A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chec cu legume

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas batem bine oul adaugand cate putin ulei, lapte, iaurt, branza si cascavalul ras. La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Mixam bine sa se omogenizeze...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu oua si telemea

Postat de: delia64 in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii si-i punem la fiert in coaja  Punem si cele 4 oua la fiert  Cand sunt toate fierte curatam cartofii si-i taiem felii . Curatam ouale si le dam prin razatoarea cu...Citeste continuarea

Ciuperci cu maioneza si smantana

Postat de: delia64 in Aperitive / Garnituri

Se spala ciupercile , se curata si se taie marunt , se fierb . Facem maioneza  in care se pune smantana si se amesteca sa se omogenizeze compozitia . Usturoiul se curata si se taie...Citeste continuarea

Cornulete cu rahat

Postat de: marianascarlat in Dulciuri

Intr-un castron incapator se pune faina cernuta si pe urma toate ingredientele. Se frământă  până când coca se desprinde după mână. Se împarte coca...Citeste continuarea

Cartofi gratinati cu ou, lapte si...

Postat de: TAB1TA in Aperitive / Garnituri

Am fiert cartofii in coaja in apa cu sare, doar pana cand poate sa intre furculita in ei. I-am descojit, i-am taiat rondele. Am batut ouale, am pus sare, piper, cimbru. Am ras branza pe...Citeste continuarea

Carnati proaspeti cu cartofi si...

Postat de: Alina26 in Mancaruri cu carne

Curatam cartofii si ii taiem in patru, curatam rosiile de coaja si le taiem cubulete, ciupercile le curatam, le spalam si le taiem in doua sau daca sunt mai mici le putem lasa si intregi....Citeste continuarea

Clătite cu champagne

Postat de: Satisfyyourcravings in Dulciuri

Se amestecă făina cu sarea şi zahărul. Separat se amestecă laptele cu untul și ouăle. Peste mixul de lapte se adaugă treptat mixul de făină. La final se adaugă champagne şi se...Citeste continuarea

Chec aperitiv Panacris

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Prazul, ceapa verde, se curăță, se taie bucăți mari, apoi se mărunțesc împreună cu ardeiul copt, ciupercile și salamul. La acest amestec se adaugă ouăle, caperele, telemeaua,...Citeste continuarea

Ciorba usoara de legume

Postat de: simona72 in Ciorbe

Daca avem supa de pui atunci o folosim pe aceea , daca nu punem grasime de pui la foc si o lasam sa fiarba 30 minute. Intre timp taiem toate legumele ca pt ciorba si le calim in putin ulei de...Citeste continuarea

Cartofi cu Ficatei si Kaizer la Cuptor

Postat de: iqphantom in Pui

Pregatire: Cartofii se taie in doua transversal si se scobesc cu o lingurita. In cavitati se pune cate un ficatel . Cartofii umpluti si bucatile rezultate din scobire se pun intr-o tava unsa cu...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu costite de porc

Postat de: sasha in Ciorbe

Fasolea se pune la fiert in 5l apa clocotita cu 2 cepe taiate marunt. Cand fasolea este putin moale se pun si costitele, se spumeaza si se mai adauga apa calda in caz ca mai trebuie. Se curata...Citeste continuarea

Ciorbita de legume cu pui acrisoara

Postat de: Lorenutza in Ciorbe

Se spala carnea, si se pune intr-o cratita cu apa si se pune la foc.Se pune ceapa tocata marunt ,morcovul taiat rondele,patrunjelul radacina taiat rondele,mazarea pastai verde,si conopida peste...Citeste continuarea

Cremsnit cu frisca

Postat de: timea in Prajituri

Aluatul trebuie sa fie complet decongelat. Impartim aluatul in doua si intindem pe rand, pe masa tapetata cu faina, doua foi pe care le coacem in cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp...Citeste continuarea

Crema de cocos

Postat de: adnia in Vegan / Raw vegan

Am scurs apa din nuca de cocos si am pastrat-o intr-un pahar, apoi am spart nuca. Am curatat-o de coaja si am razuit partea alba pe o razatoare fina. Aceasta a fost partea de pregatire, dupa...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: TAB1TA in Ciorbe

Am pus carnea la fiert impreuna cu ceapa intreaga. Am adaugat telina si radacina de patrunjel date pe razartoare. Am pus sare si delikat. Am fiert bine carnea, am scos ceapa. Am...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: timea in Mancaruri de legume

Scurgem apa din conserva pune ciupercile intr-o sita si le trecem pe sub un jet de apa  rece. Ceapa curatata si tocata marunt o calim in uleiul incins. Adaugam ciupercile si lasam la...Citeste continuarea

Crap pane

Postat de: ionela2682 in Crap / Caras

-spalam foarte bine bucatile de peste ,le tamponam cu un servet din hartie pentru a absorbi toata apa -saram si piperam -batem oul cu putina sare , piper si faina ,adaugam apa cat sa iasa un...Citeste continuarea

