Topim untul usor, adaugam zaharul si mixam pana la omogenizare completa .
Adaugam ouale batute si amestecam . Presaram scortiosara, adaugam extractul de vanilie , dupa care adaugam fulgii de ovaz, nuca de cocos, stafidele si mixam usor. La sfarsit adaugam faina amestecata cu...
Piersicile se spala si se curata de puf , apoi se taie in jumatate sau sfert, in functie de cat de mari sunt. Samburii se indeparteaza.
Feliile de piersica se aseaza in borcane spalate si bine uscate, sterilizate. ( Eu le-am sterilizat in cuptorul cu microunde )
Peste...
Clatite pufoase reteta
Mixam ouale cu zaharul si uleiul, apoi adaugam alternativ faina si lapte, mixand pentru omogenizare. Subtiem compozitia cu apa minerala carbogazoasa, amestecand usor pentru uniformizare. Se obtine o compozitie de consistenta unei smantani...
Cartofii ii curatam de coaja, ii taiem cubulete si-i fierbem in apa cu putina sare, in care am adaugat si 2-3 bete de scortisoara . Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si-i lasam sa se raceasca.
Spalam prunele si scoatem cu grija samburii, fara sa separam complet cele doua jumatati....
Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare, pana obtinem o spuma ferma. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt, mixand pentru omogenizare dupa fiecare ingredient .
Ungem tava de tarta cu ulei si-o tapetam cu faina. Turnam compozitia de...
Topim zaharul intr-un ibric mai mare, la foc mic. Amestecam continuu pentru a nu se arde , pana se lichefiaza bine si devine maroniu ( nu trebuie sa inceapa sa iasa fum, acesta fiind semn ca se arde zaharul ) .
Adaugam alunele prajite si tocate , amestecand totul rapid pentru...
Blat :
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma, cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand, zaharul, galbenusurile , faina si praful de copt, mixand dupa fiecare ingredient.
Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetate cu hartie de copt. Distribuim...
Dupa ce am spalat capsunile si am indepartat coditele, le-am pus in blender, impreuna cu frisca , laptele , zaharul si frunzele de menta. Am pornit blenderul si intr-un minut am obtinut o spuma aromata, usor acrisoara, delicioasa :X .
Am pus desertul in cupe, alternand...
BLATUL:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare , apoi se adauga pe rand zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si aroma de menta, mixand dupa fiecare ingredient adaugat.
Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia si se coace in cuptorul incins,...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul, galbenusurile, cacaoa si faina amestecata cu praful de copt.
Turnam in compozitie o fiola cu esenta de rom, mixam cateva secunde, apoi...
Intai am cernut faina, intrucat de ceva vreme folosesc doar faina de moara, fara aditivi.
Am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine si am pornit masina pe programul de framantare/ dospire, timp in care m-am ocupat de umplutura.
Intrucat n-am avut branza framantata de vaci,...
Aluatul: Din apa, ulei, sare si faina facem un aluat potrivit de tare , pe care-l impartim in doua parti egale. Intindem doua foi pe care le ungem cu untura usor topita amestecata cu 7 linguri de faina. Rulam aluatul si-l punem la frigider 30 de minute sa se intareasca, apoi il...
Punem ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si
dospit.
Pregatim umplutura, amestecand gemul de prune cu miezul de nuca prajit si maruntit si cu nuca de cocos. Daca gemul este destul de gros si nu curge, putem elimina din ingrediente...
Ingredientele pentru aluat le-am pus in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am ocupat de umplutura.
Am pus laptele cu zaharul la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat macul. Am lasat pe foc, amestecand din cand in cand, cca 5 minute, timp in care...
Blat de vanilie :
Se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se adauda zaharul si se continua mixarea pana se obtine o spuma tare. Continuam prin a adauga galbenusurile, apa fierbinte, esenta de vanilie, iar mai apoi faina amestecata cu praful de copt. Amestecam usor pana se...
Untul, pastrat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si un varf de sare. Incorporam oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie, apoi apa si faina.
Incepem sa framantam aluatul pentru a obtine o compozitie omogena.
Invelim aluatul in folie...
Am batut albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care am adaugat zaharul si-am continuat sa bat , pana ce am obtinut o compozitie ferma, care nu curge din vas.
