Chiftelute coapte pe pat de salata...
Postat de: aliliana in PorcChiftelele . Carnea tocata se pune intr-un bol impreuna cu ceapa tocata marunt, marar, sare, piper, maghiran, usturoi, cele doua linguri de pesmet, cartoful dat pe razatoarea mica si stors si...Citeste continuarea
Chec cu lavanda ci ciocolata
Postat de: ianculubita in PrajituriGalbenusurile frecate bine cu un praf de sare si zahar, adaugam treptat margarina topita si racita, mixand energic, apoi laptele, faina amestecata cu praful de copt, lavanda, esenta de lavanda iar...Citeste continuarea
Clatite cu Nutella
Postat de: ALIGIULIA in DulciuriSe pun intr-un castron ouale, sarea si uleiul. Se amesteca bine si energic cu telul, se adauga apa minerala, apoi faina pana ce devine un aluat care curge..stiti voi.. ca la clatite nu? :-)) Se...Citeste continuarea
Ciorba de cocos, reteta simpla si...
Postat de: Ela68 in CiorbeCum se prepara Ciorba de cocos, reteta simpla si gustoasa: Carnea bine curatata si portionata se pune la fiert in 3 litri de apa rece cu o lingurita de sare. Se aduna bine spuma si se...Citeste continuarea
Cartofi Duchesse
Postat de: Poliana in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam si ii fierbem in apa cu sare, ca si pentru piure. Cand sunt fierti ii scurgem de apa si ii pasam din nou ca si pentru piure. Adaugam ouale batute usor, smantana, sare, nuscoara...Citeste continuarea
Cașcaval pane
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriAlegem un cașcaval care să nu fie rotund, pentru a avem felii dreptunghiulare. Cașcavalul se taie în patru felii groase. Batem într-o farfurie adâncă cele 2 ouă cu o...Citeste continuarea
Cornulețe cu osânză
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriStiu că nu se compară osânza cu untura, dar în cazul în care nu aveți osânză, untura este o soluție mult mai bună decât untul ;) Osânza la...Citeste continuarea
Ciorbă cu inimioare și pipote de pui
Postat de: panacris in Supe/CiorbeInimioarele și pipoțelele se fierb în apă cu puțină sare, cca. 35 de minute la foc mediu. Între timp legumele, (recunosc că am folosit legume congelate!), se pun la fiert...Citeste continuarea
Crap la cuptor pe pat de legume
Postat de: ianculubita in Crap / CarasToate legumele curatate,spalate,taiate dupa dorinta fiecaruia dar nu prea groase, le punem in tava,le pudram cu sare si piper,deasupra pestele condimentat,printre bucatile de peste punem rondele...Citeste continuarea
Ciorba de curcan cu legume
Postat de: delia64 in CiorbeSe pune carnea la fiert cu putina sare , se spumeaza din cand in cand . Se curata legumele si se taie cubulete . Cand carnea este aproape fiarta se curata de pe os si se taie marunt , se...Citeste continuarea
Chocolate Cupcakes with Banana Cream
Postat de: Creatsa in PrajituriMixam albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam pana devine o spuma tare si lucioasa. Adaugam uleiul,galbenusurile si omogenizam bine. Amestecam...Citeste continuarea
Chec cu stafide si cacao
Postat de: Retetegg in PrajituriAm separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu praful de sare si zaharul vanilat pana au devenit o spuma tare. Am batut bine galbenusurile cu zaharul pana au...Citeste continuarea
Cupcakes cu crema de visine
Postat de: timea in PrajituriMixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 3-4 minute. Turnam untul topit caldut si apoi laptele caldut, mixand dupa...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si mac
Postat de: coandres in DulciuriSe face maiaua (drojdie un pic de lapte si o lingura de zahar), se pune in mijlocul fainii, lasam cam 5 minute sa creasca un pic, dupa care adaugam doar galbenusurile de la oua, untul, zaharul...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu ciuperci
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriPrajim ceapa taiata marunt, adaugam ciupercile si prosciutto si le lasam sa se caleasca bine. Condimentam cu sare si piper. Batem spuma ouale cu un pic de sare adaugam smantana si le batem...Citeste continuarea
Ciorbita de varza cu afumatura
Postat de: Lorenutza in CiorbeSe pun la fiert oasele afumate sau ciolanul afumat, ce aveti. Cand s-au fiert se pune un manunchi legat ca un buchet de marar si cimbru uscat sa se imbine aromele. Varza se taie marunt si se...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca cu tarhon
Postat de: Bia27 in CiorbePentru inceput portionam pulpa de porc si o punem la fiert. Intre timp cat fierbe carnita, taiem ceapa marunt, iar 3 morcovi, telina, pastarnacul, radacina de patrunjel si ardeiul le taiem...Citeste continuarea
Chec de carne cu verdeturi
