A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chec cu capuccino

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Galbenusurile frecate bine pana rezulta o crema albicioasa,adaugam vanilia,crema de branza frecata cu ulei si rom,albusurile spuma apoi faina amestecand cu lingura in miscari usoare;dam deoparte...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: Dea_Dea in Aperitive / Garnituri

Se curata ciupercile. Se toaca coditele ciupercilor , ceapa verde, ardeiul si telina, se pun la fiert pana se inmoaie. Cand sunt moi se paseaza(eu le-am pasat cu furculita nu foarte tare), se...Citeste continuarea

Ciorba de fasole (de post)

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de post

Boabele de fasole le alegem si le spalam. Le acoperim cu apa rece si le lasam la hidratat  minim 6 ore. Aruncam apa, punem aproximativ 2.5 l apa rece si punem la fiert. Separat, incalzim...Citeste continuarea

Ciorba de stevie

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de post

Culegem stevia,o curatam,o spalam bine si apoi o taiem mai marunt.Ceapa o taiem marunt si o calim impreuna cu orezul si un praf de sare ,cca 2 min,apoi adaugam 2 l de apa si lasam sa fiarba....Citeste continuarea

Coaste in vin alb, la cuptor

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Porc

Spalam coastele, taiati partea cu grasime (daca au prea multa). Preincalziti cuptorul la 200 grade. In tava de la cuptor, turnati uleiul, asezati coastele una langa alta, adaugati peste ele:...Citeste continuarea

Cheesecake cu zmeura

Postat de: aalliinnaa07 in Dulciuri

Sfaramam bicuitii, iar untul il topim. Facem un blat din bicuitii sfaramati si untul topit, apoi il asezam intr-o tava rotunda. Branza mascarpone o frecam bine cu zaharul pudra si apoi cu...Citeste continuarea

Ciulama cu ciuperci

Postat de: diana_k in Mancaruri de legume

Ciupercile se spala bine de pamant si se taie feliute nu prea marunte, ele vor scadea la fiert. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se pun la calit in uleiul bine incins. Cand ceapa devine...Citeste continuarea

Chec pufos cu cacao (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile bine cu un praf de sare, cu ajutoarul mixerului. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu...Citeste continuarea

Chec pufos

Postat de: crissvalentina in Prajituri

Galbenusurile se freaca cu sarea, uleiul si esentele. Albusurile se bat spuma cu cele 4 linguri de apa si cele 100 g zahar. Dupa ce albusul este gata se incorporeaza galbenusurile si se amesteca...Citeste continuarea

Clătite cu caise şi sos de ciocolata

Postat de: amalia01 in Mancaruri de post

-Puneţi într-un bol băutura de soia,apa minerala, făina şi puţină sare şi amestecaţi până la omogenizare. -Ungeţi cu puţin ulei o tigaie antiaderentă apoi faceţi...Citeste continuarea

Ciorba de loboda rosie

Postat de: aliliana in Mancaruri de post

Loboda a fost curatata spalata, pusa la scurs. Ceapa, morcovul, pastarnacul si telina le-am curatat, spalat, tocat. De asemenea si cartofii. Intr-o oala mai mica am pus la fiert apa. Cand a...Citeste continuarea

Crostoli

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Intr-un bol amesteca frisca cu zaharul vanilat si putina sare. Adauga treptat faina, omogenizand. O adaugi toata si incepi sa framanti usor cu mana. Trebuie sa obtii un aluat elastic pe care...Citeste continuarea

Clatite cu branza si stafide

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, untul, faina, sarea si se amesteca bine. La sfarsit se adauga branza si stafidele si se mai amesteca putin. Se incinge o tigaie cu putin ulei si se...Citeste continuarea

Creveti cu noodles

Postat de: Irina in Mancaruri de post

Spalati crevetii si puneti-i intr-un bol, impreuna cu usturoi tocat, sare, putin busuioc si o lingura de ulei de masline.  Puneti pastele la fiert pentru cateva minute. Puneti un strop...Citeste continuarea

Cartofi cu sos alioli din maioneza...

Postat de: Bucataras in Mancaruri de post

 Spalam cartofii si-i punem la fiert cu tot cu coaja, intregi. Cit timp fierb cartofii, curatam usturoiul si-l zdrobim intr-un mojar. Amestecam usturoiul zdrobit cu maioneza Inedit....Citeste continuarea

Chec cu ciocolata si visine

Postat de: Steffy in Prajituri

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana ouale se albesc si isi dubleaza volumul. Turnam uleiul cate putin mixand continuu, apoi laptele si esenta de rom....Citeste continuarea

Ciuperci cu maioneza

Postat de: ralu_ca in Salate

Ciupercile se lasa la scurs foarte bine, dupa care adaugam usturoiul tocat, iar la sfarsit maioneza. Eu am facut maioneza la moulinexul meu dintr-un galbenus, sare,  1 lg mustar, dapa care...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu carne de cârnați

