Chec cu capuccino
Postat de: ianculubita in DulciuriGalbenusurile frecate bine pana rezulta o crema albicioasa,adaugam vanilia,crema de branza frecata cu ulei si rom,albusurile spuma apoi faina amestecand cu lingura in miscari usoare;dam deoparte...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: Dea_Dea in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile. Se toaca coditele ciupercilor , ceapa verde, ardeiul si telina, se pun la fiert pana se inmoaie. Cand sunt moi se paseaza(eu le-am pasat cu furculita nu foarte tare), se...Citeste continuarea
Ciorba de fasole (de post)
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de postBoabele de fasole le alegem si le spalam. Le acoperim cu apa rece si le lasam la hidratat minim 6 ore. Aruncam apa, punem aproximativ 2.5 l apa rece si punem la fiert. Separat, incalzim...Citeste continuarea
Ciorba de stevie
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postCulegem stevia,o curatam,o spalam bine si apoi o taiem mai marunt.Ceapa o taiem marunt si o calim impreuna cu orezul si un praf de sare ,cca 2 min,apoi adaugam 2 l de apa si lasam sa fiarba....Citeste continuarea
Coaste in vin alb, la cuptor
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PorcSpalam coastele, taiati partea cu grasime (daca au prea multa). Preincalziti cuptorul la 200 grade. In tava de la cuptor, turnati uleiul, asezati coastele una langa alta, adaugati peste ele:...Citeste continuarea
Cheesecake cu zmeura
Postat de: aalliinnaa07 in DulciuriSfaramam bicuitii, iar untul il topim. Facem un blat din bicuitii sfaramati si untul topit, apoi il asezam intr-o tava rotunda. Branza mascarpone o frecam bine cu zaharul pudra si apoi cu...Citeste continuarea
Ciulama cu ciuperci
Postat de: diana_k in Mancaruri de legumeCiupercile se spala bine de pamant si se taie feliute nu prea marunte, ele vor scadea la fiert. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se pun la calit in uleiul bine incins. Cand ceapa devine...Citeste continuarea
Chec pufos cu cacao (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri si batem albusurile bine cu un praf de sare, cu ajutoarul mixerului. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu...Citeste continuarea
Chec pufos
Postat de: crissvalentina in PrajituriGalbenusurile se freaca cu sarea, uleiul si esentele. Albusurile se bat spuma cu cele 4 linguri de apa si cele 100 g zahar. Dupa ce albusul este gata se incorporeaza galbenusurile si se amesteca...Citeste continuarea
Clătite cu caise şi sos de ciocolata
Postat de: amalia01 in Mancaruri de post-Puneţi într-un bol băutura de soia,apa minerala, făina şi puţină sare şi amestecaţi până la omogenizare. -Ungeţi cu puţin ulei o tigaie antiaderentă apoi faceţi...Citeste continuarea
Ciorba de loboda rosie
Postat de: aliliana in Mancaruri de postLoboda a fost curatata spalata, pusa la scurs. Ceapa, morcovul, pastarnacul si telina le-am curatat, spalat, tocat. De asemenea si cartofii. Intr-o oala mai mica am pus la fiert apa. Cand a...Citeste continuarea
Crostoli
Postat de: gaby_d in DulciuriIntr-un bol amesteca frisca cu zaharul vanilat si putina sare. Adauga treptat faina, omogenizand. O adaugi toata si incepi sa framanti usor cu mana. Trebuie sa obtii un aluat elastic pe care...Citeste continuarea
Clatite cu branza si stafide
Postat de: Corina33 in DulciuriSe bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, untul, faina, sarea si se amesteca bine. La sfarsit se adauga branza si stafidele si se mai amesteca putin. Se incinge o tigaie cu putin ulei si se...Citeste continuarea
Creveti cu noodles
Postat de: Irina in Mancaruri de postSpalati crevetii si puneti-i intr-un bol, impreuna cu usturoi tocat, sare, putin busuioc si o lingura de ulei de masline. Puneti pastele la fiert pentru cateva minute. Puneti un strop...Citeste continuarea
Cartofi cu sos alioli din maioneza...