Postat de: Retetegg in Aperitive / GarnituriFicateii de pui bine spalati i-am pus la fiert 30 de minute cu cateva boabe de piper si o foaie dafin. Am tocat marunt ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul. Cand au fost fierti si raciti...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu mix de fructe
Postat de: Ela68 in DulciuriIntr-o cratita mai mare punem apa cu zaharul la fiert pana ce acesta se topeste. Adaugam praful de sare si untul si lasam la foc mic in jur de 2 minute pana ce acesta e complet topit....Citeste continuarea
Chec marmorat cu branzica fina
Postat de: Bia27 in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare, lasand deoparte galbenusurile. Adaugam cel 7 linguri de zahar treptat si mixam pana se intareste bezeaua. Separat frecam 4...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu orez expandat
Postat de: diana_k in PrajituriSe pregateste o tava de chec care se tapeteaza cu foaie de nylon. Foia de napolitana se taie in doua pe dimensiunile tavii de chec. Zaharul si apa se pun la fiert pana se formeaza un sirop...Citeste continuarea
Cartofi copti si pulpe la cuptor
Postat de: r3nat02006 in PuiPulpele se pun la fiert timp de 10 minute, timp in care se curata cartofii si se taie in sferturi. Dupa ce cartofii au fost taiati se pun intr-un bol si se amesteca cu condimentele dorite si 5 ml...Citeste continuarea
Chec la microunde
Postat de: karla in PrajituriIntr-un caston puneti faina ,zaharul,cacaoa si praful de copt, apoi amestecati bine .Peste acel amestec adaugati oul si omogenizati. Apoi adaugati apa, uleiul si amestecati bine . Puneti...Citeste continuarea
Chiftelute cu legume
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriAm decongelat dovlecelul, l-am dat la blander si l-am pus intr-o sita la scurs. Cartofii si morcovii decojiti i-am pus la fiert in apa cu putina sare, aproximativ 15 minute. Am scurs apa in...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci
Postat de: elucubratiiculinare in PuiPieptul de pui se spală bine, se zvântă și se taie bucățele pe cât se poate aceeași mărime. Ciupercile se curăță cu o periuță sau un prosop de bucătărie, se taie un pic...Citeste continuarea
Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci...
Postat de: Ina in Supe/CiorbeCiupercile pleurotus taiate julien se pun la fiert intr-o oala cu 1-2 litri de apa si putina sare. Dam pe razatoarea mica morcovul si pastarnacul, dupa care calim amestecul in 2-3...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carnePregatim mai intai chiftelutele.Amestecam carnea cu ceapa taiata marunt,condimente ,apoi cele 2 oua si la final patrunjelul tocat.Omogenizam bine compozitia,gustam sa fie sarat,piperat si tot ce...Citeste continuarea
Ciorbita de perisoare cu amestec de...
Postat de: Constelatialeu in CiorbeCa sa merga treaba bine si repede,ne apucam sa facem perisoarele.Amestecam carnea tocata cu ceapa taiata marunt,adaugam condimentele,sare,piper,cimbru,dupa gust ( fiecare cat crede de cuviinta),...Citeste continuarea
Couscous marocan cu pui (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in Mancaruri cu carneIncingem uleiul de floarea soarelui intr-o oala, punem apoi carnea de pui, ceapa, condimentele, patrunjelul si rosiile, amestecam bine si lasam pe foc aproximativ 5 minute. Punem apoi apa cat sa...Citeste continuarea
Crumble de mere
Postat de: simona72 in DulciuriIntr-un vas termorezistent, eu am avut de iena, se pune 100 gr zahar la caramelizat. Dupa ce s-a caramelizat zafarul se pune esenta de vanilie si un mar curatat si dat pe razatoarea mare. Se...Citeste continuarea
Ciorba acra taraneasca
Postat de: simona72 in CiorbeScarita o spalam cu apa calda, o taiem bucati si o punem la fiert cu apa in oala pt ciorba. O lasam pe foc aprox. o ora, adaugam legumele taiate ca pt ciorba, mai putin cartofii si fasolea verde...Citeste continuarea
Chiftelute de cartof cu costita si...
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai pregatim afumatura.Taiem muschiuletul bucatele si impreuna cu bucatelele de costite le asezam in vas termorezistent cu o cana de apa si 25 ml apa. Se introduce vasul la cuptorul...Citeste continuarea
Crema de zahar ars (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in DulciuriTopiti cele 200 gr de zahr pentru caramel intr-o craticioara cu fundul gros. Lasati zaharul pe foc pana are o culoare aramie, nu foarte inchisa. Turnati caramelul in tava/cratita in care veti face...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: pittbull in DulciuriTurnam laptele intr-un bol .Adaugam sarea,zaharul si faina putin cite putin pina obtinem o compozitie omogena.Adaugam scortisoara si amestecam. Punem pe foc o tigaie unsa cu ulei .Cind s-a...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu costita afumata...
