A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chiftelute coapte pe pat de salata...

Postat de: aliliana in Porc

Chiftelele . Carnea tocata se pune intr-un bol impreuna cu ceapa tocata marunt, marar, sare, piper, maghiran, usturoi, cele doua linguri de pesmet, cartoful dat pe razatoarea mica si stors si...Citeste continuarea

Chec cu lavanda ci ciocolata

Postat de: ianculubita in Prajituri

Galbenusurile frecate bine cu un praf de sare si zahar, adaugam treptat margarina topita si racita, mixand energic, apoi laptele, faina amestecata cu praful de copt, lavanda, esenta de lavanda iar...Citeste continuarea

Clatite cu Nutella

Postat de: ALIGIULIA in Dulciuri

Se pun intr-un castron ouale, sarea si uleiul. Se amesteca bine si energic cu telul, se adauga apa minerala, apoi faina pana ce devine un aluat care curge..stiti voi.. ca la clatite nu? :-)) Se...Citeste continuarea

Ciorba de cocos, reteta simpla si...

Postat de: Ela68 in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de cocos, reteta simpla si gustoasa: Carnea bine curatata si portionata se pune la fiert in 3 litri de apa rece cu o lingurita de sare. Se aduna bine spuma si se...Citeste continuarea

Cartofi Duchesse

Postat de: Poliana in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii curatam si ii fierbem in apa cu sare, ca si pentru piure. Cand sunt fierti ii scurgem de apa si ii pasam din nou ca si pentru piure. Adaugam ouale batute usor, smantana, sare, nuscoara...Citeste continuarea

Cașcaval pane

Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri

Alegem un cașcaval care să nu fie rotund, pentru a avem felii dreptunghiulare. Cașcavalul se taie în patru felii groase. Batem într-o farfurie adâncă cele 2 ouă cu o...Citeste continuarea

Cornulețe cu osânză

Postat de: elucubratiiculinare in Dulciuri

Stiu că nu se compară osânza cu untura, dar în cazul în care nu aveți osânză, untura este o soluție mult mai bună decât untul ;)  Osânza la...Citeste continuarea

Ciorbă cu inimioare și pipote de pui

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Inimioarele și pipoțelele se fierb în apă cu puțină sare, cca. 35 de minute la foc mediu. Între timp legumele, (recunosc că am folosit legume congelate!), se pun la fiert...Citeste continuarea

Crap la cuptor pe pat de legume

Postat de: ianculubita in Crap / Caras

Toate legumele curatate,spalate,taiate dupa dorinta fiecaruia dar nu prea groase, le punem in tava,le pudram cu sare si piper,deasupra pestele condimentat,printre bucatile de peste punem rondele...Citeste continuarea

Ciorba de curcan cu legume

Postat de: delia64 in Ciorbe

Se pune carnea la fiert cu putina sare , se spumeaza din cand in cand . Se curata legumele si se taie cubulete . Cand carnea este aproape fiarta se curata de pe os si se taie marunt , se...Citeste continuarea

Chocolate Cupcakes with Banana Cream

Postat de: Creatsa in Prajituri

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam pana devine o spuma tare si lucioasa. Adaugam uleiul,galbenusurile si omogenizam bine. Amestecam...Citeste continuarea

Chec cu stafide si cacao

Postat de: Retetegg in Prajituri

Am separat albusurile de galbenusuri.   Am batut albusurile cu praful de sare si zaharul vanilat pana au devenit o spuma tare.   Am batut bine galbenusurile cu zaharul pana au...Citeste continuarea

Cupcakes cu crema de visine

Postat de: timea in Prajituri

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 3-4 minute. Turnam untul topit caldut si apoi laptele caldut, mixand dupa...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si mac

Postat de: coandres in Dulciuri

Se face maiaua (drojdie un pic de lapte si o lingura de zahar), se pune in mijlocul fainii, lasam cam 5 minute sa creasca un pic, dupa care adaugam doar galbenusurile de la oua, untul, zaharul...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu ciuperci

Postat de: angyb in Aperitive / Garnituri

Prajim ceapa taiata marunt, adaugam ciupercile si prosciutto si le lasam sa se caleasca bine. Condimentam cu sare si piper. Batem spuma ouale cu un pic de sare adaugam smantana si le batem...Citeste continuarea

Ciorbita de varza cu afumatura

Postat de: Lorenutza in Ciorbe

Se pun la fiert oasele afumate sau ciolanul afumat, ce aveti. Cand s-au fiert se pune un manunchi legat ca un buchet de marar si cimbru uscat sa se imbine aromele. Varza se taie marunt si se...Citeste continuarea

Ciorba ardeleneasca cu tarhon

Postat de: Bia27 in Ciorbe

Pentru inceput portionam pulpa de porc si o punem la fiert. Intre timp cat fierbe carnita, taiem ceapa marunt, iar 3 morcovi, telina, pastarnacul, radacina de patrunjel si ardeiul le taiem...Citeste continuarea

