Aperitiv placinta cu dovlecei si urda

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2017

Spalam dovleceii, ii stergem cu un servetel si le taiem capetele. Ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei, dovleceii pe care ii stoarcem bine intre maini inainte, putina sare si piper. Ii inabusim cateva minute, pana scade tot lichidul. Dam...

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2017

Spalam ciupercile, indepartam cozile si le stergem cu un servetel. Ceapa verde o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt. Ricotta o rasturnam intr-un bol, o amestecam cu parmezanul ras, sare si piper. Adaugam ceapa verde, mararul si le amestecam cu o paleta. Tapetam cu hartie de...

Aperitiv placinta cu spanac, jambon spaniol si branza

In Aperitive / Garnituri la 13 Iul 2017

Aluatul: Intr-un bol, punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o adaugam peste faina. Turnam apa minerala treptat, incepem si framantam. La final, adaugam uleiul de masline si mai framantam pana este bine incorporat. O sa obtinem un aluat...

Aperitiv gustari caprese cu ou posat

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2017

Taiem mini baghetele pe jumatate si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le stropim cu ulei si presaram putin praf de usturoi. Rosiile le spalam, indepartam cotorul si le taiem felii rotunde, le asezam pe baghete. Mozzarella o taiem felii potrivite, le punem peste rosii....

Aperitiv mamaliga cu branzeturi si oua fierte, la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 30 Mai 2017

Cascavalul si branza cheddar le dam pe razatoarea mare, le amestecam. Ouale fierte si reci, le taiem felii. Intr-un ceaunel, punem apa cu putina sare si o lingura de malai. Le punem pe foc si cand clocoteste, dam focul la mai mic, apoi turnam malai in ploaie si amestecam bine cu telul....

Aperitiv rulada cu spanac si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2017

Blatul: Spanacul il tocam marunt. Intr-o tigaie punem untul, o transferam pe foc. Adaugam spanacul tocat si usturoiul curatat si taiat pe jumatate. Presaram sare si piper, sotam spanacul cam 5 minute. Dupa acest timp, il dam deoparte si il lasam 10 minute sa se racoreasca....

Aperitiv omleta cu spanac la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2017

Spalam bine spanacul. Intr-o oala, punem niste apa, o transferam pe aragaz. Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul spanacului, il fierbem maxim 2 minute, apoi il scoatem pe un tocator. Dupa ce s-a racorit cam 5 minute, il tocam marunt. Incingem o tigaie, punem 2 linguri ulei de...

Aperitiv briose cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2017

Batem ouale spuma cu putina sare si piper. Adaugam uleiul, amestecam, apoi punem laptele batut. Incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Ciupercile le spalam bine, le taiem bucatele. Ceapa verde curatata, o taiem rondele. In compozitia de mai sus, adaugam atat...

Aperitiv clatite cu pate si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2017

Clatitele: Intr-un bol, mixam ouale cu un praf de sare, apoi si cu uleiul. Adaugam laptele, apa minerala, le amestecam. Punem faina treptat, praful de copt, mararul uscat si putin piper. Le incorporam bine fie cu telul, fie cu mixerul. Ungem o tigaie teflonata cu putin ulei, o...

Burrito cu pui

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2017

Spalam pieptul de pui, il stergem cu niste servetele. Il taiem bucati potrivite si il batem putin cu ciocanul de snitele. Intr-un bol, amestecam uleiul, sare, piper, boia dulce, busuiocul si sosul teriyaki. Peste acest amestec, punem bucatile de pui, le amestecam bine pentru a se...

Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 6 Feb 2017

Aluatul: Intr-un bol, punem untul rece. Adaugam faina, sarea, praful de copt si incepem sa amestecam cu mana, pana consistenta este una nisipoasa, spre usor legata. Punem si apa, amestecam si obtinem o bila de aluat. Il invelim in folie si il dam la frigider pana pregatim umplutura....

Tigaie calda cu oua, ardei si cabanos

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2017

Cabanosul il taiem bucatele potrivite. Ardeiul rosu il spalam, indepartam cotorul si semintele, il taiem fasii lunguiete. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem cabanosul. Il rumenim 1-2 minute, apoi dam drumul ardeilor si inabusim totul 1 minut. Punem pasata de rosii si o canita de apa....

Saratele cu telemea

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2017

Intr-un bol, amestecam untul, de la temperatura camerei, cu smantana rece si oul. Telemeaua o dam pe razatoarea cu ochiuri mici, o amestecam in compozitia de mai sus. Adaugam praful de copt, apoi faina, treptat. Tot punem faina si framantam cu mana, pana obinem un aluat nelipicios....

Rulada aperitiv cu pate si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2016

Blatul: Separam ouale. Mixam galbenusurile cu putina sare si piper, apoi adaugam uleiul si laptele. Incorporam faina si praful de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma. In compozitia de galbenusuri incorporam albusurile spuma, cu ajutorul unei palete, cu miscari...

Pogacele cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 3 Dec 2016

Intr-un bol, punem faina cernuta cu sarea. Adaugam cascavalul dat pe razatoarea mare, parmezanul si oul. Amestecam toate acestea, apoi punem drojdia uscata si untul moale. Incepem sa framantam si tot acum incepem sa turnam si laptele, de la temperatura camerei, putin cate putin. Trebuie...

Clatite cu urda si marar

In Aperitive / Garnituri la 14 Noi 2016

Clatitele: Intr-un bol punem ouale cu putina sare, le batem spuma cu telul. Incorporam laptele, apa minerala, apoi uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt, le adaugam treptat peste compozitia lichida. O lasam 15 minute la odihnit. Punem o tigaie la incins, o ungem cu ulei,...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 7 Noi 2016

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmentul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul verde il tocam marunt, il adaugam peste carne si tot acum adaugam si mustarul. Amestecam bine toate ingredientele. Umplutura: Cascavalul il dam pe...

Spanac cu oua si mozzarella, la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2016

Intr-o tigaie incinsa, punem baconul si il sotam 1 minut. Adaugam spanacul congelat, untul, usturoiul curatat si taiat pe jumatate. Il lasam pe foc 5-6 minute, focul sa fie potrivit, timp in care invartim in el. Dupa acest timp, luam tigaia de pe foc, scoatem usturoiul, adaugam parmezanul...

Chec aperitiv cu ton

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2016

Gogosarul, il curatam de seminte si il taiem cubulete. Maslinele le taiem felii rotundem, iar rosiile uscate le tocam marunt. Patrunjelul verde spalat, il maruntim. Intr-un bol mixam ouale spuma. Adaugam iaurtul si parmezanul ras, apoi faina si praful de copt. Tonul din conserva il...

Tarta cu dovlecei si bacon

In Aperitive / Garnituri la 21 Sep 2016

Spalam dovleceii, ii stergem cu un servetel de bucatarie. Cu un cutit bine ascutit, taiem dovleceii felii cat mai subtirele. Intr-o bol mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam galbenusurile unul cate unul, untul topit si rece dar si laptele. Faina o amestecam cu...

Afisate 31 - 60 din 191 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Ia aminte la vorba bătrânească "Capra vecinului nu se îngrașă în ajun"!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]