Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1620
PRIETENI313
Retete / Aperitive / Garnituri

Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2016

Spalam rosiile, le taiem un capac. Cu ajutorul unei lingurite, scoatem pulpa de rosie, pe care o punem intr-un bol, iar rosiile scobite le punem cu gura in jos, pe un tocator, sa se scurga putin. Spalam orezul si il punem intr-un ibric la fiert. Cand este fiert, il scurgem de apa si il lasam...

Briose cu dovlecel si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 23 Iul 2016

Decojim dovlecelul, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Presaram putina sare pe el, apoi il punem intr-o sita si il lasam sa se scurga. Casul si mozzarella le trecem prin razatoarea cu ochiuri mari. Intr-un bol mixam ouale spuma, adaugam smantana, sare si piper. Adaugam branzeturile rase, apoi...

Placinta cu spanac, urda si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2016

Aluatul: Intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, drojdia uscata si amestecam cu o lingura. Turnam apa calduta, framantam pana toate ingredientele sunt bine incorporate.  La final adaugam uleiul, mai framantam 1-2 minute. Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30-35 de minute, la loc ferit de...

Placinte sarate, cu urda si marar

In Aperitive / Garnituri la 6 Iul 2016

Aluatul: Intr-un bol cernem faina, punem sarea, drojdia uscata si le amestecam cu o lingura. Batem ouale cu smantana spuma, le adaugam peste faina. Incepem sa le amestecam cu mana. Turnam si iaurtul treptat, framantam bine. La final punem uleiul si mai framantam 2-3 minute, cat sa il incorporam....

Cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 2 Iul 2016

Spalam cartofii, ii punem la fiert cu tot cu coaja. Ii fierbem cam 25 de minute.  Cand sunt gata, ii scurgem de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii scurgem iarasi si ii lasam sa se raceasca. Cascavalul il trecem prin razatoarea cu ochiuri mari, mozzarella o taiem cubulete mici....

Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2016

Ouale, le punem intr-un bol si le batem spuma cu un tel, apoi incorporam smantana si batem in continuare. Adaugam sare, piper, rozmarinul si fulgii de parmezan. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, iar mararul verde il tocam marunt, indepartand cozile Incorporam usor si verdeata. Ungem...

Tarte cu ton si oua

In Aperitive / Garnituri la 31 Mar 2016

Foietajul il lasam la dezghetat, dar in frigider, pentru ca se lucreaza mai usor daca este rece. Mozzarella o taiem cubulete. Tonul il scurgem de sucul propriu si il facem bucatele cu fruculita. Ouale fierte tari, reci, le taiem bucati potrivite. Rosia o spalam si o taiem felii rotunde....

Mic dejun in lipie, cu muschiulet fraged de porc

In Aperitive / Garnituri la 9 Mar 2016

Mai intai marinam carnea si o dam la frigider fie o ora, fie peste noapte. Spalam bucatile de carne, le stergem cu niste servetele. Intr-un bol amestecam uleiul cu mustarul, apoi punem sare, piper, cimbrul si boiaua de ardei. Le incorporam bine pe toate, punem bucatile de carne si...

Rulouri de clatite cu sunca si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2016

Clatitele: Ouale le batem spuma cu un praf de sare. Incorporam uleiul de masline, iaurtul, apoi laptele. Cernem faina, o adaugam treptat, amestecam bine cu telul sa nu se faca cocoloase. La final presaram putin piper, punem si mararul verde tocat marunt. Ungem o tigaie cu ulei, o...

Covridog

In Aperitive / Garnituri la 2 Mar 2016

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul, drojdia si le amestecam cu  o lingura. Apa minerala, calduta sa fie, o turnam treptat si framantam. La final punem uleiul de masline, il incorporam bine. Vom obtine un aluat elastic, usor lipicios. Il acoperim cu un prosop...

Biscuiti cu branzeturi si mix de seminte

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2016

Intr-un bol mixam oul cu smantana. Punem branza de vaci, amestecam bine, apoi parmezanul si cascavalul. Adaugam semintele, fulgii de ovaz, sarea si le amestecam cu o lingura. Punem faina, rand pe rand, amestecam cu lingura cat putem, apoi cu mana framantam pana obtinem un aluat omogen....

Oua mexicane

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2016

Ceapa verde o spalam si o taiem rondele, usturoiul il curatam si il taiem pe jumatate. Rosiile decojite le tocam marunt, fasolea boabe o scurgem de zeama. Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, usutroiul si le innabusim la foc mic 2-3 minute. Adaugam rosiile tocate, le lasam sa...

Crema de branza cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 4 Feb 2016

Spalam ciupercile, le punem la fiert pentru 20 de minute cu sare si piper. Dupa acest timp, le luam de pe foc, le rasturnam intr-o sita si le lasam sa se scurga si sa se raceasca. Le tocam marunt cu cutitul. Spalam foile de ceapa verde, le tocam marunt. Mararul verde il maruntim si...

Tarta cu ciuperci, peste si masline

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2016

Aluatul: Untul rece si taiat cubulete il punem intr-un bol. Punem sarea, faina si framantam cu mana. Adaugam si cele 2 linguri de apa, framantam si vom obtine un aluat omogen. Formam o bila din el, il invelim in folie si il dam la frigider. Umplutura: Curatam ceapa si o tocam marunt....

Placintele cu ciuperci si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 17 Ian 2016

Aluatul: Intr-un bol cernem faina, punem sarea, drojdia si amestecam cu o lingura. Adaugam iaurtul, punem apa putin cate putin si framantam. Cand aluatul devine omogen si elastic, incorporam uleiul. Acoperim cu un prosop curat, lasam sa dospeasca la loc ferit de curent 40-50 de minute....

