Chec cu legume
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriIntr-un vas batem bine oul adaugand cate putin ulei, lapte, iaurt, branza si cascavalul ras. La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Mixam bine sa se omogenizeze...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu oua si telemea
Postat de: delia64 in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii si-i punem la fiert in coaja Punem si cele 4 oua la fiert Cand sunt toate fierte curatam cartofii si-i taiem felii . Curatam ouale si le dam prin razatoarea cu...Citeste continuarea
Ciuperci cu maioneza si smantana
Postat de: delia64 in Aperitive / GarnituriSe spala ciupercile , se curata si se taie marunt , se fierb . Facem maioneza in care se pune smantana si se amesteca sa se omogenizeze compozitia . Usturoiul se curata si se taie...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: marianascarlat in DulciuriIntr-un castron incapator se pune faina cernuta si pe urma toate ingredientele. Se frământă până când coca se desprinde după mână. Se împarte coca...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu ou, lapte si...
Postat de: TAB1TA in Aperitive / GarnituriAm fiert cartofii in coaja in apa cu sare, doar pana cand poate sa intre furculita in ei. I-am descojit, i-am taiat rondele. Am batut ouale, am pus sare, piper, cimbru. Am ras branza pe...Citeste continuarea
Carnati proaspeti cu cartofi si...
Postat de: Alina26 in Mancaruri cu carneCuratam cartofii si ii taiem in patru, curatam rosiile de coaja si le taiem cubulete, ciupercile le curatam, le spalam si le taiem in doua sau daca sunt mai mici le putem lasa si intregi....Citeste continuarea
Clătite cu champagne
Postat de: Satisfyyourcravings in DulciuriSe amestecă făina cu sarea şi zahărul. Separat se amestecă laptele cu untul și ouăle. Peste mixul de lapte se adaugă treptat mixul de făină. La final se adaugă champagne şi se...Citeste continuarea
Chec aperitiv Panacris
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriPrazul, ceapa verde, se curăță, se taie bucăți mari, apoi se mărunțesc împreună cu ardeiul copt, ciupercile și salamul. La acest amestec se adaugă ouăle, caperele, telemeaua,...Citeste continuarea
Ciorba usoara de legume
Postat de: simona72 in CiorbeDaca avem supa de pui atunci o folosim pe aceea , daca nu punem grasime de pui la foc si o lasam sa fiarba 30 minute. Intre timp taiem toate legumele ca pt ciorba si le calim in putin ulei de...Citeste continuarea
Cartofi cu Ficatei si Kaizer la Cuptor
Postat de: iqphantom in PuiPregatire: Cartofii se taie in doua transversal si se scobesc cu o lingurita. In cavitati se pune cate un ficatel . Cartofii umpluti si bucatile rezultate din scobire se pun intr-o tava unsa cu...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu costite de porc
Postat de: sasha in CiorbeFasolea se pune la fiert in 5l apa clocotita cu 2 cepe taiate marunt. Cand fasolea este putin moale se pun si costitele, se spumeaza si se mai adauga apa calda in caz ca mai trebuie. Se curata...Citeste continuarea
Ciorbita de legume cu pui acrisoara
Postat de: Lorenutza in CiorbeSe spala carnea, si se pune intr-o cratita cu apa si se pune la foc.Se pune ceapa tocata marunt ,morcovul taiat rondele,patrunjelul radacina taiat rondele,mazarea pastai verde,si conopida peste...Citeste continuarea
Cremsnit cu frisca
Postat de: timea in PrajituriAluatul trebuie sa fie complet decongelat. Impartim aluatul in doua si intindem pe rand, pe masa tapetata cu faina, doua foi pe care le coacem in cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp...Citeste continuarea
Crema de cocos
Postat de: adnia in Vegan / Raw veganAm scurs apa din nuca de cocos si am pastrat-o intr-un pahar, apoi am spart nuca. Am curatat-o de coaja si am razuit partea alba pe o razatoare fina. Aceasta a fost partea de pregatire, dupa...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: TAB1TA in CiorbeAm pus carnea la fiert impreuna cu ceapa intreaga. Am adaugat telina si radacina de patrunjel date pe razartoare. Am pus sare si delikat. Am fiert bine carnea, am scos ceapa. Am...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: timea in Mancaruri de legumeScurgem apa din conserva pune ciupercile intr-o sita si le trecem pe sub un jet de apa rece. Ceapa curatata si tocata marunt o calim in uleiul incins. Adaugam ciupercile si lasam la...Citeste continuarea
Crap pane
Postat de: ionela2682 in Crap / Caras-spalam foarte bine bucatile de peste ,le tamponam cu un servet din hartie pentru a absorbi toata apa -saram si piperam -batem oul cu putina sare , piper si faina ,adaugam apa cat sa iasa un...Citeste continuarea
Coniac (brandy) de casa
Postat de: Doinavar in BauturiDupa ce se culeg strugurii, se pun intr-un butoi si se zdrobesc boabele, se pune capacul si se lasa la soare, cel putin 2-3 saptamani. Sa nu umpleti complet butoaiele, sa lasati loc pentru...Citeste continuarea
Café bombón
