Cozonac cu nuca si stafide
Postat de: andreea91 in PrajituriPregatim faina. Eu am facut din 1 kg si 400 g deoarece am tavi de copt mai inalte si mai lungi. Intr-un vas separam galbenusurile de albusuri si pregatim doar galbenusurile cu zaharul,...Citeste continuarea
Cheesecake cu ricotta si pere
Postat de: Adele in PrajituriMixam biscuti cu alunele pana devin pulbere. Intr-un vas punem ricotta si o amestecam bine cu zaharul pana devine cremoasa,adaugam frisca lichida si continuam sa amestecam bine pana devine...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti, cu afumatura
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se spala si se pun la fiert. Ouale se fierb ( eu am folosit roua rosii, deja pregatite). Cand acestea sunt gata, se taie rondele. Se unge cu unt o tava dreptunghiulara de yena...Citeste continuarea
Crenvusti in aluat
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriFaina se pune intr-un bol,in mijloc punem sare,zaharul si drojdia,turnam putin din apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia. Untul se topeste,se adauga peste faina si treptat adaugam si...Citeste continuarea
Cozonac...cu crema
Postat de: ralu_ca in DulciuriAm uns un vas oval de yena in care am asezat feliile de cozonac. Intr-un vas am mixat ouale cu zaharul, amidonul, laptele si esentele, apoi am pus pe aragaz la foc mic si am amestecat pana se...Citeste continuarea
Cupola de zahar
Postat de: Dea_Dea in DulciuriZaharul se amesteca cu apa si se carmelizeaza la foc mic. Trebuie sa fiti atenti sa nu il ardeti caci devine amar. Se unge polonicul cu ulei si apoi cu lingura luam zahar si facem ce...Citeste continuarea
Crochete de peste
Postat de: Dea_Dea in PesteOul se bate. Bucatile de peste se sareaza. Uleiul se pune la incins. Pestele se da prin faina, ou, pesmet si se pune la prajit. Smantana se amesteca cu catelul de usturoi pisat si castravete si...Citeste continuarea
Cheesecake cu lamaie si zmeura
Postat de: deyutzky in PrajituriBlat: Amestecam untul cu zaharul si cu sarea. Punem oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de la 1/2 lamaie. Adaugam treptat faina si amestecam, iar apoi incepem sa...Citeste continuarea
Cozonac la Dry coker
Postat de: mihaelab in DulciuriCernem faina intr-un lighean mai mare dupa care facem in mijloc un cuib in care punem putin lapte ,untul cald si drojdia. Amestecam cu putina faina dupa care acoperim si lasam sa creasca....Citeste continuarea
Ciorba cu afumatura
Postat de: pity19 in CiorbeIntr-o oala punem apa la fiert cu cartoful taiat marunt , sunca taiata , muschiul afumat taiat , si carnatul pe care l-am scos din mat si am facut bilute mici , telina taiata marunt si lasm pe foc...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu mere
Postat de: momo121 in DulciuriAmestecam drojdia cu cateva linguri de lapte caldut si o lingura de zahar, lasam 10-15 minute pana creste. Ouale le batem cu restul de zahar, apoi laptele si coaja de lamaie . Intr-un...Citeste continuarea
Chec cu Vin Rosu si Ciocolata...
Postat de: Ina75 in PrajituriUngem o tava pentru chec cu cubul de unt. Punem o lingura cu faina, adica 25 gr. (la chec vom folosi 265 gr.) si o intindem pe toata suprafata tavii. Punem praful de copt, praful de cacao,...Citeste continuarea
Cake Pops "leu"
Postat de: simonacallas in PrajituriBlatul de tort l-am curăţat de părţile mai rumenite (am tăiat partea de sus, partea de jos şi marginea şi am lăsat doar miezul, colorat frumos şi uniform) (foto 1). L-am rupt în...Citeste continuarea
Ciorbă dulce de miel
Postat de: panacris in CiorbeDupă ce au stat la marinat bucățile de carne pentru ciorbă, cca. 48 de ore, se scot din marinadă, se trec sub jet de apă rece, apoi se pun la fiert în apă rece, atenție fără...Citeste continuarea
Cozonaci cu rahat si nuca
Postat de: JulyCris in DulciuriSe cerne faina. Intr-un vas se incalzeste laptele cu toata cantitatea de zahar si esentele. Se lasa la racit. Cuptorul trebuie sa fie incalzit ,ca si in bucatarie de altfel. Se pregateste...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu pui
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriSpalam carnea si o tocam marunt. Verdeata o spalam si o tocam la fel. Folosim un castron in care punem toate ingredientele tocate si condimentele. Amestecam bine si dam deoparte 10...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si cacao
Postat de: momo121 in DulciuriPentru inceput am facut maiaua: drojdia am dizolvat-o in 5 linguri de lapte caldut si o lingura de zahar, pe urma am pus 1 lingura de faina si am lasat-o 10 minute. Intr-un lighean am pus faina...Citeste continuarea