Pancakes cu sunca si branza

In Aperitive / Garnituri la 13 Ian 2016

Punem in blender ouale, laptele, uleiul si dam cateva pulsuri. Adaugam praful de copt, sare, piper, faina cernuta si busuiocul, pulsam din nou pana sunt amestecate toate ingredientele. Turnam amestecul obtinut intr-un bol. Sunca o taiem cubulete, iar branza o sfaramam cu degetele. Le...

Ficatei de pui inveliti in bacon

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2016

Ficatul de pui il tinem in apa 30 de minute. Ii spalam apoi ii punem intr-o sita sa se scurga. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ficateii. Ii lasam sa se rumeneasca usor pe o parte cam 1 minut si 1 minut pe partea cealalta. Tragem tigaie deoparte, condimentam ficatul cu sare, piper si...

Muschiulet fraged de porc imbracat in bacon

In Aperitive / Garnituri la 26 Dec 2015

Spalam carnea, o stergem cu niste servetele de bucatarie. Curatam usturoiul si il zrobim. Intr-un bol amestecam toate condimentele, usturoiul, mustarul si untul. Le frecam bine pana obtinem o pasta. Cu acest amestec ungem tot muschiul, pe toate partile. Asezam fasiile de bacon una...

Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2015

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, punem drojdia, sarea, le amestecm cu o lingura. Apa minerala (calduta) o punem treptat, framantam, pana obtinem un aluat elastic, omogen si usor lipicios. La final incorporam uleiul si mai framantam 2 minute. Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit,...

Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2015

Spalam ghebele si le punem in apa la desarat sau le puteti da cateva clocote sa iese sarea. Spalam orezul, il punem la fiert, apoi il scurgem de apa. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel de bucatarie de surplusul de apa. Cu ajutorul unui ciocan de snitele, batem pieptul...

Alivanca

In Aperitive / Garnituri la 18 Noi 2015

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu cea de oi. Adaugam galbenusurile, smantana, untul si le mixam. Punem faina, malaiul si le amestecam bine cu o lingura. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cu ajutorul unei palete, le incorporam usor in compozitia cu branza. Ungem un vas...

Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos

In Aperitive / Garnituri la 5 Noi 2015

Cum se prepara Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos Spalam bine ficatul, il lasam sa stea in apa rece cam 30 de minute. Il curatam de pielite cu grija, il spalam pentru ultima data. Il punem intr-o cratita, adaugam ceapa curatata si taiata pe jumatate. Punem si...

Budinca de dovlecei cu branza si hering

In Aperitive / Garnituri la 29 Oct 2015

Spalam dovleceii, ii dam pe razatoarea mare si ii punem intr-o sita la scurs. Ceapa o curatam, o tocam marunt. Patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam. Casul il dam pe razatoarea cu ochiuri mare impreuna cu 50 de gr de cascaval. Scoatem fileul de hering din ulei, il stergem...

Terina cu carne tocata si piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2015

Curatam ceapa si o tocam cat mai marunt. Indepartam cozile la patrunjel, il tocam. Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite. Intr-un bol amestecam carnea tocata cu ceapa si patrunjelul. Adaugam ouale, sare, piper, boia si ierburile de provence....

Rulouri cu sunca si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 20 Oct 2015

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul si drojdia uscata. Amestecam, apoi turnam apa minerala treptat pana obtinem un aluat omogen si elastic. La final incorporam uleiul. Acoperim aluatul si il lasam sa dospeasca circa 40 de minute, la loc ferit de curent. Umplutura:...

Biscuiti cu chimen si parmezan

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2015

Untul (de la temperatura camerei) il mixam cu oul. Adaugam sarea, boiaua dulce si chimenul. Parmezanul il dam pe raztoarea mica, il incorporam si pe el. Aveti grija ca parmezanul este saratel, sa nu scapati mai mult sau puteti pune mai putina sare. Cernem faina, o punem treptat in...

Tarta cu ton si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2015

Aluatul: Intr-un bol punem untul rece si il amestecam cu oul si sarea. Incorporam faina treptat, amestecam bine si vom obtine o bila de aluat omogen. Il punem in folie de bucatarie si il dam la frigider cat pregatim restul ingredientelor. Umplutura: Tonul il scurgem de ulei, il punem...

Oua la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2015

Spalam rosia, o taiem felii rotunde, potrivit de groase. Taiem fiecare bucata de cascaval in doua, pe latime. Ungem patru forme de briose (eu am folosit de aluminiu) cu ulei de masline. Punem cate o felie de rosie, o bucata de cascaval si spargem, usor, cate un ou in fiecare forma....

Painici cu ciuperci, cascaval si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 10 Sep 2015

Spalam ciupercile, le taiem maruntel. Incingem uleiul, punem ciupercile, o canita mica de apa. Amestecam, sotam ciupercile pana scade toata zeama. La final le dam gust cu sare si piper. Tragem tigaia deoparte, lasam 5 minute la racorit. Taiem cascavalul si mozzarella cubulete mici, le amestecam...

Tarta cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 27 Aug 2015

Aluatul: Eu am pregatit o cantitate mai mare de aluat, pentru ca am mai pregatit ceva (o sa va arat zilele urmatoare), dar daca vreti sa faceti aluat doar pentru tarta, e suficient sa il pregatiti din 250 gr. faina si micsorati si cantitatile celorlalte ingrediente. Cernem faina intr-un bol,...

Afisate 61 - 90 din 191 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]