Am continuat prin a adauga uleiul, apoi praful de copt si 8 linguri de faina. Dupa ce am mixat totul bine, am oprit deoparte o...
Freacam ouale cu zaharul, pana obtinem o spuma. Topim ciocolata si untul ( eu le-am topit la microunde) , le lasam sa se raceasca usor si le turnam peste oua, amestecand continuu.
Incorporam treptat si faina , praful de copt, miezul de nuca si sarea .Omogenizam, iar...
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Galbenuşurile se amesteca cu zahărul pana ce acesta se topeste si obtinem un amestec cremos, apoi adaugam apa şi uleiul şi omogenizam. Turnam faina amestecata cu praful de copt şi cacaua.
In aceasta compozitie vom adauga...
Blatul: Se mixeaza ingredientele pentru blat, se toarna in forma (cu margini detasabile) tapetata cu hartie de copt si se coace 20-25 min. in cuptorul incins. Eu am folosit forma cu diametrul de 26 cm. ( cea mai mare din set ) .
Blatul racit il vom transfera pe un platou, anexand...
Spalam fructele , indepartam samburii si le taiem in felii .
Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri.
Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam apoi pe rand, mixand in continuare, zaharul, uleiul, faina si praful de copt, iar la final esenta de rom.
Turnam...
Punem 200 g de zahar la caramelizat si stingem cu 100 de ml de apa calda.
Pregatim restul ingredientelor : 3 galbenusuri, laptele in care dizolvam bicarbonatul de amoniu, 200 g de zahar, scortisoara si untura. Amestecam totul intr-un vas, apoi adaugam si siropul de...
Untul il mixam bine cu zaharul si un varf de sare, apoi incorporam oul batut , coaja
de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie. Adaugam apa si incepem sa framantam aluatul pana incorporam si toata faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si-l pastram...
Curatam morcovii si merele , apoi le dam pe razatoarea mica. Zaharul si uleiul se mixeaza bine, dupa care adaugam sucul din compot ( eu am folosit de piersici ).
Adaugam apoi morcovii si merele rase si praful de sare si mixam totul pentru omogenizare....
Cum se prepara Cozonac cu crema de nuca - Reteta unui aluat grozav
Eu am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am ocupat de umplutura cu cacao : se amesteca miezul de nuca macinata cu zaharul, cacao...
Mixam untul cu zaharul si un varf de sare, apoi incorporam oul batut , coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie. Adaugam apa si faina si incepem sa framantam aluatul pana incorporam si toata faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si pastram...
Curatam morcovii si merele , apoi le dam pe razatoarea mica. Zaharul , vanilia si cu uleiul se mixeaza 1- 2 minute , dupa care adaugam sucul de portocale si apa minerala.
Adaugam apoi morcovii si merele rase si praful de sare si mixam totul pentru...
Preparam intai crantzul: Topim intr-o tigaie 200 g zahar, amestecand continuu pentru a nu se arde si se prepara un caramel de culoare bruna. Cand zaharul este complet topit ( dar nu ars ) se adauga alunele tocate in prealabil si se amesteca rapid, ca acestea sa se acopere uniform cu sirop....
Amestecam untul (moale) cu zaharul pudra. Adaugam vanilia, coaja de lamaie, ouale si faina, mixand pana obtinem o compozitie spumoasa.
Folosindu-ne de un posh spritam mici gramajoare de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu mai mare intre ele pentru a evita lipirea in timpul...
Batem albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand zaharul se topeste si spuma devine lucioasa. Este de preferat sa batem albusurile deasupra unui vas cu apa clocotita. Se adauga nucile, alunele, samburii de caisa ( toate prajite si maruntite ),...
Biscuiti fragezi, cu fulgi de ovaz
Topim untul usor, adaugam zaharul si mixam pana la omogenizare completa . Adaugam ouale batute si amestecam . Presaram scortiosara, adaugam extractul de vanilie , dupa care adaugam fulgii de ovaz, nuca de cocos, stafidele si mixam usor. La sfarsit adaugam faina amestecata cu...