Postat de: Elena_Daria in CafeaPrima data pregatim cafeaua. Apoi luam un pahar\ceasca transparenta si punem cele 3 lingurite de lapte condensat. Consistentele fac diferenta, laptele condensat, fiind dens ramane in...Citeste continuarea
Cornuri pentru mic dejun
Postat de: marianascarlat in DulciuriAm pus ingredientele in masina de facut paine in ordinea de mai sus. Se seteaza programul de framantat si dospit. Dupa ce masina isi termina programul, se scoate coca din cuva, se aseaza pe...Citeste continuarea
Creveti in bere neagra
Postat de: Mirela_Tilvescu in Fructe de mareSe condimenteaza crevetii cu sare si piper si se dau deoparte. Se caleste ceapa impreuna cu usturoiul si foaia de dafin, apoi se adauga crevetii. Cand incep sa se inroseasca se adauga berea si se...Citeste continuarea
Curcan la cuptor
Postat de: elucubratiiculinare in CurcanCurcanul se spală bine. Se condimentează cu sare și piper. Se fac crestături cu un cuțit și se îndeasă firișoare de rozmarin (o crenguță am tăiat-o în trei). Portocala...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu zeama de varza
Postat de: vishinel in CiorbeEste la alegerea voastra ce fel de carne folositi. Eu am optat pentru ceva cu mai putina grasime.Punem carnea taiata cubulete la fiert in 4 litri de apa si o fierbem cam 30-40 de minute (pana cand...Citeste continuarea
Cornulete fragede
Postat de: sasha in DulciuriFaina o punem intr-un bol,facem un cuib in mijloc si turnam untura topita,zaharul,apa clocotita ,amoniul stins in otet, drojdia sfaramata, coaja de la o prtocale si o framantam bine si...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: TAB1TA in CiorbeSe incalzeste supa sau se fierbe apa cu un cub de concentrat. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt sau se dau pe razatoare. Se pun in supa. Carnea se condimenteaza si se...Citeste continuarea
Compot de struguri negri
Postat de: delia64 in Sirop / CompotSe aleg strugurii sanatosi , se spala si se desprind de pe ciorchine. Punem boabele in borcanele curate si sterilizate ,aproximativ pana la jumatatea borcanelor . Fierbem apa cu...Citeste continuarea
Ciorba de purcel
Postat de: bylaura in Supe/CiorbeSe pune apa la fiert si cand a dat in clocot se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel si jumatatea de ardei gras tocate marunt, apoi putin ulei si sare. Cand...Citeste continuarea
Clatite cu urda si marar
Postat de: simona72 in DulciuriPregatim umplutura pt clatite: zdrobim urda cu furculita pina se sfarima bine de tot, adaugam oua, zahaf si smantina, mararul tocat marunt si amestecam bine compozitia. Pregatim aluatul pt...Citeste continuarea
Compot de pere intregi
Postat de: delia64 in Sirop / CompotAleg pere mai tari , le spal si le asez in borcanele spalate si sterilizate. Apa , zaharul ,scortisoara si zeama de lamaie se fierb pana cand se leaga siropul si zaharul este topit ....Citeste continuarea
Chec de carne
Postat de: Patricia_Iordache_79 in VitaAmestecam carnea tocata cu usturoiul, cele doua oua crude, feliile de paine faramitate, verdeata tocata marunt si condimentele. Punem cele 3 oua la fiert, in apa cu sare si le lasam 8 minute, apoi...Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu brocoli
Postat de: aliliana in PuiCiocanelele de pui le-am spalat, condimentat cu sare, piper, cimbru. Am asezat in tava. Am adaugat foaie de dafin si usturoiul tocat marunt. Am stropit carnea cu 20 ml ulei de masline si vin...Citeste continuarea
Ciorba de spanac
Postat de: delia64 in CiorbePunem apa la fiert ,cand clocoteste adaugam spanacul congelat si usturoiul taiat rondele . Lasam 15 minute sa fiarba . Batem ouale cu smantana si iaurtul , adaugam 2 polonice de...Citeste continuarea
Ciuperci cu marar
Postat de: ianculubita in Mancaruri de legumeCiupercile curatate daca e cazul,feliate,le calim in ulei incins impreuna cu ceapa taiata marunt iar dupa ce a scazut apa din ele,adaugam vinul iar dupa cateva minute amestecul de...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriCreierul se spala in apa rece , inlaturam eventualele bucatele de os ramase. Punem apoi creierul intr-un bol cu 1-2 linguri de otet si il lasam asa o ora. Stiu ca multe dintre voi il...Citeste continuarea
Chec "Zi și Noapte"
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriSe freacă untul până devine spumă. Adăugăm apoi treptat zahărul, ouăle, coaja rasă de la o lămâie, amestecând bine după fiecare ingredient. Se cerne făina...Citeste continuarea
Cozonac Trandafir
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriAmestecăm drojdia cu 2 linguri de lapte cald, o lingură de zahăr și 3 linguri făină. Această maia se acoperă și se lasă la crescut, la cald până își dublează volumul....Citeste continuarea
Cornulete cu bors
Postat de: Bunica in PrajituriFaina se pune intr-un vas pentru framantat.In mijloc se face o adancitura si acolo se pun:drojdia,borsul,zaharul sarea,oul,zaharul vanilat si untul.Se amesteca bine pana obtinem un aluat...Citeste continuarea
Carnaciori in halat de branza si...
