Cartofi cu smantana si cascaval la...
Postat de: JulyCris in Mancaruri cu carneCuratam cartofii,ii spalam si-i taiem cuburi. Ii fierbem in apa cu delikat. Dupa ce s-au fiert,ii scurgem bine de apa. Intr-un vas Jena,uns cu unt punem cartofii. Umplutura o pregatim astfel:...Citeste continuarea
Clatite cu sirop de fragi
Postat de: Constelatialeu in DulciuriOuale,sarea,zaharul si faina se omogenizeaza,se adauga uleiul si la final laptele,ca sa subtiem aluatul de clatite. Incingem tigaia de clatite si apoi cu polonicul turnam compozitia in...Citeste continuarea
Clatite cu urda
Postat de: amalia01 in Mancare copiiPentru clatite: - oul se bate bine cu telul ,impreuna cu sarea si zaharul; - se adauga treptat apa minerala,amestecand incontinuu; - se toarna faina in ploaie si se amesteca pentru a nu...Citeste continuarea
Cozonac cu branza de vaci - Reteta...
Postat de: momo121 in DulciuriCum se prepara Cozonac cu branza de vaci - Reteta traditionala imbogatita cu branza Pentru aluat: Drojdia am amestecat-o cu putin lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina,...Citeste continuarea
Chec alb-negru
Postat de: oana1993 in DulciuriIn albus adaugati sarea,bateti albusul spuma,adaugati zaharul. Dupa ce devine ca o spuma pentru bezea,adaugati uleiul ,adaugati faina si praful de copt,amestecati usor,dupa care impartiti...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi de post
Postat de: delia64 in Mancaruri de postSe pun 4 litri de apa la fiert, intre timp curatam morcovii , ceapa , telina si cartofii. Cand da apa in clocot adaugam ceapa , telina si morcovii si lasam la fiert 20 minute. Spalam...Citeste continuarea
Chec zebra pufos
Postat de: cristeena20 in Dulciuri- Separam albusurile de galbenusuri. Nu uitati sa fie ouale la temperatura camerue, sa se bata bine albusul. Albusurile le batem spuma intr-un vas cu putina sare si cand s-a intarit adaugam...Citeste continuarea
Ciorba din maruntaie de pui cu orez...
Postat de: babi5 in CiorbeMaruntaiele de pui se taie marunt apoi se spala bine . Zarzavarul ,ceapa si ardeiul se curata se spala apoi se toaca marunt ,orezul se spala bine apoi il lasam in apa pina...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare de pui...
Postat de: Dya in CiorbeLegumele se toaca marunt si se pun la fiert in vasul multicooker-ului, folosind programul BOIL. Cand incepe sa dea in clocot, se adauga cartofii taiati cuburi si se continua fierberea pana ce...Citeste continuarea
Crostata cu mere si nuci ( de post)
Postat de: aliliana in PrajituriFoaia: margarina se framanta cu faina, sare si zahar, zahar vanilat. La final se adauga apa, se omogenizeaza bine si se da la rece. Merele se curata de cotoare si se toaca cuburi. Nucile se...Citeste continuarea
Cartofi noi cu marar trasi la tigaie
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCartofii ii punem sub jetul de apa si ii radem de coaja fie cu dosul unui burete de vase nou ori cu un cutitas. Ii spalam, ii punem intr-o oala cu apa, un praf de sare la fiert pentru 10-15...Citeste continuarea
Cartofi noi cu marar la ceaun
Postat de: farfuriavesela in Mancaruri de postspalam bine cartofii noi si ii curatam cu un burete de sarma de bucatarie punem pe aragaz un ceaun (sau un alt vas) cu uleiul la incins punem cartofii taiati cuburi mari in ulei si ii prajim...Citeste continuarea
Chiftele cu sos de rosii
Postat de: dantes in PorcPentru chiftele tocam carnea impreuna cu usturoiul si feliile de paine inmuiate in apa sau lapte si scurse bine,aceasta compozitie o amestecam bine cu doua oua crude si condimentam dupa gust cu...Citeste continuarea
Ceafa de porc su sos de ceapa...
Postat de: postavaru in PorcCondimentam carnea cu sare, piper si boia. Ungem o tava cu ulei de masline apoi adaugam feliile de carne, frunzele de dafin, usturoiul taiat marunt si 1/2 cescuta de apa. Dam tava la cuptor, la...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor în sos de vin
Postat de: simonacallas in PorcCartofii spălaţi bine şi curăţaţi de coajă se pun în tavă, se stropesc cu uleiul şi se amestecă să fie toţi unşi cu ulei. Se adaugă sarea, piperul, kaizerul tăiat în...Citeste continuarea
Clatite cu crema de alune
Postat de: RoXx in DulciuriSe amesteca bine cu mixerul ouale si zaharul. Se adauga esentele ,bicarbonatul, laptele si apa minerala. Treptat se incorporeaza si faina. Aluatul obtinut,se lasa la "odihnit" 30 de...Citeste continuarea
Cus-cus cu prepelite in glazura de...
