Costite de miel la cuptor
Postat de: Constelatialeu in OaieAm dezghetat costitele,le-am condimentat si le-am asezat intr-un vas de yena,am turnat cca 50 ml ulei si o cana cu apa .Am introdus vasul in cuptor la foc moderat,cca 2 ore.Din 20 de min in 20 min...Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: nacularisa in DulciuriIn 250 ml de lapte clocotit se pune faina pana iese ca un terci mai gros,amestecandu-se bine sa nu iasa cocoloase,apoi dupa ce devine caldut,cat sa tolereze degetul,se adauga drojdia amestecata cu...Citeste continuarea
Clatite cu urda si marar
Postat de: delia64 in DulciuriSe amesteca oule cu laptele , praful de sare , zaharul vanilat , razatura de lamaie si faina , mixam pana se face un aluat omogen . La final adaugam praful de copt . Lasam 15...Citeste continuarea
Cornuri Bratislava
Postat de: caroline in DulciuriPunem la incalzit laptele si adaugam drojdia ( laptele trebuie sa fie caldut NU fierbinte). Lasam 5 minute la dospit . Intr-un bol punem faina cernuta,ouale,zaharul,untul topit si racit si un...Citeste continuarea
Costite lipicioase
Postat de: Luana in PorcCoastele se stropesc cu sosul de soia si se pun intr-o tava. Se pun pe foc cate un minute pe o parte si pe alta . Ceapa taiata marunt , ghimbirul feliat subtire, sarea, piperul, ardeiul...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi
Postat de: Mokuska in CiorbeSe curata cartofii, ceapa si se spala. Tocam ceapa marunt si punem la fiert cu zarzavatul de ciorba 20 minute, dupa care adaugam cartofii taiati cubulete, tarhonul si sare, daca mai...Citeste continuarea
Clatite colorate
Postat de: Mokuska in DulciuriAmestecam ouale cu zaharul, sarea, uleiul, laptele si faina cu un tel, usor amestecam treptat cu apa minerala. Intr-un bol scoatem un polonic din aluat si amestecam cu cacao. Punem tigaia la...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde cu zdrente
Postat de: Corina33 in CiorbeSe curata, se spala si se taie ceapa verde felii. Intr-o oala incapatoare punem ceapa la calit in uleiul incins. Adaugam 2 linguri de faina, amestecam bine, adaugam si boiaua, stingem totul cu 2-3...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu tarhon
Postat de: Mokuska in CiorbeSe spala fasolea, daca este nevoie lasam in apa o noapte la frigider. (eu am avut fasole de la mama de anul trecut, care a fiert in 30 minute). Spalam scaricica si o punem la fiert intr-un vas...Citeste continuarea
Cornuri Bratislava
Postat de: privatelaura in DulciuriEu am folosit masina de framantat. Am taiat untul cubulete si impreuna cu laptele le-am incalzit cat sa se topeasca un pic untul. In cuva masinii am pus in ordine, laptele cu untul, ouale, 1...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: caroline in PorcCartofii ii curatam de coaja,ii taiem cuburi ,ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Ii lasam la fiert pentru 15 minute. Impreuna cu cartofii punem la fiert si morcovii curatati si...Citeste continuarea
Cus-cus cu legume la gratar
Postat de: rhapsody in Paste1. Taie ceapa si morcovul cubulete si pune-le impreuna cu busuiocul, dafinul si sarea in apa fierbinte. Lasa-le la fiert pentru 3-4 minute. 2. Adauga cuscusul in apa si lasa sa...Citeste continuarea
Ciorba de loboda cu afumatura
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam frunzele de loboda de pe tulpini si le spalam in mai multe ape, apoi le taiem fasii. Spalam afumatura si o punem la fiert in oala, impreuna cu morcovul dat pe razatoare si ceapa tocata....Citeste continuarea
Cartofi copti cu ceapa verde si...
Postat de: Dya in Mancare copiiCartofii curatati de coaja, se feliaza cu grija, pastrandu-se baza care sa tina feliile unite, se asaza intr-un vas (eu am folosit multicooker-ul) si se stropesc cu ulei. Adaugam printre feliile...Citeste continuarea
Cheesecake Brownies - Negresa cu...