Cataif
Postat de: privatelaura in DulciuriAlegem o forma de copt termorezistenta si o ungem bine cu unt. Desfacem intai pachetul cu taitei si asezam in forma de copt jumatate din cantitate, formand un strat egal. Nuca o macinam grosier...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca, rahat si stafide
Postat de: claudiaO in DulciuriMai intai am pregatit maiaua - drojdia o pasam cu furculita impreuna cu 3 linguri de zahar, punem putin lapte caldut si cateva linguri de faina; lasam la crescut vreo 15-20 minute...pana mai...Citeste continuarea
Cozonac By Merisor
Postat de: Luana in PrajituriIntr-un bol amestecam drojdia cu putin zahar, o lingura de lapte caldut si putina faina pana se lichefiaza, apoi lasam acesta maia la crescut la foc cald. Intr-un bol punem faina si facem...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta cu macris
Postat de: delia64 in CiorbeIntr-o oala de zece litri punem la fiert ,apa , capul si costitele cu putina sare , spumam din cand in cand . Spalam orezul si il lasam in apa rece . Spalam macrisul ceapa...Citeste continuarea
Chiftelute de vinete si linte
Postat de: Ela68 in Aperitive / Garnituri1. Se fierbe lintea 15 minute , apoi se pune la scurs intr-o sita. Se lasa la racit si se pune intr-un bol. 2. Curatati vinata de coaja si taiati-o bucatele mici. Adaugati-o peste linte....Citeste continuarea
Cheesecake cu zmeura
Postat de: BucatariaS in PrajituriIngredientele pentru crema si decor se prepara la rece. Deci indicat ar fi sa stea la rece cu 2-3 ore inainte de a le folosi. Zmeura se lasa la decongelat daca este congelata,...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta cu tarhon si...
Postat de: Mokuska in CiorbeOasele de miel se curata foarte bine, se spala si se lasa 3 minute in apa clocotita, dupa care se scurg bine si se clatesc cu apa calduta. Tocam ceapa, ardei gras si loboda marunt, zarzavatul...Citeste continuarea
Cartofi cu carnati secuiesti si...
Postat de: mitinita in PorcCartofii se curata si se taie rondele. Se taie si carnatii. Intr-o tava punem uleiul apoi asezam feliile de cartofi,pe care presaram rozmarinul tocat marunt. Condimentam cu sare si piper....Citeste continuarea
Cozonac cu nuca
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: In primul rand, nu uitati sa scoateti toata ingredientele de seara de la rece si le lasati la temperatura camerei. Laptele il punem pe foc pana devine caldut, iar untul il topim....Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: delia64 in DulciuriCernem faina , nuca , adaugam margarina , zaharul , razatura de lamaie , sarea , apa , praful de copt si framantam pana cand se desprinde aluatul de mana . Intindem aluatul si formam cornulete...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: rena in CiorbeCuratam si spalam legumele. Taiem cubulete mici toate legumele si le punem in oala.Adaugam apa, sare,piper si ulei,lasam sa dea un clocot si punem bulionul si delikatul. Dupa ce s-au fiert...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: cristeena20 in Ciorbe- Pregatim carnea, o taiem cubulete potrivite; e buna si cu carne de miel cu oase ; spalam bine si punem in oala la fiert in apa rece. Cand clocoteste luam spuma de deasupra si apoi adaugam sare....Citeste continuarea
Cozonac cu nuca
Postat de: cristeena20 in Prajituri- Toate ingredientele au fost tinute la temperatura camerei dinainte iar locul in care am facut cozonacii a fost cald si ferit de curenti. (bucataria mea aproape ca devenise sauna:)) - Preparam...Citeste continuarea
Cornulete cu mac
Postat de: cristeena20 in Dulciuri- Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se intinde o foaie subtire. Cu mana ungem foaia cu untura topita si presaram cu putina faina, apoi impachetam aluatul in 4..Dam la rece 30...Citeste continuarea
Cartofi a murro
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriAlegem cartofi mijlocii si ii spalam bine apoi ii stergem bine cu un servet (sa fie uscati). Ii asezam intr-un vas de ceramica sau termorezistent si punem 2 pumni de sare...Citeste continuarea
Costițe de miel cu arome yemenite
Postat de: Satisfyyourcravings in OaieCu ajutorul unui mojar, se transformă toate ingredientele pentru marinată într-o pastă omogenă și se ung costițele cu aceasta. Se marinează peste noapte. Se gătesc pe un grătar...Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: aliliana in PrajituriGogosile: Apa si uleiul se pun la fiert cu un praf de sare. Cand au fiert adaugam faina in ploaie si amestecam foarte bine pana cand compozitia se desprinde de pe vas. Se lasa la racit. Cand...Citeste continuarea