Coniac (brandy) de casa

Postat de: Doinavar in Bauturi

Dupa ce se culeg strugurii, se pun intr-un butoi si se zdrobesc boabele, se pune capacul si se lasa la soare, cel putin 2-3 saptamani. Sa nu umpleti complet butoaiele, sa lasati loc pentru...Citeste continuarea

Café bombón

Postat de: Elena_Daria in Cafea

Prima data pregatim cafeaua. Apoi luam un pahar\ceasca transparenta si punem cele 3 lingurite de lapte condensat. Consistentele fac diferenta, laptele condensat, fiind dens ramane in...Citeste continuarea

Cornuri pentru mic dejun

Postat de: marianascarlat in Dulciuri

Am pus ingredientele in masina de facut paine in ordinea de mai sus. Se seteaza programul de framantat si dospit. Dupa ce masina isi termina programul, se scoate coca din cuva, se aseaza pe...Citeste continuarea

Creveti in bere neagra

Postat de: Mirela_Tilvescu in Fructe de mare

Se condimenteaza crevetii cu sare si piper si se dau deoparte. Se caleste ceapa impreuna cu usturoiul si foaia de dafin, apoi se adauga crevetii. Cand incep sa se inroseasca se adauga berea si se...Citeste continuarea

Curcan la cuptor

Postat de: elucubratiiculinare in Curcan

Curcanul se spală bine. Se condimentează cu sare și piper. Se fac crestături cu un cuțit și se îndeasă firișoare de rozmarin (o crenguță am tăiat-o în trei). Portocala...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu zeama de varza

Postat de: vishinel in Ciorbe

Este la alegerea voastra ce fel de carne folositi. Eu am optat pentru ceva cu mai putina grasime.Punem carnea taiata cubulete la fiert in 4 litri de apa si o fierbem cam 30-40 de minute (pana cand...Citeste continuarea

Cornulete fragede

Postat de: sasha in Dulciuri

Faina o punem intr-un bol,facem un cuib in mijloc si turnam untura topita,zaharul,apa clocotita ,amoniul stins in otet, drojdia sfaramata, coaja de la o  prtocale si o framantam bine  si...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: TAB1TA in Ciorbe

Se incalzeste supa sau se fierbe apa cu un cub de concentrat. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt sau se dau pe razatoare. Se pun in supa. Carnea se condimenteaza si se...Citeste continuarea

Compot de struguri negri

Postat de: delia64 in Sirop / Compot

Se aleg strugurii sanatosi , se spala  si se desprind de pe ciorchine. Punem boabele in borcanele curate si sterilizate  ,aproximativ pana la jumatatea borcanelor . Fierbem apa cu...Citeste continuarea

Ciorba de purcel

Postat de: bylaura in Supe/Ciorbe

 Se pune apa la fiert si cand a dat in clocot se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel si jumatatea de ardei gras tocate marunt, apoi putin ulei si sare.  Cand...Citeste continuarea

Clatite cu urda si marar

Postat de: simona72 in Dulciuri

Pregatim umplutura pt clatite: zdrobim urda cu furculita pina se sfarima bine de tot, adaugam oua, zahaf si smantina, mararul tocat marunt si amestecam bine compozitia. Pregatim aluatul pt...Citeste continuarea

Compot de pere intregi

Postat de: delia64 in Sirop / Compot

Aleg pere mai tari  , le spal si le asez in borcanele spalate si sterilizate. Apa , zaharul ,scortisoara si zeama de lamaie se fierb pana cand se leaga siropul si zaharul este topit ....Citeste continuarea

Chec de carne

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Vita

Amestecam carnea tocata cu usturoiul, cele doua oua crude, feliile de paine faramitate, verdeata tocata marunt si condimentele. Punem cele 3 oua la fiert, in apa cu sare si le lasam 8 minute, apoi...Citeste continuarea

Ciocanele de pui cu brocoli

Postat de: aliliana in Pui

Ciocanelele de pui le-am spalat, condimentat cu sare, piper, cimbru. Am asezat in tava. Am adaugat foaie de dafin si usturoiul tocat marunt. Am stropit carnea cu 20  ml ulei de masline si vin...Citeste continuarea

Ciorba de spanac

Postat de: delia64 in Ciorbe

Punem apa la fiert ,cand clocoteste adaugam spanacul congelat si usturoiul taiat  rondele . Lasam 15 minute sa fiarba . Batem ouale cu smantana si iaurtul , adaugam 2 polonice de...Citeste continuarea

Ciuperci cu marar

Postat de: ianculubita in Mancaruri de legume

Ciupercile curatate daca e cazul,feliate,le calim in ulei incins impreuna cu ceapa taiata marunt iar dupa ce a scazut apa din ele,adaugam vinul iar dupa cateva minute amestecul de...Citeste continuarea