Postat de: Corina33 in PrajituriCiocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu untul pe aburi sau la microunde. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca putin, cat sa nu fie fierbinte. Se adauga zaharul si se amesteca bine...Citeste continuarea
Chifle cu iaurt si masline
Postat de: Valclaudia in PiineDizolvam drojdia, amestecand-o cu sarea si zaharul. Adaugam kefirul (sau iaurtul) usor incalzit si faina. Framantam, din cand in cand mai adaugam cate o lingura de ulei si una de lapte....Citeste continuarea
Ciulama de hribi
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeHribii ii punem la dezghetat intr-o sita ca sa se scurga de zeama. Daca folositi hribi proapeti ii curatati, spalati si ii opariti putin inainte sa pregatiti ciulamaua. Curatam ceapa, o tocam...Citeste continuarea
Cartofi natur
Postat de: Nicole28 in Aperitive / GarnituriSe pun cartofii la fiert in coaja pana intra furculita in ei. Dupa ce au fiert cartofii,ii scurgem de apa in care au fiert,ii clatim cu un jet de apa rece apoi ii curatam de coaja....Citeste continuarea
Coaste picante la cuptor
Postat de: papabundetot in PorcCoastele : Am spalat si sters bine costele,apoi le-am pus la marinat in sos de ardei iuti cu sos de stridii,tika masala,ghimbir macinat si le-am lasat aproximativ o ora in acest sos,apoi le-am...Citeste continuarea
Cookie Monster Cupcakes
Postat de: simonacallas in PrajituriPreparare brioşe: Am pornit cuptorul să se încingă la maximum. Am cernut împreună făina, cacaoa, praful de copt şi bicarbonatul. Am mixat ouăle cu zahărul spumă, am...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: ralu_ca in CiorbeAm tocat ceapa uscată mărunt si morcovul și am pus la călit cu ulei într-o oală. Am taiat mărunt și ceapa verde și am pus și peste ceapa uscată. Am calit totul pentru 2-4 minute,...Citeste continuarea
Ciorba de salata cu oua intregi
Postat de: aliliana in Supe/CiorbeCeapa, usturoiul se curata se toaca. Ardeiul, morcovul asemenea. Salata se spala si se toaca/rupe. In oala de ciorba se pune uleiul la incins, cand este aproape gata se pun legumele si sare....Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu carne tocata
Postat de: Mokuska in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii si ii punem la fiert, in coaja. Intre timp pregatim umplutura. Tocam ceapa si ardeiul, calim 5 minute, dupa care adaugam carnea. Lasam sa se caleasca pana se inmoaie. Luam de pe...Citeste continuarea
Ciocanele la tigaie cu sos de...
Postat de: aliliana in PuiCiocanelele se spala, se curata de eventuale impuritati, se pun la scurs. Din sare, cimbru, piper, boia de ardei dulce si ulei se face o ,, solutie" cu care aromatizam carnea. Se pune intr-o...Citeste continuarea
Ciorba Radauteana
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai punem la fiert pieptul de pui si legumele curatate si spalate. Avem grija sa luam spuma formata. Cand au fiert si pieptul si legumele, le scoatem din zeama, strecuram zeama si o punem...Citeste continuarea
Cornuri Bratislava
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron punem faina.Topim untul si il lasam sa se raceasca.Laptele il incalzim putin si punem drojdia in el,lasam cca 5 min,pana se topeste bine drojdia.Apoi adaugam in faina...Citeste continuarea
Condiment pentru carne de pui si porc
Postat de: RoXx in Mancaruri cu carneSe dau toate condimentele prin blender pana se maruntesc si se amesteca bine. Se pun intr-un recipient (borcan etc) si se pastreaza la loc uscat . Citeste continuarea
Chiftelute din linte
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriLintea a fost fiarta la reteta precedenta de supa crema de linte. Peste lintea fiarta am adaugat cepa si usturoiul tocate rondele fine la robotul de bucatarie. Vanata curatata de coaja, taiata in...Citeste continuarea
Chiftele de fasole
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeScurgem fasolea (eu am folosit conserve de fasole rosie) si o facem piure . Tocam usturoiul marunt si il adaugam peste fasolea pasta . Asezanam cu sare si piper , adaugam...Citeste continuarea
Ciuperci pleurotus cu ceapa
Postat de: pity19 in Aperitive / GarnituriClatim ciupercile , ceapa si leurda ; Ciupercile le taiem bucatele , ceapa rondele si leurda o rupem bucatele; Le dam la fiert , condimentam cu sare si asteptam sa mai scada din apa ;...Citeste continuarea
Ciuperci pleurotus cu smantana
Postat de: pity19 in Aperitive / GarnituriClatim bine ciupercile, taiem bucatele marisoare, punem intr-o oala si acoperim cu apa, dam la fiert impreuna cu leurda pe care am clatit-o bine si am taiat-o bucati marisoare ; Cand sunt...Citeste continuarea
Coronita impletita cu ciocolata
Postat de: Criss in DulciuriIntr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si...Citeste continuarea
Cannelloni con carne si mozzarella
Postat de: AlexandraOrdean in CannelloniPregatim umplutura pentru cannelloni. Punem in robot cepele curatate, 2 rosii, patrunjel verde si ardeiul. Mixam pana la maruntire. Adaugam carnea tocata, sare si piper dupa gust....Citeste continuarea
Chec din albusuri cu nuca,...