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Pălăriile de ciuperci curățate, se pun într-o tavă termorezistentă, se presară sare, cimbru și puțin ulei de măsline. Se introduce tava în cuptorul preîncins, cca. 10...Citeste continuarea

Chutney de struguri si ceapa

Postat de: simona72 in Sosuri

Boabele de struguri se taie in doua (eu am scos simburii), se pun intr-o cratita, se adauga ceapa taiata pestisor, lamaile cu tot cu coaja taiate marunt, ardeiul iute tocat si el. Se adauga si...Citeste continuarea

Chiftelute cu sos si taitei de casa

Postat de: RuxyRux in Pui

Carnea se toaca impreuna cu ceapa si verdeata, se adauga,  uleiul, oul si usturoiul si se potriveste de sare. Intr-o tava unsa cu putin ulei de masline se aseaza chiftelutele. Intr-o...Citeste continuarea

Chec cu nuca si aroma de portocale

Postat de: ela in Prajituri

Mixam albusurile cu un praf de sare. Cand se intaresc adaugam treptat zaharul si batem pana se intaresc din nou. Adaugam galbenusurile si amestecam bine. Adaugam treptat, uleiul, untul topit,...Citeste continuarea

Creveti cu sos dulce- acrisor si...

Postat de: Bunica in Fructe de mare

Intr-o cratita am pus la fiert 450 ml. apa,uleiul si putina sare. Cand a inceput sa clocoteasca am pus cus-cus,am acoperit cratita cu capac si am stins focul. Intr-o  tigaie teflonata...Citeste continuarea

Cupcakes cu vin

Postat de: rhapsody in Prajituri

Cupcakes 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Fierbem vinul cu cuisoarele, piperul, zaharul si scortisoara si il lasam la racit. 3. Mixam untul cu zaharul pudra. Incorporam, cu...Citeste continuarea

Ciorba ardeleneasca de porc

Postat de: postavaru in Ciorbe

Punem carnea la fiert. Dupa ce a dat cateva clocote adaugam ceapa taiata marunt si restul legumelor taiate cubulete. Lasam sa fiarba ~o jumatate de ora apoi daugam pasta de ardei si cimbrul....Citeste continuarea

Chec gata in 5 minute

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Prajituri

Luam o cana maricica (eu am luat o cana de supa) si punem in ea ceea ce urmeaza. Amestecam toate prafurile foarte, foarte bine. Adaugam oul crud si amestecam iar foarte bine. Punem cele 3...Citeste continuarea

Cartofi cu mustar si usturoi

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de post

Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete (1X1 cm). Facem sosul amestecand mustarul, usturoiul pisat, uleiul, cimbrul, sarea si piperul. Turnam sosul peste cartofi si incepem sa amestecam...Citeste continuarea

Ciulama de porc cu mamaliga reteta...

Postat de: TAB1TA in Porc

Cum se prepara Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca Carnea spalata si portionata sterge prin tamponare cu un prosop de bucatarie. Se incinge tigaia si se pun cateva...Citeste continuarea

Cozonac cu crema de cacao

Postat de: simona72 in Dulciuri

Facem un aluat dospit de cozonac din toate ingredientele mai sus mentionate sau faceti alautul la masina de paine asa cum l-am facut eu. Lasam aluatul sa creasca la loc caldut. Intre timp pregatim...Citeste continuarea

Ciulama de pui cu ciuperci

Postat de: simona72 in Pui

Carnea o spalam o uscam cu un servet, o taiem cuburi si o calim in ulei. Cind este usor rumenita pe toate partile adaugam prazul, usturoiul si ardeiul iute tocate fin. Lasam pe foc sa se...Citeste continuarea

Croissante cu cascaval Delaco

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Aluatul l-am lasat la dezghetat peste noapte. Am desfacut folia in care era invelit si l-am intins pe blatul de lucru. Am pornit cuptorul si l-am potrivit la 200 grade. Am taiat aluatul in...Citeste continuarea

Chifle chinezești (la aburi) cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Într-un bol, se amestecă făina cu sarea, zahărul și drojdia. Se adaugă apa amestecată cu uleiul, puțin câte puțin amestecând pentru a obține un aluat omogen. Dacă mai...Citeste continuarea

Cataif cu mere coapte

Postat de: dalina2007 in Prajituri

Mai intai se prepara siropul: intr-o craticioara se toarna apa si se adauga zaharul. Se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga zeama de la o jumatate de lamaie si se lasa pe foc circa 20 de...Citeste continuarea

Cheesecake

Postat de: antici_gabytza in Torturi

Topim margarina apoi o rasturnam peste biscuiti dati prin razatoare.Amestecam si adaugam esenta.Compozitia de biscuiti o intindem intr-o tava cu inel detasabil acoperita cu folie de aluminiu ....Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: yaya67 in Prajituri