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postSpalam cartofii si-i punem la fiert cu tot cu coaja, intregi. Cit timp fierb cartofii, curatam usturoiul si-l zdrobim intr-un mojar. Amestecam usturoiul zdrobit cu maioneza Inedit....Citeste continuarea
Chec cu ciocolata si visine
Postat de: Steffy in PrajituriOuale se mixeaza bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana ouale se albesc si isi dubleaza volumul. Turnam uleiul cate putin mixand continuu, apoi laptele si esenta de rom....Citeste continuarea
Ciuperci cu maioneza
Postat de: ralu_ca in SalateCiupercile se lasa la scurs foarte bine, dupa care adaugam usturoiul tocat, iar la sfarsit maioneza. Eu am facut maioneza la moulinexul meu dintr-un galbenus, sare, 1 lg mustar, dapa care...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu carne de cârnați
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriPălăriile de ciuperci curățate, se pun într-o tavă termorezistentă, se presară sare, cimbru și puțin ulei de măsline. Se introduce tava în cuptorul preîncins, cca. 10...Citeste continuarea
Chutney de struguri si ceapa
Postat de: simona72 in SosuriBoabele de struguri se taie in doua (eu am scos simburii), se pun intr-o cratita, se adauga ceapa taiata pestisor, lamaile cu tot cu coaja taiate marunt, ardeiul iute tocat si el. Se adauga si...Citeste continuarea
Chiftelute cu sos si taitei de casa
Postat de: RuxyRux in PuiCarnea se toaca impreuna cu ceapa si verdeata, se adauga, uleiul, oul si usturoiul si se potriveste de sare. Intr-o tava unsa cu putin ulei de masline se aseaza chiftelutele. Intr-o...Citeste continuarea
Chec cu nuca si aroma de portocale
Postat de: ela in PrajituriMixam albusurile cu un praf de sare. Cand se intaresc adaugam treptat zaharul si batem pana se intaresc din nou. Adaugam galbenusurile si amestecam bine. Adaugam treptat, uleiul, untul topit,...Citeste continuarea
Creveti cu sos dulce- acrisor si...
Postat de: Bunica in Fructe de mareIntr-o cratita am pus la fiert 450 ml. apa,uleiul si putina sare. Cand a inceput sa clocoteasca am pus cus-cus,am acoperit cratita cu capac si am stins focul. Intr-o tigaie teflonata...Citeste continuarea
Cupcakes cu vin
Postat de: rhapsody in PrajituriCupcakes 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Fierbem vinul cu cuisoarele, piperul, zaharul si scortisoara si il lasam la racit. 3. Mixam untul cu zaharul pudra. Incorporam, cu...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca de porc
Postat de: postavaru in CiorbePunem carnea la fiert. Dupa ce a dat cateva clocote adaugam ceapa taiata marunt si restul legumelor taiate cubulete. Lasam sa fiarba ~o jumatate de ora apoi daugam pasta de ardei si cimbrul....Citeste continuarea
Chec gata in 5 minute
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PrajituriLuam o cana maricica (eu am luat o cana de supa) si punem in ea ceea ce urmeaza. Amestecam toate prafurile foarte, foarte bine. Adaugam oul crud si amestecam iar foarte bine. Punem cele 3...Citeste continuarea
Cartofi cu mustar si usturoi
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de postCuratam cartofii de coaja, ii taiem cubulete (1X1 cm). Facem sosul amestecand mustarul, usturoiul pisat, uleiul, cimbrul, sarea si piperul. Turnam sosul peste cartofi si incepem sa amestecam...Citeste continuarea
Ciulama de porc cu mamaliga reteta...
Postat de: TAB1TA in PorcCum se prepara Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca Carnea spalata si portionata sterge prin tamponare cu un prosop de bucatarie. Se incinge tigaia si se pun cateva...Citeste continuarea
Cozonac cu crema de cacao
Postat de: simona72 in DulciuriFacem un aluat dospit de cozonac din toate ingredientele mai sus mentionate sau faceti alautul la masina de paine asa cum l-am facut eu. Lasam aluatul sa creasca la loc caldut. Intre timp pregatim...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci
Postat de: simona72 in PuiCarnea o spalam o uscam cu un servet, o taiem cuburi si o calim in ulei. Cind este usor rumenita pe toate partile adaugam prazul, usturoiul si ardeiul iute tocate fin. Lasam pe foc sa se...Citeste continuarea
Croissante cu cascaval Delaco
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriAluatul l-am lasat la dezghetat peste noapte. Am desfacut folia in care era invelit si l-am intins pe blatul de lucru. Am pornit cuptorul si l-am potrivit la 200 grade. Am taiat aluatul in...Citeste continuarea
Chifle chinezești (la aburi) cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiÎntr-un bol, se amestecă făina cu sarea, zahărul și drojdia. Se adaugă apa amestecată cu uleiul, puțin câte puțin amestecând pentru a obține un aluat omogen. Dacă mai...Citeste continuarea
Cataif cu mere coapte