Postat de: deyutzky in DulciuriAlbusurile le mixam cu praful de sare pana se fac spuma apoi adaugam treptat zaharul, uleiul si laptele si continuam sa mixam. Incorporam incet faina amestecata cu praful de copt folosind o...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: tarasmariana in CiorbeSe pune carnea la fiert intr-o oala cu apa,dupa ce a fiert se scoate din oala si se taie bucatele mici (se lasa si oasele pentru consistenta) se pune carnea cu oase cu tot in oala,apoi se adauga...Citeste continuarea
Chiftelute de pui cu sos de iaurt
Postat de: Dya in PuiTocam pieptul de pui, adaugam oul, condimentele dupa gust, mararul si usturoiul. Amestecam toate ingredientele, cu ajutorul unei spatule, pana la omogenizarea completa si formam chiftelutele dupa...Citeste continuarea
Chec cu lamaie si iaurt
Postat de: postavaru in DulciuriMixam untul moale impreuna cu zaharul pana cand devine cremos apoi adaugam galbenusurile, pe rand, mixand dupa fiecare. Adaugam coaja si sucul de lamaie impreuna cu vanilia iar apoi mixam....Citeste continuarea
Ceafa de porc in crusta de nuci si...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCeafa de porc se pune la marinat cu toate condimentele,uleiul de masline si vinul alb,se lasa 1 zi la marinat in frigider. Frunzele de leurda,,impreuna cu nuciile se pun in robotul de bucatarie...Citeste continuarea
Creveti picanti cu mamaliga cu...
Postat de: Sylvia in Fructe de marePrepararea crevetilor este extrem de simpla, daca luati creveti roz care sunt deja prefierti timpul de gatire este extrem de scurt, 1-2 minute cat sa se incalzeasca bine si sa se inveleasca...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: Irina in CurcanCarnea de curcan am tocat-o fin si am pus-o intr-un castron de portelan. Am curatat cartoful, morcovul si ceapa si le-am dat pe razatoarea fina. Usturoiul curatat l-am tocat marunt, iar...Citeste continuarea
Cum facem Sushi
Postat de: Anastasia in SomonAm realizat si un filmulet explicativ. Am fiert 1 cana de orez cu capacitatea de 200 ml, care va ajunge pentru 2 foi de nori. Am folosit orez simplu ( marca Scotti cu bob...Citeste continuarea
Coaste de miel la gratar cu salata...
Postat de: Julie_Snow in OaieCoastele de miel se spala, se freaca cu lamaie, se ung cu ulei de masline, sare, piper, putin curry, menta si se pun intr-o marinada fomata din vin, apa, sos de soia si cativa catei de usturoi....Citeste continuarea
Chec cu mere
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriSe bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si devine o compozitie mai groasa, se incorporeaza uleiul, faina , praful de copt, zaharul vanilat si esenta de rom, se pune intr-o forma de chec...Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci cu hrisca si...
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam ceapa si morcovul, le spalam. Morcovul se taie rondele, ceapa o maruntim si le calim laolata in ulei. Ciupercile le spalam si le taiem felii, apoi le adaugam peste morcov si ceapa,...Citeste continuarea
Cozonac cu rahat si stafide
Postat de: ryta in DulciuriSe oparesc 2 pumni de faina cu o cana de lapte, se bat ouale cu mixerul impreuna cu zaharul si esentele,din ouale batute cu zahar se ia o lingura rasa de continut si se pune peste drojdie impreuna...Citeste continuarea
Carne de curcan la cuptor
Postat de: comanligia in CurcanAm spalat carnea de curcan,am portionat-o si am crestat-o putin. Am presarat putina sare si piper,putin rozmarin,am pus carnea in tava si am stropit cu ulei de masline,apoi am adaugat apa cam o...Citeste continuarea
Ciuperci Pleurotus prajite
Postat de: Nicole28 in Aperitive / GarnituriPunem tigaia pe foc sa se incinga uleiul. Intre timp spalam si taiem ciupercile. Cand uleiul este suficient de incins,punem ciupercile in tigaie si le lasam sa se rumeneasca pe toate partile. Dupa...Citeste continuarea
Crap crocant cu mujdei de usturoi...
Postat de: Mokuska in Crap / CarasMod de preparare: Se prinde un crap de 1,200 kg, se curata bine atat in exterior cat si in interior, se taie in felii mai groase, se spala cu apa rece si se lasa sa se scurga apa. Se...Citeste continuarea
Ciuperci la punga
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriPentru ca am fixuri, desi se zice ca nu se curata ciupercile, eu le-am curatat de pielita. Piciorusele le-am taiat marunt impreuna cu ceafa, rulada si ceapa. Toate astea le-am calit un pic, cat sa...Citeste continuarea
Cartofi evantai la punga
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja, ii spalam si apoi ii crestam in feliute (a cresta nu inseamna a felia). Condimentam cartofii pe toate partile.Taiem feliute ceafa afumata, la fel si cascavalul. Impanam...Citeste continuarea