Se caramelizeaza intr-o cratita circa 70-80 gr zahar,nu se arde prea tare ,cand e caramelizat se tapeteaza oala cu el miscand usor oala in toate partile ,atentie sa nu va opariti . Separat se...Citeste continuarea

Crumble aromat, cu mere, portocale...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru aluat punem osanza intr-un bol si o frecam cu zaharul pana devine cremoasa, apoi adaugam galbenusurile, sarea si esenta, omogenizam si turnam iaurtul peste care amestecam bicarbonatul si...Citeste continuarea

Cornuri pufoase

Postat de: Retetegg in Dulciuri

Toate ingredientele pt aluat trebuie sa fie tinute la temperatura camerei. Laptele l-am pus intr-un vas si l-am incalzit. Am topit in el mierea si untul, apoi l-am luat de pe foc si am pus in...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare de vita

Postat de: deyutzky in Ciorbe

Spalam bine ceapa si morcovul, le taiem cubulete mici dupa care le punem la fiert.  Cand apa incepe sa fiarba adaugam 1 pum de orez, rosia taiata cubulete si cele 3 linguri de zarzavat si...Citeste continuarea

Chec aperitiv a la Jamila

Postat de: TAB1TA in Aperitive / Garnituri

Se bat ouale pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina in ploaie, praful de copt, uleiul. Amestecam bine. Se adauga gogosarul, castravetii, branza topita, sarea si se amesteca usor cu o...Citeste continuarea

Cornulete

Postat de: getix in Prajituri

Se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se dizolva drojdia in putina apa minerala  calda ( sau bors)+ z. vanilat. Peste faina se pune drojdia  restul de apa minerala rece, untura,...Citeste continuarea

Cartofi la microunde

Postat de: rodicamaria in Aperitive / Garnituri

Ceapa se toaca marunt si se caleste putin in ulei.Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete.Maslinele se toaca marunt. Se amesteca toate ingredientele,se potriveste gustul de sare si...Citeste continuarea

Clatite cu branza si sos de vanilie

Postat de: karla in Dulciuri

Faceti un aluat din toate ingriedientele ,trebuie sa iasa un aluat destul de fluid.Coaceti clatitele in tigaie cu ulei incins (eu nu am mai pus uleiul la ingrediente pt ca eu am tigaie de teflon...Citeste continuarea

Chec cu capuccino

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le mixam bine  cu zaharul pana devine o crema.Adaugam plicurile de zahar vanilat si albusurile batute spuma.Apoi adaugam crema de branza mixata...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de legume

Curatam ceapa,o tocam marunt si o calim putin in ulei.DApoi adaugam ciupercile taiate si spalate.Le calim impreuna la foc mic pana cand scade zeama lasata de ciuperci.Apoi rasturnam smantana pe...Citeste continuarea

Chiftele la cuptor

Postat de: TAB1TA in Mancaruri cu carne

Se incinge cuptorul la 200 °C. Se taie marunt ceapa si usturoiul si se amesteca bine cu carnea tocata, pesmetul, sarea, piperul, delicatul si oul batut. Se unge o tava cu putin ulei de...Citeste continuarea

Cozonac evantai cu scortisoara

Postat de: vio_dreams in Dulciuri

Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut, adaugam putina faina si obtinem o maia pe care o lasam la dospit.Intr-un lighean cernem faina si adaugam maiaua, laptele caldut, ouale batute cu...Citeste continuarea

Cozonac floare

Postat de: vio_dreams in Dulciuri

Primul pas este pregatirea ingredientelor si este foarte important sa le pregatim de cu seara pentru ca toate trebuie sa fie la aceeasi temperatura. Faina trebuie sa fie foarte bine uscata ,...Citeste continuarea

Chec cu fructe de padure si glazura...

Postat de: vio_dreams in Dulciuri

Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam uleiul iar la final incorporam faina si praful de copt. Adaugam fructele congelate. Turnam compozitia in tava unsa cu putin ulei....Citeste continuarea

Cocos in vin (Coq au vin)

Postat de: vio_dreams in Pui

Taiem bucati pulpele si pieptul de cocos (al meu a fost de tara) . Le spalam si le punem intr-o caserola cu capac . Adaugam morcovul si ceapa curatate si taiate bucati. Turnam deasupra vinul...Citeste continuarea

Chec cu mere

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

-se mixeaza bine iaurtul cu zaharul si zaharul vanilat -se adauga uleiul si ouale -in faina se adauga praful de copt si sarea , se cerne in compozitia de mai sus -se omogenizeaza bine ,se...Citeste continuarea

Cozonac a la Ruxy

Postat de: Steffy in Prajituri

Toate ingredientele se scot din timp de la rece deoarece avem nevoie sa ajunga la temperatura camerei. Eu am cantarit ingredientele pe care le-am scris mai sus pentru ca reteta initiala avea 1200...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]