Postat de: dalina2007 in PrajituriMai intai se prepara siropul: intr-o craticioara se toarna apa si se adauga zaharul. Se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga zeama de la o jumatate de lamaie si se lasa pe foc circa 20 de...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: antici_gabytza in TorturiTopim margarina apoi o rasturnam peste biscuiti dati prin razatoare.Amestecam si adaugam esenta.Compozitia de biscuiti o intindem intr-o tava cu inel detasabil acoperita cu folie de aluminiu ....Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: yaya67 in PrajituriSe caramelizeaza intr-o cratita circa 70-80 gr zahar,nu se arde prea tare ,cand e caramelizat se tapeteaza oala cu el miscand usor oala in toate partile ,atentie sa nu va opariti . Separat se...Citeste continuarea
Crumble aromat, cu mere, portocale...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru aluat punem osanza intr-un bol si o frecam cu zaharul pana devine cremoasa, apoi adaugam galbenusurile, sarea si esenta, omogenizam si turnam iaurtul peste care amestecam bicarbonatul si...Citeste continuarea
Cornuri pufoase
Postat de: Retetegg in DulciuriToate ingredientele pt aluat trebuie sa fie tinute la temperatura camerei. Laptele l-am pus intr-un vas si l-am incalzit. Am topit in el mierea si untul, apoi l-am luat de pe foc si am pus in...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare de vita
Postat de: deyutzky in CiorbeSpalam bine ceapa si morcovul, le taiem cubulete mici dupa care le punem la fiert. Cand apa incepe sa fiarba adaugam 1 pum de orez, rosia taiata cubulete si cele 3 linguri de zarzavat si...Citeste continuarea
Chec aperitiv a la Jamila
Postat de: TAB1TA in Aperitive / GarnituriSe bat ouale pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina in ploaie, praful de copt, uleiul. Amestecam bine. Se adauga gogosarul, castravetii, branza topita, sarea si se amesteca usor cu o...Citeste continuarea
Cornulete
Postat de: getix in PrajituriSe cerne faina impreuna cu praful de copt. Se dizolva drojdia in putina apa minerala calda ( sau bors)+ z. vanilat. Peste faina se pune drojdia restul de apa minerala rece, untura,...Citeste continuarea
Cartofi la microunde
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriCeapa se toaca marunt si se caleste putin in ulei.Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete.Maslinele se toaca marunt. Se amesteca toate ingredientele,se potriveste gustul de sare si...Citeste continuarea
Clatite cu branza si sos de vanilie
Postat de: karla in DulciuriFaceti un aluat din toate ingriedientele ,trebuie sa iasa un aluat destul de fluid.Coaceti clatitele in tigaie cu ulei incins (eu nu am mai pus uleiul la ingrediente pt ca eu am tigaie de teflon...Citeste continuarea
Chec cu capuccino
Postat de: antici_gabytza in PrajituriSeparam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le mixam bine cu zaharul pana devine o crema.Adaugam plicurile de zahar vanilat si albusurile batute spuma.Apoi adaugam crema de branza mixata...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de legumeCuratam ceapa,o tocam marunt si o calim putin in ulei.DApoi adaugam ciupercile taiate si spalate.Le calim impreuna la foc mic pana cand scade zeama lasata de ciuperci.Apoi rasturnam smantana pe...Citeste continuarea
Chiftele la cuptor
Postat de: TAB1TA in Mancaruri cu carneSe incinge cuptorul la 200 °C. Se taie marunt ceapa si usturoiul si se amesteca bine cu carnea tocata, pesmetul, sarea, piperul, delicatul si oul batut. Se unge o tava cu putin ulei de...Citeste continuarea
Cozonac evantai cu scortisoara
Postat de: vio_dreams in DulciuriDizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut, adaugam putina faina si obtinem o maia pe care o lasam la dospit.Intr-un lighean cernem faina si adaugam maiaua, laptele caldut, ouale batute cu...Citeste continuarea
Cozonac floare
Postat de: vio_dreams in DulciuriPrimul pas este pregatirea ingredientelor si este foarte important sa le pregatim de cu seara pentru ca toate trebuie sa fie la aceeasi temperatura. Faina trebuie sa fie foarte bine uscata ,...Citeste continuarea
Chec cu fructe de padure si glazura...
Postat de: vio_dreams in DulciuriBatem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam uleiul iar la final incorporam faina si praful de copt. Adaugam fructele congelate. Turnam compozitia in tava unsa cu putin ulei....Citeste continuarea
Cocos in vin (Coq au vin)
Postat de: vio_dreams in PuiTaiem bucati pulpele si pieptul de cocos (al meu a fost de tara) . Le spalam si le punem intr-o caserola cu capac . Adaugam morcovul si ceapa curatate si taiate bucati. Turnam deasupra vinul...Citeste continuarea
Chec cu mere
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-se mixeaza bine iaurtul cu zaharul si zaharul vanilat -se adauga uleiul si ouale -in faina se adauga praful de copt si sarea , se cerne in compozitia de mai sus -se omogenizeaza bine ,se...Citeste continuarea
Cozonac a la Ruxy
Postat de: Steffy in PrajituriToate ingredientele se scot din timp de la rece deoarece avem nevoie sa ajunga la temperatura camerei. Eu am cantarit ingredientele pe care le-am scris mai sus pentru ca reteta initiala avea 1200...Citeste continuarea