Chec de carne cu verdeturi

Postat de: Retetegg in Aperitive / Garnituri

Ficateii de pui bine spalati i-am pus la fiert 30 de minute cu cateva boabe de piper si o foaie dafin. Am tocat marunt ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul. Cand au fost fierti si raciti...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu mix de fructe

Postat de: Ela68 in Dulciuri

Intr-o cratita mai mare punem apa cu zaharul la fiert pana ce acesta se topeste. Adaugam praful de  sare  si untul si lasam la foc mic in jur de 2 minute pana ce acesta e complet topit....Citeste continuarea

Chec marmorat cu branzica fina

Postat de: Bia27 in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare, lasand deoparte galbenusurile. Adaugam cel 7 linguri de zahar treptat si mixam pana se intareste bezeaua. Separat frecam 4...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu orez expandat

Postat de: diana_k in Prajituri

Se pregateste o tava de chec care se tapeteaza cu foaie de nylon. Foia de napolitana se taie in doua pe dimensiunile tavii de chec. Zaharul si apa se pun la fiert pana se formeaza un sirop...Citeste continuarea

Cartofi copti si pulpe la cuptor

Postat de: r3nat02006 in Pui

Pulpele se pun la fiert timp de 10 minute, timp in care se curata cartofii si se taie in sferturi. Dupa ce cartofii au fost taiati se pun intr-un bol si se amesteca cu condimentele dorite si 5 ml...Citeste continuarea

Chec la microunde

Postat de: karla in Prajituri

Intr-un caston puneti faina ,zaharul,cacaoa si praful de copt, apoi amestecati bine .Peste acel amestec adaugati oul si omogenizati. Apoi adaugati apa, uleiul si amestecati bine . Puneti...Citeste continuarea

Chiftelute cu legume

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri

Am decongelat dovlecelul, l-am dat la blander si l-am pus intr-o sita la scurs. Cartofii si morcovii decojiti i-am pus la fiert in apa cu putina sare, aproximativ 15 minute. Am scurs apa in...Citeste continuarea

Ciulama de pui cu ciuperci

Postat de: elucubratiiculinare in Pui

Pieptul de pui se spală bine, se zvântă și se taie bucățele pe cât se poate aceeași mărime. Ciupercile se curăță cu o periuță sau un prosop de bucătărie, se taie un pic...Citeste continuarea

Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci...

Postat de: Ina in Supe/Ciorbe

Ciupercile pleurotus taiate julien se pun la fiert intr-o oala cu 1-2 litri de apa  si putina sare. Dam pe razatoarea mica morcovul si pastarnacul, dupa care  calim amestecul in 2-3...Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Pregatim mai intai chiftelutele.Amestecam carnea cu ceapa taiata marunt,condimente ,apoi cele 2 oua si la final patrunjelul tocat.Omogenizam bine compozitia,gustam sa fie sarat,piperat si tot ce...Citeste continuarea

Ciorbita de perisoare cu amestec de...

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Ca sa merga treaba bine si repede,ne apucam sa facem perisoarele.Amestecam carnea tocata cu ceapa taiata marunt,adaugam condimentele,sare,piper,cimbru,dupa gust ( fiecare cat crede de cuviinta),...Citeste continuarea

Couscous marocan cu pui (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Mancaruri cu carne

Incingem uleiul de floarea soarelui intr-o oala, punem apoi carnea de pui, ceapa, condimentele, patrunjelul si rosiile, amestecam bine si lasam pe foc aproximativ 5 minute. Punem apoi apa cat sa...Citeste continuarea

Crumble de mere

Postat de: simona72 in Dulciuri

Intr-un vas termorezistent, eu am avut de iena, se pune 100 gr zahar la caramelizat. Dupa ce s-a caramelizat zafarul se pune esenta de vanilie si un mar curatat si dat pe razatoarea mare. Se...Citeste continuarea

Ciorba acra taraneasca

Postat de: simona72 in Ciorbe

Scarita o spalam cu apa calda, o taiem bucati si o punem la fiert cu apa in oala pt ciorba. O lasam pe foc aprox. o ora, adaugam legumele taiate ca pt ciorba, mai putin cartofii si fasolea verde...Citeste continuarea

Chiftelute de cartof cu costita si...

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai pregatim afumatura.Taiem muschiuletul bucatele si impreuna cu bucatelele de costite le asezam in vas termorezistent cu o cana de apa si 25 ml apa. Se introduce vasul la cuptorul...Citeste continuarea

Crema de zahar ars (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Dulciuri

Topiti cele 200 gr de zahr pentru caramel intr-o craticioara cu fundul gros. Lasati zaharul pe foc pana are o culoare aramie, nu foarte inchisa. Turnati caramelul in tava/cratita in care veti face...Citeste continuarea

Clatite

Postat de: pittbull in Dulciuri

Turnam laptele intr-un bol .Adaugam sarea,zaharul si faina putin cite putin pina obtinem o compozitie omogena.Adaugam scortisoara si amestecam. Punem pe foc o tigaie unsa cu ulei .Cind s-a...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu costita afumata...