Compot de piersici
Piersicile se spala si se curata de puf , apoi se taie in jumatate sau sfert, in functie de cat de mari sunt. Samburii se indeparteaza. Feliile de piersica se aseaza in borcane spalate si bine uscate, sterilizate. ( Eu le-am sterilizat in cuptorul cu microunde ) Peste...
Clatite pufoase reteta cu inghetata asortata si sos de zmeura
Clatite pufoase reteta Mixam ouale cu zaharul si uleiul, apoi adaugam alternativ faina si lapte, mixand pentru omogenizare. Subtiem compozitia cu apa minerala carbogazoasa, amestecand usor pentru uniformizare. Se obtine o compozitie de consistenta unei smantani...
Gomboti ( galuste cu prune )
Cartofii ii curatam de coaja, ii taiem cubulete si-i fierbem in apa cu putina sare, in care am adaugat si 2-3 bete de scortisoara . Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si-i lasam sa se raceasca. Spalam prunele si scoatem cu grija samburii, fara sa separam complet cele doua jumatati....
Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone
Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare, pana obtinem o spuma ferma. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt, mixand pentru omogenizare dupa fiecare ingredient . Ungem tava de tarta cu ulei si-o tapetam cu faina. Turnam compozitia de...
Cranţ cu alune
Topim zaharul intr-un ibric mai mare, la foc mic. Amestecam continuu pentru a nu se arde , pana se lichefiaza bine si devine maroniu ( nu trebuie sa inceapa sa iasa fum, acesta fiind semn ca se arde zaharul ) . Adaugam alunele prajite si tocate , amestecand totul rapid pentru...
Prajitura cu visine alcoolizate si coniac
Blat : Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma, cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand, zaharul, galbenusurile , faina si praful de copt, mixand dupa fiecare ingredient. Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetate cu hartie de copt. Distribuim...
Desert rapid cu capsuni
Dupa ce am spalat capsunile si am indepartat coditele, le-am pus in blender, impreuna cu frisca , laptele , zaharul si frunzele de menta. Am pornit blenderul si intr-un minut am obtinut o spuma aromata, usor acrisoara, delicioasa :X . Am pus desertul in cupe, alternand...
Rulada cu aroma de menta si capsuni
BLATUL: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare , apoi se adauga pe rand zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si aroma de menta, mixand dupa fiecare ingredient adaugat. Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia si se coace in cuptorul incins,...
Tort cu ciocolata si visine alcoolizate
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul, galbenusurile, cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. Turnam in compozitie o fiola cu esenta de rom, mixam cateva secunde, apoi...
Pasca
Intai am cernut faina, intrucat de ceva vreme folosesc doar faina de moara, fara aditivi. Am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine si am pornit masina pe programul de framantare/ dospire, timp in care m-am ocupat de umplutura. Intrucat n-am avut branza framantata de vaci,...
Tarta cu struguri si crema de vanilie
Aluatul: Din apa, ulei, sare si faina facem un aluat potrivit de tare , pe care-l impartim in doua parti egale. Intindem doua foi pe care le ungem cu untura usor topita amestecata cu 7 linguri de faina. Rulam aluatul si-l punem la frigider 30 de minute sa se intareasca, apoi il...
Cornuri cu gem si miez de nuca
Punem ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si dospit. Pregatim umplutura, amestecand gemul de prune cu miezul de nuca prajit si maruntit si cu nuca de cocos. Daca gemul este destul de gros si nu curge, putem elimina din ingrediente...
Cozonacei cu rahat, mac si nuca de cocos
Ingredientele pentru aluat le-am pus in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am ocupat de umplutura. Am pus laptele cu zaharul la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat macul. Am lasat pe foc, amestecand din cand in cand, cca 5 minute, timp in care...
Tort Somloi
Blat de vanilie : Se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se adauda zaharul si se continua mixarea pana se obtine o spuma tare. Continuam prin a adauga galbenusurile, apa fierbinte, esenta de vanilie, iar mai apoi faina amestecata cu praful de copt. Amestecam usor pana se...
Tarta cu mere
Untul, pastrat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si un varf de sare. Incorporam oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie, apoi apa si faina. Incepem sa framantam aluatul pentru a obtine o compozitie omogena. Invelim aluatul in folie...