Postat de: Anastasia in Mancaruri cu carnePrepelitele se spala bine, se curata de resturile de pene si se taie pe sira spinarii, inlaturand-o. Sucul de rodie se fierbe cu zaharul si cu 3 catei de usturoi, pana devine gros ca un sirop....Citeste continuarea
Ciorbă de salată verde –...
Postat de: madi_marin in CiorbeÎn cuva aparatului se pune ulei, apoi se selectează programul FRY. Când uleiul s-a încins, se adaugă ceapa tocată mărunt şi morcovii raşi pe răzătoarea cu ochiuri...Citeste continuarea
Ceva dulce si rapid
Postat de: Antonia_Mindru in PrajituriIntr-un castron se bat ouale cu zaharul dupa care se adauga faina si se bat bine. Se adauga praful de copt dupa care se pune cacao cam 1 lingura. Compozitia omogena trebuie sa fie putin groasa de...Citeste continuarea
Ciorba de gaina cu zdrente de ou
Postat de: JulyCris in CiorbeSe spala gaina bine si o portionam. Punem carnea intr-o oala cu apa la fiert. Luam spuma care se formeaza deasupra cu ajutorul unei spumiere sau linguri. Lasam sa fiarba inca o ora(depinde acum si...Citeste continuarea
Ciulama de pui
Postat de: Dya in PuiTocam ceapa marunt si o rumenim usor, impreuna cu 1-2 linguri cu ulei, folosind functia FRY, selectata pentru 15 minute aproximativ. Adaugam pieptul de pui taiat in cuburi mici si saram dupa...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: DanaModog in Aperitive / GarnituriSe unge o tava cu uleiul de masline si se aseaza ciupercile. In fiecare ciupercuta se pune ketchup si dupa se presara oregano si putina sare. Se adauga sunca, porumbul, ardeiul si pe deasupra...Citeste continuarea
Cous-cous cu legume
Postat de: Sylvia in Mancaruri de legumeDin compozitie va dati seama ca acest fel de mancare este o explozie de culori si savori, diferite texturi care se vor imbina armonios in final, este atat de buna incat carnea nu isi mai gaseste...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu perisoare si...
Postat de: babi5 in CiorbeSe curata cartofii, se spala si se taie cubulete,zarzavatul ,ceapa si ardeiul se curata se spala si se toaca marunt . Frunzele de leustean se spala si se toaca . Orezul se spala apoi se...Citeste continuarea
Cuib de viespi
Postat de: rhalooka in PrajituriPentru aluat: Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine, apoi se lasa la dospit langa o sursa de caldura. Pentru umplutura: Se mixeaza bine untul cu zaharul pana devine spuma si apoi se...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare la Multicooker
Postat de: AdyNA_RadU in Mancare copiiLa ciorba am pus apa, legumele si am setat modul STEW (pentru 60 mniute ).Dupa 30 minute am pus perisoarele si orezul ,dupa alte 10 minute cartofii, alte 10 minute borsul si...Citeste continuarea
Chec in doua culori
Postat de: rhalooka in PrajituriIntr-un bol batem foarte bine cele doua oua impreuna cu zaharul. Apoi adaugam laptele si uleiul si continuam sa mixam energic. Separat, amestecam faina cernuta cu praful de copt. Dupa ce le-am...Citeste continuarea
Ciolan afumat la cuptor (in vas...
Postat de: Mokuska in PorcCiolanul se spala si se pune la fiert in apa fara sare cu foi de dafin. Mare atentie, apa tot timpul sa acopere ciolanul ca altfel soriciul se usuca si devine incomestibil de tare. Dupa ce a...Citeste continuarea
Clatite umplute cu branza sarata,...
Postat de: aalliinnaa07 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol amestecam ouale cu faina folosind telul. Apoi adaugam treptat apa, iar la final adaugam untul si sarea. Trebuie sa obtinem un aluat subtire si cremos. Pentru umputura, dam pe...Citeste continuarea
Cheesecake cu fructe de padure
Postat de: Luana in TorturiAm macinat in robotul de bucatarie piscoturile, apoi am adaugat untul topit, zaharul si sarea si am amestecat bine. Am pus crusta intr-o tava cu fund detasabil si am dat-o 10 minute in cuptorul...Citeste continuarea
Ciorba de spanac cu afumatura
Postat de: Valclaudia in CiorbeSpalam spanacul in mai multe ape si il taiem fasii. Ceapa verde se spala, se taie rondele, apoi se caleste in 2 linguri de ulei 2-3 minute. Adaugam si bucatile de afumatura, le prajim...Citeste continuarea
Crêpe au ton et harrisa / clatite...