Creier pane

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Creierul se spala in apa rece , inlaturam eventualele bucatele de os ramase. Punem apoi creierul intr-un bol cu 1-2 linguri de otet si il lasam asa o ora. Stiu ca multe dintre voi il...Citeste continuarea

Chec "Zi și Noapte"

Postat de: elucubratiiculinare in Prajituri

Se freacă untul până devine spumă. Adăugăm apoi treptat zahărul, ouăle, coaja rasă de la o lămâie, amestecând bine după fiecare ingredient. Se cerne făina...Citeste continuarea

Cozonac Trandafir

Postat de: elucubratiiculinare in Dulciuri

Amestecăm drojdia cu 2 linguri de lapte cald, o lingură de zahăr și 3 linguri făină. Această maia se acoperă și se lasă la crescut, la cald până își dublează volumul....Citeste continuarea

Cornulete cu bors

Postat de: Bunica in Prajituri

Faina se pune  intr-un vas pentru framantat.In mijloc se face o adancitura si acolo se pun:drojdia,borsul,zaharul sarea,oul,zaharul vanilat si untul.Se amesteca bine pana obtinem un aluat...Citeste continuarea

Carnaciori in halat de branza si...

Postat de: Doinavar in Aperitive / Garnituri

Puneti cartofii spalati la fiert in coaja, intr-un litru de apa rece, 20-25 minute. Dupa ce au fiert, lasati-i putin sa se racoreasca, curatati coaja si puneti-i intr-un castron si ii zdrobiti cu...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: r3nat02006 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata si se pun in apa fiarta timp de 10 minute, dupa care se scot si se lasa la racit pana punem umbla cu ei. In acest timp se bat ouale cu iaurtul si cu condimentele pana la...Citeste continuarea

Covrigei

Postat de: karla in Aperitive / Garnituri

Puneti drojdia la crescut cu putin lapte. Framantati faina cu untura, apoi adaugati drojdia crescuta, sarea si restul laptelui si framantati pana devine un aluat omogen pe care il lasati la...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: sasha in Aperitive / Garnituri

Cascavalul se da pe razatoare, gogosarul, maslinele, ardeiul si carnatii se taie cuburi. Ouale se bat pana isi mareste volumul, se adauga faina amestecata cu praful de copt si uleiul si se...Citeste continuarea

Crema de patiserie

Postat de: doralinda72 in Dulciuri

Amestecam faina, amidonul si zaharul intr-un vas tefal de preferinta ptr a nu se lipi. Batem usor galbenusurile cu un sfert din lapte si adaugam peste compozitia din faina, amestecand bine. Restul...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Ciorbe

Tocam marunt ceapa, morcovul si pastarnacul. Punem o oala de 4 l pe foc, turnam cele 4 linguri de ulei si cand s-a incins adaugam cele 3 legume tocate, amestecam 1 minut si apoi turnam o cana...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: marianascarlat in Ciorbe

Pentru ca imi place gustul acestei ciorbite atunci cand am si 1-2 felii de rasol de vita, intai ma ocup de ele. Le spal bine si le pun la fiert intr-o oala cu 2l de apa. Am grija sa adun...Citeste continuarea

Chocolate chip cookies/Biscuiti cu...

Postat de: LadyCrs in Dulciuri

Se freaca zaharul pudra cu untul la temperatura camerei. Se adauga ouale, bicarbonatul, zaharul vanilat, esenta si sarea. Se incorporeaza faina amestecandu-se mereu. Se da ciocolata prin...Citeste continuarea

Chec marmorat cu nuci si cacao

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Impartim compozitia in 2 parti egale. Faina o cernem, o amestecam cu praful de copt...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: Zamfira in Mancaruri de legume

Curatam ciupercile si legumele (se pot folosi ciuperci din conserva si ardei de la congelator). Tocam ceapa marunt, calim in ulei si adaugam boia dulce. Adaugam ciupercile feliate, ardeiul tocat...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: botcrina in Ciorbe

Curăţăm legumele şi le tăiem cubuleţe, în afară de usturoi. Pieptul de pui se spală bine şi se şterge. Într-o oală punem legumele împreună cu pieptul de pui şi...Citeste continuarea

Cartofi copţi cu cârnaţi

Postat de: botcrina in Mancaruri cu carne

Se curăţă cartofii de coajă şi se spală bine. Se scot din apă şi se scobesc la mijoc. Într-o tavă se toarnă uleiul, se aranjează cartofii , atât cei găuriţi...Citeste continuarea

Cotlet tiganesc

Postat de: ianculubita in Porc

Cotletele usor batute,condimentate cu sare si piper,le trecem prin faina apoi le prajim si le scoatem pe farfurie; in uleiul ramas calim sunca taiata suvite,o scoatem,adaugam ciupercile feliate...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]