Chec din albusuri, cu nuca si fructe deshidratate
Am batut albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care am adaugat zaharul si-am continuat sa bat , pana ce am obtinut o compozitie ferma, care nu curge din vas. Am continuat prin a adauga uleiul, apoi praful de copt si 8 linguri de faina. Dupa ce am mixat totul bine, am oprit deoparte o...
Fursecuri cu ciocolata si nuca (chocolate crinkles)
Freacam ouale cu zaharul, pana obtinem o spuma. Topim ciocolata si untul ( eu le-am topit la microunde) , le lasam sa se raceasca usor si le turnam peste oua, amestecand continuu. Incorporam treptat si faina , praful de copt, miezul de nuca si sarea .Omogenizam, iar...
Desert prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenuşurile se amesteca cu zahărul pana ce acesta se topeste si obtinem un amestec cremos, apoi adaugam apa şi uleiul şi omogenizam. Turnam faina amestecata cu praful de copt şi cacaua. In aceasta compozitie vom adauga...
Tort pentru 2014
Blatul: Se mixeaza ingredientele pentru blat, se toarna in forma (cu margini detasabile) tapetata cu hartie de copt si se coace 20-25 min. in cuptorul incins. Eu am folosit forma cu diametrul de 26 cm. ( cea mai mare din set ) . Blatul racit il vom transfera pe un platou, anexand...
Prajitura cu prune si piersici
Spalam fructele , indepartam samburii si le taiem in felii . Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam apoi pe rand, mixand in continuare, zaharul, uleiul, faina si praful de copt, iar la final esenta de rom. Turnam...
Turta dulce
Punem 200 g de zahar la caramelizat si stingem cu 100 de ml de apa calda. Pregatim restul ingredientelor : 3 galbenusuri, laptele in care dizolvam bicarbonatul de amoniu, 200 g de zahar, scortisoara si untura. Amestecam totul intr-un vas, apoi adaugam si siropul de...
Tarta cu prune
Untul il mixam bine cu zaharul si un varf de sare, apoi incorporam oul batut , coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie. Adaugam apa si incepem sa framantam aluatul pana incorporam si toata faina. Invelim aluatul in folie alimentara si-l pastram...
Prajitura de post
Curatam morcovii si merele , apoi le dam pe razatoarea mica. Zaharul si uleiul se mixeaza bine, dupa care adaugam sucul din compot ( eu am folosit de piersici ). Adaugam apoi morcovii si merele rase si praful de sare si mixam totul pentru omogenizare....
Cozonac cu crema de nuca - Reteta unui aluat grozav
Cum se prepara Cozonac cu crema de nuca - Reteta unui aluat grozav Eu am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am ocupat de umplutura cu cacao : se amesteca miezul de nuca macinata cu zaharul, cacao...
Tarta cu piersici si crumble
Mixam untul cu zaharul si un varf de sare, apoi incorporam oul batut , coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie. Adaugam apa si faina si incepem sa framantam aluatul pana incorporam si toata faina. Invelim aluatul in folie alimentara si pastram...
Chec de post, cu morcovi si mere
Curatam morcovii si merele , apoi le dam pe razatoarea mica. Zaharul , vanilia si cu uleiul se mixeaza 1- 2 minute , dupa care adaugam sucul de portocale si apa minerala. Adaugam apoi morcovii si merele rase si praful de sare si mixam totul pentru...
Nugat glace', by Radu Popovici
Preparam intai crantzul: Topim intr-o tigaie 200 g zahar, amestecand continuu pentru a nu se arde si se prepara un caramel de culoare bruna. Cand zaharul este complet topit ( dar nu ars ) se adauga alunele tocate in prealabil si se amesteca rapid, ca acestea sa se acopere uniform cu sirop....
Desert paleuri cu ciocolata
Amestecam untul (moale) cu zaharul pudra. Adaugam vanilia, coaja de lamaie, ouale si faina, mixand pana obtinem o compozitie spumoasa. Folosindu-ne de un posh spritam mici gramajoare de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu mai mare intre ele pentru a evita lipirea in timpul...
Pricomigdale
Batem albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand zaharul se topeste si spuma devine lucioasa. Este de preferat sa batem albusurile deasupra unui vas cu apa clocotita. Se adauga nucile, alunele, samburii de caisa ( toate prajite si maruntite ),...