Postat de: merisor67 in CiorbeMai intai portionam costita, o spalam si o punem la fiert intr-un litru de apa. Lasam pana atinge punctul de fierbere, apoi o strecuram, clatim si o punem din nou la fiert in 3 L apa....Citeste continuarea
Chiftelute si legume la tava
Postat de: ianculubita in CurcanDin carnea tocata amestecata cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, verdeata de asemenea tocata, sare si piper facem chiftelute mici rotunde pe care le prajim in ulei si le scoatem pe servetele;...Citeste continuarea
Ciupercute
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriTaiem branza in bastonase mai groase, imitand codita de la ciuperca, le punem intr-un bol, le presaram cu piper si le acoperim cu ulei; le lasam acoperite 30 minute; le scoatem, le scurgem iar pe...Citeste continuarea
Cascaval de casa
Postat de: Poliana in Aperitive / GarnituriReteta e chiar simpla, trebuie urmati cativa pasi, invartit de cateva ori in oala si gata! Pentru inceput punem laptele la fiert. Branza de vaci o maruntim si o punem intr-un vas incapator. Cand...Citeste continuarea
Castraveti murati
Postat de: delia64 in MuraturiSe spala castravetii, se curata hreanul si se taie fasii . Se spala borcanele si se aseaza pe fundul lor tulpini de marar , o crenguta de cimbru , foi de dafin ....Citeste continuarea
Chec pufos din albusuri cu gem de...
Postat de: TAB1TA in PrajituriSe incinge cuptorul la 160°. Atentie! Albusurile trebuie sa fie aproape la temperatura camerei pentru a-si mari volumul si a se obtine un chec pufos. Albusurile se bat tare cu un...Citeste continuarea
Cornulete fragede
Postat de: amayrya in PrajituriSe amesteca untura cu borsul, se adauga faina si esenta de vanilie. Coca obtinuta se lasa la frigider 6 ore. Ulterior se intind bucati din coca, se taie sub diferite forme, in mijloc se adauga...Citeste continuarea
Chiftelute cu sunca si masline
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriAmestecam carnea tocata cu sunca tocata marunt. Curatam si spalam ceapa si usturoiul, le tocam marunt si adaugam la carne. Mai adaugam un ou, sare, piper si pesmet. Formam mici bilute de carne in...Citeste continuarea
Cuib de viespi
Postat de: panacris in DulciuriSe frământă un aluat de cozonac din toate ingredientele și se lasă la dospit (eu, recunosc, că m-am lăsat ajutata de " Maricica", mașina de pâine :D). Laptele de la...Citeste continuarea
Cartofi gratinati la cuptor
Postat de: ralu_ca in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se pun la fiert cu coaja.Dupa ce constatam ca sunt fierti 90 % scurgem apa si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii taiem rondele. Intr-un vas punem ouale si le batem cu...Citeste continuarea
Cornulete alb-negru
Postat de: aalliinnaa07 in DulciuriSirop: Se adauga 1/2 cana de zara intr-o cana de apa si se amesteca pana se topeste zaharul. Ingredientele se amesteca in ordinea scrisa, praful de copt se stinge in seama de lamaie, daca se...Citeste continuarea
Cartofi condimentaţi la cuptor
Postat de: madi_marin in Mancaruri de legumeCartofii se curăţă, se spală, şi se taie cubuleţe. Se ung cu ulei, se pune dressingul, se adauga celelalte condimente, usturoiul ras după gust şi ceapa verde tocată. Se pune totul...Citeste continuarea
Conopida in saramura
Postat de: delia64 in MuraturiSe curata conopida de frunze si cotor ,se spala , se desface in buchetele . Se spala borcanele si se pune pe fundul lor telina frunze,ramuri de cimbru , tulpini de marar si...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu garnitura de...
Postat de: susu in PorcFriptura: Se face un amestec din sos de soia dulce si sarat, vin rosu sec, cimbru, boia, curry, coriandru, curcuma, piper, usturoi, condimente pt friptura. Se cresteaza carnea si se...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu scarita si...
Postat de: susu in CiorbeCuratam legumele dupa care le tocam dupa preferinta. Cartofii taiati cubulete ii punem in apa sa nu oxideze. Calim ceapa dupa care adaugam ardeiul, si morcovul calind dupa fiecare. Punem legumele...Citeste continuarea
Cotlet de porc la tavă
Postat de: adriana65 in PorcSe preâncălzeşte cuptorul fixându-l la 200 grade C. Feliile de cotlet se spală apoi se şterg cu un şervet. Căţeii de usturoi se curăţă şi se pun într-o tigaie cu...Citeste continuarea