Carne de miel cu vin rosu
Postat de: pity19 in OaieClatim carnea de miel in jet de apa rece. Condimentam bine . Asezam intr-o tava de cuptor , adaugam untul , vinul si apa . Lasam la cuptor cca 90 de minute la foc mediu . Citeste continuarea
Crenvusti in foietaj
Postat de: gusti in Aperitive / GarnituriReteta aceasta de crenvusti in foietaj te poate scoate din impas daca trebuie sa pregatesti ceva bun si rapid. Totul este sa ai in frigider un pachet de aluat in foietaj (2 foi). 1. am...Citeste continuarea
Coaste de miel in sos alb de vin
Postat de: ralu_ca in OaieAm facut un amestec din ierburile de provence, salvie, boiaua de ardei dulce, piperul alb macinat si sare cu care am condimentat bine coastele de miel care au fost in prealabil spalate si uscate...Citeste continuarea
Cartofi indieni
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriCartofii se spală și se fierb în coajă. Când s-au răcit puțin se apasă usor,pe fiecare, cu o furculiță. Se presară sare, piper, turmenic, paprika și pudră de usturoi. ...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: Valyvalentyna in Supe/CiorbeSpalam carnea bine o punem la fiert cind da in fiert luam spuma adaugam sarea o lasam sa mai dea in citeva clocote. Apoi punem morcovul si radacina de patrunjel mai lasam 5 min ca sa fiarba...Citeste continuarea
Cotlet de porc la cuptor
Postat de: pity19 in PorcPregatim carnea , o crestam frumos , taiem feliute de rosie si bagam intre fiecare bucata taiata , condimentam ; Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt in care punem carnea si cartofii ,...Citeste continuarea
Cosulete de Paste
Postat de: bylaura in Aperitive / GarnituriSe spala rosiile si se taie cate un capac pe partea superioara, apoi se scoate miezul cu ajutorul unei linguri. Branza se da prin razatoarea mare si se amesteca cu smantana. Se umple fiecare...Citeste continuarea
Cremsnit
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai pregatim foile.Am facut aluatul cu 2 zile inainte,asa ca l-am scos din congelator si l-am lasat sa se dezghete.Am intins 2 foi ,30/40 cm ,le-am intins direct pe hartia de copt si apoi...Citeste continuarea
Cozonac cu cacao si nuca
Postat de: tanyapatap in DulciuriAm cernut faina de doua ori. Am incalzit laptele in care am dizolvat zaharul+esenta de vanilie. Am facut maiaua astfel:am desfacut drojdia cu putina faina si cateva linguri din laptele...Citeste continuarea
Cotlet de porc impanat cu ceafa...
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneCrestam cotletul pana la os,ungem cu ulei si imbracam in condimente.Intre crestaturi punem ceafa marinata si usturoiul taiat maurunt,turnam un pahar cu vin rosu,acoperim vasul de yena cu folie...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca,rahat si stafide
Postat de: Constelatialeu in DulciuriCernem faina intr-un castron incapator,facem in mijloc o adancitura si punem drojdia faramitata,sarea si o lingurita de zahar.Diluam cu putin lapte caldut si alsam sa creasca cca 10...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: Constelatialeu in CiorbePortionam in bucati potrivite carnea,o spalam si o punem la fiert ,in 4 l apa ,cu putina sare.Cat fierbe carnea pregatim legumele,curatam si radem morcovul,patrunjelu si pastarnacul,ardeiul il...Citeste continuarea
Chiftele de porc
Postat de: pity19 in Aperitive / GarnituriCarnea tocata o punem intr-un castron , in care spargem doua oua , amestecam , adaugam pesmetul , 2 linguri condimente ptr carne tocata , 2 linguri condimente ptr chiftele , putin piper , usturoi...Citeste continuarea
Cozonac pufos si fara framantare
Postat de: farfuriavesela in DulciuriCernem faina de doua ori intr-un vas, punem un praf de sare, drojdia o amestecata cu 2 linguri de zahar si putin lapte si o asezam intr-o adancitura pe care o facem in faina, presar putina faina...Citeste continuarea
Cozonac cu aroma de rom
Postat de: merisor67 in PrajituriDe precizat este, ca toate ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei cu cel putin 1 ora inainte de inceperea prelucrarii lor. Faina trebuie cernuta intr-un vas pentru a deveni...Citeste continuarea
Cozonac de Casa
Postat de: Valyvalentyna in DulciuriCernem faina intr-un lighean mare adaugam in drojdia dizolvata in 250 ml lapte caldut si cu 3 lingurite de zahar si am turnam in mijlocul faini amestecam bine sa se amestece drojdia cu faina...Citeste continuarea