Postat de: aishaflory in TonIn functie de cate clatite vreti sa faceti schimbati cant de lapte si faina.Trebuie sa obtineti un material putin mai gros decat cel pt clatitele dulci Batem oul cu putina sare folosind un tel,...Citeste continuarea
Cartofi copti cu friptura de vita
Postat de: Dya in VitaPulpa de vita o condimentam dupa gust, alegand condimentele preferate (eu le-am folosit pe toate cele enumerate), o asezam in vasul multicooker-ului si o stropim cu ulei, adaugam un pahar cu apa...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta cu telina
Postat de: Mokuska in Supe/CiorbeCarnea de vita o spalam, taiem cubulete si le lasam sa dea un clocot in apa fiarta. Intr-o oala sub presiune punem la fiert carnea pana este aproape gata. Adaugam zarzavatul, ceapa, ardeii...Citeste continuarea
Cotlet cu sos de cidru si ciuperci
Postat de: papabundetot in PorcCotletul l-am spalat si uscat bine cu prosoape de hartie,apoi am pus bucatile de carne intr-un castron si le-am marinat cu cidru,sos de stridii,ghimbir macinat,chimen si scortisoara si l-am lasat...Citeste continuarea
Clătite cu cremă de brânză şi...
Postat de: Bucataras in DulciuriPui făina într-o oală, adaugi ouăle, zahărul vanilat şi sarea, apoi torni lapte sau apă minerală. Amesteci cu un tel până când se omogenizează conţinutul. Dozezi...Citeste continuarea
Cornuri calde umplute
Postat de: Bucataras in Mancare copiiTai cornurile în două şi scoţi o parte din miez. Amesteci bine crema de brânză cu castravetele şi cu măslinele tăiate cubuleţe, cu ceapa verde şi şunca tăiată mărunt şi...Citeste continuarea
Chiflă proaspătă cu salamul...
Postat de: Bucataras in SandvisuriEste atât de uşor! Tai chifla în două pe orizontală, o ungi din belşug cu cremă de brânză, apoi pui salată câtă doreşti, şi, în final, feliile din...Citeste continuarea
Copane de pui pe pat de legume
Postat de: Bunica in PuiLegumele se spala se curata si se taie grosier. Govlecelul spalat se taie rondele. Copanele de pui curatate si spalate. Luam un vas ceramic(fiecare ce are) si punem...Citeste continuarea
Cozonac cu umplutura de nuci,...
Postat de: simona72 in DulciuriAluatul a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. lasam aluatul la loc caldut, acoperit cu prosop de bucatarie, pana isi tripleaza volumul. ...Citeste continuarea
Ciorba radauteana din piept de...
Postat de: krysty in CiorbeIntai punem la fiert pieptul de gaina, spalat cu apa rece in prealabil.Adaugam sare . Intre timp, curatam legumele ,le spalam cu apa rece. Cand pieptul este aproape fiert...Citeste continuarea
Cafea cu coniac si inghetata
Postat de: krysty in CafeaIntr-un ibric am pus apa si zaharul . Cand incepe sa clocoteasca apa adaugam cafeaua. Amestecam cu o lingura si lasam foarte putin sa fiarba .Cand caimacul incepe sa se ridice usor ,dam...Citeste continuarea
Cremes 2
Postat de: Dea_Dea in PrajituriAluatul foietaj il impartim in doua. Intindem fiecare bucata si punem la copt in tava de (30x35), pe hartie de copt, la foc potrivit pana se rumenesc foile si se lasa la racit. Crema :...Citeste continuarea
Chec cu lamaie si mac
Postat de: Lia1 in PrajituriLasi untul sa se inmoaie la temperatura camerei. Pregatesti o tava de chec si asezi hartia de copt. La o astfel de tava, am invatat sa cocolosesc hartia ca sa nu mai fie rigida si sa ia forma...Citeste continuarea
Chec pufos
Postat de: JulyCris in DulciuriIntr-un bol amestecam faina cu praful de copt.Adaugam oul,zaharul,laptele caldut,uleiul si esenta de vanilie.Mixam bine pana la omogenizare. Impartim compozitia in doua. In cea de-a doua adaugam...Citeste continuarea
Cornuri cu rahat
Postat de: pity19 in DulciuriAluatul : Punem faina intr-un vas , drojdia ( nu trebuie dizolvata ) , zaharul , sarea , oul si untul pe care l-am topit , cu o paleta de lemn amestecam dupa care incepem sa adaugam apa , putin...Citeste continuarea
Chec cu capsuni
Postat de: ela in PrajituriMixam ouale cu un praf de sare si zaharul cateva clipe, apoi adaugam o lingura de apa rece si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam untul topit si lasat putin sa se racoreasca. Adaugam...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor
Postat de: Bunica in Mancaruri de postCartofii se curata,spala si se taie in 4 sau se lasa intregi daca sunt mici. Usturoiul se curata,spala si se taie grosier. Mararul spalat ,curatat de codite se taie grosier. In blender se...Citeste continuarea
Cartofi noi aromati
Postat de: Ela68 in Mancaruri de legume1. Cartofii se spala bine, se taie in doua sau trei daca sunt mari si se pun la fiert, la abur pentru 15-20 minute. Daca sunt mici , ii putem tine mai putin.Nu trebuie sa se fiarba complet. 2....Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: camelia75 in Aperitive / Garnituri1.Curatati si spalati foarte bine creierul. 2.Turnati 2 litri de apa in oala interioara si adaugati creierul,otetul si 1/2 lingurita cu sare. 3.Apasati butonul MENU ,selectati programul...Citeste continuarea