Postat de: Doinavar in Aperitive / GarnituriPuneti cartofii spalati la fiert in coaja, intr-un litru de apa rece, 20-25 minute. Dupa ce au fiert, lasati-i putin sa se racoreasca, curatati coaja si puneti-i intr-un castron si ii zdrobiti cu...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: r3nat02006 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata si se pun in apa fiarta timp de 10 minute, dupa care se scot si se lasa la racit pana punem umbla cu ei. In acest timp se bat ouale cu iaurtul si cu condimentele pana la...Citeste continuarea
Covrigei
Postat de: karla in Aperitive / GarnituriPuneti drojdia la crescut cu putin lapte. Framantati faina cu untura, apoi adaugati drojdia crescuta, sarea si restul laptelui si framantati pana devine un aluat omogen pe care il lasati la...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: sasha in Aperitive / GarnituriCascavalul se da pe razatoare, gogosarul, maslinele, ardeiul si carnatii se taie cuburi. Ouale se bat pana isi mareste volumul, se adauga faina amestecata cu praful de copt si uleiul si se...Citeste continuarea
Crema de patiserie
Postat de: doralinda72 in DulciuriAmestecam faina, amidonul si zaharul intr-un vas tefal de preferinta ptr a nu se lipi. Batem usor galbenusurile cu un sfert din lapte si adaugam peste compozitia din faina, amestecand bine. Restul...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: Patricia_Iordache_79 in CiorbeTocam marunt ceapa, morcovul si pastarnacul. Punem o oala de 4 l pe foc, turnam cele 4 linguri de ulei si cand s-a incins adaugam cele 3 legume tocate, amestecam 1 minut si apoi turnam o cana...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: marianascarlat in CiorbePentru ca imi place gustul acestei ciorbite atunci cand am si 1-2 felii de rasol de vita, intai ma ocup de ele. Le spal bine si le pun la fiert intr-o oala cu 2l de apa. Am grija sa adun...Citeste continuarea
Chocolate chip cookies/Biscuiti cu...
Postat de: LadyCrs in DulciuriSe freaca zaharul pudra cu untul la temperatura camerei. Se adauga ouale, bicarbonatul, zaharul vanilat, esenta si sarea. Se incorporeaza faina amestecandu-se mereu. Se da ciocolata prin...Citeste continuarea
Chec marmorat cu nuci si cacao
Postat de: Elena_Daria in DulciuriOuale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Impartim compozitia in 2 parti egale. Faina o cernem, o amestecam cu praful de copt...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: Zamfira in Mancaruri de legumeCuratam ciupercile si legumele (se pot folosi ciuperci din conserva si ardei de la congelator). Tocam ceapa marunt, calim in ulei si adaugam boia dulce. Adaugam ciupercile feliate, ardeiul tocat...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: botcrina in CiorbeCurăţăm legumele şi le tăiem cubuleţe, în afară de usturoi. Pieptul de pui se spală bine şi se şterge. Într-o oală punem legumele împreună cu pieptul de pui şi...Citeste continuarea
Cartofi copţi cu cârnaţi
Postat de: botcrina in Mancaruri cu carneSe curăţă cartofii de coajă şi se spală bine. Se scot din apă şi se scobesc la mijoc. Într-o tavă se toarnă uleiul, se aranjează cartofii , atât cei găuriţi...Citeste continuarea
Cotlet tiganesc
Postat de: ianculubita in PorcCotletele usor batute,condimentate cu sare si piper,le trecem prin faina apoi le prajim si le scoatem pe farfurie; in uleiul ramas calim sunca taiata suvite,o scoatem,adaugam ciupercile feliate...Citeste continuarea