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Mai intai portionam costita, o spalam si o punem la fiert intr-un litru de apa. Lasam pana atinge punctul de fierbere, apoi  o strecuram, clatim si o punem din nou la fiert in 3 L apa....Citeste continuarea

Chiftelute si legume la tava

Postat de: ianculubita in Curcan

Din carnea tocata amestecata cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, verdeata de asemenea tocata, sare si piper facem chiftelute mici rotunde pe care le prajim in ulei si le scoatem pe servetele;...Citeste continuarea

Ciupercute

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

Taiem branza in bastonase mai groase, imitand codita de la ciuperca, le punem intr-un bol, le presaram cu piper si le acoperim cu ulei; le lasam acoperite 30 minute; le scoatem, le scurgem iar pe...Citeste continuarea

Cascaval de casa

Postat de: Poliana in Aperitive / Garnituri

Reteta e chiar simpla, trebuie urmati cativa pasi, invartit de cateva ori in oala si gata! Pentru inceput punem laptele la fiert. Branza de vaci o maruntim si o punem intr-un vas incapator. Cand...Citeste continuarea

Castraveti murati

Postat de: delia64 in Muraturi

Se spala castravetii, se curata hreanul si se taie fasii . Se spala borcanele si se aseaza  pe  fundul  lor  tulpini de marar , o crenguta de cimbru , foi de dafin  ....Citeste continuarea

Chec pufos din albusuri cu gem de...

Postat de: TAB1TA in Prajituri

Se incinge cuptorul la 160°. Atentie! Albusurile trebuie sa fie aproape la temperatura camerei pentru a-si mari volumul si a se obtine un chec pufos. Albusurile se bat tare cu un...Citeste continuarea

Cornulete fragede

Postat de: amayrya in Prajituri

Se amesteca untura cu borsul, se adauga faina si esenta de vanilie. Coca obtinuta se lasa la frigider 6 ore. Ulterior se intind bucati din coca, se taie sub diferite forme, in mijloc se adauga...Citeste continuarea

Chiftelute cu sunca si masline

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Amestecam carnea tocata cu sunca tocata marunt. Curatam si spalam ceapa si usturoiul, le tocam marunt si adaugam la carne. Mai adaugam un ou, sare, piper si pesmet. Formam mici bilute de carne in...Citeste continuarea

Cuib de viespi

Postat de: panacris in Dulciuri

Se frământă un aluat de cozonac din toate ingredientele și se lasă la dospit (eu, recunosc, că m-am lăsat ajutata de " Maricica", mașina de pâine :D). Laptele de la...Citeste continuarea

Cartofi gratinati la cuptor

Postat de: ralu_ca in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala si se pun la fiert cu coaja.Dupa ce constatam ca sunt fierti 90 % scurgem apa si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii taiem rondele. Intr-un vas punem ouale si le batem cu...Citeste continuarea

Cornulete alb-negru

Postat de: aalliinnaa07 in Dulciuri

Sirop: Se adauga 1/2 cana de zara intr-o cana de apa si se amesteca pana se topeste zaharul. Ingredientele se amesteca in ordinea scrisa, praful de copt se stinge in seama de lamaie, daca se...Citeste continuarea

Cartofi condimentaţi la cuptor

Postat de: madi_marin in Mancaruri de legume

Cartofii se curăţă, se spală, şi se taie cubuleţe. Se ung cu ulei, se pune dressingul, se adauga celelalte condimente, usturoiul ras după gust şi ceapa verde tocată. Se pune totul...Citeste continuarea

Conopida in saramura

Postat de: delia64 in Muraturi

Se curata conopida de frunze si cotor ,se spala , se desface in buchetele . Se  spala borcanele si se pune pe fundul lor telina frunze,ramuri de cimbru ,   tulpini de marar  si...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu garnitura de...

Postat de: susu in Porc

Friptura: Se face un amestec din sos de soia dulce si sarat, vin rosu sec, cimbru, boia, curry, coriandru, curcuma, piper, usturoi, condimente pt friptura. Se cresteaza carnea si se...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu scarita si...

Postat de: susu in Ciorbe

Curatam legumele dupa care le tocam dupa preferinta. Cartofii taiati cubulete ii punem in apa sa nu oxideze. Calim ceapa dupa care adaugam ardeiul, si morcovul calind dupa fiecare. Punem legumele...Citeste continuarea

Cotlet de porc la tavă

Postat de: adriana65 in Porc

Se preâncălzeşte cuptorul fixându-l la 200 grade C. Feliile de cotlet se spală apoi se şterg cu un şervet. Căţeii de usturoi se curăţă şi se pun într-o tigaie cu...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]